Ajax-loader

Jules Verne könyvei a rukkolán


Jules Verne - Világítótorony ​a világ végén
Vernének ​ez a regénye csakugyan a világ végére vezeti el a kalandregényeket kedvelő olvasókat. Dél-Amerika legdélibb csücskétől is délre, a lakatlan Államok-sziget kiugró szirtfokán az argentin kormány 1859 decemberében világítótornyot avat föl az e tájon különösképpen veszedelmes hajózás segítésére. A torony személyzete, három derék kipróbált tengerész. Alig néhány hete, hogy buzgón ellátják meglehetősen egyhangú szolgálatukat, amikor gyanújuk támad: mások is tartózkodnak a kihalt és lakatlannak hitt szigeten. És valóban, egy parti barlangban tanyázik az elvetemült kalóz, Kongre és mindenre elszánt bandája, amely a veszélyes zátonyokkal teli vidéken szerencsétlenül járt hajók roncsainak fosztogatásával tartja fönn magát. Fölös mennyiségű zsákmányukkal azonban semmit sem kezdhetnek a csupán tengeri madaraktól látogatott szigeten. A vakvéletlen kezükre juttat egy csaknem sértetlen hajót, amelyen eltávozhatnának a szigetről a temérdek rablott holmival, ha nem volna ehhez alkalmatlan tanú a világítotorony személyzete. A vérszomjas haramiák akcióba lépnek... A kalandregény abban jellegzetesen vernei alkotás, hogy bőséggel tartalmaz földrajzi, meteorológiai, vízrajzi és főképp tengerhajózási ismereteket.

Jules Verne - Consuelo Delgado - Nyolcvan ​nap alatt a Föld körül
Jules ​verne francia író széles műveltsége és a tudományba vetett hite átsüt a regényein, amelyekben mindig szerepelnek korának legújabb tudományos felfedezései, valamint olyanok is, amelyeket ő képzelt el, de később megvalósultak, például a tengeralattjáró vagy az űrutazás. 1872-ben látott napvilágot a _Nyolcvan nap alatt a Föld körül_, és óriási sikert aratott. Phileas Fogg kalandjai azóta is újabb és újabb generációkat nyűgöznek le. Olvass velünk! Sorozatunkban négy fokozatban könnyű olvasmányokat kínálunk az olvasással még csak most ismerkedő gyerekeknek szóló könyvektől egészen a már szívesen olvasó gyerekek szintjéig, akik klasszikus történetek olvasmányos változataival barátkozhatnak meg. 3. szint (8 éveseknek) Hosszabb történetek azoknak, akik már gyakorlott olvasók.

Jules Verne - A ​világ ura
A ​regény, noha nem tartozik a nagy író legkiemelkedőbb írásai közé, magán viseli a verne-i regény fő ismertetőjegyeit: a képzeletet megmozgató témát, a meglepő fordulatokkal érdekessé tett cselekményt és a nemes mondanivalót.Egy rendkívüli találmány a feltalálót embertársaival szemben kiváltságos helyzetbe hozza s mivel a feltaláló helyzetével vissza akar élni, szembe kerül a társadalommal. Ezért pusztulása törvényszerű. Cselekménye Észak-Amerika egyik vadregényes, természeti szépségekben gazdag vidékén játszódik, az Alleghanies-hegység vonulatai között. Az író ezúttal sem mulasztja el, hogy regénye színteréről hiteles és plasztikus leírást adjon.

Jules Verne - Nemo ​kapitány / 20 000 Leagues Under the Sea
Jules ​Verne a tudományos témákról írt kalandregényeivel megteremtette a tudományos-fantasztikus regény műfaját. Első regénye, az _Öt hét léghajón_ (1862) sikere írásra ösztönözte. A _Nemo kapitány_(eredeti címe: _Húszezer mérföld a tenger alatt_) folytatásokban jelent meg 1869-70-ben. A tengeri élőlények és helyszínek leírásai meghökkentően pontosak, csakúgy, mint az akkor csupán az író képzeletében létező találmányoké, mint az elektromos tengeralattjáró vagy a búvárruha. * * * Jules Verne wrote classic adventure novels of a scientific nature, in which he creates stories of science fiction. Following on from the success of Five Weeks in a Balloon (1862), he carried on producing fantastic adventure books. 20,000 Leagues Under the Sea was published in installments in 1869 and 1870. His descriptions of so many marine creatures and landscapes are suprising, as are the inventions which as yet did not exist, or which he improved on with his imagination, such as electric submarines and diving suits.

