Ajax-loader

P. G. Wodehouse könyvei a rukkolán


P. G. Wodehouse - Jeeves ​and Friends (Oxford Bookworms)
What ​on earth would Bertie Wooster do without Jeeves, his valet? Jeeves is calm, tactful, resourceful, and has the answer to every problem. Bertie, a pleasant young man but a bit short of brains, turns to Jeeves every time he gets into trouble. And Bertie is always in trouble. These six stories include the most famous of P. G. Wodehouse's memorable characters. There are three stories about Bertie and Jeeves, and three about Lord Emsworth, who, like Bertie, is often in trouble, battling with his fierce sister Lady Constance, and his even fiercer Scottish gardener, the red-bearderd Angus McAllister... (Word count 22,670)

P. G. Wodehouse - Blandings és vidéke
A Blandings-kastély repkényes falai ritkán szikráznak olyan fényesen, mint ezekben a csodálatos történetekben - de a hullámzó parkokban kígyók lapulnak, és csak azt várják, hogy bokán harapják Clarence-t, Emsworth szórakozott, kilencedik grófját, akkor, amikor a legkevésbé számít rá. Például Blandings Császárnője, aki a Hízó kategória első díjáért indul a Shropshire-i Mezőgazdasági Vásáron, elveszti étvágyát... aztán ott a vita a főkertésszel, MacAllisterrel... de mindkét problémát megoldja egy bájosan lázadó kislány érkezése Londonból. Legelőször azonban az úritök őrzőjének kínos problémájával kell megbirkózni. Végül átugorva egy óceánt és egy kontinenst, Wodehouse és Mr. Mulliner megismertet minket néhány elképesztő történettel Hollywood aranykorából.

P. G. Wodehouse - Uneasy Money
P. G. Wodehouse is ideally equipped ro write a story, such as this, which is set on both sides of the Atlantic, and to write it with gusto and high spirits as well as with a realism that beings the characters to life. It is concerned with the romantic adventures of an impecunious young English nobleman who goes to America to make his fortune, only to find that he has been left one by an American millionaire who was a slight acquaintance. He experiences great difficulty in getting rid of this embarras de richesse to salve his conscience and falls in and out of many undignified situations before his dilemma is finally resolved.

P. G. Wodehouse - Sheen ​ringbe száll
A ​Mike és Psmith történetekből ismerős Wrykyn középiskola szépreményű tanulója, Sheen egy gyenge pillanatában nagy bűnt követ el: egy utcai verekedésben cserben hagyja barátait. Nem csoda, hogy a diáktársak kiközösítik. A szerencse azonban összesodorja Joe Bevannel, a nyugalomba vonult bokszbajnokkal. Sheen elhatározza, hogy megtanul bokszolni, és megnyeri az iskolai bajnokságot, így állítja helyre megtépázott jóhírét. Persze elhatározni könnyebb, mint megvalósítani. Az ifjú bajnokjelöltnek sok-sok pofonon, szabályszegésen és poénon át vezet az útja, csak hogy a cél előtt leküzdhetetlennek tűnő akadályba ütközzön. Természetesen, mivel Wodehouse-ról van szó, a happy end és a nevetés garantált.

P. G. Wodehouse - Semmi ​komoly
Ez ​a kötet tíz novellát tartalmaz, amelyekben sok régi ismerős bukkan fel, ismét kacagtatóan abszurd helyzetekben. A szerelmeseket egymás karjaiba kergeti a krikettel szemben táplált gyűlölet. Bingo Little, a Tündibündik c. sajtótermék szerkesztője, egyszersmind a regényírónő, Rosie M. Banks hitvese, végre megoldást talál anyagi problémáira. Lord Emsworth egy napra sportenciklopédiákkal házaló ügynökké válik. Rodney Selvin, aki fűzfapoétából lelkes golfjátékossá avanzsált, ismét kedvet kap a versíráshoz. Ukridge pedig végre egyszer győztesen kerül ki a rettegett Julia nénikéjével folytatott párharcból.

P. G. Wodehouse - The ​Little Nugget
The ​"Little Nugget" of the title is one Ogden Ford, a spoiled, unpleasant child of overindulgent, wealthy parents; he is so dubbed due to his immense ransom value, being a prime target for kidnappers. This is a comic romance, whose hero, Peter Burns, leaves behind a comfortable lifestyle to become a master at a boy's school, thanks to his scheming fiancee, and finds the change of lifestyle invigorating.

