Ajax-loader

Bódai-Soós Judit könyvei a rukkolán


Bódai-Soós Judit - Mesék ​Rukkoláriából
„Rukkolária ​az élő könyvek országa. Rukkolinák és rukkolérók csereberélik itt könyveiket egymással éjjel-nappal. Persze ahhoz, hogy a rukkolók (a könyvet adók) és a happolók (a könyvet kapók) egymásra találjanak, mindig jól jön egy kis segítség.” „Nándi felállt, hogy jobban körülnézhessen. Csodálatos világba csöppent. Mindenütt könyveket látott, még a kicsi manóházak is könyvekből épültek. Színes könyvborítók fedték az utakat, és könyvtornyok nyúltak az égig. Néhány könyv úgy repült a levegőben, mintha madár lenne, mások pedig autók módjára suhantak az úton. Aztán ott volt az a rengeteg pöttöm manó!” Rukk-manók és happ-manók, rerukk- és prerukk-manók szorgoskodnak folyamatosan az élő könyvek birodalmában, őket ismerheti meg az olvasó a kötetben szereplő meséken keresztül, és természetesen a könyvek csodálatos világát, és az olvasás nyújtotta izgalmakat.

Bódai-Soós Judit - Meseputtony
"Zoé ​varázspárbajra hívta ki nővérét, és hogy megszégyenítse az ügyetlen kis boszorkányt, az összecsapásra odacsődítette az összes nagyszájú, gúnyolódó varázslópalántát a környékről. Niora egyedül érkezett, és szokás szerint minden próbálkozása balul sikerült, a nézőközönség legnagyobb örömére. Hasukat fogták nevettükben a lány minden esetlen mozdulata után."

Bódai-Soós Judit - Hónapok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bódai-Soós Judit - Az ​elvarázsolt diákok
"A ​tanárok már első órájukra indultak, amikor Schwarz és az igazgató belépett. Az igazgató bácsinak most nem volt órája, ezért a tanáriból nyíló szobája felé vette az irányt, Schwarz pedig a hátsó szekrényhez lépett, ahol a naplókat tartották. Igyekeznie kellett volna, ha nem akar elkésni az órájáról, de ő mégis addig szöszmötölt, amíg végül egyedül maradt a tanáriban. Megszólalt az első óra kezdetét jelző csengő. Schwarz Kálmán az igazgató ajtajához röppent, és kopogás nélkül benyitott. - Segíthetek valamit? – kérdezte meglepetten az igazgató. - Igen – felelt a tündér, majd előkapott zsebéből egy dezodoros flakont, és tartalmát ráfújta a csodálkozó igazgatóra. – Változz földigilisztává! A kispriccelt szer bizony nem dezodor volt, hanem varázspermet, de Schwarz mégis melléfogott vele, mert egy embert könnyedén gilisztává változtathatott volna, de a féltündér-félkobold igazgatóra nem így hatott a szer. Simson Sámson zsugorodni kezdett ugyan, rémisztően gyorsan, de a méretén kívül más nem változott rajta. Fél perccel később éppen olyan volt, mint korábban, csak háromcentis kiadásban..."

Eliza Beth - Bódai-Soós Judit - Tündérsúgta ​mesék
A ​varázsló behúzta a függönyöket, szertartásosan gyertyát gyújtott, illatos füstbe burkolta Ferikét, majd belenézett a kristálygömbjébe. Nagy hümmögések közepette közölte, hogy a kisfiúban benne lakik a rossz, de sajnos nem tudja kiűzni, ő minden varázserejével együtt kevés ehhez. Egyvalaki segíthet mindössze a világon, mégpedig Jóság. Amennyiben vállalja, hogy ő is beleköltözik Ferikébe, és megharcol rosszasággal, neki sikerülhet, senki másnak.

