Ajax-loader

Douglas Rushkoff könyvei a rukkolán


Jelensokk-b1_webre-450x600
elérhető
11

Douglas Rushkoff - Jelensokk
Ez ​az a pillanat, amelyre mind ez idáig vártunk, de úgy tűnik, nincs időnk megélni e pillanatot. Ehelyett a folyamatos készenlét állapotában veszteglünk, és elborít bennünket a mindig bekapcsolt, élőben sugárzott valóság, amelyet emberi valónk, testünk és lelkünk soha nem lesz képes belakni. Van azonban választásunk egyénekként és közösségekként is. Megpróbálhatjuk átverekedni magunkat az információ ostromló áradatán és beszállhatunk önmagunk utolérésének végeláthatatlan játékába. De választhatjuk azt is, hogy a jelenben élünk: sms-ezés helyett szemkontaktus; gyorsaság helyett minőség; a digitális tökéletesség helyett pedig emberi gyengeségek. Douglas Rushkoff médiateoretikus mindazoknak reményt nyújt, akik megpróbálják meghaladni a hamis mostot: látszatra össze nem illő eseményeket és folyamatokat sző egybe, gazdag, árnyalt képet adva arról, hogyan érinti biológiai működésünket, viselkedésünket, politikai körülményeinket és kultúránkat a létezés az örökkévaló jelenben.

Douglas Rushkoff - Cyberia
In ​a vivid journalistic portrait of the underground trendsetters of the 1990s, Rushkoff ventures headlong into cyberspace–the weird and unmapped terrain of hackers, smart drugs, virtual reality, cyberliterature, and technoshamans.

Douglas Rushkoff - Life ​Inc.
In _Life ​Inc_, award-winning writer Douglas Rushkoff traces how corporations went from being convenient legal fictions to being the dominant fact of contemporary life. The resulting ideology, corporatism, has infiltrated all aspects of civics, commerce, and culture - from the founding of the first chartered monopoly to the branding of the self, from the invention of central currency to the privatization of banking, from the Victorian Great Exhibition to the solipsism of Facebook. _Life Inc_ explains why we see our homes as investments rather than places to live, our 401(k) plans as the ultimate measure of success, and the Internet as just another place to do business. Most important, Rushkoff illuminates both how we've become disconnected from our world and how we can reconnect to our towns, to the value we can create, and, mostly, to one another. As the speculative economy collapses under its own weight, _Life Inc_ shows us how to build a real and human-scaled society to take its place.

Patrick Wells - Douglas Rushkoff - Ingyen ​betépni
Szívből ​örülök e könyv megjelenésének, mert az valóban működő tudattágító módszereket kínál fel a testi és lelki pusztulást okozó kábítószerek helyett. Kívánom, hogy az érintettek idővel aztán arra is ráébredjenek, hogy a tudattágítás nem csupán a különlegesen kellemes közérzet létrehozását szolgálhatja, hanem - megfelelő és biztonságos metodikával - elménk hatalmas erejének irányított alkalmazását is lehetővé teszi, gondjaink hatékonyabb megoldása érdekében. Dr. Domján László orvoskandidátus és agykontrolloktató A könyvet feltétlenül ajánlom a szenvedélybetegekkel foglalkozó szakembereknek. Azonban felhívnám a figyelmet arra, hogy a megváltozott tudatállapot felelőtlen, mindenáron való keresése, a könyv mintegy "trükkgyűjteményként" való használata - főként a mélyebb szintű gyakorlatok esetében - veszélyekkel jár, s vezető nélkül nem ajánlható. S azt is fontos megjegyezni, hogy a technikák nem pótolják, nem helyettesítik sem a felnőtté válás útkeresését a saját hitért, sem az értékrend megszerzéséért folytatott erőfeszítést. Dr. Fórizs Éva felnőtt- és gyermekpszichiáter, addiktológus szakorvos Sajnos, nem valószínű, hogy a dealerek éhen halnak a könyv megjelenése miatt, mindenesetre aki még szóba tud állni magával, az próbálja meg: először az olvasás, aztán jöhet a többi. Lovasi András Kispál és a Borz Kiváló módszertani útmutató ez a könyv az emberi elme áldott állapotának megtapasztalására. Ha pedig van módszerünk, nincs szükségünk sem vezetőre, sem dogmára. Legfeljebb társakra. Dr. Parádi József pszichoterapeuta (AGNI Álomközpont) Örömmel olvastam az alternatív tudatállapot-változások jól ismert technikáiról. Remélem, mindenki megfelelően tudja hasznosítani egyéni fejlődésében. Stemler Mihály Mentálhigiénés Programiroda Budapesti és Pest Megyei Régióvezető Az igazság bennünk van. Ez a könyv segíthet abban, hogy megtaláljuk. Dr. Telkes József pszichiáter, karrier-tanácsadó

Kollekciók