Ajax-loader

Telegdi Ágnes könyvei a rukkolán


Telegdi Ágnes - Barnabás ​meséi - Mackótestvér születik
Nagy ​az izgalom a mackócsaládban, Barnabás mackónknak kistestvére születik. A várt medvebocs azonban teljesen feldúlja főhősünk lelkét. A kislánybocs gyönyörű, kedves, mosolygós, mindenki a csodájára jár. Hogyan talál vissza családon belüli régi helyére Barnabás? És milyen lesz kapcsolata legújabb kishúgával? Kiderül a Barnabás meséi sorozat eme legújabb könyvéből.

Telegdi Ágnes - Barnabás ​meséi - Utazás a világ körül
Egy ​esős délutánon, a szekrény mélyén lakozó földgömb varázserőt kap, és távoli tájakra repíti a meglepett mackócsaládot. Lakatlan sziget, Északi sark, indián tábor és még sok érdekes hely várja mackóinkat. Ám a földgömb varázsereje egyre fogy. Hogyan jutnak haza Barnabásék erdei medveodújukba? Kiderül a csodálatos fotókkal díszített mesekönyvből.

Telegdi Ágnes - Barnabás ​meséi - A karácsonyi varázsgömb
Egy ​nem mindennapi mackócsalád karácsonyi készülődésébe pillanthatunk bele. Mackómama süt-főz, Mackópapa befűti a kandallót, a négy medvebocs, élükön az izgatott Barnabással kisszobájukban várják a karácsony estét. A délutáni alváskor nehezen jön álom Barnabás szemére. Nagyon várja a karácsonyt és legalább annyira várja az idei első hóesést. Bizony, az erdőben szürkeség honol és ez nagyon aggasztja Barnabást. Alvás után a mackókat csengettyű hívja a nagyszobába ünnepelni. Világít a meseszép karácsonyfa, alatta megbújik a sok-sok ajándék, finomságok illatoznak az ünnepi asztalon. És hogy teljesül-e Barnabás legnagyobb álma, hogy fehér hólepellel borított karácsonya legyen? Kiderül a szépséges fotókkal díszített mesekönyvből.

Telegdi Ágnes - Téli ​ünnepkör
Nem ​hétköznapi dekorációs könyvet tart a kezében az Olvasó. Ünnepi finomságok, varázslatos dekorációk, csillogó ajándékötletek - Márton-naptól farsangig - és mindezek története, hagyományaik, kialakulásuk eredete. Miközben saját magunk készítünk egyedi csokoládét, megismerhetjük a szaloncukor történetét. Saját képeslapokat fabrikálunk, és megtudhatjuk, ki nyomtattatott először képeslapot a világon. Gesztenyét sütünk, és kiderül, milyen egy gesztenyefesztivál az Őrségben. Keresztszemes díszeket hímzünk, és eközben megismerjük Magyarország egyes tájegységeinek hímzésmotívumait. Régi szilveszteri és újévi hagyományok elevenednek meg, megtudjuk a Vízkereszt ünnepének eredetét, majd beköszönt a farsang, és fény derül a télűző szokások sokszínűségére. Emellett kitekintünk a nagyvilágba is. Európai nagyvárosok adventi fényeit, ünnepi vásárait csodálhatjuk meg. Megismerjük, hogyan ünneplik a karácsonyt Mexikóban, Ausztráliában, Angliában, Németországban és a világ más, ismert és ismeretlenebb tájain.

Telegdi Ágnes - Ébredező ​természet
A ​sorozat legújabb része, e csodálatos természetmegfigyelő könyv a tavasz és a nyár legszebb pillanatait mutatja meg érdeklődő kis olvasóinak. Az éppen felcseperedő vadmalackák, az orgonalevélen álmodozó levelibéka, a legkorábban hazaérkező pacsirta, a szebbnél szebb színekben pompázó lepkék az ébredező természet pompázatos tavaszi világába kalauzolnak bennünket. A felcseperedő fecskefiókák, a sütkérező fali gyík, a mókás vidra és a többi állat pedig már nyári élményeket idéz. Egyéni hangvételű, igaz történetek a szerző varázslatos fotóival és festményeivel illusztrálva.

