Ajax-loader

P. G. Wodehouse könyvei a rukkolán


P. G. Wodehouse - Kirabol ​a komornyikom
Rabolnak-e ​bankot a komornyikok?, teszi fel a kérdést a könyv egyik szereplője. Mire azonban megkapjuk a választ, sok víz folyik le a vadregényes Papsajt Villa kerti csapján, és sokan megfordulnak a Bond Bankház patinás épületében. Ez utóbbiak nagyrészt azonos céllal: hogy egy jól időzített bankrablással megmentsék a céget a csúfos csődtől. Igaz, a látogatók között akad hamisítatlan bankrabló, sőt egész rablóbanda is, de minderről illetlenség lenne többet elárulni. A zseniális Horace Appleby, a rendíthetetlen Ada Cootes kisasszony, a peches ifjú bankigazgató, Mike Bond, és szívszerelme, a talpraesett Jill számos hajmeresztő, lélegzetelállító, vérfagyasztó - no és természetesen fergetegesen mulatságos kaland során jut le a szokásostól némiképp eltérő happy endig.

P. G. Wodehouse - Karikacsapás
Végy ​egy Amerikából Angliába származott sonkakirályt, egy nem-is-olyan-gazdag (de annál gőgösebb) szépasszonyt, egy tehetséges (de még annál is pimaszabb) festőművészt, egy bájdús leánykát, aki egyeseket kék szemű egérre, másokat ellenben kínai porcelánfigurára emlékeztet, egy kisportolt komornyikot és bronzvörös menyasszonyát, egy tenorista ambíciókat dédelgető, amúgy elég bugyuta arisztokratát, egy lapátfülű amerikai bokszolót, akiből nagyralátó neje angol urat akar faragni - helyezd mindezeket egy ódon angol kastély mohlepte falai közé, és már indulhat is a hamisítatlan Wodehouse-regény, amely ezúttal sem okoz csalódást a híres angol mulattató magyar híveinek, akik Barabás András szellemes fordításában élvezhetik a Karikacsapást!

P. G. Wodehouse - Jeeves ​and Friends (Oxford Bookworms)
What ​on earth would Bertie Wooster do without Jeeves, his valet? Jeeves is calm, tactful, resourceful, and has the answer to every problem. Bertie, a pleasant young man but a bit short of brains, turns to Jeeves every time he gets into trouble. And Bertie is always in trouble. These six stories include the most famous of P. G. Wodehouse's memorable characters. There are three stories about Bertie and Jeeves, and three about Lord Emsworth, who, like Bertie, is often in trouble, battling with his fierce sister Lady Constance, and his even fiercer Scottish gardener, the red-bearderd Angus McAllister... (Word count 22,670)

P. G. Wodehouse - Blandings és vidéke
A Blandings-kastély repkényes falai ritkán szikráznak olyan fényesen, mint ezekben a csodálatos történetekben - de a hullámzó parkokban kígyók lapulnak, és csak azt várják, hogy bokán harapják Clarence-t, Emsworth szórakozott, kilencedik grófját, akkor, amikor a legkevésbé számít rá. Például Blandings Császárnője, aki a Hízó kategória első díjáért indul a Shropshire-i Mezőgazdasági Vásáron, elveszti étvágyát... aztán ott a vita a főkertésszel, MacAllisterrel... de mindkét problémát megoldja egy bájosan lázadó kislány érkezése Londonból. Legelőször azonban az úritök őrzőjének kínos problémájával kell megbirkózni. Végül átugorva egy óceánt és egy kontinenst, Wodehouse és Mr. Mulliner megismertet minket néhány elképesztő történettel Hollywood aranykorából.

