Ajax-loader

P. Szabó József könyvei a rukkolán


P. Szabó József - Pillantás ​a császár hálószobájába
"Egy ​rendes útikönyvet azzal szokás kezdeni,hogy elindultam...Hogy ezúttal mégsem ezzel kezdem,annak oka - a szerencse! Mármint az én szerencsém,amely úgy hozta,hogy évek hosszú során sokszor indulhattam útnak a Távol-Kelet-re és utam sokszor elvezetett Tokióba is..."

P. Szabó József - Kína ​- ma
Merre ​tart Kína a 80-as években: Mit jelent a reform - "kínaiul", pontosabban pekingi felfogásban? Mit mond a kínai atombomba atyja a kínai atomhatalomról? Külön fejezetben ír a Kínát sokszor megjárt szerző a kínai nőkről, a válásokról, a bírósági gyakorlatokról, az iskoláról, az ősi kínai orvostudományról, az akupunktúra és az égetéses terápia mai hasznosításáról. Ami pedig kiegészíti a kötetet: hasznos tudnivalók - talán mindenekelőtt azoknak, akik éppen kínai utazásra készülnek...

P. Szabó József - Tűzgömb ​a város felett
P- ​Szabó József újságíró a Magyar Rádió utazó tudósítójaként szinte az egész világot bejárta Afrikától és Latin-Amerikától Ázsiáig, főleg azonban a Távol-Kelet országait. A "Tűzgömb a város felett" című műveben feldolgozza a Hirosimai atombomba történentét. "Hirosima története, az atombomba története azonban nem száraz statisztika, hanem borzalmas kalandregény. Az emberiség legtragikusabb kalandjának története, amelyet annak reményében ajánlok az Olvasónak, hogy ez volt az emberiség utolsó borzalmas kalandja,"

P. Szabó József - Szalay Zsolt - A ​Perzsa-öböltől a Csendes-óceánig
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

P. Szabó József - 72 ​nap a Távol-Keleten
Hat ​ország, 72 nap - ezek a szerző ázsiai utazásának legfőbb statisztikai adatai. Mennyit lehet megismerni 72 nap alatt hat országból, és hányat abból a másfél milliárd emberből, amely ebben a hat országban él? A válasz egyszerű: keveset.

P. Szabó József - Horányi B. László - A ​Perzsa-öböl rejtélye
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

P. Szabó József - Szalay Zsolt - Ötszögletű ​igazság
Truth ​felügyelő még akkor sem ocsúdott fel teljesen, amikor kiért az éjszakai utcára, ahol valóban egymást túlharsogva kiabálták a rikkancsok: "Szenzációval a New York Times!" "Titkos okmányok a Pentagonból!" "Négy elnök és egy hazugság! " "Itt a Vietnam-archívum!" A felügyelő megvett egy újságot, és taxi után nézett, hogy visszamenjen a rendőrségre, de azután mást gondolt. Elég lesz reggel kimagyarázkodnia, jobb, ha most egy whiskey mellett nekilát az olvasásnak a Hilton bárjában... Tévedett. A bárban nem kapott helyet. Kénytelen volt az előcsarnokban leülni, mindenesetre jó messzire a portástól, aki úgy látszik, felismerte, mert kérdően, sőt gyanakvóan mérte végig, amint elment mellette. - Ne félj, öregfiú, nem kérek többet a tizenegyedik emeletből - nyugtatta meg gondolatban Truth. Ezúttal is tévedett, de erre csak később jött rá.

Horányi B. László - P. Szabó József - Nippon ​katonái
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

P. Szabó József - Kínai-magyar ​alapszótár
A ​világon a kínai mandarin nyelvet beszélik a legtöbben, Kína a szemünk előtt válik gazdasági szuperhatalommá, ezért is érdemes a kínai nyelv tanulásába kezdeni. A Kínai-magyar alapszótár célja, hogy a kezdő és középhaladó nyelvtanulóknak segítséget nyújtson a kínai nyelv szavainak megtanulásához. A kötet 7500 címszót tartalmaz, amelyek az alapszókincshez tartoznak, illetve fontosak a mindennapi nyelvi érintkezésben. A kínai írásjegyek mellett a szótár latin betűs (pinjin) átírással is megadja a szavakat. A kínai nyelvben jelentésmegkülönböztető szereppel bíró hangmagasságot a magánhangzók feletti ékezet jelöli. A kötetben található 450 rajz vizuális segítséget nyújt ahhoz, hogy a szótárforgató egy-egy magyar szó kínai megfelelőjét elsajátítsa. A Kínai–magyar alapszótárt a kezdő nyelvtanulók mellett ajánljuk mindazoknak, akik már tanulták a kínai nyelvet, de szükségét érzik tudásuk felelevenítésének. Azok is haszonnal forgathatják, akik rövidebb-hosszabb ideig együtt dolgoznak kínai kollégákkal. A szótárat a széles körben ismert P. SZABÓ JÓZSEF állította össze. P. SZABÓ JÓZSEF nagy sikerű Kínai nyelvkönyv - Tanuljon könnyen, gyorsan kínaiul! című kötete 2012-ben, ZHANG SHI-vel közösen írt Magyar–kínai alapszótár című kötete pedig 2014-ben jelent meg a TINTA Könyvkiadónál. Híd szótárak sorozat tagja.

