Ajax-loader

Kürti András könyvei a rukkolán


Bajnai Teréz - Kürti András - Nagy ​visszatérések
Tartalom: ​ -Az előszó jogán -Buzek László -Dr. Fejes András -Niki Lauda -Körmöczi Zsuzsa -Magos Judit -Molnár Imre -Monspart Sarolta -Nyilasi Tibor -Alfred Oerter -Palotai Károly -Szénási Imre -Irena Sewinska-Kirszenstein -Zsivótzky Gyula

Kürti András - Csókol: ​Renate
Az ​író írja könyvéről: Négy vidám kisregény - én legalábbis azt hiszem, hogy vidámak - és egy szatirikus elbeszélés kapott helyet ebben a könyvben. Tartalmukat már csak helyszűke miatt sem ismertethetem, ráadásul többnyire titkokkal, rejtelmekkel, váratlan fordulatokkal teli, kalandos írások ezek, nem szabad róluk semmit előre elárulni. Annyit azért megsúgok a kedves olvasónak, hogy e történetek hősei valóságos figurák; részint az életben találkoztam velük, részint a képzeletemben. Ha ez utóbbiak közül netán magára ismerne valaki, nem dolgoztam hiába. A kisregényekben, az elbeszélésben lezajló események zömét úgyszintén az életből lestem el, a maradékot, főleg az erkölcsi tanulságokat pedig remélhetőleg majd az élet lesi el tőlem, ha véletlenül kezébe kerül ez a könyv.

Kürti András - Nyomjuk ​a sódert
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kürti András - Mai ​szép idők
Humoreszkek ​Várnai György rajzaival 1967-ből.

Kürti András - A ​berendezés marad!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kürti András - A ​csodálatos mukátor / A Mittalon-ügy
A ​Magyar Televízió központjának reklamációs osztályára egy este váratlan telefonközlések futnak be: több néző tudatja felháborodva, hogy a filmvetítés hirtelen megszakadt, és egy gyári raktárhelyiség jelent meg a képernyőn, valamint egy kövér férfi, aki feszítővassal ládákat bontott fel. A TV-központ értesíti a rendőrséget a furcsa esetről; az ügy felderítésével Ditró Géza főhadnagyot - egy kicsit bolondos fiatalembert - bízzák meg. A furcsaságok és izgalmak halmozódnak: a TV képernyőin sorozatosan megjelennek műsoron kívüli vetítések, amelyek különböző disznóságokat lepleznek le. Pánik tör ki a városban. A titokzatos ügy szálai egy zsémbes öregúrhoz, egy dakszlihoz és egy csodálatos géphez, a Mukátorhoz vezetnek. Kürti András, a Ludas Matyi népszerű munkatársa, nagyon ért hozzá, hogy humort, izgalmat, valóságot és fantasztikumot egybeötvözve alaposan megnevettesse és elszórakoztassa az olvasót. A kötet másik kisregénye egy igen különös üzemről szóló humoros-szatírikus írás.

Kürti András - A ​magányos villa titka
Az ​író könyvéről: Titkos laboratórium egy zseniális magyar tudós villájában - ez a színhelye a kötet első kisregényének. A másik kisregény a brazíliai őserdő mélyére viszi el az olvasót. Látszólag egyetlen kapocs köti össze a két írást, az azonos főhős. A zord igazság azonban az, hogy még rengeteg más közös vonás is van bennük. Megannyi negatív vonás. Például egyik sem tükrözi híven a valóságot, sőt... Aztán meg korunk égető problémáira is hiába keresünk bennük választ. A szereplők sem olyan típusok, amilyenekkel lépten-nyomon találkozunk az életben. Bocsássa meg nekik - főleg pedig nekem - az ég, de érzelem- és gondolatviláguk annyit sem fejlődik a cselekmény során, mint a kisujjam. Ráadásul ezeknek a kisregényeknek még a műfaja is zavaros. Krimik ezek? Kalandregények? Scifik? Mit is hozhatnék fel ezek után mentségemre? Azt hiszem, semmit. Csak reménykedem, hogy a szabálytalanság ellenére mégiscsak jól szórakozik majd a kedves olvasó, ha kézbe veszi ezt a könyvecskét.

Kürti András - Az ​utolsó alkimista
Hogyan ​kerül a Corot-festmény a német rendszámú autó csomagtartójába? Miért rúgja Hamlet orrba a súgót? Milyen faházban nyaral a KTSZ vezetősége? Mit tapasztal 2009-ben a hibernált álomból felébresztett újságíró? Miért tartóztatja le Agócs Ádám, nős huszonhárom éves rendőr szakvezető volt tanárát? Ezekre az izgalmas kérdésekre kaphat választ Kürti András humoros-szatirikus novelláiban az olvasó, találkozhat hétköznapjaink számos fonák jelenségével, ráismerhet nem egy tipikus figurára. A szerző elsősorban szórakoztatni akarja az olvasót, de el is gondolkoztat.

Kollekciók