Jules Verne - Egy ​kínai viszontagságai Kínában
King-Fo ​gazdag fiatalember, éli az ilyen ifjak gondtalan életét. Mindene megvan: pénze és szép menyasszonya. Igazából nem is becsüli sokra az életét, míg egy alkalommal arról értesül, hogy tönkrement. Úgy dönt, hogy búcsút mond az életnek. Ahhoz nincs ereje, hogy öngyilkos legyen - meg ebből nem is származna haszna. Életbiztosítást köt, végrendelkezik, hogy az összeg egyik felét tanítómestere, másik felét a menyasszonya kapja. Megbízza Wangot, a tanítómesterét, hogy ölje meg őt. Ekkor derül ki, hogy tévedés volt a tönkremenetelről szóló hír, sőt sokkal gazdagabb lett, mint azelőtt volt. Le akarja fújni a megölésére szóló akciót, de kiderül, hogy késő: valakit már megbízott Wang, aki számít a munkáért kapható pénzre. Menekülnie kell, de elkapják.

Jules Verne - Vingt ​mille lieues sous les mers
Panique ​en mer ! Des navires font naufrage sous les coups d'une créature mystérieuse. Baleine ? Pieuvre ? La marine américaine expédie une frégate avec, à son bord, le célèbre professeur Aronnax. Mission : identifier le monstre et en débarrasser les océans. La fameuse rencontre a lieu, mais l'aventure ne fait que commencer.

Jules Verne - A ​Journey to the Centre of the Earth
When ​Professor Von Hardwigg and his nephew Henry discover a mysterious parchment, little do they know that it will change their lives forever. After many hours of studying the manuscript, and a great deal of painstaking research, they finally decipher the hidden code. It dates back to the sixteenth century, and is written by an Icelandic philosopher, who claims to have found a passage to the centre of the Earth. Is it a hoax? Or is it the greatest scientific discovery of the day? There is only one way for them to find out. And so begins an adventure where the two men, accompanied by their guide Hans Bjelke, set out to climb Mount Sneffels. On reaching the top of the mountain, they search for the crater that will supposedly take them to the centre of the Earth. The promise of finding a subterranean fantasy world, filled with prehistoric life forms and mythical monsters, drives them on. Will they really reach the centre of the Earth, or is it all a myth?

Jules Verne - Utazás ​a Holdba
A ​baltimore-i tüzérklub a béke beköszöntével a fenyegető tétlenség elől példátlan vállalkozásba menekül: ágyúlövedéket akar fellőni a Holdba. Egy kalandos fantáziájú francia utasnak jelentkezik az űrlövedékbe - s tüstént akad két amerikai útitársa is. A nagy kísérlet átmeneti izgalmak után sikerrel jár, ha nem is az elképzelés szerint: leszállniuk ugyan nem sikerül - mai ismereteinkkel hozzátehetjük: szerencséjükre -, hanem a Holdat megkerülve páratlan tapasztalatokkal gazdagon térnek vissza a Földre.

