Ajax-loader

Frédérick Leboyer könyvei a rukkolán


Frédérick Leboyer - Weg des Lichts
Frédérick Leboyer, Wegbereiter der alternativen Geburtshilfe, hat sich intensiv mit Yoga als <<Schwangeschaftsgymnastik>> beschäftigt. Seine Texte und Bilder strahlen meditative Harmonie aus, sie konzentrieren und lösen, regen an und entspannen.

Frédérick Leboyer - Szülés ​gyöngéden
Ez ​a mű nem valamiféle folytatása A gyöngéd születés című könyvnek, hanem egy azt kiegészítő szöveg, annak mintegy előzménye, egy hozzá tartozó, mindeddig hiányzó fejezete. A szülés és a születés fájdalommal jár. És, ami még fontosabb, szorongással. A nő szenvedéséről és szorongásáról már eddig is sokat tudtunk. A gyermekéről mind ez idáig szinte semmit. A gyöngéd születés reményeink szerint talán javított valamit ezen a siralmas helyzeten. Maradt azonban a nő szenvedése, melyre számtalan gyógyírt kínál a tudomány, s ezek közül némelyik egyenesen a "fájdalom nélküli szülés" ígéretével kecsegtet. Mi nem valami új módszert ismertetünk, ellenkezőleg! Inkább új nézőpontból közelítünk a kérdéshez.

Frédérick Leboyer - Shantala
"A ​születést követő hetek egy sivatagi átkeléshez hasonlatosak. Szörnyekkel benépesített sivatag: új érzések, amelyek belülről ostromolják a gyermek testét. Az anyai öl melege után, a születés tébolyult szorítása után a bölcső jeges magánya. Azután egy vadállat bukkan elő, az éhség, amely a gyermek belső részeibe mar. Nem a mardosás okozta fájdalom ejti kétségbe a szerencsétlen gyereket, hanem annak újdonsága; és a környező világ halott mozdulatlansága, ami a baba számára hatalmassá növeli az emberevő óriást. Hogyan oldhatunk fel egy ilyen szorongást? Táplálni a gyereket? Igen. De nem csak tejjel. Dajkálni kell. Simogatni, ringatni. És masszírozni. Beszélni kell a kicsi bőréhez, beszélni kell a hátához, mert éhesek és szomjasak, éppúgy, mint a hasa. Azon országokban, ahol az emberek megőrizték a dolgokhoz fűződő közvetlen kapcsolatot, az asszonyok még tudják mindezt. Az anyjuktól tanulták, a lányuknak megtanítják ezt az elmélyült, egyszerű és nagyon régi művészetet, amely segít a gyermeknek elfogadni a világot, és segít neki rámosolyogni az életre." (Frédérick Leboyer)

Frédérick Leboyer - Vanitá
Frédérick ​Leboyer újabb csodálatos könyve várandósok számára. Ezúttal bepillantást nyerhetünk a jóga csodálatos világába, 110 saját fotóval és a nagyszerű mester, B. K. S. Iyengar ajánlásával és előszavával.

Frédérick Leboyer - A ​gyöngéd születés
"A ​csecsemő is szenvedi, ha szül a nő. Páros kint enyhíthet alázat." Amit a magyar költő 1936-ban versbe fogalmazott, a modern szülészeti tudomány a hetvenes évektől kezdte alkalmazni a mindennapokban. Frédérick Leboyer francia szülészorvos és pszichoanalitikus klinikai gyakorlata során olyan módszert alakitott ki, mellyel a gyermeknek a születés során átélt megpróbáltatásait a minimumra igyekezett csökkenteni. Tapasztalatait könyvben foglalta össze, mellyel világhírre tett szert. Későbbi könyveiben a szülő nők szevedésének csökkentésével, az indiai bébimasszázs művészetével, mozgás és lélegzésviszonyával foglalkozott, a gyengébb teremtmények védőjeként lépett fel a technológiai fejlődés brutalitásával és agresszivitásával szemben. A mosolyogva világra jövő, hosszú, szívet tépő zokogás helyett egyet-kettőt kiáltó, majd egészségesen, ritmikusan lélegző, nyugodt csecsemők történetét szeretettel ajánljuk szakemberek és laikusok, valaha szült és még szülni kivánó nők figyelmébe.

Kollekciók