P. G. Wodehouse - Telihold ​Blandingsben
A ​blandingsi kastély lakói és vendégei teliholdnál hajlamosak végképp elveszíteni az eszüket - pedig számos megfigyelő szerint P. G. Wodehouse regényének hősei amúgy is képesek minden év- és napszakban úgy viselkedni, mint akinek nincs ki minden kereke. Ebben a környezetben igyekszik révbe jutni két szerelmes pár, a szerzőtől jól ismert motívumokkal - arc és álarc, csel és ellencsel, megértés és félreértés -, valamint a szerzőtől ugyancsak jól ismert, de megunhatatlan humorral. A fiataloknak nincs könnyű dolguk, hiszen - ahogy a pórnéppel közvetlen kapcsolatot tartó arisztokrata nagybácsi, a mélts. Galahad úr mondja - ahol rántottát sütnek, ott törik a tojás. Wodehouse könyvét Barabás András friss fordításában nyújtjuk át az Olvasónak.

P. G. Wodehouse - Diákélet ​St. Austinban
A ​kötet írásainak helyszíne a St. Austin gimnázium és annak kollégiuma. A pályakezdő P. G. Wodehouse korai, de annál szeretetreméltóbb írásai ezek, amelyekben azonban már jól észrevehető a későbbi érett alkotó humora és szellemessége. A korabeli, jellegzetesen angol, bentlakásos diákélet leírásában szerepet kap a krikett, a rögbi és az egyéb sportesemények, amelyek döntő fontosságúak voltak az iskola hírnevének megőrzésében. A diákcsínyekről és tréfákról, a dolgozatok ellógásáról, a tanárok bosszantásáról és az időnként elkerülhetetlen összecsapásokról szóló szórakoztató, vidám krónika teljessé teszi az írói életmű bemutatását.

P. G. Wodehouse - Psmith, ​Journalist
Psmith, ​Journalist finds two of Wodehouse's favorite early characters, Psmith and Mike, find themselves in New York City, it isn't long before those quintessential Englishmen are involved in the mysteries of American gang warfare. An extraordinary combination of comedy, adventure story and unusual in Wodehouse social commentary. There is even a boxing match graphically described. As such, it is unique among his novels in content, but characteristic in wit and entertainment value.

P. G. Wodehouse - Mr ​Mulliner Speaking
This ​book features more stories about the incredible Mulliner clan, following on from Meet Mr Mulliner. This volume includes such classic Wodehouse tales as 'The Man Who Gave Up Smoking', 'The Awful Gladness of the Mater', 'Unpleasantness at Bludleigh Court' and 'The Passing of Ambrose'.

P. G. Wodehouse - Much ​Obliged, Jeeves
This ​is a Jeeves and Wooster novel. Just as Bertie Wooster is a member of the Drones Club, Jeeves has a club of his own, the Junior Ganymede, exclusively for butlers and gentlemen's gentlemen. In its inner sanctum is kept the "Book of Revelations", where the less than perfect habits of their employers are lovingly recorded. The book is, of course, pure dynamite. So what happens when it disappears into potentially hostile hands? Tossed about in the resulting whirlwind you'll find lots of Wodehouse's favourite characters - and a welcome return to Market Snodsbury, in the middle of one of the most chaotic elections of modern times.

P. G. Wodehouse - Ütős ​történetek
Szacsvay ​László előadásában Nálunk kevésbé ismert tény, hogy P.G Wodehouse a golf szerelmese volt. Valóságos szenvedélye volt a fehér labdák ütögetése. De szenvedélye sem homályosíthatta el annyira látását, hogy nem ismerje fel a GOLFOZÓ, mint embertípus gyarlóságait, humoros oldalát. Megfigyeléseit két kötetben bocsátotta az olvasók elé a tőle megszokott frenetikus stílusban. Kiadványunkon ebből hallhatnak egy csokorra valót.

P. G. Wodehouse - The ​P.G. Wodehouse Collection
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

P. G. Wodehouse - Ürgék, ​szivarok és pasasok
Bingo, ​aki frissen házasodott Rosie M. Banksszel, bicskanyitogatóan boldog. Csak sajnos megvan az a rossz szokása, hogy olykor a gatyáját is elveszíti egy-egy pacin. Ki más segíthetne neki, mint a pattanásairól és vastag bukszájáról hírhedt Oofy Posser? Hihetetlen figurák egész serege vonul fel ezekben a nagyszerű történetekben, akik mindent elkövetnek, hogy - más-más mértékben és sikerrel - megszabaduljanak a házasság, a szegénység vagy a becsületvesztés rémétől. A Ciceró ezúttal is egy olyan kötettel ajándékozza meg a Wodehouse-rajongókat, amely eddig még nem jelent meg magyar nyelven.

P. G. Wodehouse - Nászidőszak
___Történetünk ​tavasszal játszódik, a szerelem évadján, és négy szerelmespár körül forognak a komikus bonyodalmak. ___A helyszín egy vidéki udvarház, Deverill Hall, ahol rendkívüli bőséggel tenyésznek a nagynénik: nem kevesebb, mint öt (!) példány van belőlük, amely létszám többek szerint is éppen öttel több a kívánatosnál. Az ő jelenlétük, valamint egyéb zavaró körülmények miatt a szerelmeseknek nem kevés viszontagsággal kell megküzdeniük, amíg révbe nem érnek. ___Ebben a regényben is - mint ahogy Wodehouse-nál megszoktuk - peregnek az események, egymást követik a humoros és groteszk szituációk, a szereplők pedig felejthetetlen karakterek. ___Mint például a zseniális Jeeves, aki egyesek szerint annak köszönheti furmányos eszét, hogy sok halat eszik...

P. G. Wodehouse - Nothing ​Serious
This ​hilarious collection of stories concerns members of the Drones Club, and also several adventures related by the golf club's Oldest Member... Bingo Little and his wife are in deep trouble with Bingo Baby's nanny; Freddy Widgeon, in pursuit of Mavis Peasmarsh, manages to mislay Bingo's baby; the magnificent Agnes Flack, 160 pounds and built like Popeye, almost ditches her even larger fiancé in favour of fortune-hunting Captain Jack Fosdyke; Horace Bewstridge nearly loses Vera Witherby, in spite of throwing her appalling family - and poodle - into a bunker; Lord Emsworth is on a visit to America, of all things selling richly-bound encyclopaedias of sport and Stanley Ukridge saves his aunt from arrest - and happily gains a large amount of money.

P. G. Wodehouse - Bertie ​Wooster állja a sarat
Dahlia ​néni súlyos pénzzavarában zálogba csapja értékes gyöngysorát, melyet férjétől, Tom bácsitól kapott ajándékba. Mikor a bácsi arra készül, hogy egy szakértővel vizsgáltassa meg az ékszert, a botrány elkerülése végett Dahlia néni azonnal a helyszínre rendeli unokaöccsét, Bertie-t, és rábeszéli, hogy színlelt betörés során lopja el. Ám Bertie – tőle korántsem meglepő módon – a sötétben eltéveszti a szobát, és rossz helyre tör be… Már-már úgy tűnik, hogy hősünk – aki bajuszt növesztett, miáltal túlságosan is szívdöglesztővé vált – ezúttal nem kerülheti el a sorsát, ami a halálnál is rosszabb, a nősülést. A zseniális Jeeves azonban most sem okoz csalódást, és számos bonyodalom után sikerül szerencsésen megoldania a helyzetet…

P. G. Wodehouse - Dinamit ​bácsi
Frederick ​Altamont Cornwallis Twistleton, ismertebb nevén Lord Ickenham, a korát meghazudtolóan életvidám és energikus brit arisztokrata azt tartja élete vezérlő elvének, hogy kedvességet, fényt kell sugároznia embertársai életébe - akár akarják, akár nem... "A jókedvű jótevő"-ként megismert és megkedvelt, zabolátlan főrend most unokaöccse, Reginaid "Pongo" Twistleton életét akarja sínre tenni, mert a fiatalember elhamarkodott frigyre készül, és ezt az elszánt jótevő igazán nem engedheti. Leleményes terveivel iszonyúan kínos helyzetekbe hozza környezetének tagjait - illetve szédületesen mulatságos helyzetekbe. Attól függ, honnan nézzük. A regény lapjain a Wodehouse-menazséria különleges figurái vonulnak fel - az álnéven regényeket író, villámló tekintetű menyasszony, Hermione Bostock és megátalkodottan zord atyja, Sir Aylmer Bostock (Alsó-Hátasztán nyugalmazott kormányzója)... A pipogya Bill Oakshott, aki félénksége ellenére felfedező expedíción vesz részt az Amazonas mentén... Pongo Twistleton, aki legszívesebben szintén egy másik földrészre menekülne nagybátyja jóindulata elől... Sally Painter, az elbűvölő, fiatal szobrásznő... Említést érdemel még néhány mellszobor, egy zsák ékszer, meg egy fiatal rendőr, aki az emlékezetes agárversenyen letartóztatta Lord Ickenhamet és Pongót. Ő - mi sem természetesebb - a szobalánynak udvarol, és történetesen Harry Potternek hívják - de csupán névrokon.

