Ajax-loader

P. G. Wodehouse könyvei a rukkolán


P. G. Wodehouse - Uneasy Money
P. G. Wodehouse is ideally equipped ro write a story, such as this, which is set on both sides of the Atlantic, and to write it with gusto and high spirits as well as with a realism that beings the characters to life. It is concerned with the romantic adventures of an impecunious young English nobleman who goes to America to make his fortune, only to find that he has been left one by an American millionaire who was a slight acquaintance. He experiences great difficulty in getting rid of this embarras de richesse to salve his conscience and falls in and out of many undignified situations before his dilemma is finally resolved.

P. G. Wodehouse - Jeeves ​and Friends (Oxford Bookworms)
What ​on earth would Bertie Wooster do without Jeeves, his valet? Jeeves is calm, tactful, resourceful, and has the answer to every problem. Bertie, a pleasant young man but a bit short of brains, turns to Jeeves every time he gets into trouble. And Bertie is always in trouble. These six stories include the most famous of P. G. Wodehouse's memorable characters. There are three stories about Bertie and Jeeves, and three about Lord Emsworth, who, like Bertie, is often in trouble, battling with his fierce sister Lady Constance, and his even fiercer Scottish gardener, the red-bearderd Angus McAllister... (Word count 22,670)

P. G. Wodehouse - Blandings és vidéke
A Blandings-kastély repkényes falai ritkán szikráznak olyan fényesen, mint ezekben a csodálatos történetekben - de a hullámzó parkokban kígyók lapulnak, és csak azt várják, hogy bokán harapják Clarence-t, Emsworth szórakozott, kilencedik grófját, akkor, amikor a legkevésbé számít rá. Például Blandings Császárnője, aki a Hízó kategória első díjáért indul a Shropshire-i Mezőgazdasági Vásáron, elveszti étvágyát... aztán ott a vita a főkertésszel, MacAllisterrel... de mindkét problémát megoldja egy bájosan lázadó kislány érkezése Londonból. Legelőször azonban az úritök őrzőjének kínos problémájával kell megbirkózni. Végül átugorva egy óceánt és egy kontinenst, Wodehouse és Mr. Mulliner megismertet minket néhány elképesztő történettel Hollywood aranykorából.

P. G. Wodehouse - Piccadilly ​Jim (angol)
A ​P.G. Wodehouse novel It takes a lot of effort for Jimmy Crocker to become Piccadilly Jim - nights on the town roistering, headlines in the gossip columns, a string of broken hearts and breaches of promise. Eventually he becomes rather good at it and manages to go to pieces with his eyes open. But no sooner has Jimmy cut a wild swathe through fashionable London than his terrifying Aunt Nesta decides he must mend his ways. He then falls in love with the girl he has hurt most of all, and after that things get complicated. In a dizzying plot, impersonations pile on impersonations so that (for reasons that will become clear, we promise) Jimmy ends up having to pretend he's himself. Does he deserve a happy ending? Read and find out.

P. G. Wodehouse - Lord ​Emsworth and Others
Rear ​dust jacket notes: "A collection of stories in which familiar characters and places are reintroduced in unfamiliar circumstances, reminding us - if we need reminding - of their author's limitless powers of comic invention. In the title story - one of Wodehouse's longest and best shorter fictions - Lord Emsworth takes his revenge on his ghastly secretary, the Efficient Baxter, setting off a wave of similar reprisals at Blandings Castle with amazing results. In other tales we meet several members of the Drones Club, while the final three reunite us with the ineffable Ukridge, more of whose over-optimistic schemes for making easy money come to grief. A delightful meeting with old friends for some readers, a superb introduction to the world of Wodehouse for others."

P. G. Wodehouse - Gyöngyök, ​nők és Monty Bodkin
Monty ​Bodkin Hollywoodból újra Londonba tér, maga mögött hagyván összetört szívű titkárnőjét, Sandy Millert, mert Monty az angol női gyeplabdaválogatott játékosába, Gertrude Butterwickbe szerelmes. Ám a lány atyja feltételt szabott. Montynak egy teljes évig dolgoznia kell, és csak azután veheti feleségül Gertrude-ot. A feltételt azonban nem várt módon sikerül teljesíteni, a hollywoodi mozimágnás, Ivor llewellyn megzsarolása által. Angliába lépve hősünk szándéka, hogy magáénak követelje jegyese kezét, de Montynak rá kell ébrednie, hogy az igaz szerelem útjai rögösek és kifürkészhetetlenek.