Jules Verne - Kalózokkal ​az Antillákra
A ​nagy francia álmodó hazánkban meglehetősen ismeretlen művei közé tartozó regénye a jellegzetes Verne-témakörök közül kettőt egyesít: a fiatalok tengeri utazásának témáját és a tengeri bűnözés, azaz a kalózkodás motívumait. ; A lassú áradású cselekmény Londonban veszi kezdetét: a karibi szigetvilágból származó gazdag diákok előkelő iskolája, az Antilian School kilenc legjobb tanulója az évzárón ösztöndíjat nyer, tengeri utazást szülőföldjükre, az Antillák szigetvilágába, valamint személyenként 700 fontot. A fiúk és kísérőjük - a folyton latin idézeteket citáló Mr. Patterson - Írországba utaznak, hogy behajózzanak az "Alert" nevű vitorlásra. Időközben a kikötőváros börtönéből megszökik kilenc fegyenc. Az akasztófa elől megszököttek birtokukba veszik a hajót. Csakhogy a szélcsend miatt nem tudnak elindulni; türelmetlen várakozásuk közben viszont megérkezik Mr. Patterson és a fiúcsapat. A becsületes tengerészeket fogcsikorgatva mímelő kalózok hamar megtudják, hogy a tanulók csak a szülőföldjükön jutnak hozzá ösztöndíjukhoz, úgy döntenek tehát, elviszik a kirándulókat úticéljukhoz. Ennek az utazásnak aprólékos krónikája a regény cselekménye. A tengeren töltött hetek alatt alig történik valami; a mit sem sejtő fiatalok vidáman élvezik a tengeri utat és az egzotikus szigetek szépségét, a gonosztevők pedig izgatottan várják a rablógyilkosság alkalmát. Mindeközben Verne részletesen bemutatja a karibi szigetvilág természeti viszonyait, vulkánjait, erdőségeit, cukornád- és dohány- ültetvényeit, kikötőit és lakosait, illetve gyarmatosítása történelmét. A cselekmény végén a kalózok elnyerik méltó büntetésüket, bennégnek a gondatlanságukból fölgyúlt hajóban, a fiúk pedig csónakon menekülnek a távolban föltűnő gőzhajó felé. ; A regény a rutinos írót mutatja, aki régebbi motívumait és bevált fogásait fogalmazza újra: romantikusan szélsőséges jellemeket mutat be, gazdag ismeretterjesztő anyagot mozgósít, a hosszú hajóút egyhangúságát epizódokkal tarkítja, és érvényesül az erkölcsi igazságszolgáltatás is. - Az idősebb és a fiatalabb Verne-rajongók fogják keresni.

Jules Verne - Utazás ​a Holdra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jules Verne - Párizs ​a XX. században
Vernének ​ez az ifjúkori regénye kiadatlan maradt, bármilyen sokat sejtető is a címe. Miután sem a kéziratot, sem a rá vonatkozó jegyzeteket nem találták, kezdték a létezését is kétségbe vonni, s csak úgy kerülhetett be az író bibliográfiájába, hogy szerepelt Verne fiának azon a listáján, amelyet elővigyázatos módon apja halálakor készített a kiadatlan művekről.

Jules Verne - César ​Cascabel
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jules Verne - A ​francia zászló
Thomas ​Roch, a fulgurátor nevű csodafegyver feltalálója megőrül, gyógyintézetben kezelik, s egy nap váratlanul elrabolják ápolójával, Simon Hart mérnökkel együtt. A merénylőről, D'Artigas grófról kiderül, hogy nem más, mint Ker Karraje, a hírhedt tengeri rabló, aki a tébolyult zsenit a Bermudák egyik roppant sziklaszirtjének barlangjában rejtegeti, ott igyekszik kincsekkel megvásárolni a világ sorsát eldöntő titkot. Simon Hart azonban leleményes módon üzenetet juttat ki a rejteküregből, és rövidesen páncélos hajók indítanak támadást a kalózok ellen. Vajon meghatja-e az elborult elméjű Thomas Roch szívét a francia zászló látványa, s megmenekül-e a rokonszenves, bátor francia mérnök? Erről szól ez a különösen izgalmas regény.

Jules Verne - Keraban, ​a keményfejű
A ​Boszporusz regényes partján soha nem sétált még olyan makacs török, mint Keraban, a gazdag dohánykereskedő, Verne egyik legizgalmasabb regényének hőse. A makacs Keraban nem tűri, hogy ellenkezzenek vagy vitatkozzanak vele, soha sem hajlandó visszakozni, s minthogy egyszer kijelentette: nem fizeti meg az átkelés díját a Boszporuszon – inkább megkerüli az egész Fekete-tengert, hogy eljusson a Boszporusz túlsó partján álló házába. Negyven napig utazik, vadregényes, ijesztő és zord tájakat jár be, végigkocsizza a Fekete-tenger egész partvidékét, útja során izgalmas, mulatságos kalandokat él át, leányrablókkal keveredik gyilkos harcba – majd tanulságokban, élményekben gazdagon érkezik meg otthonába, s marad aki volt: a makacs Keraban, a földkerekség legkonokabb embere.