P. G. Wodehouse - Néhány ​röpke szösszenet
Hogyan ​lehet elveszíteni egy golfbajnokságot, egy remek állást vagy a Kövér Nagybácsi fogadást? Hogyan képes valaki tévedésből elpusztítani egy műkincsnek számító festményt a hajnali órákban, vagy magára haragítani két tagbaszakadt profi birkózót, akiktől a meggazdagodást várja? P. G. Wodehouse mindezekre a kérdésekre választ ad ebben a válogatott novellákból álló kötetben. Még azt is elárulja a kedves olvasóknak, hogyan nyerhetjük el egy püspök lányának szívét. És persze mit érne mindez Bertie Wooster, Jeeves, Dahlia néni, Oofy Prosser, Bingo Little és Mr. Mulliner hathatós közreműködése nélkül?

P. G. Wodehouse - Különös ​végrendelet
Sokan ​gondolják, remek lehet annak, akinek van egy gazdag keresztapja. De Biffnek, e regény egyik főhősének életében nem sok örömet szerzett Milliomos keresztapja. Mármint a keresztapa életében. Amióta azonban elhalálozott az agg rokon, Biff sokkal jobb szívvel gondol rá. De ne ítéljünk korán! Biff cseppet sem vérszomjas, csupán megtudta, hogy e régen látott rokona bár elköltözött ebből az árnyékvilágból, de előtte őt tette meg általános örököséül. Üröm az örömben, csak bizonyos feltételekkel juthat jussához. Ám ami az egyiknek bosszúság, a másiknak reménység: Lord Tilbury és cseppet sem hű segítője, Percy Pilbeam e szalmaszálba kapaszkodva próbálja meg kiforgatni Biffet örökéből. Hogy tervüket milyen mértékben koronázza siker, s hogy a P. G. Wodehouse regényeiben szinte elmaradhatatlan szerelmes szívek - köztük Lord Tilburyé is! - egymásra találnak-é....? Nos mindezt megtudhatjuk a vidám regényből.

P. G. Wodehouse - Amikor ​egy francia angolosan távozik
A ​Trent nővérek, akik Amerikában egy tyúkfarm jövedelméből próbálnak megélni, egy nagyobb összeghez jutva Franciaországba utaznak nyaralni. Terry olyan élményt akar, amelyre egész életében emlékszik majd, nővére, Jo abban reménykedik, hogy egy milliomoshoz megy feleségül, a legidősebb lány, a földhözragadt Kate pedig vonakodva bár, de elkíséri őket. Ám Franciaországban, a divatos nyaralóhelyeken nem egészen úgy alakulnak a dolgok, ahogy várták... Bár Wodehouse regényében egyetlen angol szereplő sincs, a jól ismert karaktereket nem kell nélkülözniük a mester rajongóinak. A kötetben szerepel a léha arisztokrata, a lassú eszű milliomos, a gonosz nagynéni, a szorgalmas, ám sikertelen író s végül, de nem utolsósorban a rendőrség korrupt képviselője.

P. G. Wodehouse - A ​leleményes szövetséges
Újabb ​Wodehouse-gyöngyszem, először magyarul! A forróvérű mexikói sztár, Carmen Flores halála után hollywoodi házát a vagyonos Adela Cork vásárolja meg, kinek pénztelen sógora – Smedley – Carmen elveszettnek hitt naplója után kutat abban a reményben, hogy a füzetecske pikáns, hírességek viszonyait taglaló tartalma milliókat hozhat neki. Ténykedését egy csapat elbűvölő figura segíti, illetve hátráltatja: egy széftörő komornyik; egy munkanélküli filmíró; egy lány, aki utóbbihoz sosem menne feleségül; egy tökfilkó angol főrend; két, színészi karrierre ácsingózó Beverly Hills-i fakabát; valamint – a némafilmek ex-királynője, a férjek és a rendezők réme – maga a rettenthetetlen Adela. Szerencsére a nővére, „Bill” Shannon – akit nem véletlenül neveznek a „Leleményes szövetséges”-nek – a segítségükre siet, így garantált a kedvező végkifejlet.

