Ajax-loader

Kónya László könyvei a rukkolán


Kónya László - Számítógép-hálózatok
A ​könyv a Gábor Dénes Műszaki Informatikai Főiskolán oktatott Számítógép-hálózatok című tárgy tanulásához nyújt segítséget. A kötet célja a számítógépes kommunikáció alapjainak, felépítésének, működésének a megismerése, azok hatékony és eredményes alkalmazása érdekében. Az olvasó számára megteremti az alapokat a konkrét megvalósítási igények megbízható meghatározásához; a párhuzamosan elsajátított hardver, szoftver és eszközismeretek birtokában, a követelményeket kielégítő számítógépes hálózati rendszerek összeállításához, azok üzembehelyezéséhez és későbbi működtetéséhez, esetleges karbantartásához.

Kónya László - PC-elektronika
Tartalom: - ​Az IBM-PC hardverfelépítése és I/O sínrendszere - Az I/O kártyák tervezése és kivitelezése - Az I/O egységek programozása - I/O kártyák a PC-hez - A printer port - A soros vonali adapter - Mikroprocesszoros rendszerfejlesztés PC-vel

Kónya László - Kopják József - PIC ​mikrovezérlők alkalmazástechnikája
Kónya ​László-Kopják József: PIC Mikrovezérlők alkalmazástechnikája, PIC programozás C nyelven (harmadik, bővített kiadás) 2000-ben jelentettük meg a PIC Mikrovezérlők alkalmazástechnikája című könyvet, amelyet 2003-ban átdolgozva adtunk ki másodszor. A második kiadás 2008 elejére elfogyott, így időszerűvé vált, hogy a PIC mikrokontrollerek fejlődésével kapcsolatos változásokat újabb kiadásban foglaljuk össze. Időközben a Microchip a PIC mikrokontrollereivel teljesen új területekre lépett: 2004-ben indította el a 16 bites dsPIC, majd 2008 tavaszán a 32 bites PIC32 mikrokontrollerek gyártását. A harmadik kiadásban dr. Kónya László összefoglalja a hatalmassá bővült PIC mikrovezérlő-palettán bekövetkezett változásokat, és bemutatja az alkalmazásaik kifejlesztéséhez nélkülözhetetlen hardver- és szoftverfejlesztési eszközöket és technikákat. Az egyre összetettebb PIC mikrokontrollerek programozásához nélkülözhetetlenné vált a magas szintű programozási nyelvek használata. Kopják József a BMF Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karon tanít C nyelvű programozást, emellett az elmúlt években a PIC mikrokontrollerek C nyelvű programozását több száz ügyfelünkkel ismertette meg egynapos tervezőtanfolyamainkon. Könyvünk második, a PIC programozás C nyelven című részében ezt a területet mutatja be az olvasóknak, akik 78 példaprogramon keresztül ismerhetik meg a PIC24 mikrokontrollerek C nyelvű programozásának alapjait és összetett lehetőségeit. A C programozási fejezetek végén összehasonlító elemzést adunk különböző PIC architektúrák C nyelvű programozásáról és a fordítóprogramjaik – az MPLAB C30, az MPLAB C18, a PIC C és az MPLAB C32 – legfontosabb sajátosságairól. Új kötetünkben kerültük a korábbi kiadásokban megfogalmazottak átemelését, helyette a PIC architektúrák és perifériakészletek összehasonlító ismertetését tűztük ki célul. A második kiadás a mai napig érvényes és fontos ismereteket tartalmaz, ezért ezt elektronikus formában elhelyeztük a könyv CD-mellékletén, amelyen a könyv mintaprogramjainak és a Microchip szoftvereinek a gyűjteménye is megtalálható.

Kollekciók