Jules Verne - Senki ​fia
Az ​ízig-vérig romantikus történetben ezúttal Verne nem követi a hagyományos utat: nem egy (vagy több) technikai csoda köré sző izgalmas mesét. Ezúttal a legnagyobb csoda, az ember áll figyelme középpontjában; témái az emberi sors hullámhegyei és hullámvölgyei, s az a titok, miként formálhatja a megpróbáltatás acélossá a jellemet, miként tud sáfárkodni az ember nemes szívével, jóra hajló képességeivel. Akárcsak Dickens regényében, Twist Olivér, életsorsában, vagy Mark Twain klasszikus meséjében (Koldus és királyfi), igen mélyről kell fölvergődnie hősének (a regény címszereplőjének) ahhoz, hogy följusson a fényre, az emberi méltóságot megillető helyre. 1875 júniusában veszi kezdetét a romantikus mese Írországban, Connaught tartomány Westport nevű kisvárosában. Itt találkozik az olvasó először a regény hősével; Senkifia hároméves, de már gyermekmunkás, aki egy vásári mutatványos bábuit mozgatja, s Thornpipe, a vándorkomédiás ütlegeli, éhezteti. A feldühödött polgárok kiszedik ugyan karmai közül a gyermeket, akinek sorsa ezután sem fordul jobbra...

Jules Verne - A ​Robinsonok iskolája
A ​dúsgazdag amerikai üzletembernek egy izgalmas árverésen sikerül megvásárolnia egy szigetet. Hamarosan az az ötlete támad, hogy összeházasítja unokaöccsét a gyámlányával. Ez utóbbi nem lenne izgalmas, hisz a fiatalok jó ideje, őszintén és nagyon szeretik egymást, csakhogy a vőlegényjelölt a frigy előtt megismerné a világot, az életet. Hogyan találkozik a két dolog, a szigetvásárlás s az elhalasztott esküvő? Kezdetnek bíztató, hogy a nagybácsi beleegyezik az esküvő elhalasztásába. Unokaöccse rendelkezésére bocsát egy hajót, amivel akár az óhaja szerinti világkörüli utat is bejárhatná, ám a hajó titokzatos körülmények között elsüllyed. A kalandvágyó fiatalember s az őt elkísérő táncmestere szerencsésen partra vetődik valahol. Aztán izgalmak izgalmak hátán, mert eszközök és tapasztalatok híján, valamint az őket támadó vadak és egyebek közepette úgy tűnik, nem élik túl a kalandot, melyre egyikük sem vágyott. Nagyon érdekes, igencsak furcsa és roppant izgalmas a végkifejlet. A regény az eredetinek olyan rövidített és átdolgozott változata, ami a mai olvasót is lebilincseli.

Jules Verne - Lewis Helfand - Utazás ​a Föld középpontja felé
Amikor ​Otto Lidenbrock professzor és unokaöccse, Axel rábukkan egy rejtélyes pergamenre, még nem sejtik, hogy ez a felfedezés örökre megváltoztatja az életüket. Kitartó kutatásaik eredményeképpen megfejtik a pergamenen álló titkosírást. A tizenhatodik században született feljegyzést egy izlandi filozófus írta, aki azt állítja, hogy utat talált a Föld belsejébe. Vajon csalásról van szó? Vagy a kor legnagyobb tudományos felfedezéséről? Csak egy módon derülhet ki. Kezdetét veszi a nagy kaland, amelyen a professzor unokaöcsével és felfogadott vezetőjükkel, Hans Bjelkével együtt nekivág az izlandi Snaefels hegynek, hogy megkeressék a krátert, amely feltételezéseik szerint a Föld belsejébe vezet. Hajtja őket a kíváncsiság, hogy megtalálják az őskori élet nyomait, azt a föld alatti világot, amelyet mitikus szörnyek és ősi teremtmények népesítenek be. Vajon eljutnak-e a Föld középpontjába vagy mindez csupán a képzelet szüleménye?

