Ajax-loader

Ambrus Péter könyvei a rukkolán


Ambrus Péter - Az ​igazi testőrök
A ​könyv a testõrök mindennapjait mutatja be, ezt a férfiasnak tartott és ma már különösen veszélyessé vált hivatást. A beszélgetésekbõl hiteles képet kapunk a kormányõrök rutinfeladatairól és különleges megbízatásaikról, és bepillantást nyerünk olykor irigylésre méltó, máskor igencsak kockázatos és kimerítõ munkájuk kulisszatitkaiba.

Ambrus Péter - Az ​igazi misszió
Ambrus ​Péter legújabb könyvében a külföldi katonai missziókban szolgálatot teljesítő magyar katonák sokszor életveszélyes hivatását mutatja be az olvasónak. A Magyar Honvédség nemzetközi missziókban való közreműködése az elmúlt tíz évben hazánk egyik legfontosabb NATO-feladatává vált. A kötetben megszólaló katonák hitelesen számolnak be a kiemelt kockázatú afganisztáni küldetésükről vagy épp a nyugat-szaharai békeszolgálatukról. Interjút olvashatunk a missziós tevékenységet felügyelő és irányító magas rangú katonatisztekkel, Tömböl László vezérezredessel, a HM Vezérkar főnökével, Juhász István alezredessel, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoki titkárával. A lélektani hadviselés titkaiba is bevezet a dr. Boldizsár Gábor ezredessel, az MH Civil–katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ parancsnokával készített beszélgetés, míg Szomolányi Sándor alezredestől, az MH Béketámogató Kiképző Központja parancsnokhelyettesétől a missziókra történő felkészítés folyamatáról tudhatunk meg érdekességeket. Nyilatkoznak a könyvben a műveleti területeken életüket nap mint nap kockára tevő katonák, katonai vezetők, az egészségügyi szolgálatostól a harcjárművezetőn át a táborparancsnokig. Az átlagember számára csupán a média rövid híreiből ismert béketámogató missziós szolgálat feladatairól, katonai és politikai hátteréről, s nem utolsósorban az izgalmas hétköznapokról megbízható és naprakész információkkal szolgál a kötet.

Ambrus Péter - Az ​igazi kommandó
A ​könyvben nyolc harcos nyilatkozik. Parancsnokok, beosztottak, akik beszélnek a '80-as évektől napjainkig a Terrorelhárító Szolgálat fejlődéséről, feladatairól, a felvételi követelményekről, illetve bemutatják "saját szakmájukat". A mesterlövő, a műszakis, a tárgyalótiszt, a pszichológus, és megszólal egy női terrorelhárító is... A szereplők megtörtént eseteket, sztorikat is felidéznek. Színesíti a könyvet több mint 150 db fénykép, melyek a magánéletükbe, munkájukba, akcióikba engednek bepillantást, csakúgy, mint az évek során lejegyzett és összegyűjtött vicces "elszólások" is...

Ambrus Péter - A ​Dzsumbuj
E ​különös szociográfia színhelye egy, ma már csak maradványaiban létező telep, Budapest kilencedik kerületében. 1937-ben épült az a három ház, amely a Dzsumbuj néven vált ismertté, egyben a társadalom más rétegei által kiközösítetté, lenézetté. Ambrus Péter munkája átfogó képet ad a szegénységről, tárgyán messze túlmutató tanulságokat közöl, és a mélyinterjúkból idézett szövegrészletek, az esettanulmányok, a számszerűsíthető következtetések, általánosítások mellett döbbenetes egyéni sorsokat villant fel.

Ambrus Péter - Hofi ​- Második menet
Hofi ​mindig megmondta…, de úgy ahogy más nem merte volna, s ráadásul közben gurultunk a kacagástól. A feledhetetlen, nagy komikus népszerűsége ma is töretlen, a TV adók újra, s újra műsorra tűzik a felvételeit. Az emberek idézik egymásközt a híres mondásait. A mai humoristákat nézve, felsóhajtanak: bezzeg a Hofi! Nincs már hozzá fogható. Ez a kötet, halálának 10 évfordulója alkalmából jelent meg. Bemutatja Hofi Géza életét, pályáját, művészetét. A hozzá nagyon közel állók, őt jól ismerők valamint „ a rendőrségi műsorszervezője” mesélnek a mindennapjairól, a vele kapcsolatos dolgokról, születésétől haláláig. Csupa izgalmas és mulatságos sztori és rengeteg fénykép, illusztráció, dokumentum hozza közelebb hozzánk a nagy HOFI-t. Páratlanul szórakoztató és izgalmas olvasmány!

Ambrus Péter - Az ​igazi Hofi
Ambrus ​Péter szerkesztette kötetté Hofi Géza életének egyes momentumait, emléket állítva a híres humoristának. "Sokáig latolgattam e könyv megírását. Többször próbáltam Géza bácsit is rábeszélni, hogy maga írja meg önéletrajzi elbeszéléseit, de ő mindig kitért előle és azt mondta: "Majd egyszer." Erre sajnos már nem lesz lehetősége. Ezért vettem a bátorságot arra, hogy részben saját emlékeim, részben Géza bácsi testvérének, unokatestvéreinek, rokonainak, barátainak - eddig sehol meg nem jelent - visszaemlékezéseiből próbáljam bemutatni azt a Hofi Gézát, akit nekem, nekünk volt szerencsénk ismerni. Szeretnénk megismertetni az elmúlt évtizedek legnagyobb magyar humorista előadóművészének magánéletét a rajongókkal, azzal a közönséggel, amely hosszú évtizedeken keresztül ismerte őt." (Ambrus Péter)

Kollekciók