Ajax-loader

Ludvig Zsuzsa könyvei a rukkolán


Bassa Zoltán - Buzás Sándor - Ludvig Zsuzsa - Majoros Pál - Székely-Doby András - Szigetvári Tamás - Világgazdasági ​régiók
Nem ​vagyunk egyedül - olvashatjuk az előszóban. Érdemes együtt működni a világgazdaság más, tőlünk jellegzetesen különböző régióival, érdekközpontjaival. Ehhez viszont ismernünk kell őket. A kötet megpróbálja bemutatni a világgazdaság meghatározó országait, főbb régióit. Megfelelő képet kaphatunk a világgazdaságról, az adott ország , régió kulturális gyökereiről, történelmének főbb jellemzőiről.

Ludvig Zsuzsa - Oroszország ​és a kibővült Európai Unió gazdasági kapcsolatai
A ​könyv fókuszában az Oroszország és az Európai Unió között formálódó kapcsolatrendszer gazdasági megközelítésű elemzése áll attól kezdve, hogy Oroszország lépett a megszűnő Szovjetunió helyébe egészen napjainkig. Vlagyimir Putyin hatalomra kerülése után az Oroszország és az Európai Unió közötti kapcsolatok új szakaszukba érkeztek. Brüsszel és Moszkva közeledése megtelt gyakorlati tartalommal, amelyen belül a gazdasági együttműködés távlatai is egyre ígéretesebbé váltak. A nagyszabású közös tervekről azonban rövidesen kiderült, hogy nem igazán megalapozottak. A könyv sorra veszi azokat az okokat, amelyek a célok és megvalósulásuk közötti ellentmondásokhoz vezettek, valamint felmutatja azokat az alternatívákat, amelyek mentén az orosz-EU kapcsolatok rövid, közép- és hosszú távon várhatóan elmozdulnak.

Kollekciók