Telegdi Ágnes - Mesélő ​nádi világ
" ​Miről mesél a nádrengeteg? A csodálatosan úszó vidrákról, a tavaszi, szerelmes vízimadár világról, a szivárványszínű szitakötőkről és még ezernyi varázslatos nádlakóról. Ücsörögtél már nyáron, a rekkenő hőségben a nádas partján? Hallgattad ősszel a selymesen suhogó nádas rezgését? Vonultak már télen fejed felett ezrével a vadludak, hogy a jégbe fagyott nádrengetegben töltsék az éjszakát? Én mindezt megéltem már. Részese voltam annak a csodának, ami most könyv lapjain megelevenedik. Vedd kezedbe hát, olvasd el, gyönyörködj a fotókban, és merülj el a természet rejtelmes szépségeiben, melyről most a nádi világ mesél neked."

Telegdi Ágnes - Kis ​karácsonyi ajándékkönyv
Hangulatos ​ajándékkönyv kicsiknek és nagyoknak. Egész oldalas, varázslatos karácsonyi fotók, egyedi karácsonyi grafikák és hasznos tippek sorakoznak e kedves kis könyvecskében. Olvass bele, és azonnal eszedbe jutnak régi karácsonyok feledhetetlen élményei. És míg ezen töprengsz már be is köszönt ismét az év legszebb ünnepe.

Telegdi Ágnes - Barnabás ​meséi - Mackóházi finomságok
Barnabás ​mackónk vidám, cserfes, izgága medvebocs, aki nagyon szereti családját. Emellett pedig azt is tudjuk róla, hogy a finomságoknak nem tud ellenállni. Így ebben a könyvben nem csak vidám kis történeteit, hanem legkedvesebb receptjeit is megosztja veletek. Megtudjuk milyen egy málnaszüret Mackónagyiéknál, és ezután el is készíthetjük Barnabás segítségével kedvenc málna turmixát. Együtt készülünk a húsvétra a mackócsaláddal, majd pedig megsüthetjük kedvenc sajtospogácsájukat. 4 évszak, 4 bájos mese, és 8 csodálatos, könnyen elkészíthető finomság tárul szemünk és szánk elé Barnabás legújabb mesekönyvéből.

Telegdi Ágnes - Barnabás ​meséi - Mackószületésnap
Nagy ​a sürgés-forgás a Mackóházban! Ma van Barnabás születésnapja. Egy meglepetésekkel, izgalmakkal teli nap. A türelmetlen medvebocs nagy meglepésben részesül, barátai és családja felejthetetlen délutánt szereznek neki. Málnaszörp és torta, sok játék és a mesésen feldíszített medveodú teszi feledhetetlenné az ünnepet.

Telegdi Ágnes - Téli ​madármesék
Évek ​óta figyelem, fotózom és nagyon szeretem a madarakat. Ősz végén, az igazán hideg napok beköszöntével madáretetőmet naponta gondosan feltöltöm magokkal, hogy segítsek tollas barátaimnak átvészelni a zord téli hónapokat. Amikor a már-már befagyott vizek mentén sétálva récéket és hattyúkat látok, táskámból mindig előkerül némi száraz kenyér, hogy ők is lakmározhassanak a leghidegebb évszakban. Szebbnél szebb élményeim alapján készült eddigi könyveimben mindig én meséltem a körülöttünk élő csodálatos állatokról. Most azonban ők mesélnek nekünk. Egerészölyv, feketerigó, szajkó és még számos madárfaj szólítja meg az olvasót kedves történetével. Megosztják velünk az itt teleléssel vagy éppen vándorlásukkal kapcsolatos örömüket és bánatukat. Mire az olvasó a könyv végére ér, biztosan ő maga is megszereti a madarakat.

Telegdi Ágnes - Barnabás ​meséi - Az erdei vidámpark
Egy ​szép tavaszi napon a mackók kirándulni indulnak. Egy távoli tisztáson egy erdei vidámpark forgatagába csöppennek. Körhinta, óriáskerék, kisautó hívogatja játszani a kis medvebocsokat. Ám a nap végén Barnabás veszélyes kalandba keveredik...

Telegdi Ágnes - Cinkenapló
Varázslatos ​könyv egy cinkecsalád életéről, mely a szerző postaládájában cseperedett fel egy tavaszon. A cinkeszülők maguk mesélik el, hogyan választották ki a postaládát, építgették fészküket, és nevelték fel fiókáikat. A kirepülés után is találkozunk még velük, de hogy hogyan, az már a könyvből derül ki. 60 színes oldal, 40 ragyogó természetfotó, 25 meseszép grafika teszi egyedivé a könyvet. Kicsiknek és nagyoknak, valamint a madarak szerelmeseinek ajánlom e lenyűgöző művet.

