Ajax-loader

B. K. S. Iyengar könyvei a rukkolán


B. K. S. Iyengar - Patañjali ​jóga szútrái új megvilágításban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

B. K. S. Iyengar - Light ​on the Yoga Sutras of Patanjali
BKS ​Iyengar’s translation and commentary on these ancient yoga sutras has been described as the “bible” of yoga. This new edition of the classic text contains a new introduction by BKS Iyengar, as well as a foreword by Godfrey Devereux, author of Dynamic Yoga. Patanjali wrote this collection of yoga wisdom over 2,000 years ago. They are amongst the world’s most revered and ancient teachings and are the earliest, most holy yoga reference. The Sutras are short and to the point – each being only a line or two long. BKS Iyengar has translated each one, and provided his own insightful commentary and explanation for modern readers. The Sutras show the reader how we can transform ourselves through the practice of yoga, gradually developing the mind, body and emotions, so we can become spiritually evolved. The Sutras are also a wonderful introduction to the spiritual philosophy that is the foundation of yoga practise. The book is thoroughly cross-referenced, and indexed, resulting in an accessible and helpful book that is of immense value both to students of Indian philosophy and practitioners of yoga.

B. K. S. Iyengar - The ​Tree of Yoga
The ​definitive guide to yoga in everyday life from B.K.S. Iyengar, the world's most respected yoga teacher. B.K.S. Iyengar has devoted his life to the practice and study of yoga. It was B.K.S. Iyengar's unique teaching style, bringing precision and clarity to the practice, as well as a mindset of 'yoga for all', which has made it into a worldwide phenomenon. His seminal book, 'Light on Yoga', is widely called 'the bible of yoga' and has served as the source book for generations of yoga students around they world. In 'Tree of Yoga', the collected wisdom of his many years of practical practice and its application in real life are brought into a single-volume work. A collected philosophy for life researched through decades of practice by B.K.S. Iyengar, the world's most respected yoga teacher. These are his core teachings and advice for living a long, healthy, happy life. Using the tree as a structural metaphor for both life and yoga practice, the essays cover many aspects of life and practice which are vital to health and happiness and in need of care. This includes: * Yoga and health * Yoga as part of daily life * Childhood and parenthood * Love * Death * Faith - hope and spirituality * Teachers and teaching

B. K. S. Iyengar - Luz ​sobre el Yoga
Gracias ​a Luz sobre el Yoga decenas de miles de personas han aprendido a hacer del Yoga una parte esencial de su vida cotidiana. Esta edición completa de gran formato ha sido especialmente concebida para un uso más sencillo. Incluye más de 600 fotografías y descripciones detalladas de más de 200 posturas.

B. K. S. Iyengar - Pránájáma ​új megvilágításban
A ​pránájáma – a jógik légzésének művészete – az érzelmek ellenőzöttségéhez, az elme higgadtságához és összeszedettségéhez vezet. A pránájáma híd, amely segíti a jóga tanulóját, hogy átkeljen a pusztán fizikai fejlõdés tartományából oda, ami a szellemhez tartozik. A Pránájáma új megvilágításban, mint a jógalégzés elméleti és gyakorlati kézikönyve, méltó folytatása a szerzõ elõzõ, Jóga új megvilágításban című művének, amelyet ma széles körben a hatha jóga klasszikus tankönyveként ismernek. A jelen könyv egyszerre gyakorlatias és alapos: az elméleti rész átfogó hátteret ad a jóga filozófiájáról – miközben olyan fogalmakat is részletesen megvilágít, mint például a csakrák, a nádík, a mantra vagy a bandhák –, a gyakorlati rész pedig megbízható útmutatásként szolgál mindazoknak, akik el szeretnének mélyülni a jógalégzés művészetében.

B. K. S. Iyengar - A ​jóga-szútrák szíve
A ​Jóga-szútrák szíve B. K. S Iyengar utolsó műve, melyben a jóga filozófiai magvát képező Patandzsali-féle Jóga-szútrákat bontja ki egy érett jógi bölcsességével és lényeglátásával. Ezek a tömör és bevilágító szútrák képezik az ősi jógabölcselet alapját, s Iyengar mindegyikhez a mai olvasó számára is közérthető kommentárt fűz. Magyarázataiban feltárja az ősi szöveg gyakorlati vonatkozásait, s bemutatja, hogyan alakítják át a jóga módszerei az ember elméjét, testét és szellemét. E mű kezdő jógázók és tapasztalt oktatók számára egyaránt nélkülözhetetlen segédeszköz. Csodálatos bevezetést nyújt a jóga alapját képező spirituális bölcseletbe, s átfogó és hiteles vezérfonalként szolgál annak megértéséhez.

