Ajax-loader

Stuart Woods könyvei a rukkolán


Stuart Woods - A ​tó alatt
Kísértetek ​márpedig vannak... Hangos reccsenéssel eltörött a korhadt fa, ő pedig előrezuhant a fekete vízbe. Mélyet lélegzett, visszatartotta a levegőt, és várta, hogy összecsapjanak a feje fölött a jeges hullámok. De sehol semmi víz; a talpa alatt füvet érzett. Egészen máshol volt, és bizonyosan tudta, hogy most nem azonos önmagával, hanem teljesen más ember. (...) Idegesen körülnézett, fogalma sem volt, hol van. Most is éjszaka volt, de itt nem állt semmiféle faház. És nem volt tó.

Covers_129032
elérhető
1

Stuart Woods - Mocsok
Íme ​itt áll előttünk a modernizált magándetektív megtestesítője: Stone Barrington, aki jogi végzettséggel a zsebében a tárgyalóteremben zajló szócsaták helyett inkább a rendőri munkát választotta. Csakhogy kollégái tizenkét év után sem voltak képesek befogadni, ezért felettesei a legegyszerűbb megoldást választották – egy régi térdsérülésre hivatkozva nyugdíjba küldték. Stone azonban nem búsult sokáig, inkább ügyvédként próbált szerencsét. Némi keresgélés után egy jó nevű ügyvédi irodánál kötött ki, ahol jelenleg külsős tanácsadóként dolgozik. Gyakorlatilag a klasszikus magándetektív feladatait látja el, bár az unalmas megfigyelésekre kipróbált és megbízható ismerőseit fogadja fel. Anyagi gondjai nincsenek, és az ügyvédi irodával való kapcsolatának köszönhetően a jövőben is lesz mit a tejbe aprítania. Részben ennek köszönhetően – magányos és megkeseredett „kollégáival” (pl. Marlowe) ellentétben – szeret élni, kedveli a hölgyek társaságát, van ízlése, olvasott, művelt, és mindezen felül még humorérzéke is akad. Történetünk kezdetén éppen szakít barátnőjével, így nem csupán az agya, hanem a szíve is szabad, amikor elvállalja a legújabb megbízását. Amiről kezdetben csupán annyit tud, amennyit Amanda Dirt, a sikeres bulvárlapszerkesztő elárul neki. Valaki(k) leleplező írásokat és kompromittáló fényképeket jelentet(nek) meg a „Mocsok” névre keresztelt és faxon terjesztett hírlevélben. Nesze neked magánélet, nesze neked titkok. A média természetesen kiéhezett farkas módjára veti rá magát a szenzációra, az érintettek pedig joggal dühöngenek. Azért van némi pikantériája az ügynek, hiszen a legerélyesebben tiltakozók hasonlóképpen „készítettek ki” másokat bulvárlapjuk hasábjain. Amolyan „akasztják a hóhért” hangulat érezhető a levegőben. Stone-ra hárul az a cseppet sem hálás feladat, hogy leleplezze a zugíró(ka)t, és valami hihető magyarázatot találjon az egész ügyre. Megbízóinak (mert időközben gyarapszik a számuk) úgy tűnik, valaki(ke)t sikerült nagyon felbosszantaniuk. A kérdés csak az: mivel? Miközben zajlik a nyomozás, hősünk rendszeresen találkozik barátaival, éli megszokott hétköznapjait, és nem rest ágyba vinni az ügy kapcsán megismert csinos hölgyeket, akik valamiért nem igazán tiltakoznak a közeledés ellen. Sőt. Csakhogy az egyikükbe annyira „belebonyolódik”, hogy akár a függetlenségét is hajlandó lenne feladni érte. A történések izgalmát a váratlanul felbukkanó humoros beszólások és helyzetek oldják fel, amelyeken egyszerűen muszáj nevetni. Logikusan felépített modern krimi, akcióval, nyomozással, gondolkodással, erotikával és humorral. Ráadásul nem maradnak elvarratlan szálak, és kivételesen a bűnösök anélkül nyerik el „jutalmukat”, hogy az egész erőltetettnek hatna.

Stuart Woods - Hush-Hush
Stone ​Barrington is settling in for some downtime in New York City when an anonymous enemy makes himself known. This nameless foe's threats hit close to home, and before Stone can retaliate, the fearsome messages turn into very real consequences. With the help of old friends--and a lovely new tech-savvy acquaintance--Stone sets out to unravel the fatal agenda. But as the web of adversaries expands, Stone realizes that no place is safe, and he'll have to flush out the mastermind before he and those closest to him are silenced for good....

Stuart Woods - Son ​Of Stone
Stone ​Barrington knows everything there is to know about the city he loves, but he's about to learn something new about himself...

Stuart Woods - Halál ​New Yorkban
Stone ​Barrington mindig, mindenkitől azt hallja, túl okos ahhoz, hogy zsaru legyen, ennek ellenére nem a szimatának, hanem a puszta véletlennek köszönheti, hogy az éjszaka közepén szemtanúja lesz az életét alapvetően megváltoztató szerencsétlenségnek. Egyik pillanatról a másikra a neve fölkerül az összes New York-i újság címlapjára, s az élete kivédhetetlenül összefonódik Sasha Nijinskynek, az ország legnépszerűbb műsorvezetőjének egyre megdöbbentőbbnek látszó életével – és halálával. Akármerre fordul, mindenhol ebbe az esetbe ütközik, ez kísérti álmában, s változtatja pokollá a nappalait. Barrington bűncselekmények, veszélyes emberek, szexuális aberrációk átláthatatlan dzsungelében találja magát, amelyben lépten-nyomon fölmerül egy név: Sasha.

