Ajax-loader

Füredi János könyvei a rukkolán


Füredi János - A ​rózsatő is ideges
"A ​klasszikus pszichiátria hajlamos volt kezelési rendszerébe csupán a pszichózisokat befogadni, azonban ma már az élet ennél sokkal többet követel tőle." A lakosságnak mindössze egy százaléka pszichotikus, de a különféle pszichés zavarokkal küszködők megszámlálhatatlanul sokan vannak. Hogyan birkózik meg a pszichiátria ma Magyarországon e megnövekedett igényekkel? Milyen szervezeti és szemléletbeli változások estek az elmúlt időben, és milyenekre volna még égetően nagy szükség? Egyszóval kielégítő-e a "színeváltozás". Füredi János mind elméleti fölkészültsége, mind széles körű gyakorlata alapján igen sok teendőre és hiányosságra hívja föl a figyelmet. A helyzet felvázolásával és a fogalmak tisztázásával hozzásegíti a laikust is ahhoz, hogy ebben a mindenkit érintő, hovatovább társadalmivá nőtt kérdésben elfogulatlanul eligazodhassék.

Füredi János - A pszichiátria szociális érzékenysége
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Buda Béla - Füredi János - Az ​öngyilkosság pszichés háttere
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Füredi János - Németh Attila - Dr. Tariska Péter - A ​pszichiátria magyar kézikönyve
A ​pszichiátria az orvostudomány talán legösszetettebb szakterülete. Az emberi elmét és az általa vezérelt működéseket, illetve azoknak a zavarait vizsgálja és gyógyítja. Bár nagyon fiatal diszciplína, de a múlt század közepétől hatalmas fejlődésen ment keresztül, amely az utóbbi években különösen felgyorsult. A pszichiátria fontos küldetést tölt be napjainkban, amikor a WHO szerint (is) az egészségügy legsúlyosabb problémái világszerte a pszichiátriai, pszichológiai megbetegedések, és a lelki egészségmegőrzés már nemcsak az egyén, de a társadalom alapvető érdekévé is vált. Ez késztette a kötet szerkesztőgárdáját és a kiadót, hogy közreadja a kézikönyv negyedik kiadását, átdolgozva és kibővítve (például a pszichoszomatika fejezeteivel), naprakész tudásanyaggal a téma minden részletét illetően. A hat részt, hetvenhét fejezetet felölelő munka a legkiválóbb szakemberek összefogásával készült. Kedvcsinálóként (utalva a pszichoterápiák lényegére) a könyvben is szereplő jungi mondást ajánljuk figyelmükbe: "Ha két ember találkozik, ugyanaz történik, mint az elemek találkozásakor. Ha a találkozás egyáltalán létrejön, mind a kettő megváltozik."

Füredi János - A ​kényszer kapui
A ​pszicho- és más segítőszakmák művelőinek és talán azoknak is, akiket érdekel az egészségügy, az ott folyó munka, az ott dolgozó emberek sorsa, valamint minden más mazochistának.

Kollekciók