B. K. S. Iyengar - Jóga ​új megvilágításban
A ​Jóga új megvilágításban a világ legnagyobb és legismertebb jógaoktatójának klasszikus műve, amely az alábbiakat tartalmazza: - Bevezetés a jóga bölcseletébe és gyakorlatába - Több, mint 200 testtartás részletes bemutatása - A lelki nyugalom kialakításának technikái légzőgyakorlatok segítségével - Több, mint 600 fénykép a testtartások és légzéstechnikák illusztrálására - Egy 300 hetes jógatanfolyam programja, mely a kezdő szinttől egészen a haladó szintekig terjed - Gyakorlatok és testtartások speciális helyzetekre.

B. K. S. Iyengar - Jóga
Klasszikus ​útmutató a jóga gyakorlásához a világ első számú jógamesterétől, több mint 1900 színes fotóval és könnyen követhető gyakorlatokkal. Hatékonyan gyógyító jógaprogram, több mint 80 betegségenyhítésére - az asztmától a stressz okozta fejfájásig Könnyű követni, lépésről lépésre haladva, világos és részletes utasításokkal látja el az olvasót.

B. K. S. Iyengar - A ​jóga fája
Egy ​világszerte elismert és köztiszteletben álló jógatanár, B. K. S. Iyengar újabb könyvét ismerheti meg az olvasó. Szavai nem elméletek vagy teóriák; ő a jóga önfeltáró útját tanítja, egy módszert, melynek minden részletét egy élet gyakorlása és tapasztalata hitelesít. Az Iyengar-módszer, melyet sokan a testi hatásai miatt csodálnak, valójában a jógafilozófia, a spiritualitás és a jógagyakorlás egysége, szoros összhangba hozva azt a hétköznapi élettel. A jóga fája inspiráló előadások és tanítások sora, ahol Patandzsali jógaszútrái közvetlenül ívelnek át a mindennapokba: éppúgy szó esik benne a családi életről, a szerelemről és a szexualitásról, mint ahogy az egészségről és a gyógyító művészetekről. Foglalkozik a meditációval, beszél a halálról is, és a jóga tanításának számos finomságára hívja fel az tanítani vágyók figyelmet. A témák komolyságát a szerző személyes tapasztalatai teszik ízessé, szemléletessé és feldolgozhatóvá. A könyvet olvasva megláthatjuk, hogy miként ültethetők át a spirituális alapelvek közvetlen gyakorlati cselekvésbe. Ebben a figyelemre méltó könyvben az Olvasó egyszerre lehet együtt B. K. S. Iyengarral, mint költővel, és mint jóga filozófussal is, aki hasonlatokon keresztül éppúgy tanít, mint az elemzésen át. Művében kifejezi a jóga szépségét és ragyogását, és megmutatja, hogy a jóga miként lesz gyakorlati művészet, amelyből minden érdeklődő haszonnal meríthet.

B. K. S. Iyengar - Az ​élet új megvilágításban
A ​2014-ben, 96. éves korában elhunyt jógamester a modern jógaélet egyik legjelentősebb alakja, aki igen sokat tett a jóga népszerűsítéséért. Ebben a művében a jóga teljes útját taglalja, a fizikai szint mellett – amellyel a Nyugaton egyre gyakrabban azonosítják a jógát – az érzelmi, értelmi és spirituális szintekre is kellő figyelmet fordítva. B. K. S. Iyengar a maga alaposságával tárja elénk a jógahagyomány személyiségmodelljét, a külső, fizikai buroktól kezdve egészen az ember legbelső lényegéig, és elhelyezi az egyes rétegeket a jógafilozófia összefüggésrendszerében, valamint a hétköznapi életben. Könyvének minden sorából érezhető a hosszú évek gyakorlásának az a tapasztalata, amelyből a jógagyakorlók és -oktatók egyaránt rengeteget tanulhatnak.

Kollekciók