Ajax-loader

Joó Katalin könyvei a rukkolán


Joó Katalin - Csillag ​alatt született csapat
Kreutz ​Tercsi szülei házmesterek egy külvárosi bérházban. Tercsi polgáriba jár, ő ismeri fel családjában elsőként, hoy az új proletárhatalom a magukfajták és a még szegényebbek számára ígér új világot. Tudja, érzi, hogy tennie kell ezért, és boldogan csatlakozik az iskolában alakuló gyermekszervezethez, amely első gyűlésén, a gyerekek javaslatára, Marx Károly nevét veszi fel. Az is a gyerekek ötlet, hogy ezentúl úttörőknek nevezzék magukat. Az első magyar úttörőcsapat példát mutatott a késői utódoknak: nemcsak kirándultak, nemcsak a feledhetetlen első szabad május elsejei felvonuláson vettek részt, hanem segítettek, ahol lehetett; segítettek a falun a termés betakarításában, kórházakban a sebesült vöröskatonák ápolásában. A rövid életű, de dicsőséges emlékű Tanácsköztársaság első úttörőinek életéről - a még élő tanúk emlékezéseit összegyűjtve - Joó Katalin érdekfeszítő regényt alkotott.

Joó Katalin - Boldogtalan ​nyár
1943 ​szilveszterén Ábrahám Évi élete első bálján táncol. Még tiszta szívvel örül a bókoknak, a sikernek - ám családi és baráti körében szaporodnak az egyre riasztóbb jelek. Fiatal, bájos nagynénje - Nene - titkon gyermeket vár. Szerelmese akire életveszély leselkedik, a szökést választja. Az egész Ábrahám család összefog, hogy az emberség és szeretet nevében kijátssza a háborús törvényt és a katolikus "rendet" . Joó Katalin megható és fordulatos regényét Görög Júlia illusztrálja.

Joó Katalin - A ​hétfejű pótnagymama
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Joó Katalin - Kulcs ​a madzagon
Csapó ​Péter és szülei egy városszéli kertes házikóban laktak, szűkösen, de az aranyszívű nagymamával. És most egyszerre megkapták a szép, tágas lakótelepi lakást; a család önálló életet kezd. Péter ráadásul új iskolában kezdi az ötödik osztályt, és meg kell szoknia, hogy a nap egy részében magára van hagyatva; a lakás kulcsát nyakába kötve, madzagon viseli. Szokatlan ez az új életforma, nem ritkák az apróbb zökkenők, de egy jó eszű, derűs kedélyű fiú, akinek a szíve is helyén van, sok-sok érdekeset és izgalmasat is talál benne. Mire vége az iskolaévnek, a családi kör is alaposan kibővül, és kevés boldogabb gyerek él a telepen Csapó Péternél.

Joó Katalin - Ki ​lesz a húsvéti nyúl?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók