Ajax-loader

Bob Burg könyvei a rukkolán


Bob Burg - John David Mann - Az ​adakozó
Idézet ​a könyvből: "Pindar ismét bólintott. - Az emberek többsége így reagál erre. Sőt, sokan nevetésben törnek ki, ha meghallják, hogy a siker titka adni. Megállt egy pillanatra. Viszont az emberek többsége messze nem olyan sikeres, mint szeretné. Ezzel a megállapítással Joe sem tudott vitatkozni. - Tudja- folytatta Pindar , a legtöbb ember a gondolkodásmódjából fakadóan azt mondja a kandallónak, hogy előbb adj nekem meleget, és majd utána bedobok pár hasáb fát. Vagy azt mondja a banknak: Adj kamatot a pénzemre, és én csak azután fizetek be a számlámra. Pedig a dolgok természetesen nem így működnek."

Bob Burg - John David Mann - Az ​adakozók mindig többet értékesítenek
„Annyira ​béna vagyok az értékesítésben!" Hallottad ezt már valakitől? Netán saját magadtól? Mi sokszor hallunk ilyeneket. Mindenki, aki nem értékesítési területen dolgozik, azt hiszi magáról, hogy sosem lenne képes értékesíteni bármit. Az az igazság, hogy titokban még azoknak a többsége is ezt hiszi magáról, akik tényleg az értékesítésben dolgoznak. Ennek pedig az az egyszerű oka, hogy a legtöbb ember fordítva tekint az értékesítésre. Úgy gondoljuk, az értékesítés lényege rábeszélni valakit olyasmire, amit nem akar. De ez nem így van. Az értékesítés arról szól, hogy megtudod, mit akarnak az emberek, és segítesz nekik elérni, megcsinálni. Olyanok is vannak, akik azt gondolják, az értékesítés másoknak a kihasználása - pedig valójában éppen, hogy több hasznot hajtunk vele nekik. Ám a legnagyobb félreértés az értékesítéssel kapcsolatban, amivel teljesen fejre állítják a dolgot: azt hiszik, az értékesítő kapni akar valamit másoktól. Az igazság ezzel szemben jó esetben - mármint a leghatékonyabb esetben - éppen az ellenkezője: adni akarunk másoknak.

Bob Burg - Meggyőzés ​mesterfokon
Az ​embereket nem érdekli, mit tudunk, amíg nem tudják, mennyire törődünk velük! Ahelyett, hogy naponta viaskodnánk az emberekkel, elsajátíthatjuk a képességet, hogy megszerezzük másoktól, amit szeretnénk. Nehezen hihetőnek hangzik? Pedig igaz, és Bob Burg kommunikációs szakértő a "Meggyőzés mesterfokon" meg is mutatja, hogyan! Megtudhatjuk többek között: -Hogyan teremtsünk bizalmas légkört gyorsan és eredményesen? -Hogyan érjünk el anyagi megtakarítást kölcsönösen nyerő meggyőzési módszerekkel? -Hogyan semlegesítsünk egy kifogást, és változtassunk egy potenciális ellenséget lelkes támogatóvá?

Bob Burg - John David Mann - Adakozó ​- Ez nem rólad szól!
Nem, ​ez a könyv nem rólad, hanem Neked szól! Neked szól, ha szeretnél olyan vezetővé válni, akiről legendák születnek! Tarts önvizsgálatot! Cégvezetésről, cégvezetőkről már rengeteg könyv született és lesz is még belőlük bőven. Ez azonban egy olyan könyv, ami képes felszínre hozni a benned rejlő vezetői képességeket. Az már csak rajtad múlik, mit használsz fel (vezetői) életed során ebből a tudásból. Gyakorolj! Bob Burg és John David Mann legújabb kötetének középpontjában egy cégvezető útkeresése, majd a célhoz vezető út megtalálása áll. Példák sorozatán keresztül egészen pontosan megmutatja, hogyan fejlesztheted folyamatosan a vállalkozásodat és válhatsz igazán jó vezetővé azáltal, ha munkatársaidat valóban inspirálod. Világossá teszi, mi történik egy közösséggel, mit tud elérni a szervezet, ha vezetője a meggyőzést, a valódi útmutatást, a támogatást és a problémák megbeszélésének közvetlen útját választja a korábbi, jól megszokott parancsolgatás, utasítás és számon kérő pellengére állítás helyett. Ne felejtsd el soha! Van, aki sosem hallott róla, mások csak egyszerűen megfeledkeznek ezekről az egyszerű, mégis örökérvényű szabályokról, amelyeket ebből a könyvből megtanulhatsz. A legfontosabb, ezek közül, amit mindig szem előtt kell tartanod, s persze ez a legnehezebben betartható is egyben: ez nem rólad szól! A vezetés mindig azokról szól, akiket vezetsz. Őket kell szolgálnod, megértened, meggyőznöd. Először neked kell adnod ahhoz, hogy visszakapd tőlük, amire vágysz. Velük együtt kell létezned, hogy követhessenek! Vezess és válj legendává!

Kollekciók