Ajax-loader

Balogh Gyöngyi könyvei a rukkolán


Balogh Gyöngyi - Kommunikációelméleti szöveggyűjtemény III.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Balogh Gyöngyi - Kommunikációelméleti szöveggyűjtemény IV.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Balogh Gyöngyi - Berkes Ildikó - Forgács Iván - Gyürey Vera - Filmspirál
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Balogh Gyöngyi - Király Jenő - Csak ​egy nap a világ…
A ​magyar film műfaj és stílustörténete 1929-1936 Az "egy nap a világ" hangulat alapvető szerepet játszik a jellegzetes filmformák genezisében. A vizsgált időszak magyar filmjeinek a kor ideológiáját, mentalitását tükröző alaphangulata nagy szerepet játszik a filmek nemzetközi sikerében, ma is élő hatásában, feltűnő és a filmtörténetben szinte páratlan örökifjúságában. A kötet egyetemi és főiskolai filmoktatáshoz javasolt tankönyv.

Balogh Gyöngyi - Humphrey ​Bogart
Tartalom A ​Broadway aranyifja 5 Az első siker 11 A beskatulyázott Bogart 20 Bogart igazi arca 34 Fekete széria 58 A függetlenség évei 68 Utolsó évek 79 A bogarti ember 93 Jegyzetek 98 Filmográfia 101 Képek jegyzéke 107

Balogh Gyöngyi - Gyürey Vera - Honffy Pál - A ​magyar játékfilm története a kezdetektől 1990-ig
Ez ​a könyv tankönyvnek készült, a Magyar Mozgókép Közalapítvány indíttatására és támogatásával. Nem kötelező érvényű és általánosan bevezetett tankönyvnek, hanem az érdeklődés vezérelte szabad választáson alapuló olvasmánynak elsősorban azok számára, akikben a film- és médiaismeret tanulása során jogos kíváncsiság ébred nemzeti filmgyártásunk múltja iránt. A szerzők arra számítanak, hogy olvasóik főként egyetemisták és az utolsó évfolyamokat végző középiskolások lesznek. Mindazonáltal nagyon számítanak a nagyközönség érdeklődésére is, hiszen a magyar film éppúgy szerves része kultúránknak, mint az irodalom vagy bármely más művészeti ág. Múltja tehát hozzátartozik nemzeti műveltségünk történetéhez. Mint ahogy a cím is elárulja, az első lépésben kénytelenek voltunk tárgykörünket a mozikban bemutatott magyar játékfilmekre szűkíteni. Nem azért, mintha lebecsülnénk a filmkészítés többi ágát: a dokumentumfilmeket, az animációs alkotásokat, a televíziós játékfilmeket vagy a kísérleti filmeket. Tisztában vagyunk vele, milyen gazdag eredményeket tudhatnak magukénak. Könyvünkben például többször is utalunk rá, hogy játékfilmjeink sikerei gyakorta alapozódnak a rendezők megelőző dokumentumfilmes tapasztalataira, sőt a dokumentumfilmes környezet támogatására. Ugyanígy csak utalunk a Balázs Béla Filmstúdió érdemeire és jelentőségére. Nem akartunk azonban szerfölött nagyra törő, erőnket és kompetenciánkat meghaladó szándékkal túl sokat markolni. Természetes, hogy még ilyen leszűkítéssel sem említhetünk minden elkészült mozidarabot, azokat igyekeztünk kiemelni, amelyek a korra vagy egy irányzatra nézve jellemzőek. Mivel eddig nem született átfogó magyar filmtörténet, vállalkozásunk mindenképpen úttörő jellegű. Az átfogó magyar filmtörténetet a későbbiekben kell - talán hasonlóan apró lépésekben - megalkotni.

Kollekciók