Ajax-loader

Forgács András könyvei a rukkolán


Forgács András - Szabó Miklós - Görögország
A ​Panoráma nagyutikönyvek sorozat az adott országról általános tudnivalókat – földrajz, történelem, gazdaság, társadalom, kultúra, tudomány stb. – tartalmaz. Az utazással és a mindennapi élet dolgaival kapcsolatban részletes gyakorlati tudnivalókkal ismertet meg. A részletes útikalauz sok színes képpel, térképpel, leírással, információval mutatja be a látnivalókat, ajánlott útvonalakat és kirándulásokat.

Bőgel György - Forgács András - Informatikai ​beruházás - üzleti megtérülés
Milyen ​hatással van az informatika a vállalati versenyképességre és eredményességre? Érdemes pénzt fektetni az informatikába? Megtérülnek az informatikai beruházások? Hol vannak még informatikai eszközökkel mozgósítható tartalékok? Mekkora lendület van még az informatikai innovációs hullámban? Hogy alakul az integrált irányítási rendszerek és az elektronikus piacterek jövője? Házon belül vagy házon kívül jobb megszervezni az informatikai funkciót? Miként javítható az együttműködés az üzleti vezetők és az informatikusok között? Mihez kell értenie egy informatikai vezetőnek? Milyen stratégiát kövessenek az informatikai szolgáltató cégek? Kik döntsenek az informatikai beruházásokról, és kik felelősek a sikerességükért?Ezekre és más, az üzleti és az informatikai világ kapcsolatára vonatkozó kérdésekre keres választ Bőgel György és Forgács András könyve. A szerzők szakmai, kutatási és oktatási tapasztalataikat felhasználva ötvözik a gyakorlatot és az elméletet. Számos példát és adatot szemléltetve, jelenségeket és trendeket elemezve lépésről lépésre haladnak a makrogazdasági összefüggések felől a vállalati gyakorlat és az operatív munka felé.A fejezeteket két esettanulmány foglalja keretbe: az egyik egy sikeres vállalati projektet ír le, a másik a nemzetközi munkamegosztás új lehetőségeinek kihasználására mutat be példát.Az Informatikai beruházás - üzleti megtérülés című szakkönyv alapján a felsőoktatásban használatos gazdasági informatikai jegyzet is készült.

Forgács András - Loboda Zoltán - Az ​Európai Unió és az oktatás
Az ​európai integráció közös oktatási és képzési politikájának története, fogalmai, céljai. Az egységes európai oktatási térség programja, jelene és jövője. Mit jelent a csatlakozás a magyar oktatás és képzés számára? Hasznos tudnivalók, címek.

Forgács András - Ciprus
Ez ​az útikönyv elsősorban azoknak a turistáknak készült, akik a Ciprusi Köztársaság kormányának az ellenőrzése alatt álló Dél-Ciprusra utaznak. Ismerteti a legfontosabb gyakorlati tudnivalókat, és részletesen bemutatja a déli területek idegenforgalmi nevezetességeit, régészeti, építészeti emlékeit, természeti szépségeit. Ugyanakkor, figyelemmel a tartós kettéosztottságból fakadó viszonyokra, külön fejezetet szentel az északi területek látnivalóinak, s az oda látogatókat is ellátja a legszükségesebb gyakorlati információkkal.

Forgács András - A ​görög szigetvilág
A ​könyv azoknak a turistáknak kíván sokoldalú segédeszközként szolgálni, akik fel szeretnék fedezni a görög szigetvilág varázserejét. A kötet a mintegy 100-150 lakott sziget közül a legjelentősebb 50 bemutatására vállalkozik. Jól áttekinthető módon felidézi a szigetek sajátos hangulatát, atmoszféráját. Beavat azok mítoszokba vesző múltjába és történelmébe, csakúgy, mint hagyományőrző jelenébe. Bemutatja a rég- és közelmúlt legnevezetesebb építészeti és tárgyi emlékeit, a legszebb természeti szépségeket és egyéb érdemleges látnivalókat. Emellett a legfrissebb adatok alapján részletes gyakorlati eligazítást ad az utazási és közlekedési tudnivalókról, a szállás- és étkezési lehetőségekről.

Kollekciók