Ajax-loader

Dr. Zoltán János könyvei a rukkolán


Dr. Z. Tomai Éva - Dr. Zoltán János - Ketten ​az afrikai őserdőben
Egy ​magyar vadász házaspárnak sikerül eljutnia a tanzániai vadászparadicsomba.Élményeikről naplót írtak maguknak, hogy ne vesszen el emlékezetükből életük nagy kalandjának legapróbb részlete sem.megismerhetjük a tájat, az ottani életet és az ott élőket.Izgalmas kalandokban bővelkedő, fekete-fehér fotókkal illusztrált könyv.

Dr. Zoltán János - Hippokrates ​mosolyog
Zoltán ​János professzor a magyar plasztikai sebészet kiemelkedő személyisége. Külföldön is híres szakmai munkássága, és idegen nyelvekre is lefordított plasztikai sebészeti szakkönyvei révén. A HIPPOKRATESZ MOSOLYOG című könyve eltér ezektől annyiban, hogy nem szakkönyvet írt, hanem a szakmáról írt, saját emlékeit felidézve. Tartalmas életpályája emlékeinek leírása révén mi is részesei lehetünk érdekes történeteinek. Bátran tudom ajánlani mindenkinek, hogy olvassa el e kiváló alkotást. Biztos kellemes időtöltést fog jelenteni mindenki számára, azoknak is akik nem értenek az orvostudományhoz. Dr Ivanics György (felelős szerkesztő)

Dr. Zoltán János - A ​katedra humora
Dr. ​Zoltán János összegyűjtötte az ismerősei által elmondott, leírt anekdotákat a magyarországi híres orvosprofesszorokról. Érdekes olvasni e nagy hírű professzorokról, mert a velük megtörtént esetek értelemszerűen különlegesebbnek tűnnek, amellett, hogy természetesen mulatságosak is.

Dr. Zoltán János - Szakmám ​szolgálatában
Előszó Jelen ​könyvemet azért írtam meg, mert barátaim – akikkel megosztom gondolataimat – azt mondták, hogy ez is, akárcsak az előző, Utam a diplomáig című önéletrajzom tulajdon képpen az ifjúságnak szól, mert szemlélteti, hogyan törekedjék az ember céljainak elérésére, és hogyan fogadja az őt érintő eseményeket. Így hát megírtam szakmai tevékenységem történetét, szigorúan ragaszkodva a témához. Nem tértem ki magánéletem ügyeire, és nem szóltam hobbimról avagy szenvedélyemről, a va dászatról sem. Igaz, ez ismétlődést is jelentett volna, mert a vadászatról több könyvem jelent meg: öt társszerzőségben feleségemmel és vadásztársam mal, dr. Tomai Évával. A másik ötöt egyedül írtam. Kérem, fogadják jóindulattal és elnézéssel grafomániám ezen újabb termékét.

Dr. Zoltán János - Vadászat ​az Osztrák-Magyar Monarchiában
A ​közös múlt teszi indokolttá írásban összefoglalni a vadászat történetét 1867 és 1919 között, tehát az Osztrák-Magyar Monarchia fennállása idején. Ezt a célt szolgálja ez a szerény könyv. Mindkét államban rendkívül fontos szerepet játszott a vadászat, amely a kiemelkedő személyiségeknek és az arisztokráciának legkedvesebb szórakozása volt. A kiegyezés után jelentősen fellendült a vadászati tevékenység. Osztrák előkelőségek özönlötték el a magyar vadászati "eldorádó"-t. A hatalmas vadászterületeken nemcsak vadásztak, de meg is vásárolták vagy kibérelték azokat. A barátságos kapcsolatból a magyar vadászok is hasznot húztak: átvették és felhasználták az osztrák vadászati kultúrát, hagyományokat és módszereket.

Dr. Zoltán János - Külföldi ​vendégeim
E ​műben azon külhoni kollegákról emlékezik meg a szerző, akit a világ minden tájáról vendégül látott Magyarországon.

Dr. Zoltán János - Kollegák ​villanófényben
Megjelent ​a fenti címmel, Zoltán professzor úr új memoár kötete, melyben külföldi útjain, orvos kollégákkal történt találkozásairól, érdekes emlékeiről ír. A szerzőről: Prof. Dr. Zoltán János 1921-ben született. Érdeklődése már fiatal sebész korában a plasztikai sebészet felé fordult. 1951-ben Koreában háborús sérülteknél végezett több mint 800 helyreállító műtéttel szerzett szakmai gyakorlatot, majd 1952-53-ban Prágában, Burian professzornál képezte tovább magát. 1954-től a Központi Katonai Kórház plasztikai sebészeti osztályát vezette nyugdíjba vonulásáig. Iskolateremtő sebész, nála tanult a szakma csaknem minden hazai képviselője az elmúlt félévszázadban, szerepe alapvető abban, hogy 1979-től a plasztikai sebészet önálló elismert szakma hazánkban. 30-nál több új műtéti eljárást dolgozott ki és közölt le. 1966-ban lett az orvostudományok doktora. Magyarul 9, német nyelven 7 könyv szerzője, vagy társszerzője. Könyvei közül az „Érczy-Zoltán” (1954 és 1958) máig az egyetlen átfogó plasztikai sebészeti könyv, a ,,Cicatrix Optima” több kiadást ért meg, egyszerre öt (magyar, angol, orosz, német és görög) nyelven adták ki, ,,A bőrátültetés atlaszá”-val együtt ma is alapmű. 10 hazai és külföldi társaság alapító-, rendes-, levelező- vagy tiszteletbeli tagja. A Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság (MPHEST) örökös tiszteletbeli elnöke. 1976-ban megkapta (a magyar sebész számára legnagyobb kitüntetést) a Balassa-emlékérmet, 1986-ban az amerikai Maliniac-emlékérmet, európai sebészek közül másodikként, 1992-ben pedig Dieffenbach-emlékérmet vehette át Berlinben. Szakmai tevékenysége mellett feleségével együtt számos vadászati témájú könyv szerzője. Pályafutásáról is több könyvben szólt már, az ,,Add vissza az arcomat” koreai emlékeit, míg a nemrég megjelent ,,Hippokrates mosolyog” hazai pályájának (sokszor humoros) emlékeit idézi vissza. Jelen könyvében azon híres külföldi pályatársakra emlékszik, akik orvosi pályára személyesen is a legnagyobb hatással voltak. Dr. Mészáros Gábor az MPHEST krónikása

Dr. Zoltán János - Utam ​a diplomáig
Ajánlás Ezt ​a könyvet az ifjúság számára írtam, hogy példámmal meggyőzzem őket: a céltudatos és kitartó embert sem a szegénység, sem a kedvezőtlen körülmények nem gátolhatják meg célja elérésében.

Kollekciók