P. Szabó József - Zhang Shi - Magyar-kínai ​alapszótár
A ​világon a kínai mandarin nyelvet beszélik a legtöbben, Kína a szemünk előtt válik gazdasági szuperhatalommá, ezért is érdemes a kínai nyelv tanulásába kezdeni. A Magyar–kínai alapszótár célja, hogy a kezdő és középhaladó nyelvtanulóknak segítséget nyújtson a kínai nyelv szavainak megtanulásához. A kötet 7500 címszót tartalmaz, amelyek az alapszókincshez tartoznak, illetve fontosak a mindennapi nyelvi érintkezésben. A kínai írásjegyek mellett a szótár latin betűs (pinjin) átírással is megadja a szavakat. A kínai nyelvben jelentésmegkülönböztető szereppel bíró hangmagasságot a magánhangzók feletti ékezet jelöli. A kötetben található 450 rajz vizuális segítséget nyújt ahhoz, hogy a szótárforgató egy-egy magyar szó kínai megfelelőjét elsajátítsa. A Magyar–kínai alapszótárt a kezdő nyelvtanulók mellett ajánljuk mindazoknak, akik már tanulták a kínai nyelvet, de szükségét érzik tudásuk felelevenítésének. Azok is haszonnal forgathatják, akik rövidebb-hosszabb ideig együtt dolgoznak kínai kollégákkal. A szótárat a széles körben ismert P. Szabó József és Zhang Shi közösen állította össze. P. Szabó József nagy sikerű Kínai nyelvkönyv – Tanuljon könnyen, gyorsan kínaiul! című kötete 2012-ben jelent meg a TINTA Könyvkiadónál.

P. Szabó József - Kínai ​kaleidoszkóp
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

P. Szabó József - Szalay Zsolt - Sakkjátszma ​csak sötét figurákkal
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

P. Szabó József - Távol-Kelet ​közelről
P. ​Szabó József 1931-ben született. Már egyetemi évei idején újságíróként dolgozott a Népszavánál, igazi pályáját azonban diplomataként kezdte a pekingi nagykövetségen, ahol 1956-ban a Forradalmi Bizottság elnökévé választották. 1962-től a Magyar Rádió munkatársa lett nyugdíjazásáig, 1994-ig, de utána is, 2006 decemberéig, különböző vezetői beosztásban. 1969-től egészen 1994-ig a Magyar Televízió Híradójának rendszeres műsorvezetője, majd szerkesztője, de sokszor szerepelt a képernyőn a HÉT műsorában, 20-szor félórás kínai és 15-ször félórás japán sorozatára talán ma is sokan emlékeznek, de sok más külpolitikai tévés műsorba meghívták. Írásai megjelentek a Magyarország című hetilapban, az Ország-Világban és sok más sajtóorgánumban. Számtalan előadást tartott országszerte Zalaegerszegtől Nyíregyházáig, Győrtől Békéscsabáig. Hét nyelven beszél, így érthető, hogy a Rádió és részben a Televízió utazó tudósítójaként járta a világot Alaszkától Chiléig és Bolíviáig, Kairótól Kongóig és Nigériáig, a Távol-Keleten pedig évekig dolgozott Kínában, de Irántól és Indiától Koreáig és Japánig az egész térséget bejárta.

P. Szabó József - Thöböt ​vagy nem Thöböt
Járt ​már Ön Tibetben? Ha nem, hát igyekezzen, mert az utazási költségek könnyen még Ön előtt felérnek a Világ Tetejére! Mit mond? Hogy Ön már olyan sokat olvasott, hiszen oly sok könyv jelent már meg Tibetről, hogy nem sokat veszít, ha elmarad az utazása. Egyetértek, de azért hadd kérjem, hogy ne tegye félre, ezt a kötetet is olvassa el. Két igazi világutazóval együtt hármasban próbálunk saját élmények, tapasztalatok segítségével újat mondani, új oldalról bemutatni az örök hó világát.

P. Szabó József - Kínai ​nyelvkönyv
Szemünk ​előtt válik Kína gazdasági szuperhatalommá, ezért jogos a kínai nyelv tanulására buzdítani. A jelen nyelvkönyv bevezető jellegű és gyakorlatias, a benne ismertetett tananyag biztos alapot nyújt a kínai nyelv elsajátításához, azaz "kedvcsináló" a kínai nyelv felsőfokú megtanulására. A kötet csoportos és egyéni tanulásra is alkalmas, 36 leckén át vezeti a nyelvtanulót.

P. Szabó József - Hodori ​ötkarikával
Ismét ​Dél-Koreára figyel a világ! Szerencsére ezúttal békés csatározás, a szöuli nyári olimpia versenyei miatt tekintünk érdeklődéssel erre a messzi, sok tekintetben titokzatos távol-keleti országra. Számos ok miatt hosszú idő óta nem járt magyar újságíró ebben az egzotikus, gazdaságilag roppant dinamikusan fejlődő országban. 1987 decemberében P. Szabó József, a Magyar Rádió főszerkesztője tudósított a dél-koreai elnökválasztásról. A szerző - személyes élményei, benyomásai alapján - érdekes beszámolót nyújt át az olvasónak. A diáktüntetésektől a dél-koreai repülőgép katasztrófájáig, a koreai szellemiségtől, a hagyományoktól a mai dél-koreai életig, a névadás furcsaságaitól az olimpiai előkészületekig új információk sokaságával ismerteti meg az érdeklődőket.

Kollekciók