Ajax-loader

Jonathan Kellerman könyvei a rukkolán


Jonathan Kellerman - Bűntudat
Milo ​Sturgis, a Los Angeles-i rendőrség gyilkossági csoportjának hadnagya és briliáns segítőtársa, Alex Delaware pszichológus ezúttal egy különösen rejtélyes bűntény felderítésében segítik egymás munkáját. A képlet első pillantásra szinte megfejthetetlennek tűnik. Egy frissen megvásárolt ház felújításakor egy hatvan évvel korábban eltemetett csecsemő csontváza kerül elő, és röviddel ezután a közeli parkban szintén egy gyermek csontokra, illetve egy fiatal nő holttestére bukkannak. A nőről, akit az elkövető valósággal kivégzett, hamarosan kiderül, hogy szerény, visszahúzódó, vallásos emberként ismerték, és megbízható nevelőnőként dolgozott gazdag családoknál. Sturgis és Delaware a bűntények nyomába ered, és a szálak a hollywoodi filmipar két letűnt csillagához, egy házaspárhoz vezetnek, akik a nyilvánosságtól visszavonultan élnek, ezért csak igen fondorlatos módon lehet a közelükbe férkőzni. A meglehetősen szövevényessé váló ügyben Sturgis és Delaware a megérzéseire hallgatva nyomoz, így derítve fényt a kegyetlen valóságra.

Jonathan Kellerman - Gyilkos
Alex ​Delaware pszichológus meg sem moccan, azután hanyagul keresztbe teszi a lábát, és igyekszik nyugodtnak mutatkozni. Mindezt úgy, hogy a páciens, aki vele szemben ül, megütögeti a mellette lévő táskáját, és az egyik ujjával körülrajzol egy dudort a bőrön. Megütögeti még egyszer, tompán puffan, az ott lapuló tárgy kemény és tömör. Nem mond többet, csak annyit: "Nem fogom lelőni magát, Delaware doktor. Pedig meg kellene tennem." Ettől a pillanattól kezdve a Los Angeles-i gyilkossági csoport tanácsadója prédává válik. Pedig az ügy, amely idáig vezetett, mocskosnak ugyan mocskos volt, de nem ígérkezett ennyire baljóslatúnak. A fenyegetés azonban most elhangzott, és úgy tűnik, nem csak Alex élete van veszélyben. Az első gyilkosság áldozatát még maga a pszichológus sem tudta volna megtippelni... A Jonathan Kellerman (Rejtély, Bűntudat) eddigi regényeiből jól ismert nyomozópáros, Delaware doktor és Sturgis hadnagy különös ügybe csöppen, amelyben óhatatlanul a saját bőrüket is vásárra kell vinniük. Az ironikus humorú regény újabb és újabb fejlemények között lavírozva megdöbbentő végkifejlet felé halad.

Jonathan Kellerman - Rejtély
Hollywood ​rejtélyes hely. A Los Angeles-i csillogás itt különös fénytörést kap: a fű zöldebb, a cipősarok magasabb, a bikini kisebb, az öltöny elegánsabb, a vágyak forróbbak. Kivénhedt, gyakorló és önjelölt színészek alakoskodnak a filmvásznon és az otthonuk falai között. A képmutatás játékába pedig olykor azok is bekapcsolódnak, akiknek nem ez a mesterségük. A csillogó pompa élteti a gazdagokat, és juttat némi morzsát a kalácsból az utcalányoknak, striciknek, madámoknak. De az igazi jó falat a magukat az interneten hirdető luxuslányoknak jár: szép és gondmentes élet a kéjsóvár cukrosbácsiktól. Épp, mint a filmekben. A tehetősek pénzére epekedni azonban veszélyes dolog. Életveszélyes. Ezt a leckét adja fel a sors a titokzatos főhősnőnek is, akinek sem neve, sem ismert előélete, sem rokona nincsen. Csak egy test. Holttest. Szétlőtt arccal. Mindössze ennyi nyom áll rendelkezésére Sturgis hadnagynak és pszichológus tanácsadójának egy gyilkosság vagy talán gyilkosságsorozat felderítéséhez... Jonathan Kellerman (Áldozatok) lebilincselő regénye ennek a nyomozásnak a története, ahol az áldozatok és a tettesek profilját fejezetről fejezetre mi magunk rajzoljuk meg.