Jules Verne - Consuelo Delgado - Utazás ​a Föld középpontja felé
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jules Verne - A ​zöld sugár
Ha ​miss Campbell minden áron még ez évben akarta a zöld sugarat látni, nem lehetett sok időt vesztegetni. Egy napot sem mulasztva el, nincs egyéb tenni való, minthogy haladéktalanul elmenjenek a skót partnak egyik, nyugat felé eső pontjára, hogy ott a lehető legkényelmesebben elhelyezkedve, minden este lessék a nap lementét...

Jules Verne - Hatteras ​kapitány
John ​Hatteras azzal akarja szolgálni hazája dicsőségét, hogy felfedezi az eladdig megközelíthetetlen Északi-sarkot. Saját költségére hajót építtet, és expedíciót szervez a feltáratlan északi jégvilágba. Az erkölcsi sikerére féltékeny, elfogult hazafi egy jégbucka alól félig megfagyott ismeretlen férfi szabadít ki, akiről utóbb kiderül, hogy amerikai, s hasonló céllal vágott neki a sarki jégmezőknek. Hatteras kapitány válságos lelkiállapotba jut, mert semmiképpen nem tud belenyugodni, hogy az Északi-sark felfedezésének dicsőségében egy amerikaival osztozzék. Eljut a Sarkra, kitűzi az angol lobogót, de agya elborul, s élete hátralévő részét elmegyógyintézetben kell leélnie, beteges rögeszmének és nemzeti elfogultságának áldozataként. Verne a mese keretét felhasználva elbeszéli az amerikai szárazföldtől északra vezető híres Északnyugati átjáró felfedezésének kalandos történetét, és élményszerű képet fest a sarki felfedezőutak szinte emberfeletti megpróbáltatásairól.

Jules Verne - Az ​úszó sziget
Ha ​valamely utazás bajjal kezdődik, rendszerint szerencsétlenül szokott végződni is. Ennek a gyakori tapasztalatnak igazságát bizonyára elismerte volna az a négy művész, akiknek hangszerei szanaszét hevertek a földön. A kocsi ugyanis, amelybe az utolsó vasúti állomásnál kénytelen-kelletlen be kellett szállniuk, éppen az imént fordult fel az út kanyarulatánál.

Jules Verne - Le ​tour du monde en quatre-vingts jours (Easy Readers Lectures Faciles)
L'histoire ​se passe en 1872. Phileas Fogg, un Anglais excentrique et flegmatique, décide de prouver qu'il peut faire le tour du monde en 80 jours. Ilparie 20.000 livres qu'il réussira et part avec son domestique français, Passepartout. Le voyage est plein de surprises. Les deux hommes rencontrent Fix, un inspecteur de police anglais, qui est sûr que M. Fogg est un voleur, et mme Aouda, qu'ils savent de la mort... C'est un grand roman d'adventures et une description du monde à la fin du siècle dernier.

Jules Verne - Von ​der Erde zum Mond
Wer ​Mitglied des "Kanonenclubs" in Baltimore werden will, muß eine Kanone erfunden oder zumindest technisch verbessert haben. Nach dem Ende des amerikanischen Bürgerkrieges sitzen die führenden Mitglieder untätig herum, denn in den Vereinigten Staaten ist bis auf weiteres kein neuer Krieg in Sicht. In dieser desolaten Situation hat der Präsident des Kanonenclubs, Impey Barbicane, eine Idee: Er schlägt vor, eine Kanone zu bauen, die so groß ist, daß sie ein Geschoß auf den Mond befördern kann. Die übrigen Mitglieder des Clubs, ja die ganze amerikanische Nation, sind begeistert. Eine große Herausforderung für Wissenschaft, Technik und Industrie. Es gilt, astronomische Daten zu berechnen, Umfang und Länge der Kanone zu bestimmen, die Größe des Projektils und seine Flugbahn festzulegen. Und schließlich müssen die Gelder für diese gewaltige Unternehmung aufgetrieben werden, ein geeigneter Abschußort gefunden und die Riesenkanone muß gebaut werden. Eine gigantische Aufgabe, für deren Verwirklichung der typisch amerikanische Optimismus vonnöten ist. Doch da meldet sich ein geheimnisvoller Besucher aus Europa, der eine noch kühnere Idee hat ...

