Ajax-loader

Paul Ekman könyvei a rukkolán


Paul Ekman - Emotions ​Revealed
What ​triggers emotions? How docs our body signal to others whether we are a bit down or deeply anguished, peeved or enraged? Can we learn to distinguish between a polite smile and the genuine thing? Can we really ever control our emotions? Renowned expert in nonverbal communication Paul Ekman has led a renaissance in our scientific understanding of emotions, addressing just these questions. Now he assembles bis research and theories in Emotions Revealed, a comprehensive look at human emotional life. Drawing on Ekman's fieldwork investigating universal facial expressions in the United States, Japan, Brazil, and Papua New Guinea; his analysis of the prognosis of hospital patients based on their emotional attitude; and dozens of other studies, Emotions Revealed explores the evolutionary and be- havioral essences of anger, sadness, fear, surprise, disgust, contempt, and happiness. For each emotion, Ekman describes the universal themes that undergird our feelings, the automatic reactions that unfold within microseconds, and the actions that are actually under our control. Ekman then takes us on a visual tour of each emotion's unique signals, exploring some of the most subtle and easy-to-miss expressions that can signal when a person is just beginning to feel an emotion or may be trying to suppress it. Learning to identify emotions in their early stages or when they are masked can improve our communication with people in a variety of situations both at home and at work- and help us to manage our own emotional responses.

Dalai Lama XIV - Paul Ekman - Emotional ​Awareness
At ​their first meeting, a remarkable bond was sparked between the Dalai Lama, one of the world's revered spiritual leaders, and the psychologist Paul Ekman, whose groundbreaking work helped to define the science of emotions. Now these two luminaries share their thinking about science and spirituality, the bonds between East and West, and the nature of our emotional lives. In this unparalleled series of conversations, the Dalai Lama and Ekman push toward answers to the central questions of emotional experience. What are the sources of hate and compassion? What does science reveal about Buddhist meditation, and what can Buddhism gain from the scientific method? Here, they invite us to join them in an unfiltered view of two great traditions and two great minds. Accompanied by commentaries on emotion research and Buddhist teachings, their interplay—amusing, challenging, eye-opening, and moving—guides us on a transformative journey in the understanding of emotions.

Paul Ekman - Beszédes ​hazugságok
A ​törvényszegéstől az ígéretek megszegéséig: hogyan hazudunk, és hogyan bukhatunk le? Izgalmas fejezettel, az érzelmek és a nonverbális kommunikáció terén végzett kutatásainak legfrissebb eredményeivel bővült Paul Ekman világszerte nagy sikerű könyve, a Beszédes hazugságok. A szakembereknek és laikusoknak egyaránt lebilincselő élményt és hasznos tudást kínáló könyvből az olvasó megismerheti, hogy a testbeszéd, a hang és az arckifejezések hogyan árulkodnak a hazugságról, ugyanakkor miért képesek mégis megtéveszteni még a profi hazugságvadászakat - akár bírákat, rendőröket, különleges ügynököket vagy a titkosszolgálat munkatársait - is. A most megjelent, javított kiadás az elméleti ismereteken és az érdekfeszítő történelmi és irodalmi példákon túl, a gyakorlatban is jól hasznosítható segítséget nyújt a hazugságok felismeréséhez és leleplezéséhez. A szerző ezekből a gyakorlati elemekből építette fel két önképző programcsomagját, amelyek egy-egy órás egyéni tréning formájában arra is lehetőséget adnak, hogy ki-ki begyakorolja a szinte észrevehetetlenül árulkodó mikro-arckifejezések, illetve az olyan, veszélyes jelek felismerését, amelyek erőszakos cselekedetek elkövetésének szándékára utalnak. "[A könyv] gazdag és praktikus összefoglaló a hazugságról, a megtévesztés leleplezéséről, emellett kitér etikai kérdések beható elemzésére is." - _Jerome D. Frank, Johns Hopkins School of Medicine_ Paul Ekman neves kutató, a Paul Ekman Group igazgatója. A dalai lámával közösen írt kötetén kívül tizenkét további könyv, köztük a szakmai körökben is nagy elismeréssel fogadott _Feltárt érzelmek_ szerzője. Az ő kutatására épül a Hazudj, ha tudsz* sorozat. Ekman a University of California professzor emeritusa, aki a San Francisco-öböl régiójában él.

Paul Ekman - Leleplezett ​érzelmek
Paul ​Ekman, a híres pszichológus felfedi az érzelmi reakciók gyökereit – a dühtől kezdve a félelmen és a szomorúságon át a boldogságig –, és megmutatja az érzelmek megjelenését az arcon, rengeteg információt felfedve azok előtt, akik meg tudják fejteni a jeleket. Ekman kutatása és gyakorlati képzése jelentős szerepet kapott Malcolm Gladwell Ösztönösen c. sikerkönyvében is. Az Leleplezett érzelmek megtanít felismerni házastársad, gyermekeid, kollégáid, még az utcán járó-kelők érzelmeit is. Ekman gyakorlatias kalauzt állított össze a kutatásai alapján, ami segít felnyitni az olvasó szemét az őt körülvevő emberek érzéseire. Ekman elmagyarázza, hogy mi váltja ki az érzelmeket, és hogy képesek vagyunk-e úrrá lenni rajtuk, megmutatja, miként jelzi a testünk másoknak, hogy éppen szomorkásak vagyunk, vagy valódi kínszenvedéseket élünk át, hogy bosszant valami, vagy dührohamot kaptunk, valamint megtanítja, miként tehetünk különbséget az udvarias mosoly és a valódi között. A könyvben rengeteg egyedülálló gyakorlat és fényképes illusztráció található – valamint egy új fejezet az érzelmekről és a hazugságokról, amelyben elárulja, miként azonosíthatjuk a hazugság melegágyait a mindennapi életben. A Leleplezett érzelmek nélkülözhetetlen társ az érzelmi élet irányításához. „Elbűvölő, hasznos, józan kalauz az érzelmek világában – tökéletes.” Daniel Goleman, az Érzelmi intelligencia szerzője „Darwin híres Az érzelmek kifejezése c. műve óta nem jelent meg még egy ilyen széles látókörű, ekkora betekintést nyújtó könyv ebben a témában.” Oliver Sacks PAUL EKMAN a világ első számú szakértője az arckifejezések terén, a San Franciscó-i Kaliforniai Egyetem Orvosi Karának emeritus professzora pszichológiából. Szolgált már tanácsadóként a rendőrségen, terrorelhárító szervezetekben (a Közlekedésbiztonsági Hivatalt is beleértve), valamint a Pixar és az Industrial Light and Magic animációs stúdióban. Tizennégy könyv, többek között a Beszédes hazugságok szerzője.

Kollekciók