Ajax-loader

Philip José Farmer könyvei a rukkolán


Philip José Farmer - Élve ​fogd el Tarzant!
... ​ízig-vérig afrikai történet. Tarzan feleségét, Jane-t elrabolják, s valahol Afrika közepén tartják fogva. Tarzan egy különös térképet talál egy halott kezében, melynek segítségével elindul felesége felkutatására. Útja során ritkán érezheti egyedül magát, hiszen kisebb hadsereg üldözi néhány fehér ember vezetésével, egy örült amerikai milliárdos megbízásából. A megbízás jellegét a cím tartalmazza.

Philip José Farmer - To ​Your Scattered Bodies Go
It ​is not like our world - or any world that can be imagined by anyone but Philip José Farmer. It is huge and mysterious. It has a central river, rimmed by mountains, with a hidden source and an unknown end. Reborn there is every last soul who ever lived on Earth - from prehistoric apemen to moon-dwelling future civilizations. Reborn there is Sir Richard Francis Burton, translator of The Arabian Nights, explorer, brawler, scholar, womanizer & adventurer. His quest to discover the end of the river, the meaning of this world's existence - and lovely Alice Hargreaves (the real-life model for Alice in Wonderland) form a science fiction adventure that is already recognized as a classic.

Philip José Farmer - A ​végzet álarca
Hüd ​Ramstan, az al-Burag űrhajó kapitánya végzetes hibát követett el, amikor a toltok legszentebb templomából ellopja a glyfát, azt a különleges, tojás alakú erekjét, amelyet hívei istenként tisztelnek. Bűnét még az a tény sem enyhíti, hogy erre a tolvajlásra maga a glyfa kérte fel. A fiatal kapitány egy ideig még a legénysége előtt is eltitkolja tettét, ám amikor egy ellenséges tolt űrhajó támadja meg őket, nem titkolózhat tovább. És amikor a harc már elkerülhetetlen lenne, megjelenik egy újabb tényező, egy hold nagyságú, azonosíthatatlan égitest, amely egész bolygókat pusztít el felfoghatatlan tulajdonságai révén. Ramstan immár nemcsak a toltok elől, a saját lelkiismerete elől, de az új veszedelem elől is menekül, és közben egyre közelebb sodródik annak a rejtélynek a megoldásához, amely ott rejtőzik a végzet álarca mögött...

Philip José Farmer - Fenevadak ​egy másik dimenzióból
Amikor ​Herald Childe saját szakállára nyomozni kezdett eltűnt partnere gyilkosai után, meg sem álmodta, hogy ilyen hátborzongató kalandba csöppen. Amit először esztelen rémlátomásnak gondolt, igenis valóságnak bizonyult, és mire észbekapott, máris kegyetlen küzdelembe bonyolódott a másik dimenzióbéli, lidércnyomásos külsejű, szexőrült idegen fenevadakkal. Az idegenek egy hatalmas, tükörszerű dimenziókapun át érkeznek a mi világunkba, és oly alakot vesznek fel, mely megfelel az emberek róluk alkotott gondolatainak. Farkasemberek, vámpírok és kígyószerű rémségek formáját öltik magukra akaratlanul, és egyre többen jönnek... Childe küzdelme reménytelennek tűnik, mivel senki nem hisze neki, és ebből a rossz álomból sohasincs ébredés... Philip José Farmer e klasszikusnak tekinthető művében, A bestia képmása nyomasztó, meghökkentő világa elevenedik meg elfeledhetetlenül!

Philip José Farmer - A ​bestia képmása
Childe ​magándetektív. Hozzászokott már, hogy mások dolgába üsse az orrát, bármily mocskos ügy legyen is az. Azonban a gyomorfelkavaró rémségekre nem készült fel, melyek a sűrű Los Angeles-i szmogban várnak rá, miközben pályafutásának leggusztustalanabb ügyében nyomoz. Ébren éli át a szexuális brutalitás és természetfölötti bestialitás lidérces álmát; viszonyba keveredik egy kígyóasszonnyal; egy disznó formájú nő leli benne kedvét; és amikor lefekszik egy kísértettel, rádöbben, hogy olyan nő karjaiba került, aki most akarja kiélni minden vágyát, melyet több száz évnyi szellem formájú kitaszítottsága miatt elfojtani kényszerült. De mit tehet ez ellen Childe? Hogyan mondhatná el a rendőrségnek, hogy egy másik univerzumból érkező szexőrült vámpírok és farkasemberek tömegét fedezte fel...

Philip José Farmer - Ördögszem
Philip ​José Farmer, a sci-fi irodalom nagy öregje ezúttal detektívregényt írt, mégpedig olyat, amely az egész életművét megkoronázza. Hősei az okoskodó, csetlő-botló, nyakig eladósodott magándetektív, a jó családba beházasodott volt hollywoodi pornósztár, egy hasonló beállítottságú idős hölgy, aki még Hemingway és Miró skalpját tűzhette az övére, kunyhókban, lakóhajókban élő törvényenkívüliek, gazdag whisky-gyárosok, kisvárosi ingyenélők és szívós magándetektívek, egy harapós teknős és egy százharminc évvel ezelőtt rakományával és kapitányával együtt felrobbant lapát-kerekes gőzös, a hétköznapi Amerika minden tarkasága, háromszáz oldal titok és izgalom.

Philip José Farmer - Szeretők
Vajon ​ki az a gyönyörű nő, akit Hal Yarrow a rovarok bolygóján talál? Milyen sors vár rájuk, ha kiderül a tiltott, titkos kapcsolat? A Nebula- és Hugo-díjas amerikai szerző regénye mérföldkő a sci-fi történetében. Előtte senki sem szólt még ilyen hangon a szerelem és a szabadság utáni vágyról. Egyszerűen fantasztikus!

Philip José Farmer - A ​Kőisten ébredése
Ulysses ​Éneklő Medve a huszadik század legvégén atomhasadással kísérletezik, s a tudós szó szerint kővé változik. Évmilliók múlva "ébred fel" álmából, amikor egy villám belecsap a kőszoborba. Az eltelt idő alatt a világ drasztikusan megváltozott, és Ulysses rádöbben, hogy istenként imádja egy elkorcsult faj. Mivel úgy hírlik, él valahol e világon egy nő, aki hozzá hasonló, a megelevenedett isten elindul, hogy felkutassa. Csakhogy létezik egy Fa, Wurutana, a Kőisten népének ősellensége, melynek lombjai az egekbe, a gyökerei pedig a pokolba jutnak. Ulyssesre vár a feladat, hogy legyőzze a Fát és furcsa lakóit, s hogy fenekestül felforgassa a poklot és a mennyet egyaránt. És ez nem könnyű feladat - még egy isten számára sem!

Philip José Farmer - The ​Peerless Peer
Holmes ​and Watson take to the skies in the quest of the nefarious Von Bork and his weapon of dread... A night sky aerial engagement with the deadly Fokker nearly claims three brilliant lives... And an historic alliance is formed, whereby Baker Street’s enigmatic mystery-solver and Greystoke, the noble savage, peer of the realm and lord of the jungle, team up to bring down the hellish hun!

Kollekciók