P. G. Wodehouse - Bízza ​Psmithre!
Psmith ​visszatér! Igen, ez a Psmith az a Psmith, aki máig elevenen él a Wodehouse-hívők szívében, s akinek a nevében a P továbbra is néma. Azonos a remek humorú, csavaros eszű fiatalemberrel, aki könnyedén az ujja köré tekeri az arisztokratákat, könnyedén bánik el a gonosztevőkkel, s nem kevésbé könnyedén hódítja meg a lányt, akit szeret. Mindeközben sugárzik belőle a jókedv és az optimizmus. Az író talán legmulatságosabb, legfordulatosabb könyvét új címmel, új fordításban és immár hiánytalan szöveggel nyújtja át az Olvasóknak a kiadó.

P. G. Wodehouse - Halljuk ​Mr. Mullinert!
A ​Horgásztanya ivójában esténként összegyűlnek a környékbeliek egy-két(-három) pohárka szíverősítőre, és azért, hogy eszmét cseréljenek a világ dolgairól. Az esti beszélgetés rendre úgy végződik, hogy Mr. Mulliner elmeséli valamelyik rokonának lebilincselő történetét. Megtudjuk, mi történt a festőművésszel, aki leszokott a dohányzásról, hogy járt a pedáns, merev, középkorú agglegény, aki kénytelen volt egy délután sárga cipőben mutatkozni London kellős közepén, milyen következményekkel jár, ha valaki olyan poggyásszal utazik, amelyben valami sziszeg, és az elátkozott udvarház légköre milyen hatással van az irodalomra. P. G. Wodehouse kilenc kacagtató Mulliner-novelláját Révbíró Tamás fordításában veheti kézbe a magyar olvasó.

P. G. Wodehouse - Ejnye ​Tóbiás!
Eddigi ​visszaemlékezéseim során átszaladva, bizonyára fel-tűnt már önöknek, hogy az események színhelyét időnként New York és környékére helyeztem át. - Hát ez is lehetséges, - kérdezhetik ilyenkor csodálkozva - hogy Bertram ilyen messzire elkóboroljon szeretett szülőhazájától? Bizony, lehetséges, de ennek hosszú meséje van. Minden-esetre nem akarom hosszú lére ereszteni a dolgot és rögtön elárulom, hogy hőn szeretett Agatha néném küldött át New Yorkba egy halálosan komoly családi megbízatásban. A feladat meglehetősen nehéznek ígérkezett. Minden eszközzel meg kellett akadályoznom Gussie unokaöcsémet abban, hogy feleségül vegyen egy kis tinglitangli táncosnőt, akibe a vészhírek szerint fülig belehabarodott a szerencsétlen.

P. G. Wodehouse - The ​Small Bachelor
For ​George Finch, one of nature 19s white mice and probably the worst artist ever to put brush to canvas, there are many obstacles to marriage 14 the greatest being his beloved Molly 19s fearsome stepmother, Mrs. Waddington, who has her eye on an eligible English lord for a son-in-law.

P. G. Wodehouse - Fodrász ​és főnemes
Anthony, ​Droitwich ötödik grófja, kastélyának rózsakertjében eljegyezi Violet Waddingtont, egy amerikai levespor-gyártó milliomos egyetlen leányát. Az örömteli esemény napján azonban megjelenik a kastélyban Mrs. Price, Tony egykori dajkája, méghozzá fia, a londoni fodrászat-tulajdonos társaságában. A Droitwich család története titkot rejteget, és ezt Mrs. Price nyilvánosságra is hozza. így nemcsak Tony és Violet esküvője kerül veszélybe, de az arisztokrata család élete is fenekestül felfordul, sőt a londoni borbély kénytelen lesz lovaglóleckéket venni. Aggodalomra mindazonáltal semmi ok. Az angol humoros próza mestere ezúttal is briliáns módon szövi a szálakat, és sok mulatságos esemény után (majdnem) minden (majdnem) mindenki megelégedésére rendeződik.