P. G. Wodehouse - Valami ​sumákság
Keggs ​csupán kezdő komornyik volt még, amikor kihallgatott egy titkos tanácskozást dúsgazdag munkaadója és annak vendégei között. A tizenegy pénzmágnás azzal a céllal adott össze egyenként ötvenezer dollárt, hogy fiaik közül az örökölje majd a kamatos kamattal jócskán megnövekedett összeget, aki a legutolsóként nősül meg. Huszonhat évvel később, amikor csupán ketten vannak már versenyben, az időközben nyugalomba vonult exkomornyik elérkezettnek látja az időt, hogy pénzzé tegye értékes ismereteit. Ravasz tervet eszel ki, hogy minél nagyobb sápot húzhasson az üzletből. A két fiatalember egyike, a multimilliomos, ám elképesztően fukar és pénzéhes Roscoe Bunyan, mihelyt tudomást szerez a dologról, nyomban kiadja az útját bájos menyasszonyának, aki történetesen Keggs unokahúga. Az érdekes és mulatságos események egyik központi alakja Lord Uffenham, az elszegényedett és - Wodehouse regényeiben gyakori figura - kissé kelekótya brit főrend, aki egészen eredeti módon boronálja össze bájos unokahúgát, Jane-t egy szegény, ám igen rokonszenves fiatalemberrel. Váratlan fordulatok követik egymást, galád fondorlatok szövődnek, s színre lép Percy Pilbeam, a peches kopó is, akinek ténykedése nyomán fontos levelek és okiratok emelődnek el. Ilyenformán Keggs komornyik feladata jóval nehezebbnek bizonyul a vártnál, mivel lépten-nyomon történik VALAMI SUMÁKSÁG...

P. G. Wodehouse - Moneten ​auf der Bank
Lord ​Uffenham hat sein ganzes Vermögen in Diamanten angelegt. Prompt vergißt er, wo er sie verborgen hat, und muß seinen schönen Landsitz in Kent an eine reiche, spleenige Amerikanerin verkaufen. Wie er mit Hilfe seiner reizenden Nichte Anne und in der Maske des Butlers seinen Schatz wiederzufinden sucht, das lesen sie in diesem an umwerfend komischen Ereignissen, an fröhlichen Verwicklungen und Verwechslungen überreichen Roman von P.G. Wodehouse.

P. G. Wodehouse - Bachelors ​Anonymous
Like ​Alcoholics Anonymous, a bachelor can turn to fellow members whenever the urge to romance surfaces. Lawyer Emphraim Trout urges Hollywood tycoon Ivor Llewellyn to hire pugilist/ playwright Joe Pickering to protect the five-times divorced tycoon in London, but amorous mishaps ensnare the trio who attempt to outwit their frail hearts. (Author age 92)

P. G. Wodehouse - Utazás ​az após körül
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

P. G. Wodehouse - Különös ​végrendelet
Sokan ​gondolják, remek lehet annak, akinek van egy gazdag keresztapja. De Biffnek, e regény egyik főhősének életében nem sok örömet szerzett Milliomos keresztapja. Mármint a keresztapa életében. Amióta azonban elhalálozott az agg rokon, Biff sokkal jobb szívvel gondol rá. De ne ítéljünk korán! Biff cseppet sem vérszomjas, csupán megtudta, hogy e régen látott rokona bár elköltözött ebből az árnyékvilágból, de előtte őt tette meg általános örököséül. Üröm az örömben, csak bizonyos feltételekkel juthat jussához. Ám ami az egyiknek bosszúság, a másiknak reménység: Lord Tilbury és cseppet sem hű segítője, Percy Pilbeam e szalmaszálba kapaszkodva próbálja meg kiforgatni Biffet örökéből. Hogy tervüket milyen mértékben koronázza siker, s hogy a P. G. Wodehouse regényeiben szinte elmaradhatatlan szerelmes szívek - köztük Lord Tilburyé is! - egymásra találnak-é....? Nos mindezt megtudhatjuk a vidám regényből.