P. G. Wodehouse - Lord ​Emsworth és a többiek
Ebben ​a novelláskötetben ismét megbizonyosodhatunk Wodehouse határtalan mulattató képességéről. Az író egyik legnépszerűbb történetében Lord Emsworth bosszút áll szörnyű titkárán, Baxteren, s ezzel hihetetlen végkifejlettel záruló bűnözési hullámot indít el a blandingsi kastélyban. Három elbeszélésben az elképesztő Ukridge szórakoztat minket túlzott optimizmusról árulkodó, balul elsült pénzszerző húzásaival, emellett Parazitaklub-tagok, Mr. Mulliner és néhány becsvágyó golfozó is képviselteti magát ebben a válogatásban, melyben az olvasók egy része örömmel ismer majd rá kedvenc karaktereire, míg mások számára kitűnő bevezetést jelent Wodehouse világába.

P. G. Wodehouse - Isten ​veled Tóbiás!
Részlet ​a könyvből: - Tóbiás, - mondtam egyik délután, amint a klubból hazatérve benyitottam inasom szobájába - nem akarok zavarni... - Nem zavar, uram. - biztosított derék inasom. -... csak pár szót akartam mondani. - Tessék, uram. Tóbiás éppen a nyári holmit pakolta be páratlan szakértelemmel az öreg útibőröndbe, tekintettel a küszöbönálló tengerparti utazásunkra. Érkezésemre felemelkedett és csak úgy sugárzott arcáról az udvarias buzgóság. - Tóbiás, ma egy nyugtalanító jelenséget tapasztaltam egyik cimborámmal kapcsolatban. - Tényleg, uram? - Ismeri Bullivant urat? - Igen, uram. - Hát akkor idefigyeljen. Ma délelőtt beugrottam egy kis villásreggelire a Naplop Klubba és ott találtam Bullivant urat a dohányzó legsötétebb sarkában. Olyan hervadtan nézett ki, mint a nyár legutolsó rózsája. Természetesen nagyon meglepődtem. Hiszen maga is tudja, hogy milyen vidám fickó szokott lenni. Rendszerint ő minden társaság éltető eleme, mondhatnám: derűs napsugara.

P. G. Wodehouse - Köszönöm ​Tóbiás!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

P. G. Wodehouse - Ürgék, ​szivarok és pasasok
Bingo, ​aki frissen házasodott Rosie M. Banksszel, bicskanyitogatóan boldog. Csak sajnos megvan az a rossz szokása, hogy olykor a gatyáját is elveszíti egy-egy pacin. Ki más segíthetne neki, mint a pattanásairól és vastag bukszájáról hírhedt Oofy Posser? Hihetetlen figurák egész serege vonul fel ezekben a nagyszerű történetekben, akik mindent elkövetnek, hogy - más-más mértékben és sikerrel - megszabaduljanak a házasság, a szegénység vagy a becsületvesztés rémétől. A Ciceró ezúttal is egy olyan kötettel ajándékozza meg a Wodehouse-rajongókat, amely eddig még nem jelent meg magyar nyelven.

P. G. Wodehouse - Csirkék ​és szerelem
Az ​életművész, polgári nevén Stanley Featherstonehaugh Ukridge korán felbukkant P. G. Wodehouse életművében, és már akkor úgy viselkedett, mint egy természeti csapás. Hajmeresztő vállalkozásainak sorában a dorsetshire-i csirkefarm kimagasló helyet foglal el, mert a környék kereskedői több mint száz évvel később is elszörnyednek a neve hallatán. A Révbíró Tamás által fordított, magyar nyelven először megjelenő regényben fontos szerepet kap néhány remek Wodehouse-figura, például egy angol író, egy kék szemű ír leány és apja, a dublini professzor; szerepel egy pénzért mindenre kapható csónakos, szerepel továbbá egy rendületlenül higgadt bérenc, annak felesége és kutyája, valamint szerepelni nem szerepel ugyan, de levelet ír egy helybeli leányzó – bár ne tenné, mert nagy bajt okoz vele...

P. G. Wodehouse - Pénz ​a bankban
George, ​Uffenham hatodik grófja pompás ötletet agyal ki: briliánsokba fekteti a család teljes vagyonát, a köveket pedig jól elrejti. Miután mindezt végrehajtja, karambolozik a kocsijával, és felépülése után kiderül, hogy részleges memóriazavar állt be nála, melynek következtében halvány sejtelme sincs arról, hogy hová dugta el a briliánsokat... Mivel egy árva fityingje sem maradt, kénytelen-kelletlen bérbe adja ősi kastélyát, ő maga meg beáll komornyiknak az új gazda mellé, hogy feltűnés nélkül keresgélhesse a drágaköveket. A kastély jelenlegi úrnője Clarisa Cork, a hajdani híres vadász, akinek feltett szándéka az ugubu program megvalósítása, melynek keretében a kastély vendégeinek törzsi táncot kell ropniuk, és szigorú vegetáriánus kosztot kapnak ebédre-vacsorára. A briliánsokat a gróf bájos, Mrs. Cork mellett titkárnői teendőket ellátó unokahúga is segít keresni, ám amikor különféle egyedek, köztük hétpróbás amerikai gazfickók is megszimatolják a nagy Lehetőséget, megindul a hajsza. Az izgalmas személycserék, a hajmeresztő átejtések és egy líraian kibontakozó, ám félreértések özönével nehezített szerelem elvezet bennünket Wodehouse egyedülállóan idilli világába, amely oly sok nemzedéket ejtett már rabul, s fog még elvarázsolni a jövőben.

P. G. Wodehouse - Blandingsi ​kalandok
P. ​G. Wodehouse az angol arisztokrata-komédia nagymestere, vidám történetei egyszerűen nyerők. Pihent, hóbortos arisztokrata osztja az igét túlművelt inasának, egy kislány orránál fogva vezeti a domináns Ladyt. A hozományvadász hoppon marad, Blandings Császárnőjének rejtélye megoldódik, és a szerelmesek is elérik céljukat. Közben nyár van, süt a nap. Mi kell még? Csak semmi komolyság! Egyszerűen lazítsunk és szórakozzunk! "Wodehouse a világ legnagyobb komikus írója." (Douglas Adams)

P. G. Wodehouse - A ​kék ruhás lány
Románcok ​és intrikák nevettető forgataga egy vidéki angol kastélyban, ahol egy Gainsborough-miniatűr eltűnik, és néhány szerelmes szív egymásra talál. Az életmű e kései darabjából áradó vérbeli és fergeteges humor azonnal magával sodorja a gyanútlan olvasót, aki persze örülhet, hogy csak külső szemlélője a mulattató, ámde viszontagságos eseményeknek. Igaz, az élet unalmasan csordogálna, ha Percy, a hivatali kifutófiú nem érti félre egy festmény címét, ha Mrs. Bernadette (Barney) Clayborne nem lenne kleptomániás, ha Jerry West nem veszik össze Jane Hunnicuttal az Onapoulos és Onapoulos kontra Lincolnshire-i és Keleti Megyék Üvegpalackozó Társaság bírósági ülésén, ha Crispin Scrope-nak lenne pénze, ha Vera Upshaw nem írna regényeket és nem akarna férjhez menni, akkor… Akkor viszont eggyel kevesebb lenne egy nagyszerű Wodehouse regénnyel.

P. G. Wodehouse - Hajómágnás ​a pácban
Ha ​Bertie-n múlna, soha nem menne Steeple Bumpleigh közelébe, ahol félelmetes nénikéje, Agatha él férjével, Percy bácsival. Ám Jeeves az ő ellenállhatatlan modorában meggyőzi, hogy látogassa meg bácsikáját, és segítse ki egy fölöttébb kínos helyzetben. Steeple Bumpleighban azonban Bertie összefut Stilton Cheeswrighttal. A régi cimbora Florence-nak, Bertie volt menyasszonyának udvarol, és szent meggyőződése, hogy Bertie-nek a lányra fáj a foga. Ráadásul, mintha ez nem volna elég, az is kiderül, hogy a jó öreg Stilton rendőrnek állt, és ő képviseli a rendet és törvényt Steeple Bumpleighban. Wodehouse terjedelmes életművének e gyöngyszemét először olvashatják magyarul az angol humor kedvelői.

P. G. Wodehouse - Lord ​Emsworth and Others
Rear ​dust jacket notes: "A collection of stories in which familiar characters and places are reintroduced in unfamiliar circumstances, reminding us - if we need reminding - of their author's limitless powers of comic invention. In the title story - one of Wodehouse's longest and best shorter fictions - Lord Emsworth takes his revenge on his ghastly secretary, the Efficient Baxter, setting off a wave of similar reprisals at Blandings Castle with amazing results. In other tales we meet several members of the Drones Club, while the final three reunite us with the ineffable Ukridge, more of whose over-optimistic schemes for making easy money come to grief. A delightful meeting with old friends for some readers, a superb introduction to the world of Wodehouse for others."

P. G. Wodehouse - Nothing ​Serious
This ​hilarious collection of stories concerns members of the Drones Club, and also several adventures related by the golf club's Oldest Member... Bingo Little and his wife are in deep trouble with Bingo Baby's nanny; Freddy Widgeon, in pursuit of Mavis Peasmarsh, manages to mislay Bingo's baby; the magnificent Agnes Flack, 160 pounds and built like Popeye, almost ditches her even larger fiancé in favour of fortune-hunting Captain Jack Fosdyke; Horace Bewstridge nearly loses Vera Witherby, in spite of throwing her appalling family - and poodle - into a bunker; Lord Emsworth is on a visit to America, of all things selling richly-bound encyclopaedias of sport and Stanley Ukridge saves his aunt from arrest - and happily gains a large amount of money.

P. G. Wodehouse - Service ​with a Smile
The ​morning sun shone benignly down on Blandings Castle and the various inmates, their breakfasts digested, were busy with the tasks of the day. Beach, the butler, was in his pantry reading an Agatha Christie: the Duke of Dunstable, who had come uninvited to the Castle and showed no sign of ever leaving, was spelling his way through The Times. Lady Constance, Lord Emsworth's sister, was in her boudoir writing a letter to her American friend, James Schoonmaker; and Lord Emsworth was making his way to the headquarters of the Empress of Blandings, his pre-eminent sow, three times silver medallist in the Fat Pigs Class at the Shropshire Agricultural Show. It was on this unsuspecting community that Frederick, 5th Earl of Ickenham, descended like a genial genie of the lamp. Accompanied by his young friend Bill Bailey he swept through the Castle like a cleansing fire, straightening the wayward path of love, despatching unwanted guests, and gracefully restoring to his host the wonder pig that evil men had sought to steal. And when these tasks were done his handsome face betrayed the pleasure he felt; Frederick, Earl of Ickenham, had given service with a smile.

P. G. Wodehouse - The ​Code of the Woosters
A ​Jeeves and Wooster novel When Bertie Wooster goes to Totleigh Towers to pour oil on the troubled waters of a lovers' breach between Madeline Bassett and Gussie Fink-Nottle, he isn't expecting to see Aunt Dahlia there -- nor to be instructed by her to steal some silver. But purloining the antique cow creamer from under the baleful nose of Sir Watkyn Bassett is the least of Bertie's tasks. He has to restore true love to both Madeline and Gussie and to the Revd Stinker Pinker and Stiffy Byng -- and confound the insane ambitions of would-be Dictator Roderick Spode and his Black Shorts. It's a situation that only Jeeves can unravel...

P. G. Wodehouse - Blandings ​Castle
A ​Wodehouse miscellany that takes us from Shropshire to Hollywood ... At Blandings Castle troubles, as is often the case, rears its bothersome head. Crooning Tenor Orlo Watkins has stolen Getrude away from the Rev. Rupert Bingham. The Hon. Freddie Threepwood is meant to restore the sticky situation but he is more interested in getting his aunt to sample the delights of Donaldson's Dog-Joy biscuits. Lord Emsworth is about to lose his butler Beach when he acquires a not-too-handsome beard, but there's even worse confusion when the Empress, Lord Emsworth's beloved pig, loses her appetite. Meanwhile, Mr Mulliner at the Angler's Rest has some intriguink tales to tell about the film industry.

P. G. Wodehouse - Galahad ​mindent elrendez
A ​Constance húga esküvőjéről Amerikából hazatérő Lord Emsworth nagy riadalommal veszi észre: ahelyett, hogy végre némi nyugalomban lenne része, cseberből vederbe esett, hiszen nem elég, hogy időközben egy másik nővére hurcolkodott be a kastélyba, de ráadásul még egy szemüveges, vöröshajú hárpiát is felfogadott mellé titkárnőnek. Sandy Callender szinte Baxternél is rosszabb, és csaknem az őrületbe kergeti őlordságát. És mindennek tetejébe, Lady Hermione fejébe vette, hogy összeboronálja bátyját egy régi szerelmével… A kilencedik earl nagy szerencséjére azonban Galahad öccse épp Blandingsben tartózkodik, és ő végül mindent szépen elrendez. Őlordsága hányattatásainak legújabb krónikája először olvasható magyar nyelven.

P. G. Wodehouse - Utazás ​az após körül
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

P. G. Wodehouse - Fred ​bácsi csúcsformában
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

P. G. Wodehouse - Piccadilly ​Jim (angol)
A ​P.G. Wodehouse novel It takes a lot of effort for Jimmy Crocker to become Piccadilly Jim - nights on the town roistering, headlines in the gossip columns, a string of broken hearts and breaches of promise. Eventually he becomes rather good at it and manages to go to pieces with his eyes open. But no sooner has Jimmy cut a wild swathe through fashionable London than his terrifying Aunt Nesta decides he must mend his ways. He then falls in love with the girl he has hurt most of all, and after that things get complicated. In a dizzying plot, impersonations pile on impersonations so that (for reasons that will become clear, we promise) Jimmy ends up having to pretend he's himself. Does he deserve a happy ending? Read and find out.

P. G. Wodehouse - Az ​ideális vő
Daniel ​Brewstert, a New York-i hotelmágnást és műgyűjtőt óriási sokk éri: kiderül, hogy szeme fénye, Lucille nevű lánya titokban férjhez ment a nincstelen Archie Moffamhoz. Vő és após csak egy dologban ért egyet: nem értik, hogy választhatta Lucille a kelekótya angolt férjéül. A mulatságos kalandok végére azonban remélhetőleg választ kapunk erre a rejtélyre!

P. G. Wodehouse - A ​rút rendőr románca
A ​könyv tíz történetet tartalmaz, a wodehouse-i humor megannyi remekbe szabott mintadarabját. Egy rigorózus erkölcscsősz aggleány végzetesen félreértelmezi öngyilkosságra készülő munkaadója búcsúpusziját; egy szórakozott ifjú fűzfapoétának megrögzött szokása, hogy a papírkosárba dobja égő cigarettáját; egy kétballábas fiatalember titokban vett tanórákon elsajátított tudással szeretne születésnapi meglepést szerezni ifjú arájának; egy dühös hattyú egy háztetőre kergeti fel az észbeliekkel meglehetősen szerényen megáldott Bertie Woostert -csakhogy néhányat említsünk a komikum alapjául szolgáló motívumok közül. Megtudhatjuk továbbá, hogy milyen is egy igazi tőröl metszett baseballrajongó, hogy miként született Shakespeare Hamlet című darabja, hogy milyen az, amikor egy csúnya, morózus, nagy talpú és törött orrú zsernyák szerelemre gerjed, és mély életbölcsességre tehetünk szert, egy magát társaságiként meghatározó kutya egyesszám első személyben elmondott élettörténetéből.