P. G. Wodehouse - Hahó!
Ebben ​a kötetben P. G. Wodehouse legjobb írásait gyűjtöttük össze. Egy regényrészlet kivételével (de hát a virágcserepeket a Forduljon Psmithhez-ből nem lehet kihagyni...) eddig nálunk meg nem jelent novellák és kisregények szerepelnek benne. Felbukkan Fred bácsi, azaz Lord Ickenham és sokat szenvedett unokaöccse, Pongo Twistleton, akik egy londoni kertvárosban élnek át Pongo számára vérfagyasztó kalandokat. Találkozunk Bingo Little-lel, Bertie Wooster legjobb barátjával, aki megint pénzzavarban van. Több írásban láthatjuk Lord Emsworth-t és Blandings császárnőjét, továbbá megismerkedhetünk Mr. Mullinerrel és szende unokaöccsével, a káplánnal is. Reméljük, a nyájas Olvasó is olyan jól szórakozik majd, mint mi, amíg a termés javát válogattuk! A fedélrajzot és az illusztrációkat Hegedűs István készítette. "Wodehouse a világ legnagyobb komikus írója" - Douglas Adams "Istenáldotta komikus tehetség" pillekönnyű és tökéletes" - Ben Elton "Mr. Wodehouse idilli világa sosem áporodik meg" - Evelyn Waugh

P. G. Wodehouse - Diákélet ​St. Austinban
A ​kötet írásainak helyszíne a St. Austin gimnázium és annak kollégiuma. A pályakezdő P. G. Wodehouse korai, de annál szeretetreméltóbb írásai ezek, amelyekben azonban már jól észrevehető a későbbi érett alkotó humora és szellemessége. A korabeli, jellegzetesen angol, bentlakásos diákélet leírásában szerepet kap a krikett, a rögbi és az egyéb sportesemények, amelyek döntő fontosságúak voltak az iskola hírnevének megőrzésében. A diákcsínyekről és tréfákról, a dolgozatok ellógásáról, a tanárok bosszantásáról és az időnként elkerülhetetlen összecsapásokról szóló szórakoztató, vidám krónika teljessé teszi az írói életmű bemutatását.

P. G. Wodehouse - Telihold ​Blandingsben
A ​blandingsi kastély lakói és vendégei teliholdnál hajlamosak végképp elveszíteni az eszüket - pedig számos megfigyelő szerint P. G. Wodehouse regényének hősei amúgy is képesek minden év- és napszakban úgy viselkedni, mint akinek nincs ki minden kereke. Ebben a környezetben igyekszik révbe jutni két szerelmes pár, a szerzőtől jól ismert motívumokkal - arc és álarc, csel és ellencsel, megértés és félreértés -, valamint a szerzőtől ugyancsak jól ismert, de megunhatatlan humorral. A fiataloknak nincs könnyű dolguk, hiszen - ahogy a pórnéppel közvetlen kapcsolatot tartó arisztokrata nagybácsi, a mélts. Galahad úr mondja - ahol rántottát sütnek, ott törik a tojás. Wodehouse könyvét Barabás András friss fordításában nyújtjuk át az Olvasónak.

P. G. Wodehouse - Very ​Good, Jeeves
This ​book is a Jeeves and Wooster collection. It is an outstanding collection of Jeeves stories, every one a winner, in which Jeeves endeavours to give satisfaction: By saving a grumpy cabinet minister from being marooned and attacked by a swan - in the process saving Bertie Wooster from his impending doom. By rescuing Bingo Little and Tuppy Glossop from the soup (twice each). By arranging rather too many performances of the song 'Sonny Boy' to a not very appreciative audience. And by a variety of other sparkling stratagems that should reduce you to helpless laughter.