Jules Verne - Az ​Acélváros titka
Egy ​indiai nábob dúsgazdag özvegyének hatalmas öröksége hosszas hányódás után két európai tudós között oszlik meg. A francia Sarrasin doktor felépíti belőle az eszményi várost, amelynek lakói tökéletes egészségügyi viszonyok között és demokratikus szervezetben élnek. A mintaváros közelében nő ki a földből a német Schultze professzor félelmes műve, az Acélváros, mely kíméletlenül katonás rendjével és modern üzemeivel a fajgyűlölő tulajdonos világpusztító terveit kivitelezi. Okkal gyanítható, hogy Schultze a mintaváros elpusztítására törekszik és a békés város nem tud más fegyvert szegezni a gyilkos gyűlölet ellen, mint legjobb fiainak önfeláldozó ügyességét és ravaszságát. Verne népszerű regénye bámulatos módon elővételez fél évszázaddal későbbi fejleményeket, a germán fajgyűlölet, a német világhatalmi téboly pusztításait, a "csodafegyver" rémképét és kudarcát.

Jules Verne - A ​büszke Orinoco
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jules Verne - Michael Dean - Round ​The World in Eighty Days (Penguin Readers)
Can ​Phileas Fogg go round the world in eighty days? He doesn't know that somebody wants to stop him. Then Fogg will lose his bet -- twenty thousand pounds!

Jules Verne - Bombarnac ​Klaudius
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jules Verne - A ​jégszfinx
A ​Verne-filológia gyanúja szerint ennek az 1898-ban megjelent regénynek a kézirata jóval előbb elkészülhetett, bizonnyal az író korai műveinek egyike. Ekkoriban formálódott ki a szerzőben az a különc hajóskapitány, az a már-már eszelősségig eltökélt, saját életét és hajója sorsát egyetlen célra föltevő figura, aki majd a Hatteras kapitány (802503) címszereplőjében jut tökélyre. A korai keletkezés mellett szól az is, hogy A jégszfinx nem eredeti ötleten alapul, hanem Edgar Allan Poe Arthur Gordon Pym című regényének (9422187) folytatása. Ez a tipikus Poe-mű - valóságos rémregény - úgy zárul, hogy két amerikai hajótörött - Pym és Dirk Peters nevű társa - kicsiny csónakon száguld a Déli sarkkör jeges vizein egy szfinx formájú, monstruózus, hófödte bérc felé. ; Verne regénye az Indiai-óceán déli vizein található, kietlen, néhány tucat ember lakta Kerguélen-szigeteken kezdődik, valamikor az 1830/40-es évtized fordulóján. Itt várja az idő jobbra fordulását és a tavasszal megérkező első hajót az amerikai geológus kutató, Joerling úr, aki - befejezvén itteni ásványtani vizsgálódásait - immár nagyon szeretne visszatérni hazájába. Hetek múltán be is fut a kicsinyke kikötőbe a Halbrane nevű brit vitorlás, amelynek különc kapitánya, a Hatteras alakját előlegező Guy Len semmiképp sem akarja a fedélzetre venni az amerikait. Azért nem vesz föl utast, mert hajójának nincs kitűzött úticélja, a kapitány fönntartja magának a jogot, hogy arra hajózzék, amerre épp szükségesnek találja. Itt kapcsolódik a Verne-regény cselekményébe a Poe-mű története: idővel ugyanis kiderül, hogy Guy Len kapitány testvére, William azon a hajón szolgált, amely 11 évvel azelőtt a déli tengereken balesetet szenvedett, és amelynek rémes históriáját az amerikai költő, író, Poe örökítette meg az Arthur Gordon Pym című művében. Ettől kezdve az addig lassan csordogáló cselekmény fölgyorsul, és mind borzongatóbbá válik; erről a hajóra mégis följutó Joerling úr tudósítja egyes szám első személyű előadásában az olvasókat. Néhány napi hajózás után egy úszó jégtáblán keményre fagyott holttestet találnak a Halbrane matrózai, a Pym hajóján szolgáló matróz földi maradványait. A nála talált följegyzések egyértelművé teszik, hogy néhányan még bizonyosan élnek valahol a jégvilág fogságában a 11 évvel ezelőtt bekövetkezett hajótörés áldozatai közül. Len Guy kapitány eltökéltsége most már eszelősséggé változik: megszállottan keresi testvérét és életben maradt társait a jéghegyek között, mígnem maguk is hajótörést szenvednek. A kicsiny lélekvesztőbe kényszerült hajósok tömérdek szenvedését és emberfeletti kitartását részletesen ecsetelő regény is ott és csaknem ugyanúgy végződik, ahogy Poe műve: a szerencsétlenekkel a ladik elképesztő sebességgel száguld a szfinx alakú orom felé, melyről azután kiderül, hogy rendkívül mágneses hegycsúcs, és rettentő erővel vonz magához minden fémtárgyat az övcsattól a vasmacskáig. Végül is Len Guy az utolsó pillanatban rábukkan félholt testvérére és másik három társára, majd maguk is megmenekülnek: a régi és az újabb hajótörötteket egy amerikai háromárbocos veszi fedélzetére. ; A különös atmoszférájú, a Poe próza rémségeit visszaadó tengerészregény pontosan száz esztendeje, 1899-ben jelent meg magyarul, most új fordításban (Majtényi Zoltán munkája) és új illusztrációkkal kerül - a Verne-rajongó fiatalok és idősek elé.