P. G. Wodehouse - The ​Jeeves Collection
This ​volume brings together three rib-tickling books, featuring hapless man-about-town Bertie Wooster, and his manservant Jeeves. Bertie has an unfailing talent for getting into sticky situations, but Jeeves never fails to come to his rescue, be it from the threat of matrimony, relatives or Aunts.

P. G. Wodehouse - Sally ​kalandjai
Egy ​huszonegy éves, hónapos szobában tengődő, jobb híján taxitáncosnőként dolgozó leány egy szép napon nagyobb pénzösszeget örököl... Ennek a leánynak a vőlegénye, aki ugyancsak egyik napról a másikra él és színdarabokat ír, egyszer csak arról értesül, hogy egyik darabját végre bemutatják... A fenti leány testvérbátyja, aki örökségét elherdálva kölcsönpénzből állítja színpadra az említett darabot, azon veszi észre magát, hogy óriási közönségsiker van a kezében, és a sajtó egy csapásra a Broadway nagy reménységének nevezi ki őt... A kissé félszeg angol ifjú, aki eddig élete összes lehetőségét elpuskázta, és a Család által reá kényszerített elnyomatásban él, váratlanul komoly summát nyer a ruletten... Azt gondolhatnánk, hogy e fiatalok életében ettől kezdve minden jóra fordul. Ám P. G. Wodehouse számára ez csupán a kiindulás, az igazi bonyodalmak ekkor kezdődnek. A humor huszadik századi nagymesterének regényét Révbíró Tamás fordításában adjuk az olvasó kezébe. A szerző közel száz regényéből a Sally kalandjai először jelenik meg magyarul. P. G. Wodehouse-t egy kicsivel Shakespeare alá sorolom, és tetszés szerinti távolságra mindenki más fölé. (J. Agate)

P. G. Wodehouse - Carry ​on, Jeeves
Meet ​the inimitable gentleman's gentleman, Jeeves... From the moment Jeeves glides into Bertie Wooster's life and provides him with a magical hangover cure, Bertie begins to wonder how he's ever managed without him. Jeeves makes himself totally indispensable in every way, disentangling the hapless Bertie from scrapes with formidable aunts, madcap girls and unbidden guests. His ability to dig assorted fellows out of sundry holes is nothing short of miraculous. In short, the man is a paragon. "Wodehouse is the greatest comic writer ever," Douglas Adams.

P. G. Wodehouse - Egy ​pelikán Blandingsben
„Hosszú, ​elkeseredett harcot kellett vívni az elemekkel. Nem várt nehézségek tornyosultak elénk. Gyanús sarkokon kellett befordulnunk. De most már minden megoldódott, és én úgy érzem magam, mintha egy színdarab ért volna végéhez, olyasfajta, amilyet franciák tudnak a legjobban írni: kissé szentimentális, egyszerre könnyes és mosolygós. Amint e pohár borral a kezemben üldögélek, végigperegnek előttem az elmúlt események. És most pohárköszöntő kívánkozik ide, lezárásul. Igyunk a Pelikán Klubra, amelynek óvó szárnyai alatt megtanultam megőrizni lélekjelenlétemet, és állni a sarat minden helyzetben, ezenkívül mindig egy hajszálnyival gyorsabban gondolkozni, mint az ellenfelem. Ürítsük poharunkat a Pelikán Klubra” – emeli fel poharát Mr. Galahad Threepwood, Lord Emsworth viharos múltú öccse, a család fekete báránya, egy személyben Blandings jó szelleme, aki minden nehézségen felülkerekedik, a blandingsi kastély mohlepte falai közt dúló viharokat lecsendesíti, a szerető szíveket összeboronálja P. G. Wodehouse-nak, Blandings örökbecsű krónikásának ebben a szívvidító regényben.

Kollekciók