P. G. Wodehouse - Nothing ​Serious
This ​hilarious collection of stories concerns members of the Drones Club, and also several adventures related by the golf club's Oldest Member... Bingo Little and his wife are in deep trouble with Bingo Baby's nanny; Freddy Widgeon, in pursuit of Mavis Peasmarsh, manages to mislay Bingo's baby; the magnificent Agnes Flack, 160 pounds and built like Popeye, almost ditches her even larger fiancé in favour of fortune-hunting Captain Jack Fosdyke; Horace Bewstridge nearly loses Vera Witherby, in spite of throwing her appalling family - and poodle - into a bunker; Lord Emsworth is on a visit to America, of all things selling richly-bound encyclopaedias of sport and Stanley Ukridge saves his aunt from arrest - and happily gains a large amount of money.

P. G. Wodehouse - Hódító ​Willie
Bár ​William West - barátainak csak Bill - nagybátyja kívánságára Amerikából Angliába utazik, nagy elődjével ellentétben semmiféle hódításra nem készül ebben az országban. Sőt! Bár meg szeretné hódítani Alice Cokert csakúgy, mint nagybátyja pénzének egy részét, ezzel az utazással vágyának tárgyai és közé egy teljes óceán ékelődik. De nem féltse senki a daliás, bár néha nem túl talpraesett ifjút: a jószerencse és a szerző nem hagyják magára, így bár számos kalandon és félreértésen át, de bizton révbe jut. Addig azonban az olvasó számos régi és új Wodehouse figurával találkozhat e történetben, amelyből azt is megtudhatjuk, hogy csak nagy körültekintéssel alkalmazzunk papírgyárunk igazgatójaként színházrajongót, de azt is, hogy a nyugodt életmód és a bookmakerek űzelmeit leleplező cikksorozat megjelentetése nem mindig összeegyeztethető dolgok.

P. G. Wodehouse - A ​Pelican at Blandings
This ​is a Blandings novel. Unwelcome guests are descending on Blandings Castle - particularly the overbearing Duke of Dunstable, who settles in the Garden Suite with no intention of leaving, and Lady Constance, Lord Emsworth's sister and a lady of firm disposition, who arrives unexpectedly from New York. Skulduggery is also afoot involving the sale of a modern nude painting (mistaken by Lord Emsworth for a pig). It's enough to take the noble earl on the short journey to the end of his wits. Luckily Clarence's brother Galahad Threepwood, cheery survivor of the raffish Pelican Club, is on hand to set things right, restore sundered lovers and even solve all the mysteries

P. G. Wodehouse - A ​kék ruhás lány
Románcok ​és intrikák nevettető forgataga egy vidéki angol kastélyban, ahol egy Gainsborough-miniatűr eltűnik, és néhány szerelmes szív egymásra talál. Az életmű e kései darabjából áradó vérbeli és fergeteges humor azonnal magával sodorja a gyanútlan olvasót, aki persze örülhet, hogy csak külső szemlélője a mulattató, ámde viszontagságos eseményeknek. Igaz, az élet unalmasan csordogálna, ha Percy, a hivatali kifutófiú nem érti félre egy festmény címét, ha Mrs. Bernadette (Barney) Clayborne nem lenne kleptomániás, ha Jerry West nem veszik össze Jane Hunnicuttal az Onapoulos és Onapoulos kontra Lincolnshire-i és Keleti Megyék Üvegpalackozó Társaság bírósági ülésén, ha Crispin Scrope-nak lenne pénze, ha Vera Upshaw nem írna regényeket és nem akarna férjhez menni, akkor… Akkor viszont eggyel kevesebb lenne egy nagyszerű Wodehouse regénnyel.

P. G. Wodehouse - Fred ​bácsi csúcsformában
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

P. G. Wodehouse - Anonim ​Agglegények Klubja
Az ​olvasó előtt már jól ismert hollywoodi filmmágnás, Ivor Lllewellyn sikeresen elvált feleségétől, ám most Londonba kell utaznia, hogy helyi leányvállalatát rendbe hozza. A válást lebonyolító ügyvéd barátja, Mr. Trout, az Anonim Agglegények Klubjának oszlopos tagja azonban aggódik. Mi lesz, ha a szerelmes természetű filmes az ő óvó tekintetétől távol újabb viszonyba bonyolódik? Tanácsára Mr. Llewellyn felfogad egy házi testőrt, hogy távol tartsa tőle a csábító hölgyeket. A testőr, a kezdő drámaíró Joe Pickering első látásra kiváló választásnak tűnik, ám kérdés, sikeres lehet-e munkájában, amikor beleszeret a bájos riporternőbe, Sallybe? A regény lapjain fölbukkan még néhány jó barát, egy lecsúszott arisztokrata, pár női és férfi magándetektív, egyszóval a teljes wodehouse-i szereplőgárda, hogy újabb vidám órákat szerezzen az olvasónak.