Jules Verne - Une ​ville flottante
Une ​histoire plus dramatique encore que celle du Titanic!

Jules Verne - Around ​the World in Eighty Days
Phileas ​Fogg is the most laconic and orderly of men. His house in Saville Row is run like clockwork and his routine is meticulous. Passepartout, his new servant, is looking for a quiet life, but he is to be disappointed: on the very day he is employed, his master tells him to pack at once for a journey around the world. At his club that day, Fogg bet half his fortune that he could travel the world in an easterly direction in eighty days; so he and Passepartout begin their voyage. But Detective Fix of Scotland Yard finds it coincidental that Fogg should want to escape England in such a hurry while there is a robber on the loose. Convinced they are one and the same person he joins them on the first leg of their epic travels. A race against time to save face and fortune, Around the World in Eighty Days is both a thrilling and humorous adventure and a classic story of travel in an age gone by.

Jules Verne - Utazás ​a Föld körül
Az ​emberek többsége nagyon szeret utazni, szeretné bejárni a Földet. Ismeretlen tájakat, embereket megismerni. Mr. Fogg Phileas azonban nem ilyen. Ő fogadásból utazik, be akarja bizonyítani, hogy körbe lehet utazni a Földet 80 nap alatt. Ezért aztán nemigen nézi meg a városokat, melyeken áthalad utazása során. Annál inkább érdeklődő a szolgája, Passepartout, aki vele tart az úton. A XIX. század végén játszódik a történet, melyből sok mindent megismerhetünk a korabeli Kelet és Nyugat világából - történelmi, kulturális, politikai eseményekről, szokásokról. Nem hiányzik a könyvből az izgalom sem. Az indulás előtti napokban egy londoni bankból valaki ellopott ötvenezer fontot. A személyleírás ráillik Mr. Foggra. Ráadásul a kézre kerítő kétezer font jutalmat kap, ezért Fix rendőrügynök nagyon szeretné letartóztatni Fogg Phileast.

Jules Verne - Le ​tour du monde en quatre-vingts jours
Jules ​Verne aimait le grand spectacle, ses effets de scène et ses coups de théâtre. Et certains de ses livres, Le Tour du monde en 80 jours notamment, sont conçus comme des machines théâtrales. Tout y est calibré, ajusté pour tenir le lecteur en haleine, l'étonner, le distraire ou le prendre à contre-pied. On est en pleine esthétique romantique, celle de Dumas en particulier, avec qui Verne collabora un temps. Mais le Tour du monde c'est aussi l'avènement du monde industriel, le culte de la machine, de l'efficacité, le pointage horaire étendu à une échelle universelle. Culte porté jusqu'à l'outrance, avec un humour féroce, une ironie mordante : Verne n'est pas dupe. Et s'il agite ses personnages comme des marionnettes prises de frénésie, c'est pour, en sourdine, articuler un discours de révolte : Philéas Fogg n'est pas si loin de Némo l'anarchiste, nouveau Faust moderne, et ce texte éblouissant cache bien des profondeurs.

Kollekciók