Ajax-loader

Dévényi Tibor könyvei a rukkolán


Dévényi Tibor - Képtelenségek ​a XXI. századból - Képekkel
A ​könyv szerzőjét aligha kell bemutatni az olvasóknak, Tudományos életünk fonákságait parodizáló könyve, a Dr. Ezésez Géza karrierje, sok embernek szerzett vidám perceket. Ez a műve érdekes és ötletes keveréke a tudománynak és a fantasztikumnak. Egy évszázadnyit ugrunk előre az időben, és sziporkázóan szellemes jeleneteknek lehetünk tanúi. Ebben a jövőbeli társadalomban minden más, csak az emberek és természetük változatlan. Mi történt az emberszabású robotokat fejlesztő kutató igazgatójával? Sikerül-e megcsókolnia az időgépet készítő kutatónak álmai asszonyát, a Meztelen Mayát? Többek között e kérdésekre is választ kapunk az eredeti stílusú, fanyar humorú könyvből.

Dévényi Tibor - Hová ​lett Artúr?
A ​BIMROPA megkezdi az "irányított molekularezegtetők" gyártását, az új találmány mintapéldánya azonban anomáliákat jelez. Ezekből a szakemberek kikövetkeztetik, hogy egy Földön kivüli, értelmes lény készül meglátogatni a vállalatot. A földönkívülit elnevezik Artúrnak, s ettől kezdve a vállalat életét elsősorban az Artúr fogadását célzó előkészületek határozzák meg. Űrhajót szereznek, pompás ünnepélyt szerveznek, mielőtt azonban Artúr megérkezne, kiderül az igazság.

Dévényi Tibor - Dr. ​Ezésez Géza karrierje
Dr. ​Ezésez Géza életútja szellemes fonákja, mélyen szántó szatírája tudományos életünknek. A szerző, aki már túl van már saját többismeretlenes "penetronján", így ajánlja könyvét: "A kutatói hivatás szeretetével és tiszteletével ajánlom e néhány fricskát mindazoknak, akik már tudnak saját magukon nevetni. Vagy legalábbis másokon."

Dévényi Tibor - Gamma ​kommandó
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók