Ajax-loader

Hajo Banzhaf könyvei a rukkolán


Hajo Banzhaf - Kulcsszavak ​a Tarot kártyához
A ​szerző, Németország leghíresebb tarot-szakértője egybegyűjtötte a nagy és kis arkánum 78 kártyájára vonatkozó összes kulcsszót. Ezek a kulcsszavak a legfontosabb kérdésirányokat értelmezik, mint például a hivatás, kapcsolatok, vagy önismeret. Nem csak 21 különböző kártyavetési módot oszt meg az olvasóval, hanem el is vezeti a legmegfelelőbb lerakási rendszerig.

Hajo Banzhaf - Brigitte Theler - Éppen ​te hiányzol belőlem
A ​könyv nem más, mint asztro-pszichológiai tanácsadó. Megmagyarázza a csalódások okait, fényt derít a kapcsolatok hátterében megbúvó problémákra, új szempontokat vet fel, és megmutatja a teljes értékű partnerkapcsolat felé vezető utat. Alapmű mindazok számára, akik érzelmi életüket és kapcsolataikat jobban meg akarják érteni.

Hajo Banzhaf - Tanácsadó ​tarot
A ​Tarot a képek nyelve, mely ugyanúgy megtanulható, mint bármely más idegen nyelv. Elsajátításában a szorgalmas gyakorlás segít, ezért nagyon hasznos, ha naponta húzunk kártyát vagy egyszerű kirakásokkal rendszeresen foglalkozunk a Tarot-val. Így fokozatosan megismerkedhetünk a lapok jelentésével, csodálatos jelképrendszerével. Hajo Banzhaf legújabb könyvében az egyes kártyákat újszerű módon kapcsolja össze: minden kártyalap bemutatásánál utalást találunk két másik kártyára is: az egyik hasonló, a másik ellentétes témakörre vonatkozik. Izgalmas spirituális utazásra hívjuk, kedves Olvasó! Haladjon végig kártyáról kártyára a Tarot "labirintusán" keresztül, fedezze fel a szimbólumok egymásba fonódó, titkos világát! Hajo Banzhaf, Európa egyik legismertebb Tarot-szakértője 24 bevált kirakási módszert mutat be, melyeket nehézségi fokuk és a hozzájuk illő témakör szerint osztályoz. A rövid, lényegre törő bevezetés a "türelmetleneknek" is lehetőséget nyújt az azonnali kártyavetésre.

Hajo Banzhaf - Anna Haebler - Kulcsszavak ​az asztrológiához
A ​szerzők szemléletesen mutatják be minden konstelláció fény és árnyoldalát. A különböző konstellációk könnyen összehasonlíthatók egymással. A könyv táblázatos felépítése lehetővé teszi, hogy tanuljunk és tanítsunk belőle. Kezdők és haladók számára nélkülözhetetlen kézikönyv.

Akron Banzhaf - Hajo Banzhaf - A ​Crowley-Tarot
Crowley ​neve gyakran ùgy hat, mint egy rossz jelszó: amint kiejtkük, azonnal bezáródik elöttünk az összes ajtó. Az alszenteskedö hagyomány Crowley személyét és életmüvét az emberi tapasztalatoknak olyan területére számüzte, amelyet megváltoztathatatlan elöítéletekkel barikádoztak el. Ennek a könyvnek nem az a célja, hogy felszámolia a Crowley személyével kapcsolator elöítéleteket. Nem is arra akarjuk biztatni az olvasót, hogy elkezdjen foglalkozni az emberiség kollektív árnyékával, bár mindkét dolog bizonyára hasznos lenne. A Crowley-Tarot – pontosabban a Lady Frieda Harris által festett kártyacsomag – egyre népszerübbe válik, és ennek a könyvnek az az elsödleges célja, hogy megismertesse az érdeklödöket a Crowley Tarot mély és sokrétü jelképrendszerével, valamint bemutassa, hogyan függenek össze a képek az alkímiával, az asztrológiával, a régebbi tarot-ábrázolásokkal, valamint a nyugati világ mitikus hagyo-mányaival. Nem alkotunk tehát értékítéletet, és föleg nem a „jó“ és a „rossz“ kategóriái szerint. Az ellentmondásosság a jelképek alapvetö természetéhez tartozik. A lélekben megjelenö képek az általunk érzékelt valóság és a tudatalatti polaritásában tükrözödnek vissza. A lelkünk mélyén tudjuk, hogy minden dolognak van világos és sötét oldala, és a két pólus czak együttesen alkothat egységet. Akron-Hajo Banzhaf

Hajo Banzhaf - A ​négy elem az asztrológia és a tarot tükrében
"E ​könyv olvasásához nem szükséges semmiféle alkímiai vagy asztrológiai ismeret, és azt sem várja el az olvasótól, hogy elfogadja az asztrológiai világnézetet. Az elemek típusai így is érthetőek, és megfigyelhetők az életben. Az asztrológia és a tarot azonban világosan megmutatja, hogyan jött a négy elem az égből a földre, és hogyan írták le, s értelmezték ezt az utat ősidőktől fogva." A szerző képekben és ismeretekben gazdagon, szórakoztatóan és szellemesen varázsolja elénk a négy elemet, tulajdonságaikkal és jellegzetességeikkel együtt, majd pedig elvezet az ember egységes képéhez. Ideális olvasmány mindazoknak, akik jobban szeretnék ismerni önmagukat és embertársaikat.