Jonathan Kellerman - Áldozatok
A ​szerző nem csupán világhírű íróként ismert, de gyakorló pszichológus is – akárcsak hőse, Alex Delaware, a higgadt, humánus gondolkodású szakember, aki az emberi lélek sötét titkainak ismerőjeként már többször sietett a rendőrség segítségére. Ezúttal társa, Milo Sturgis hadnagy egy olyan brutális gyilkosság ügyével keresi fel, amely előtt a sokat próbált nyomozók is értetlen borzadással állnak. Késlekedésre pedig nincs idő: a szörnyű halált újabbak és újabbak követik, és minden áldozattal csak növekszik az ügyet körüllengő kétségbeejtő homály. Mit jelenthetnek a gyilkos által a helyszínen hagyott, meglehetősen szűkszavű üzenetek? Mi kapcsolhatja egymáshoz a hátborzongatóan megcsonkított áldozatokat? Talán egy ördögien megtervezett bosszúhadjárat célpontjai voltak, vagy csupán egy őrült ámokfutó kiismerhetetlen logikájának estek martalékul? Milo, Alex és társaik fáradhatatlan kutatása során az olvasó az amerikai társadalom sokszínűségével is megismerkedhet, és amíg beszélgetések és találgatások során át halad a végkifejlet felé, lassan egy nem mindennapi elme riasztó működése rajzolódik ki előtte.

Jonathan Kellerman - Gnadentod
Dr. Mate, besser bekannt als Dr. Death, wurde ermordet. Mate, der auf Sterbehilfe spezialisiert war, galt manchen als Erlöser und vielen als Mörder. Hat er seine Patienten tatsächlich aus reiner Nächstenliebe umgebracht? Vieles deutet darauf hin, dass der Mord an ihm ein Racheakt war, doch es bleiben Zweifel. Als Milo Sturgis von der Mordkomission in Los Angeles nicht weiterweiß, ruft er seinen alten Freund, den Psychologen Dr. Alexander Delaware, zu Hilfe. Schon bald machen die beiden Ermittler eine entsetzliche Entdeckung...

Jonathan Kellerman - A ​Cold Heart
LAPD ​homicide detective Milo Sturgis summons his friend psychologist-sleuth Alex Delaware to a trendy gallery where a promising young artist has been brutally garroted on the night of her first major showing. The details of the murder scene immediately suggest to Alex not an impulsive crime of passion but the meticulous and taunting modus operandi of a serial killer. Delaware’s suspicions are borne out when he and Milo find a link between the artist’s death and the murder of a noted blues guitarist. The twisting trail leads from halfway houses to palatial mansions, from a college campus to the last place Alex ever expected: the doorstep of his ex-lover Robin Castagna. As more killings are discovered, unraveling the maddening puzzle assumes a chilling new importance—stopping a vicious psychopath who’s made cold-blooded murder his chosen art form.

Jonathan Kellerman - The ​Butcher's Theater
They ​call the ancient hills of Jerusalem the butcher's theater. Here, upon this bloodstained stage, a faceless killer performs his violent specialty: The first to die brutally is a fifteen-year-old girl. She is drained of blood, then carefully bathed and shrouded in white. Precisely one week later, a second victim is found. From the sacred Wailing Wall to the monasteries where dark secrets are cloistered, from black-clad bedouin enclaves to labyrinthine midnight alleys, veteran police inspector Daniel Sharavi and his crack team plunge deep into a city simmering with religious and political passions to hunt for a murderer whos insatiable taste for young women could destroy the delicate balance on which Jerusalem's very survival depends. A brilliant novel by a master of the genre, a vivid look at the tortured complexities of a psychopath's mind, a rich evocation of a city steeped in history -- this, and more, is The Butcher's Theater.