Telegdi Ágnes - Állatkölykök
Ez ​a mesés könyv a cseperedő állatkölykök világába repít minket. Ismerkedjünk meg a repülni tanuló fecskefiókák vidám hétköznapjaival, egy újszülött cica botladozásaival, rakoncátlan kamasz hattyúfiókákkal, egy kis boci életének első 10 percével. És még számos más állatkölyökkel. Az állatgyerekek kalandjai mellett figyeljük meg az állatszülők gondoskodó szeretetét, fáradhatatlan szorgalmát, melynek segítségével válhatnak igazi felnőtté szeretett kölykeik.

Telegdi Ágnes - Játékos ​matematika
"Játékos ​feladatok, vidám gyakorlás várja a feladatlap ifjú olvasóit. A színes rajzok, ábrák elrendezése mögött logikusan felépített gyakorlatsor áll. Az összeállításnál a számoláshoz, a mennyiségek értéséhez szükséges egyes részképességek játékos fejlesztése volt a cél. Ide tartozik többek közt a jobb-bal irányok helyes használata, a térbeli tájékozódás, a rész-egész viszony megértése, a memória. Jó szórakozást, jó gyakorlást kívánok Barnabás Mackóval!" (A szerző)

Telegdi Ágnes - Mesélnek ​a házi kedvencek
Tudtad, ​hogy van olyan tengerimalac, ami szereti nézni az esti a rajzfilmeket? És egy közönséges házi kacsa pedig mindig együtt nyaral a Balatonon gazdájával? Gondoltad volna, hogy két átfagyott, hóból megmentett cica életre szóló barátságot köt megmenekülésük örömére? Ugye nem mindennapi történetek ezek. Pedig bárkivel megeshet, aki szereti az állatokat, figyel rájuk és ami a legfontosabb, felelősséget vállal értük. Ez a könyv az igaz állattörténeteken túl bemutatja, hogyan dolgozik egy terelő kutya, hogyan háziasították a macskát több ezer évvel ezelőtt, vagy hogy hogyan telnek egy törpenyúl hétköznapjai. Ezen kívül sok érdekes, hasznos információval gazdagodunk a haszonállatok - kecske, disznó, tehén, szamár - életével kapcsolatosan is. Őszinte szeretettel ajánlom mindenkinek, aki egy kicsit is szereti az állatokat.

Telegdi Ágnes - Állatok ​erdőn-mezőn
A ​képeskönyv segítségével a Magyarországon a természetben legkönnyebben megfigyelhető emlősállatokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek. A kötet rövid történetei a szerző találkozásait örökítik meg ezen állatok (mókus, mezei nyúl, őz, róka sün, szarvas, görény, vaddisznó és pocok) egy-egy példáján.

Telegdi Ágnes - Barnabás ​meséi - Csokoládéország
Mackópapa ​az erdei vásárból csodálatos csokoládédobozt hoz csemetéinek ajándékba. Éjszaka Barnabás belopódzik a konyhába, hogy titokban ismét megcsodálhass a szépséges bonbonokat. Mielőtt visszacsukná a dobozt, az hatalmasra nyílik, és csokoládéországba repíti meglepett mackónkat. Ekkor kezdődnek Barnabás életének eddigi legizgalmasabb kalandjai. Megismerkedik csokoládéország lakóival, segít epret szüretelni, cukrászdát díszíteni. Azonban egyre jobban hiányzik szeretett kis családja. Hogyan jut haza barátságos medveotthonába? Kiderül a szépséges fotókkal díszített mesekönyvből.

Telegdi Ágnes - Állatkerti ​történetek
Miért ​szeretnek a kaliforniai oroszlánfókák labdával játszani? Hogyan lehet beleszeretni első pillantásra egy kaméleon kócos tekintetébe? Miért nem szédül a lajhár, pedig hosszú órákat tölt fejjel lefelé függeszkedve a fán? Olvasd el ezt a vidám, érdekes és izgalmas könyvet, és minderre választ kapsz. Emellett megismerkedhetsz a rendkívül ritka szibériai tigris életével, a barnamedvék hétköznapjaival, egy népes szurikáta család szokásaival. És ez még nem minden. További állatkerti állatok várnak rá, hogy megismerd őket. Ebben segítenek a szerző varázslatos, egész oldalas fotói és festményei.