P. G. Wodehouse - Hahó!
Ebben ​a kötetben P. G. Wodehouse legjobb írásait gyűjtöttük össze. Egy regényrészlet kivételével (de hát a virágcserepeket a Forduljon Psmithhez-ből nem lehet kihagyni...) eddig nálunk meg nem jelent novellák és kisregények szerepelnek benne. Felbukkan Fred bácsi, azaz Lord Ickenham és sokat szenvedett unokaöccse, Pongo Twistleton, akik egy londoni kertvárosban élnek át Pongo számára vérfagyasztó kalandokat. Találkozunk Bingo Little-lel, Bertie Wooster legjobb barátjával, aki megint pénzzavarban van. Több írásban láthatjuk Lord Emsworth-t és Blandings császárnőjét, továbbá megismerkedhetünk Mr. Mullinerrel és szende unokaöccsével, a káplánnal is. Reméljük, a nyájas Olvasó is olyan jól szórakozik majd, mint mi, amíg a termés javát válogattuk! A fedélrajzot és az illusztrációkat Hegedűs István készítette. "Wodehouse a világ legnagyobb komikus írója" - Douglas Adams "Istenáldotta komikus tehetség" pillekönnyű és tökéletes" - Ben Elton "Mr. Wodehouse idilli világa sosem áporodik meg" - Evelyn Waugh

P. G. Wodehouse - The ​Small Bachelor
For ​George Finch, one of nature 19s white mice and probably the worst artist ever to put brush to canvas, there are many obstacles to marriage 14 the greatest being his beloved Molly 19s fearsome stepmother, Mrs. Waddington, who has her eye on an eligible English lord for a son-in-law.

P. G. Wodehouse - Sally ​kalandjai
Egy ​huszonegy éves, hónapos szobában tengődő, jobb híján taxitáncosnőként dolgozó leány egy szép napon nagyobb pénzösszeget örököl... Ennek a leánynak a vőlegénye, aki ugyancsak egyik napról a másikra él és színdarabokat ír, egyszer csak arról értesül, hogy egyik darabját végre bemutatják... A fenti leány testvérbátyja, aki örökségét elherdálva kölcsönpénzből állítja színpadra az említett darabot, azon veszi észre magát, hogy óriási közönségsiker van a kezében, és a sajtó egy csapásra a Broadway nagy reménységének nevezi ki őt... A kissé félszeg angol ifjú, aki eddig élete összes lehetőségét elpuskázta, és a Család által reá kényszerített elnyomatásban él, váratlanul komoly summát nyer a ruletten... Azt gondolhatnánk, hogy e fiatalok életében ettől kezdve minden jóra fordul. Ám P. G. Wodehouse számára ez csupán a kiindulás, az igazi bonyodalmak ekkor kezdődnek. A humor huszadik századi nagymesterének regényét Révbíró Tamás fordításában adjuk az olvasó kezébe. A szerző közel száz regényéből a Sally kalandjai először jelenik meg magyarul. P. G. Wodehouse-t egy kicsivel Shakespeare alá sorolom, és tetszés szerinti távolságra mindenki más fölé. (J. Agate)

P. G. Wodehouse - Talált ​pénz
A ​szín ezúttal nem a Blandings-kastély, de a környezet itt is hasonlóképpen szemet gyönyörködtető: a festői Völgyi-Rudge falucska szomszédságában emelkedő Rudge Hall, a Carmody család ősi fészke. A környezet pompás, a ház ura azonban – mint oly sok más Wodehouse-regény hősei – heveny pénzzavarban szenved. No de nem azért rajzanak körülötte nagyeszű fiatal rokonok (és kétes amerikai vendégek), hogy zseniális megoldás ne kínálkozzék az égető problémára… A történetből természetesen most sem hiányzik a Wodehouse-regényektől egyenesen megkívánt szerelmi bonyodalom – s hogy a számtalan vargabetű után végül mindenki elnyeri, amit (és akit) megérdemel, az ugyebár (szintén a nagy angol nevettető ismeretében) magától értetődik. A Talált pénz-ben is lenyűgöző Wodehouse bravúros szerkesztésmódja, nemkülönben a sok modern írót megszégyenítő nyelvi leleményessége.