Stuart Woods - Under ​the Lake
John ​Howell, a former investigative journalist trying to escape from his past, finds a perfect sanctuary in a lakeside home in the North Georgia mountains. But little does he realize the town harbors a dark and evil secret, hidden deep within the lake's waters...

Stuart Woods - A ​nagy blöff
Jan ​Helder, a szovjet haditengerészet észt nemzetiségű kapitánya egy különleges kiképző bázison, különleges feladatra készül. A Rov Firszov és Viktor Majorov néven egyaránt ismeretes ezredes azzal bízza meg, hogy egy mini-tengeralattjáróval Stockholm szívében helyezzen el egy bóját,...

Stuart Woods - Foggal-körömmel
Stone ​Barrinton, a rendőrből lett New York-i ügyvéd körül feje tetejére áll a világ. Barátnője, akinek pedig már majdnem megkérte a kezét, számára érthetetlen módon ráun a halogatásra, és férjhez megy Vance Calderhez, a híres hollywoodi filmsztárhoz. Barrington, ha fájó szívvel is, már éppen túltenné magát a veszteségen, amikor jelentkezik nála a férj, s közli, hogy az asszonynak nyoma veszett, és megkéri, hogy segítsen megtalálni. Barrington tehát Los Angelesbe megy, s bár addig nem sokat értett a történtekből, hamarosan úgy érzi, hogy valami rossz, silányul összetákolt mesébe csöppent. A férj, s mindenki akivel találkozik, azon van, hogy elfeledtesse vele, miért utazott az Angyalok Városába. Még egy filmszerepet is rátukmálnak, hogy lekössék, aztán igyekeznek rövid úton megszabadulni tőle. Arringtonnak, a volt kedvesnek azonban nyoma sincs, sőt minél többet tud meg eltűnésének körülményeiről, annál gyanúsabbnak találja őket. Barrington tehát úgy dönt, hogy a saját szakállára végigviszi a nyomozást. Miután egy horgonnyal a dereka körül még csendes-óceáni úszóleckében is részesül, foggal-körömmel küzd, hogy választ kapjon nyugtalanító kérdéseire, megtalálja az asszonyt, aki már nem is az övé.

Stuart Woods - A ​filmgyártó
Michaele ​Vincente Callabrese a New York-i maffia kemény öklű és szívű pénzbeszedője, egyben álmodozó romantikus, aki minden szabadidejét moziban tölti, és a New York-i Egyetem filmszakának hallgatójaként arról álmodozik, hogy egyszer neves producer lesz. Egy, a főfoglalkozásában bekövetkezett "baleset", amelyből csak a maffiafőnök megölése árán tud kikeveredni, pénzhez juttatja, s ez megadja neki a lehetőséget álmai valóra váltásához. Hogy ez sikerüljön, Michaele Vincente Callabrese megszűnik létezni, s színre lép a tehetséges Michael Vincent, aki első, sikeres filmjével elnyeri Holywood egyik urának jóindulatát és támogatását. Ettől kezdve nincs megállás, Vincent-Callabrese megállíthatatlanul, gátlást, barátságot és tisztességet nem ismerve tör előre, s kétségtelen tehetségének köszönhetően Oscar-díjas producerré válik. Hogy diadalútját tönkretett életek, sőt itt-ott holttestek szegélyezik, az egy csöppet sem zavarja, nem ébreszt benne lelkiismeret furdalást. A csak részben meghaladott, egy baráti kapcsolat formájában tovább élő gengsztermúlt azonban nem ereszti, sikerei csúcsán, amikor már azt hiszi, hogy mindenkin győzedelmeskedett, utánanyúl, s az elkerülhetetlen bukás ugyanolyan gyorsan következik be, amilyen üstökösszerűen ívelt fölfelé korábban a mesésnek látszó karrier.

Stuart Woods - Rendőrfőnökök
A ​Georgia állambeli Delano kisváros éli a déli városok csendes hétköznapi életét. 1920-ban a fejlődés jeleként létrehozza saját rendőrségét és megválasztja első rendőrfőnökét. A két jelölt közül a kisváros meghatározó bankárja, Hugh Holmes által támogatott csendes, közkedvelt Will Henry Lee győz a harsány, kötekedő Ravaszdi Funderburke előtt. A feketék iránti mély előítéletekkel terhes Délen a leggyakoribb bűnnek a közlekedési kihágás, apróbb családi perpartvarok számítanak, bár Lee kinevezése napján bankrablókat csíp nyakon. A rendőri lét idilljét egy halott fiatalember holttestének megtalálása töri meg. Nem sokkal később újabb tetemre bukkannak. A következő évek, évtizedek a sorozatos eltűnések nyomozásának története - amelyben két rendőr is halálát leli - azonban szinte csak keret. A regényből kirajzolódik a húszas évek elejétől a Kennedy-gyilkosság napjaiig az amerikai politikai intrikák, szövetségkötések és versengések szövevénye. A Ku Klux Klan tagjai által is lakott Delano életét igazán felkavarja amikor a saját életének titkát hordozó fekete bőrű férfi lesz a rendőrfőnök. A dramaturgia szabályai szerint jut el a regény a végkifejletig, a megoldásig. A krimibe ágyazott történet több bűnügyi mesénél, hús-vér alakjaitól a könyv végén viszontlátást remélő ismerősként búcsúzik el az olvasó.

Kollekciók