Telegdi Ágnes - Rovarok ​és pókok, ahogy még sosem láttad őket
"Rovarok... ​Ne félj tőlük! Ez a legfontosabb mondanivalója ennek a kötetnek. Ismerd meg közelről az ízeltlábúakat! A napozó imádkozó sáskát, a szorgalmas méhecskét, a mindig úton lévő és cipekedő hangyát. Figyeld meg, a pók hogyan szövi a hálóját, a szitakötő hogyan alszik egy tavirózsa levelén! Mire a könyv végére érsz, meglátod, már nem is félsz tőlük, olyan izgalmas saját kis miniatűr világuk, Egyéni hangvételű, igaz történetek, a szerző saját maga készítette egész alakos fotókkal és festményekkel." (a Szerző)

Telegdi Ágnes - Barnabás ​meséi - Mackóóvoda
Barnabás ​mackónk élete egyik legizgalmasabb napja előtt áll: óvodába megy. Mint minden medvebocs először büszke és izgatott, aztán már kicsit félénkebb, ahogy Mackómamával az óvoda kapujához érkeznek. És hogy milyen izgalmakat tartogat az első nap az erdei mackóóvodában? Kiderül a Barnabás Meséi sorozat legújabb könyvéből.

Telegdi Ágnes - Barnabás ​meséi - Kalandos kocsikázás
A ​mackócsalád egy szép napsütéses hétvégén kocsikázni indul. Este sátorban, hálózsákban ágyaz meg Mackómama az egész családnak. Mackópapa távcsövén megnézik a legfényesebb csillagokat, majd nyugovóra térnek. Az éjszaka közepén váratlanul szörnyű vihar keletkezik. Szél tombol, szakad az eső, s a kis bocsok nagyon félnek. Hogyan menekülnek meg, és milyen kalandok várnak még rájuk? Mindez kiderül e bájos mesekönyv sorozat legújabb részéből.

Telegdi Ágnes - Karácsonyi ​barkácsolás
Vidám ​karácsonyváró ötletek és feladatok gyerekeknek. Színezzük együtt ki a karácsonyi motívumokat, rajzoljunk hóemberes, fenyőfás sormintát, és mire elkészülünk, a karácsony már itt kopogtat az ablak alatt. Gömbdísz, csillagocska, hóember, Mikulás és sok egyéb karácsonyi rajz segítségével készülhetünk gyerekeinkkel együtt a karácsonyra. A nagyobbakra képrészlet kereső, és kép különbség felismerő feladatok is várnak. A kifestő rész mellett pedig hasznos barkács tippeket és ötleteket is találunk, melyek könnyedén megvalósíthatók. Kellemes készülődést kívánok!

Telegdi Ágnes - Karácsonyi ​készülődés
Varázslatos, ​adventi és karácsonyváró könyv. Csodálatos fotókkal, az ünnephez kötődő hagyományok leírásával, legendákkal, melyek még izgalmasabbá teszik a mesebeli várakozást. Ünnepi szokások, vásárok a nagyvilágban. Szépséges dekorációk, ajándékötletek, csomagolástechnikák. Karácsonyi finomságok és történetük.

Telegdi Ágnes - Játékos ​betűvető
"Játékos ​feladatok, vidám gyakorlás várja a feladatlap ifjú olvasóit. A színes rajzok, ábrák elrendezése mögött logikusan felépített gyakorlatsor áll. Az összeállításnál az olvasás-íráshoz szükséges egyes részképességek játékos fejlesztése volt a cél. Ide tartozik többek közt a kéz finom motorikájának fejlesztése, a jobb-bal irányok helyes használata, a térbeli tájékozódás, a térlátás, és a memória fejlesztése. Jó szórakozást, jó gyakorlást kívánok Barnabás Mackóval!" (A szerző)

Telegdi Ágnes - Barnabás ​és Mackómikulás
Barnabás ​a szeretni való, ám rosszcsont kis mackó december elején aggódva gondol arra, hogy a Mikulás talán értesült huncutságairól és ezért kis csizmájába édesség helyett virgácsot tesz december 6-án. Mackópapa látva kisfia őszinte kétségbeesését, megsajnálja és felajánlja, hogy együtt keressék meg a Télapót.

Telegdi Ágnes - Madarak ​énekei
A ​szerző azokkal a madarakkal ismerteti meg a kisiskolás korosztályt, amelyekkel a nyitott szemű, kíváncsi gyerekek maguk is találkozhatnak az erdőn-mezőn, de szerencsés esetben akár az ablakon kinézve is.

Kollekciók