Jonathan Kellerman - Égszakadás
Megdöbbentő ​botrány tör ki egy magánóvodában, Los Angeles egyik előkelő villanegyedében: a tulajdonosnő férjéről kiderül, hogy beteg ember, és ferde szexuális hajlamainak számtalan kis óvodás áldozatául esett. A szatír rendőrkézre kerül, a gyermekek pedig szakszerű gyógykezelésben részesülnek: családjukkal együtt dr. Alex Delaware gyermekpszichológushoz járnak csoportterápiára. De még alig ült el a por az eset után, dr. Delaware újabb ügyben lesz rendőrségi tanácsadó: egy többszörös gyilkosság körülményeinek egyetlen tanúja van, egy hétéves kislány, aki azonban nem hajlandó megszólalni. Dr. Delaware dolga, hogy szóra bírja, de közben rájön, hogy a két ügy szálai furcsa módon összefutnak. Jonathan Kellerman eredetileg maga is gyermekpszichológus volt Los Angelesben.

Jonathan Kellerman - Motive
Alex ​Delaware... A criminal psychologist, Alex works with the police to help solve the most complex of crimes in Los Angeles, city of illusions, glamour and infamy. Even hundreds of closed cases to his credit can't keep LAPD police lieutennt Milo Sturgis from agonising over the crimes that don't get solved. When Katherine Hennepin is murdered in her home, a single suspect with a solid alibi leads to a dead end - one even Alex Delaware can't explain. The only thing to do is move on to the next case. The discovery of a second and then a third crime scene bearing the same taunting signature raises the spectre of a serial killer on a mission, whose twisted method is exceeded only by his manipulation and cunning madness.

Jonathan Kellerman - Hamis ​szeretet
Régi ​ismerősünk már Alex Delaware doktor, gyermekpszichológus, aki szakértőként több esetben is segítségére volt a Los Angeles-i rendőrség gyilkossági csoportjának. Különös, de a halk szavú, türelmes és megértő doktor mindig ott van, ahol előbb-utóbb történik valami. Egy napon furcsa küldemény érkezik a nevére, barna csomagolópapírban, feladó nincs rajta. Benne egy magnókazetta, s azon egy gyerekhang kántálja monoton: "Hamis szeretet. Hamis szeretet. Nem kell a hamis szeretet..." Minél többször hallgatja, annál hátborzongatóbb. Mivel a doktor nemcsak remek lélekgyógyász, hanem detektívnek sem utolsó, nyomozó barátja, Milo Sturgis nem hivatalos közreműködésével nyomozni kezd. És egyszer csak elszabadul a pokol. Előbb csak apróbb, de önmagukon túlmutató figyelmeztetések érkeznek. Aztán eszelős férfihang durva röhögése visszahangzik a telefonban, kertjében szegecselt bőrruhás nehézfiú támad rá vasdoronggal. A figyelmeztetések fenyegetéssé válnak, a zaklatásból hajsza lesz. Veszélyben az élete, egy agyafúrtan kidolgozott gyilkosságsorozat célpontjává változott, és aki vadászik rá, érzékelhetően egyre közelebb kerül hozzá. Nyomozóösztöne azt súgja, hogy minden egy régi pszichológuskongresszusra vezethető vissza, s ebben nem is téved. Amikor arra is fényt derít, hogy a kongresszus résztvevői közül többen halottak, már alig van néhány lépésnyi előnye. Sietnie kell, mert ha rosszul dönt, ő lesz a következő áldozat. Meg kell oldania a rejtélyt. A nálunk is népszerű pszichológus krimiszerző regényében természetesen csak az utolsó lapokon derül ki, ki gyilkol bosszúból a hamis szeretetért. Addig az olvasó rettegve követi Delaware doktor kétségbeesett nyomozását az életéért.

Jonathan Kellerman - The ​Conspiracy Club
Dedicated ​young psychologist Dr. Jeremy Carrier is unschooled in the ways of violent crime and incalculable evil - until his life is irreversibly touched by both. When his romance with nurse Jocelyn Banks is cut short by her kidnapping and brutal murder, he is left emotionally devastated and being warily eyed by police seeking a prime suspect in the unsolved killing. To escape the pain, he buries himself in his work. But when more women turn up murdered in the same gruesome fashion as Jocelyn, the suspicion surrounding Jeremy intensifies and the only way for him to prove his innocence is to follow the trail of a cunning psychopath.Spurring on Jeremy's investigation is Dr. Arthur Chess, an enigmatic pathologist who harbors a keen fascination with the darker deeds committed by the living. Arthur draws Jeremy into the confidence of a cryptic society devoted to matters unknown and unspoken. But when Arthur suddenly slips away, Jeremy is left to contend with an onslaught of anonymous clues - and the growing realization that a harrowing game of cat and mouse has been set in motion...