Bódai-Soós Judit - Állatmikulás
"Kedves ​Mikulás! Én egy aranyhörcsög vagyok, nem embergyerek, ne haragudj rám, hogy mégis levelemmel zavarlak! Tudom, hogy rengeteg dolgod van, de nagyon szépen kérlek, teljesítsd nekem is egy kívánságomat! Nagyon szeretem a gazdámat, aki rendkívül kedves velem, de sajnos, alig-alig van pénze, ezért nem tud nekem mókuskereket venni, pedig igen nagy szükségem volna rá, mert szűkös otthonomban, mozgás nélkül rettenetesen el fogok hízni. A kívánságom mégsem az, hogy te hozz nekem mókuskereket, hanem ennél komolyabb. Biztosan tudod te is, hogy nekünk, állatoknak, nincsen saját mikulásunk, pedig az én mókuskerekemhez hasonlóan még nagyon sok kívánságot kellene teljesítenie, ha volna. Hiszen nekünk is van szívünk, lelkünk, mi is érzünk, szeretünk, és kívánságaink is vannak. Azt viszont semmiképpen sem szeretnénk, hogy téged terheljünk a saját kéréseinkkel, hiszen tudjuk, hogy neked így is éppen elég sok munkád van. Ezért az összes állat nevében szeretnélek egyetlen-egy kívánság teljesítésére megkérni: KERESS NEKÜNK EGY ÁLLATMIKULÁST! Ő majd elhozza nekem a mókuskereket, és megajándékoz minden állatot, mint ahogyan te az embereket. Tisztelettel üdvözöl: egy bánatos aranyhörcsög."

Bódai-Soós Judit - Kőbányai ​Mese-kifestő
"Medve ​Mirkó hasát egy szemtelen, kósza napsugár csiklandozta, ami a barlang falának egy apró repedésén lopta be magát. Télen sosem járt olyan magasan a Nap az égen, hogy sugaraival beférkőzhessen ezen a résen, ez az első kis pimasz sugárka tehát a tavasz közeledtét jelezte. A mackó nagyot nyújtózott, s érezte, hogy ideje felkelni hosszú téli álmából. A nyújtózásból aztán fázósan rándult össze, és rémülten tapogatta tagjait. Csupasz volt."

Bódai-Soós Judit - Visszafelé ​szaladó fák
A ​történet 1986-ban játszódik, az alcímben szereplő Tolna megyei községben; Bogyiszlón. Műfaja: ifjúsági regény. Egy 12 éves, kamaszodó kislány örömeit, fájdalmait meséli el. Magyar Julcsi Budapesten él szüleivel, de édesapja váratlanul meghal, és halálával fenekestül felforgatja egyetlen kislánya életét. Julcsit Bogyiszlóra küldi édesanyja a nagyszülőkhöz, és később ő maga is odaköltözik. A kislány minden porcikája tiltakozik az életét sarkaiból kiforgató változások ellen; félelemmel vegyes haraggal érkezik a számára érthetetlen, és idegen világba. Gyászának feldolgozásában új osztálya, a 6.A csodás kis közössége segíti, ahol Julcsi igaz barátnőt talál, megleli élete első, majd második szerelmét, végül pedig ő maga vezeti vissza az élők világába saját „tetszhalottá” vált édesanyját is. A történet hátterében az olvasó bepillantást nyerhet a Kádár-rendszer utolsó éveinek hangulatába, garantáltan politikamentesen. Képet kaphat a falu hiedelmekkel, babonákkal, gondosan őrzött néphagyományokkal átszőtt szivárványszínű mesevilágáról.

Bódai-Soós Judit - Petya, ​Matyi és a duliánok
A ​kamaszodó ikrek már régóta nem hisznek a mesékben. Aztán váratlanul mégis belecsöppennek egybe, melyről hamarosan kiderül, hogy nem egy édes, habkönnyű tündérmese, hanem egy rémesen komoly kaland. A duliánok világába még két kópé kölyök lép be, de ott olyan felelősségteljes küldetés vár rájuk, ami az egész emberiség sorsát érinti, és végül még őket is megváltoztatja. A melegszívű, bölcs duliánok segítségével Petya és Matyi harcba indul a felelőtlenség szörnye ellen, és mindent megtesz a győzelemért.

Kollekciók