P. G. Wodehouse - Ürgék, ​szivarok és pasasok
Bingo, ​aki frissen házasodott Rosie M. Banksszel, bicskanyitogatóan boldog. Csak sajnos megvan az a rossz szokása, hogy olykor a gatyáját is elveszíti egy-egy pacin. Ki más segíthetne neki, mint a pattanásairól és vastag bukszájáról hírhedt Oofy Posser? Hihetetlen figurák egész serege vonul fel ezekben a nagyszerű történetekben, akik mindent elkövetnek, hogy - más-más mértékben és sikerrel - megszabaduljanak a házasság, a szegénység vagy a becsületvesztés rémétől. A Ciceró ezúttal is egy olyan kötettel ajándékozza meg a Wodehouse-rajongókat, amely eddig még nem jelent meg magyar nyelven.

P. G. Wodehouse - Amikor ​egy francia angolosan távozik
A ​Trent nővérek, akik Amerikában egy tyúkfarm jövedelméből próbálnak megélni, egy nagyobb összeghez jutva Franciaországba utaznak nyaralni. Terry olyan élményt akar, amelyre egész életében emlékszik majd, nővére, Jo abban reménykedik, hogy egy milliomoshoz megy feleségül, a legidősebb lány, a földhözragadt Kate pedig vonakodva bár, de elkíséri őket. Ám Franciaországban, a divatos nyaralóhelyeken nem egészen úgy alakulnak a dolgok, ahogy várták... Bár Wodehouse regényében egyetlen angol szereplő sincs, a jól ismert karaktereket nem kell nélkülözniük a mester rajongóinak. A kötetben szerepel a léha arisztokrata, a lassú eszű milliomos, a gonosz nagynéni, a szorgalmas, ám sikertelen író s végül, de nem utolsósorban a rendőrség korrupt képviselője.

P. G. Wodehouse - Thank ​you, Jeeves
"Unpleasantness ​is rearing its ugly head in Berkeley Mansions, W1. I note also a lack of give-and-take and an absence of the neighbourly spirit. I have just been talking to the manager of the building on the telephone, and he has delivered an ultimatum. He says I must either chuck playing the banjolele or clear out." Jeeves' sympathies do not lie with his master's musical experiment and he threatens to leave. So Bertie seeks refuge in Lord Chuffington's cottage until his peace is shattered by the arrival of his ex-fiancee Pauline Stoker and her formidable father.

P. G. Wodehouse - Jeeves ​and the Feudal Spirit
This ​is a "Jeeves and Wooster" novel. The beefy 'Stilton' Cheesewright has drawn Bertie Wooster as red-hot favourite in the Drones club annual darts tournament - which is lucky for Bertie because otherwise Stilton would have beaten him to a pulp and buttered the lawn with him. Stilton does not like men who he thinks are trifling with his fiancee's affections. Meanwhile Bertie has committed a more heinous offence by growing a moustache, and Jeeves strongly disapproves - which is unfortunate, because Jeeves' feudal spirit is desperately needed. Bertie's Aunt Dahlia is trying to sell her magazine "Milady's Boudoir" to the Trotter Empire and still keep her amazing chef Anatole out of Lady Trotter's clutches. And Bertie simply has to try to keep his moustache and survive to the end of the novel.

P. G. Wodehouse - The ​Heart of a Goof
"Golf ​is the Great Mystery. Like some capricious goddess, it bestows favors with what would appear an almost fat-headed lack of method and discrimination." These words, uttered by "The Oldest Member," set the stage for a romp around the greens only Wodehouse could have conjured up. In nine stories Wodehouse describes not only the fates of the goofs who have allowed golf "to eat into their souls like some malignant growth" but also the impact of the so-called game on courtship, friendship, and business relationships. This volume includes "The Heart of a Goof," "High Stakes," "Keeping in with Vosper," "Chester Forgets Himself," "The Magic Plus Fours," "The Awakening of Rollo Podmarsh," "Rodney Fails to Qualify," "Jane Gets off the Fairway," and "The Purfication of Rodney Spelvin."