Jonathan Kellerman - Victims
Unraveling ​the madness behind L.A.’s most baffling and brutal homicides is what sleuthing psychologist Alex Delaware does best. And putting the good doctor through his thrilling paces is what mystery fiction’s #1 bestselling master of psychological suspense Jonathan Kellerman does with incomparable brilliance. Kellerman’s universally acclaimed novels blend the addictive rhythms of the classic police procedural with chilling glimpses into the darkest depths of the human condition. For the compelling proof, look no further than Victims—Kellerman at his razor-sharp, harrowing finest. Not since Jack the Ripper terrorized the London slums has there been such a gruesome crime scene. By all accounts, acid-tongued Vita Berlin hadn’t a friend in the world, but whom did she cross so badly as to end up arranged in such a grotesque tableau? One look at her apartment–turned–charnel house prompts hard-bitten LAPD detective Milo Sturgis to summon his go-to expert in hunting homicidal maniacs, Alex Delaware. But despite his finely honed skills, even Alex is stymied when more slayings occur in the same ghastly fashion . . . yet with no apparent connection among the victims. And the only clue left behind—a blank page bearing a question mark—seems to be both a menacing taunt and a cry for help from a killer baffled by his own lethal urges. Under pressure to end the bloody spree and prevent a citywide panic, Milo redoubles his efforts to discover a link between the disparate victims. Meanwhile, Alex navigates the secretive world of mental health treatment, from the sleek office of a Beverly Hills therapist to a shuttered mental institution where he once honed his craft—and where an unholy alliance between the mad and the monstrous may have been sealed in blood. As each jagged piece of the puzzle fits into place, an ever more horrific portrait emerges of a sinister mind at its most unimaginable—and an evil soul at its most unspeakable. “This one was different,” Alex observes at the start of the case. This one will haunt his waking life, and his darkest dreams, long after its end.

Jonathan Kellerman - Obsession
Tanya ​Bigelow was a solemn little girl when Dr. Alex Delaware successfully treated her obsessive-compulsive symptoms. Now, at nineteen, she still seems older than her years–but her problems go beyond hyper-maturity. Patty Bigelow, Tanya’s aunt and adoptive mother, has made a deathbed confession of murder and urged the young woman to seek Delaware’s help. The doctor recalls Patty as a selfless E.R. nurse struggling to raise a child on her own–a woman seemingly incapable of the “terrible thing” she has admitted. But for Tanya’s peace of mind, Delaware agrees to investigate, and he enlists LAPD detective Milo Sturgis in the search for the phantom victim of a crime that may never have occurred. Armed with only the vaguest details, psychologist and cop follow a trail twisting from L.A.’s sleaziest low-rent districts to its overblown mansions, retracing Patty and Tanya’s nomadic and increasingly puzzling life to the doorsteps of a sullen heroin addict; a randy real-estate broker; and a brilliant, enigmatic physics student. Suddenly a very real murder tears open a terrifying tunnel into the past, where secrets–and bodies–are buried. As the tension mounts, Delaware and Sturgis uncover a tangled history of desperation, vengeance, and death–a legacy of evil that refuses to die. Dramatic, action-packed, and filled with the psychological detail that only Jonathan Kellerman can provide, Obsession is a whodunit, a whydunit–and something unique: a did-it-even-happen? This is Kellerman at his heart-racing best

