Ajax-loader

legnépszerűbb könyvek

Az elmúlt időszak legnépszerűbb könyvei.


Sediánszky Nóra - Velence ​útvesztői
Nem ​száraz útleírást, inkább vallomásos naplót, sajátos "városbújócskát" tart kezében az olvasó - hét séta történetét múlt és jelen, képek és hangok, látható és láthatatlan között. Velencébe kísér minket Sediánszky Nóra, aki rendhagyó, érzelmekkel teli városlátogatásra hív, izgalmas mesékkel, finom hangulatokkal, romantikus emlékekkel, sok-sok művészettel, színekkel, illatokkal, fűszeres ízekkel. Ha láttuk már a városok fejedelmét, akkor azért ragad magával bennünket újra a palazzók, campók, callék, a Canale világa. Ha még nem jártunk arra, a szerző szenvedélyes és szubjektív Velence-vallomása biztosan utazásra késztet. Az emlékeken, anekdotákon, reflexiókon túl ez az egyedi hangvételű városkalauz számos praktikus tanáccsal is szolgál (mit együnk, merre menjünk, hol érdemes vásárolnunk, és így tovább)? hasznos olvasmány lehet első látogatóknak, tapasztaltabb utazóknak, rövid időre érkezőknek, és hosszabb időtöltésre vágyódóknak egyaránt.

Czigler István - Pszichofiziológia
Megismerési ​folyamatok pszichofiziológiája Vegetatív mutatók alkalmazása a humán pszichofiziológiában: EDR, HR, pupillometria. Alkalmazott poligráfia. Az agyi elektromos és mágneses aktivitás regisztrálása. Eseményhez kötött potenciál változások és megismerés: változás-detekció, figyelmi folyamtok, központi végrehajtó működés, mozgásszervezéssel kapcsolatos változások, a nyelv kognitív pszichofiziológiája. Képalkotó módszerek (PET, fMRI) alkalmazása a megismerés kutatásában.

Milánó Edidee - Utazás ​a történelemben
Különleges ​történelmi atlasszal kívánja segíteni a szerző a kisiskolások régmúlt iránti érdeklődésének megalapozását. Az igényes kivitelű, színes rajzokkal illusztrált kötetben nagy, színes térképek segítségével a kis homokórára hasonlító Időmanó kalauzolja végig a nebulókat az emberi civilizációk egymást követő korszakain. A hosszú és nehéz, ugyanakkor izgalmas időutazás során bebarangolhatják valamennyi kontinens és jelentősebb állam történetének fejezeteit az ókor hajnalától napjainkig. A strapabíró papírból készült lapokon az oldalak tetejének színe jelzi, hogy melyik korszakban járunk, külön színezett keretekben kaptak helyet a kevésbé közérthető fogalmak magyarázatai, s az adott korszak legérdekesebb, vagy legmeghatározóbb eseményeiről szóló ismertetések. A térképek jól áttekinthető jelekkel és jelmagyarázatokkal vannak ellátva, Időmanó pedig az adott kornak és civilizációnak megfelelő öltözékben kíséri az egyetemes történelem évezredein át kis olvasóit (a magyar történelemről csupán néhány nagyobb témakörhöz kapcsolódó megjegyzés olvasható elszórtan a kiadványban). A kötet végén egy kivágható történelmi kvíz-társasjáték található, további nagyszerű lehetőséget kínálva a gyermekek számára a történelem játékos elsajátítására.

Ismeretlen szerző - Angol ​/ amerikai közgazdasági kifejezések értelmező szótára
Ez ​a szótár az angol nyelvterület közgazdasági kiadványainak (szakkönyvek, szakfolyóiratok, kereskedelmi okmányok, gazdasági tájékoztatók) tanulmányozásához kíván segítséget nyújtani. A szótár felöleli azokat a nyugati gazdasági rendszerben, mindenekelőtt a pénzügyi, banki és kereskedelmi gyakorlatban használatos fontosabb kifejezéseket, amelyek a magyar szakemberek munkájában és szakmai olvasmányaiban a leggyakrabban előfordulhatnak. A szótár készítésénél a gyűjtőmunka forrásai a Műszaki Fordító Vállalat belső használatra készített szótárai, az angol, amerikai szakszövegek és a nyugati nagyvállalatok angol nyelvű mélegbeszámolói (éves üzleti beszámolói) voltak. A szótár általában értelmezést ad és sok esetben rövid körülírással adja vissza a jelentést, mivel közvetlen magyar megfelelő kifejezés nem minden esetben áll rendelkezésre. A magyarul ki nem forrott szakkifejezések esetében a megfelelő, szabatos magyar kifejezés kiválasztása meghaladta a szótár lehetőségeit. A szótár közel 3000 angol kifejezés magyar nyelvű értelmezését tartalmazza.