P. G. Wodehouse - Halló ​Mulliner!
"Két ​férfi üldögélt a "Horgász Pihenő" ivójában, amikor beléptem egy pohár sörre. Egyikük halk, izgatott hangon éppen valami történetet mesélhetett, amelyet széles mozdulatokkal kísért. leültem a szomszédos asztalnál és néha sikerült elkapnom egy-egy mondatfoszlányt: "Világ életemben nem láttam ekkora példányt!" - hallottam, majd kisvártatva a következő kijelentést: "Becsületszavamra mondom, pont ilyen nagy volt!" - és ezzel a beszélő jobbkeze élével nagyon ütött a kinyujtott bal felsőkarjára. A többit nem volt nehéz kitalálnom. Éppen ezért, amikor a másik férfi, aki az áhitatos hallgatóság szerepét játszotta a szabadelőadásban, tréfás lemondással felém kacsintott, megértően visszakacsintottam rá. A szempárbeszéd bizonyos baráti köteléket létesített közöttünk, úgy hogy, mikor a mesemondó befejezte előadását, fizetett és elégedetten távozott, társa szó nélkül átült hozzám, mintha szabályos meghívásnak tenne eleget."

P. G. Wodehouse - Mr ​Mulliner Speaking
This ​book features more stories about the incredible Mulliner clan, following on from Meet Mr Mulliner. This volume includes such classic Wodehouse tales as 'The Man Who Gave Up Smoking', 'The Awful Gladness of the Mater', 'Unpleasantness at Bludleigh Court' and 'The Passing of Ambrose'.

P. G. Wodehouse - Galahad ​mindent elrendez
A ​Constance húga esküvőjéről Amerikából hazatérő Lord Emsworth nagy riadalommal veszi észre: ahelyett, hogy végre némi nyugalomban lenne része, cseberből vederbe esett, hiszen nem elég, hogy időközben egy másik nővére hurcolkodott be a kastélyba, de ráadásul még egy szemüveges, vöröshajú hárpiát is felfogadott mellé titkárnőnek. Sandy Callender szinte Baxternél is rosszabb, és csaknem az őrületbe kergeti őlordságát. És mindennek tetejébe, Lady Hermione fejébe vette, hogy összeboronálja bátyját egy régi szerelmével… A kilencedik earl nagy szerencséjére azonban Galahad öccse épp Blandingsben tartózkodik, és ő végül mindent szépen elrendez. Őlordsága hányattatásainak legújabb krónikája először olvasható magyar nyelven.

P. G. Wodehouse - Psmith ​mint újságíró
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

P. G. Wodehouse - A ​Damsel in Distress
This ​is a P.G. Wodehouse novel. Lady Maud, the spirited young daughter of the Earl of Marshmoreton, is confined to her home, Belpher Castle in Hampshire, under aunt's orders because of an unfortunate infatuation. Enter our hero, George Bevan, an American who writes songs for musicals and is so smitten with Maud that he descends on Hampshire's rolling acres to see off his rival and claim her heart. Meanwhile, in the great Wodehousian tradition, the Earl of Marshmoreton just wants a quiet life pottering in his garden, supported by his portly butler Keggs and free from the demands of his bossy sister and his silly-ass son. In a sunny story which involves chorus-girls, the theatre and a ball at the castle during a two-week house-party, Wodehouse deftly unties all the knots which he had so cleverly tied around his characters in the first place.

P. G. Wodehouse - The ​Little Nugget
The ​"Little Nugget" of the title is one Ogden Ford, a spoiled, unpleasant child of overindulgent, wealthy parents; he is so dubbed due to his immense ransom value, being a prime target for kidnappers. This is a comic romance, whose hero, Peter Burns, leaves behind a comfortable lifestyle to become a master at a boy's school, thanks to his scheming fiancee, and finds the change of lifestyle invigorating.

Kollekciók