Hajo Banzhaf - Tarot
A ​Tarot-kártyák a láthatatlan világ orákulumai. Segítségükkel, bölcsességükkel választ kaphatunk a minket foglalkoztató kérdésekre, nehézségekre. Egy különleges, könyv alakba rendezett tarot-kártyacsomagot tart most kezében az olvasó, amelyben a Rider-Waite-tarot 78 lapja mellett a legfontosabb élethelyzetekre, kérdésekre vonatkozó részletes értelmezést is megtalálja. Igazi meglepetés Hajo Banzhaf új orákuluma, melyet külön ehhez a kötethez fejlesztett ki.

Hajo Banzhaf - Gyakorlati ​Tarot-kézikönyv
Hajo ​Banzhaf sokéves asztrológiai tapasztalata alapján megnyílik előttünk a tudatalatti bölcsességének útja. A Gyakorlati Tarot kézikönyv segítségével azonnal belekezdhetünk a kártyák kirakásába, akár anélkül is, hogy ismernénk a lapok mélyebb jelentését.

Hajo Banzhaf - Elisa Hemmerlein - Útmutató ​Tarot
A ​könyv szemléletesen és érthetően vezet be a két híres Tarot: a Rider-Waite Tarot és Alaister Crowley Tarot-ja képvilágába és értelmezésébe. Hajo Banzhaf és Elisa Hemmerlein leírják a 78 Tarot kártya általános jelentését, és értelmezésüket e kirakási rendszerben. A kártyák üzenetét így mindenki megértheti, még azok is akik nem jártasak a Tarot képvilágának értelmezésében. A szerzők megismertetnek bennünket a „következő lépés” nevű kirakási módszerrel, amely értékes útmutatást ad a kérdezőnek azzal kapcsolatban, hogy mire kell figyelnie jelenlegi helyzetében, és mi lesz útjának legközelebbi állomása.

Hajo Banzhaf - Tarot ​kézikönyv
A ​Tarot a jövendölés egyik legnépszerűbb formája. Kérdéseinkre tudatalattink mélyéből merítve ad választ. Segít döntéshelyzetekben, irányt mutat, tanácsot ad párkapcsolati és szakmai kérdésekben, fejleszti önismeretünket. Ez a könyv azokhoz szól, akik szeretnék a tarot-kártyát használni anélkül, hogy megtanulnák annak bonyolult szimbólumrendszerét. A könyvben leírt kirakási módszerek és az egyes lapok értelmezésének segítségével azonnal választ kaphat kérdéseire! A "Tarot kézikönyv" tartalmazza: -mind a 78 lap általános leírását, jelentését és mondanivalóját, szakmai, lelki és párkapcsolati kérdéseink tekintetében, -az asztrológiai párhuzamokat, -a kártyához tartozó mitológiai képeket, -a Ji Csing megfeleltetéseket, -nyolc különböző kártyavetési módszert. Ez a kötet önképző tankönyv, munkafüzet és egyben orákulum is. Jól használható mindenfajta tarot-val, különösen a népszerű, magyar nyelven is kapható Rider Waite és Crowley kártyákkal.

Hajo Banzhaf - Brigitte Theler - Kulcsszavak ​a Crowley-tarothoz
Aleister ​Crowley és Lady Frieda Harris titokzatos tarot-jának közérthető és pontos tolmácsolása. Könyvünk kulcsot ad a kártyalapok sokszínű szimbolikájának értelmezéséhez minden fontosabb szempontból. Mindezeken túlmenően most első ízben találkozhatnak a 78 lap egyenkénti értelmezésével napi jóslatként, sőt a Nagy Arkánum 22 lapja éves jóslatként is alkalmazható.

Hajo Banzhaf - A ​számok szimbolikája és jelentése
Hajo ​Banzhaf, a szimbolikus világlátásáról ismert Tarot-szakértő, jelen művét a számok szimbolikus értelmezésének szentelte. Gazdagon illusztrált könyvében részletesen feltárja a számok jelentését 0-tól 22-ig. Kitér minden fontos, a számok szimbolikájával kapcsolatos forrásra. A szerző érinti a számok szimbolikájára épülő számmisztika témakörét is: a személyünkhöz fűződő az önismeret terén és aktuális lelki feladatainkhoz is támpontot adhatnak. A szerző magyarázatot ad többek közt arra, hogy miként jelenik meg ez a szimbolika a tarot-kártyában.

Hajo Banzhaf - Tarot, ​a Hős útja
Az ​utóbbi időben számos érdekes könyv jelent meg a tarot-ról, ezek többnyire az egyes kártyalapok értelmezését és a különböző kártyavetési technikákat helyezik előtérbe. Ez az igényes kiállítású, gazdagon illusztrált könyv más utat követ - Hajo Banzhaf a "Hős útját" a nagy arkánumból kiindulva mutatja be. Izgalmas összefüggéseket teremt a mitológia és a mesevilág, Egyiptom, Görögország, az Isteni színjáték, Parszifal és C. G. Jung között, rávilágítva a tarot-kártyák mélyebb jelentésszintjeire.

Hajo Banzhaf - Tarot ​- Mindennapi mágia
Vannak ​mágikus pillanatok, amikor válaszút elé érkezünk. Nem könnyű határozni, merre induljunk. A döntés meghozatalához a Tarot rendszere évezredek óta hasznos segítséget nyújt, hiszen közvetítésével belső, isteni minőségünkkel léphetünk kapcsolatba. Ez a különleges könyv tartalmazza a 78 lapos Crowley-Tarot kártyacsomag összes lapjának színes képét, melyekhez egy-egy találó, bölcs idézet tartozik. Minden kártyánál olvasható a lap értelmezése a következő szempontokból: általános jövőkép, szerelem, a sors intő jele, árnyék, a probléma gyökere, napi varázsige. Csodaszép, minden oldalán színes kiadvány, ajándéknak is ideális.

Kollekciók