Jonathan Kellerman - Rage
In ​a host of consecutive bestsellers, Jonathan Kellerman has kept readers spellbound with the intense, psychologically acute adventures of Dr. Alex Delaware–and with excursions through the raw underside of L.A. and the coldest alleys of the criminal mind. Rage offers a powerful new case in point, as Delaware and LAPD homicide detective Milo Sturgis revisit a horrifying crime from the past that has taken on shocking and deadly new dimensions. Troy Turner and Rand Duchay were barely teenagers when they kidnapped and murdered a younger child. Troy, a remorseless sociopath, died violently behind bars. But the hulking, slow-witted Rand managed to survive his stretch. Now, at age twenty-one, he’s emerged a haunted, rootless young man with a pressing need: to talk–once again–with psychologist Alex Delaware. But the young killer comes to a brutal end, that conversation never takes place. Has karma caught up with Rand? Or has someone waited for eight patient years to dine on ice-cold revenge? Both seem strong possibilities to Sturgis, but Delaware’s suspicions run deeper . . . and darker. Because fear in the voice of the grownup Rand Duchay–and his eerie final words to Alex: “I’m not a bad person”–betray untold secrets. Buried revelations so horrendous, and so damning, they’re worth killing for. As Delaware and Sturgis retrace their steps through a grisly murder case that devastated a community, they discover a chilling legacy of madness, suicide, and multiple killings left in its wake–and even uglier truths waiting to be unearthed. And the nearer they come to understanding an unspeakable crime, the more harrowingly close they get to unmasking a monster hiding in plain sight. Rage finds Jonathan Kellerman in phenomenal form–orchestrating a relentlessly suspenseful, devilishly unpredictable plot to a finale as stunning and thought-provoking as it is satisfying.

Jonathan Kellerman - Mefisztó-keringő
Cassie ​Jones tündéri szép kislány, eleven, vidám és huncut, mint bármelyik egészséges kisgyerek, de kétségbeejtő s látni is rossz, amikor kitör rajta a rosszullét. Élete eddigi 21 hónapja alatt szülei többször rohantak már vele a kórházba, gyötrődve éjszakáztak az intenzív osztályon. Kezelőorvosa tehetetlen, hiszen minden lehetséges vizsgálatot elvégeztek már rajta, s az eredmény mindig negatív. Ekkor hívja segítségül régi barátját, dr. Alex Delaware gyermekpszichológust, aki nyomban Münchausen-szindrómára gyanakszik. Az ijesztő rendellenesség abban nyilvánul meg, hogy a sérült lelkű felnőtt, általában a szülő, saját gyermekét betegíti meg, gyötri, titokban kínozza, talán a legkegyetlenebb dologtól sem riad vissza, s megöli. Közben persze eljátssza az odaadó, aggódó, rettegő anyát, apát, nagynénit vagy ápolónőt. Cassie szülei megnyugodnának, ha végre kiderülne, mi okozza a kislány rejtélyes és egyre fenyegetőbb rohamait. A kezelőorvosasal együtt szívesebben vennék, ha szervi baj okozná a tüneteket, de Dr. Delaware egyre biztosabb, hogy a kislány a Münchausen-szindróma áldozata. De vajon ki mesterkedik ördögien a háttérben? Ki nézi el szenvtelenül egy ártatlan kisgyerek gyötrődését? A gyermekpszichológus - akit az író Égszakadás című pszichokrimijéből már ismer a magyar olvasó - rendőr barátjával együtt nyomozni kezd. Hamarosan két brutális gyilkoságba botlik, s egyre bizonyosabb, hogy mindkét eset összefüggésben van Cassie sorsával.

Jonathan Kellerman - Gone
It ​all seems too strange for words. At first, the police are called to a remote region in the Malibu Mountains, where a pair of drama students are discovered near death. The aspiring actors offer a numbing account of abduction at the hands of a gun-wielding maniac. But under the interrogation of criminal psychologist Alex Delaware and LAPD detective Milo Sturgis, they admit that it was all a hoax. Then, three weeks later, one of them turns up as a corpse

Jonathan Kellerman - Twisted
Hollywood ​homicide detective Petra Connor takes center stage in bestseller Kellerman's elaborate, suspenseful, albeit improbable, thriller. Connor, who assisted Kellerman's main series detective, psychologist Alex Delaware, in 2003's A Cold Heart, proves an engaging protagonist, fully capable of carrying a story on her own. She's investigating a seemingly random drive-by shooting that claimed four teenage victims when a precocious 22-year-old graduate student intern, Isaac Gomez, presents her with evidence that a serial killer has struck on the same day, June 28, every year for the past six years. Though his proof relies entirely on a statistical analysis he's performed, his unquestioned brilliance prompts Connor to do a little extracurricular digging that turns up suggestive clues supporting Gomez's theory. Meanwhile, after doggedly pursuing even the slightest lead in the drive-by shooting case, Connor suspects that one of the victims, perhaps the one who wasn't claimed by any next-of-kin, was deliberately targeted. While Connor finds the socially immature Gomez to be a challenging assistant, he displays considerable cool in the climactic showdown with the June 28 killer. Despite a last minute plot twist that comes out of left field, this is vintage Kellerman, sure to please his legions of fans.