P. G. Wodehouse - Isten ​veled Tóbiás!
Részlet ​a könyvből: - Tóbiás, - mondtam egyik délután, amint a klubból hazatérve benyitottam inasom szobájába - nem akarok zavarni... - Nem zavar, uram. - biztosított derék inasom. -... csak pár szót akartam mondani. - Tessék, uram. Tóbiás éppen a nyári holmit pakolta be páratlan szakértelemmel az öreg útibőröndbe, tekintettel a küszöbönálló tengerparti utazásunkra. Érkezésemre felemelkedett és csak úgy sugárzott arcáról az udvarias buzgóság. - Tóbiás, ma egy nyugtalanító jelenséget tapasztaltam egyik cimborámmal kapcsolatban. - Tényleg, uram? - Ismeri Bullivant urat? - Igen, uram. - Hát akkor idefigyeljen. Ma délelőtt beugrottam egy kis villásreggelire a Naplop Klubba és ott találtam Bullivant urat a dohányzó legsötétebb sarkában. Olyan hervadtan nézett ki, mint a nyár legutolsó rózsája. Természetesen nagyon meglepődtem. Hiszen maga is tudja, hogy milyen vidám fickó szokott lenni. Rendszerint ő minden társaság éltető eleme, mondhatnám: derűs napsugara.

P. G. Wodehouse - Meglepő ​örökség
Milyen ​lehet az a világ, ahol majmok tojással dobálnak mosogatólányokat, és inasok alig-alig rejtve helytelenítenek teljes kontinenseket? A válasz: Wodehouse-i. A klubok, a kastélyok, a méhészetek és a lokálok mind-mind sűrűn átszőve az angol humor klasszikusának panoptikumba illő, imádni való figuráival, utánozhatatlan lebegő párbeszédeivel, mindent nyakon öntő bájával.

P. G. Wodehouse - The ​Heart of a Goof
"Golf ​is the Great Mystery. Like some capricious goddess, it bestows favors with what would appear an almost fat-headed lack of method and discrimination." These words, uttered by "The Oldest Member," set the stage for a romp around the greens only Wodehouse could have conjured up. In nine stories Wodehouse describes not only the fates of the goofs who have allowed golf "to eat into their souls like some malignant growth" but also the impact of the so-called game on courtship, friendship, and business relationships. This volume includes "The Heart of a Goof," "High Stakes," "Keeping in with Vosper," "Chester Forgets Himself," "The Magic Plus Fours," "The Awakening of Rollo Podmarsh," "Rodney Fails to Qualify," "Jane Gets off the Fairway," and "The Purfication of Rodney Spelvin."

P. G. Wodehouse - Legénylakás
A ​címben szereplő legénylakás New York bohém művésznegyedének kellős közepén, egy bérház tetején található, és büszke tulajdonosa nem más, mint George Finch. Az alacsony, vékonydongájú, nőtlen fiatalemberről tudnunk kell, hogy önjelölt festőművész, bár ezen a földön még soha nem kent festéket vászonra nála csapnivalóbb festő. Jegyese, a bájos Molly Waddington mostohája azonban él a gyanúperrel: leendő vejének nemcsak a képei, de a jelleme is hagy némi kívánnivalót maga után, ezért aztán megtesz minden tőle telhetőt, hogy elodázza az esküvőt... Ki tudja, a két fiatal valaha is eljutna-e az ásó-kapa-nagyharangig, ha nem támogatná frigyüket közös barátjuk, J. Hamilton Beamish, és a vadnyugat-imádó, Zane Grey könyveket faló Sigsbee Horatio Waddington, Molly édesapja...

P. G. Wodehouse - Galahad ​at Blandings
For ​the greater part of each year Blandings Castle, ancestral home of the Earls of Emsworth is accustomed to drowse the hours away in comfortable somnolence. Presided over above-stairs by the Ninth Earl himself, below-stairs by Beach the butler, and in the piggeries by that most celebrated of all sows, the Empress of Blandings, serenity and calm are the unvarying order of the day. The moments of exception occur when Gaily is around. The Hon. Galahad Threepwood is an infrequent visitor at the Castle, but when he does grace those ancient stones with his presence the effect is both disrupting and electrifying. In his youth, Gaily was one of the notable figures of the London scene -the man to whom the world of the stage, fashionable racecourses, and the rowdier restaurants pointed with conscious pride. Now, silver-haired but as gaily debonair as ever, the mingled whiff of paddock and bar-room as much a part of his personality as the beribboned monocle he wears in his eye, he shoulders the problems of his kinsmen and friends with a benign and confident omniscience. A pretty girl in distress, the mending of sundered hearts, the introduction of im-posters into his brother's demesne, all come alike to Gaily. His nimble brain finds the solution to every predicament. Admittedly, one or two of his schemes go awry en route, but such set-backs he takes cheerfully in his stride like the master-tactician j hat he is. This is a splendid piece of Wodehouse foolery; one of the sunniest and funniest books for years.

Kollekciók