Ajax-loader

David Heller könyvei a rukkolán


David Heller - Kedves ​Isten!
A ​szerző kutatásainak központi témája a gyermekek istenképének vizsgálata. A gyerekek levelei telve vannak kíváncsisággal, álmokkal, elmesélendő történetekkel, legbelsőbb gondolataikat csodálatos képességgel osztják meg másokkal. Kedves Isten! Hittanórán mesélték, hogy mit csinálsz. Ki végzi a munkád, amikor szabadságra mész? Bill Honnan tudtad, hogy Te vagy Isten? Catherine Kedves Isten! A jelmezbálon ördögnek fogok öltözni. Nem baj? Marine Kedves Isten! Tényleg láthatatlan vagy, vagy ez csak egy trükk? Kedves Isten! Ilyennek tervezted a zsiráfot vagy csak véletlenül alakult így? Norma Kedves Isten! Ahelyett, hogy hagyod, hogy az emberek meghaljanak, és mindig újakat kelljen csinálni, miért nem tartod meg azokat, akik most vannak? Jane Kedves Isten! Ki rajzolja a határokat az országok köré? Nan Kedves Isten! Az állatok is Téged használnak, vagy van nekik valaki más? Nancy "

David Heller - A ​Mennyország klassz hely lenne, ha nem kéne előbb szívrohamot kapni
Néha ​magunk is megdöbbenünk azon, hogy a gyerekek gondolataiban mennyi bölcsesség rejlik. E kötetben jó adag humorral mondják el véleményüket többek között a Mennyországról "ahol nincsenek bogarak", az angyalokról aki lehet "bárki, aki segít megcsinálni a házi feladatot", és Istenről a "legfőbb hamburgerről". Szárnyaló képzeletük e számunkra oly magasztos témát bájos egyszerűséggel és a csak a gyerekekre jellemző őszinteséggel helyezi teljesen új megvilágításba.

David Heller - Elizabeth Heller - Gyermekgondolatok ​Istenről, a Mennyországról és az angyalokról
Ez ​a könyv arról szól, hogyan látják gyermekeink Istent, a Mennyországot, az angyalokat és az általuk elképzelhető spirituális lehetőségeket. Öt és tizenkét év közötti gyerekekkel készített terjedelmes interjúink során megkértük legifjabb lelki társainkat, gondolkodjanak el olyan magasztos dolgokról, mint Isten és a Mennyország, aztán tárják elénk, ami a szívükből jön. A gyerekek vallásos hitén keresztül, képzeletük segítségével megelevenedő angyalok, hírességek és dédnagyszülők meglepően elevenek, és lelkesen igyekeznek kapcsolatba lépni a mi világunkkal. A Föld és a Mennyország közti különbségek sosem tűntek még ily jelentéktelennek. Azt fedezhetjük fel, hogy a gyerekek különösen kedvelik az angyalokat. Cseppet sem lepne meg bennünket, ha ez az érzés kölcsönös volna. Világosan kiderül a gyerekek gondolataiból, mennyire elragadtatják őket az angyali lét kellékei – nevezetesen azok az elmaradhatatlan glóriák és szárnyak. Hasonlóképpen vonzza őket az angyalok szimbolizálta jóság és kedvesség. De úgy látszik, egyetértenek a filozófussal, G. K. Chestertonnal is, aki szerint "az angyalok azért tudnak repülni, mert olyan könnyűnek érzik magukat". Ehhez a gondolathoz tartván magukat, a gyerekek jó adag humorral tálalják elképzeléseiket az angyalokról és a túlvilágról általában. Bízzuk a hét- és nyolcévesekre, és ők elragadóan vegyítik a vidámságot ünnepélyességgel, hogy mindeközben továbbra is tisztelettel viseltessenek a Mennyország Teremtője és vallásos hitünk iránt. Örömünkre szolgált, hogy ezt az inspiráló témát a gyerekek elé tárhattuk, most pedig boldogan mutatjuk be Önöknek mennyei gondolataik gyűjteményét. David Heller, Ph. D. és Elizabeth Heller, M. S.

Kollekciók