Jonathan Kellerman - Pókháló
A ​Kellermann-regények jól ismert hőse, Alex Delaware doktor - a lélek tudósa és a bűn üldözője - szépséges kedvesével és Métával, barátságos természetű kutyájával útra kél a Paradicsomba. Egy bogaras orvos, Woodrow Wilson Moreland hívta meg a csendes-óceáni szigetvilág eldugott kis szigetére, Arukra, melynek a doktor gyámola és védőszentje, hogy segítsen rendezni kartotékjait. Jó fizettség, fényűző lakosztály a kastélyban, langymeleg déltenger, narancsliget, gondtalan pihenés, édes szerelem. Ám. Hívatlan, de annál riasztóbb éjszakai vendégek a fehér csempés fürdőszobában. Fagyos mozdulatlanság a bengáli fügeerdőben. Lezuhan egy repülőgép. Feldarabolt asszonyholttestet találnak az öböl sziklái közt. Az öreg doktor kartotékjain szaporodnak a rejtélyek. A macskaasszony. Az ember formájú fehér féreg. Egy megcsalt nő hagymázas látomásai. A kicsapongó férj bűntudata és szörnyű bűnhődése. Maga az öreg doktor is egyre titokzatosabban viselkedik. Beteg vagy csak kimerült? Mire céloz a rejtvényekkel? A megfejtendő üzenetekkel? El-eltűnik. Hová? Delaware doktor tehát nem tehet mást: nyomozni kezd. Könnyed és szellemes megoldásait Los Angelesben maradt rendőr barátja, Milo Sturgis táplálja adatokkal telefonon át. A kép, mely lassan kibontakozik, meghökkentőbb, mint az első lapokon gondolná, kedves Olvasó! Bűntett az emberiség ellen. Hőstett az emberiség mellett. Jonathan Kellerman, az Alex Delaware-regények méltán világhírű szerzője ezúttal is bizonyít: izgalom és borzalom. Szépség és szerelem. Napfény és mélyfekete. Jó és rossz. Melyik győz?

Jonathan Kellerman - Blood ​Test
It ​is a case unlike any psychologist Dr. Alex Delaware has ever encountered. Five-year-old Woody Swope is ill, but the real problem is his parents. They refuse to agree to the one treatment that could save this boy's life. Alex sets out to convince Mr. and Mrs. Swope--only to find that the parents have left the hospital and taken their son with them. Worse, the sleazy motel room where the Swopes were staying is empty--except for the ominous bloodstain. The Swopes and their son have vanished into the sordid shadows of the city. Now Alex and his friend, homocide detective Milo Sturgis, have no choice but to push the law to the breaking point. They've entered an amoral underworld where drugs, dreams, and sex are all for sale...where fantasies are fulfilled at any price--even at the cost of a young boy's life.

Jonathan Kellerman - Faye Kellerman - Capital ​Crimes
MY ​SISTER’S KEEPER: BERKELEY Some of progressive state representative Davida Grayson’s views have made her unpopular. Although her foes are numerous no one suspects that any buttons Davida might push could evoke deadly force. But now Davida lies brutally murdered in her office, and Berkeley homicide detectives Will Barnes and Amanda Isis must unravel Davida’s complex, before the killer pulls off a repeat performance. MUSIC CITY BREAKDOWN: NASHVILLE Baker Southerby was a child prodigy performer. But something leads him to become a Nashville cop. His partner, Lamar Van Gundy, is a would-be studio bassist who earned himself a detective’s badge. As part of Nashville PD's elite Murder Squad, they catch a homicide that’s high-profile even for a city where musical celebrity is routine. Capital Crimes is page-turning, psychologically resonant suspense–just what we’ve come to expect from two of the world’s most successful crime writers.

Kollekciók