Alexandra Adornetto - Halo ​(német)
In ​dem verschlafenen Ort Venus Cove scheint die Welt noch in Ordnung. Doch dunkle Mächte sammeln sich, immer öfter kommt es zu unerklärlichen Todesfällen. Bis eines Nachts drei Engel auf der Erde landen, vom Himmel gesandt, um dem Bösen Einhalt zu gebieten. Fasziniert vom Leben der Menschen, mischt sich Bethany, die jüngste und unerfahrenste der drei himmlischen Geschwister, unter die Schüler der Highschool– und verliebt sich Hals über Kopf in den attraktiven Schulsprecher Xavier. Doch ihre Liebe bringt die Mission der Engel in Gefahr, denn niemand darf über ihre eigentliche Herkunft Bescheid wissen. Und schlimmer als der Zorn des Himmels ist die Bedrohung durch das Böse, das bereits ein Auge auf Bethany geworfen hat … «Adornettos Dialoge lesen sich frisch und realistisch.» new york times book review «... ein Genuss!» publishers weekly

Alexandra Adornetto - Hades ​(német)
Der ​finstere Jake Thorn ist zurück in Venus Cove, und er hat nur eins im Sinn: den Engel Bethany endlich für sich zu gewinnen. Geschickt lockt er sie in eine Falle und entführt sie in sein Reich – Hades, die Hölle. Dort schlägt er ihr einen schrecklichen Handel vor: Wenn Bethany als seine Geliebte bei ihm bleibt, will er Xavier verschonen – ansonsten muss er sterben. Wie soll Bethany ein solches Opfer bringen, wenn es bedeutet, für immer von Xavier getrennt sein zu müssen? Und wie lange kann ein Engel überhaupt in der Hölle überleben? «Ein unbeschreiblich schönes Buch. Lesen!» wondersbuecherkiste.blogspot.com «Großes Kopfkino!» lesegenuss.blogspot.de «... ein Genuss!» publishers weekly

Alexandra Adornetto - Ghost ​House
From ​the New York Times bestselling author of Halo comes the start of a beautiful and powerful new series. After the loss of her mother, Chloe Kennedy starts seeing the ghosts that haunted her as a young girl again. Spending time at her grandmother's country estate in the south of England is her chance to get away from her grief and the spirits that haunt her. Until she meets a mysterious stranger… Alexander Reade is 157 years dead, with secrets darker than the lake surrounding Grange Hall and a lifelike presence that draws Chloe more strongly than any ghost before. But the bond between them awakens the vengeful spirit of Alexander's past love, Isobel. And she will stop at nothing to destroy anyone who threatens to take him from her. To stop Isobel, Chloe must push her developing abilities to their most dangerous limits, even if it means losing Alex forever… and giving the hungry dead a chance to claim her for their own.

Alexandra Adornetto - Von ​Gobstopper's Arcade
After ​a perilous journey to the Conjuror′s Realm, Milli and Ernest have again escaped the clutches of the wicked Lord Aldor. But their strange adventures are not over yet. To commemorate the extraordinary bravery of Drabville′s children, millionaire philanthropist and master toymaker Gustav Von Gobstopper builds the children a special Toy Arcade. But upon visiting the arcade, Milli and Ernest′s excitement turns to intrigue when they encounter a small band of toys hiding underground, deranged designer Tempest Anomali and a cohort of discredited surgeons, the Botchers. A macabre plot - to be executed at Christmas - emerges. Could Aldor be behind this pernicious scheme to eradicate childhood? As Christmas Eve draws close, Milli and Ernest find themselves enlisted as Santa′s helpers for a Christmas spectacle that will be like no other ... Can they protect the town before catastrophe strikes?

Robert Kagan - Édenkert ​és hatalom
Ideje ​véget vetni annak a látszatnak, hogy az európaiak és az amerikaiak ugyanúgy látják a világot, vagy akár hogy ugyanazt a világot lakják. A legfontosabb stratégiai és nemzetközi kérdésekben ma az amerikaiak mintha a Marsról, az európaiak meg a Vénuszról érkeztek volna: kevés dologban értenek egyet, és egyre kevésbé értik egymást. Ez az állapot ráadásul nem átmeneti – nem egyetlen amerikai elnökválasztás vagy egy katasztrofális esemény eredménye. A transzatlanti szakadék okai mélyek, régóta fejtik ki hatásukat, és valószínűleg tartósan velünk maradnak. Amikor a nemzeti prioritások meghatározására, a fenyegetések azonosítására, a kihívások felismerésére, a kül- és biztonságpolitika kialakulására és alkalmazására kerül a sor az Egyesült Államok és Európa külön utakon jár. Az Egyesül Államok, állítják, hamarabb alkalmaz erőt, és Európával összehasonlítva kevésbé türelmes a diplomáciája. Az amerikaiak a világot általában jókra és rosszakra, barátokra és ellenségekre osztják, míg az európaiak ennél összetettebb képet látnak. Az európaiak ragaszkodnak a kérdések összetettebb és árnyaltabb megközelítéséhez. Ők közvetetten és kifinomultabb módszerekkel próbálnak befolyásolni másokat. Jobban viselik a kudarcot, és türelmesebbek, ha nem látnak gyors megoldást. Általában a problémák békés kezelését részesítik előnyben, a tárgyalást, a diplomáciát és a meggyőzést preferálják a kényszerítéssel szemben. Az amerikai szerző ezekre a látszólag ellentmondó politikai kérdésekre ad a kötetben választ.

Peter Holeinone - Tomi ​és Panni világ körüli utazása
Ezzel ​az útitáskával elkísérhetitek Tomit és Pannit világ körüli útjukra és láthatjátok lélegzetelállító felfedezéseiket. A tizenkét vidám képes-könyvecskében megnézhetitek, mennyi látnivaló van a világban és ha utaztok valahová, el is vihetitek magatokkal a könyves útitáskát.

Jon Louis Bentley - A ​programozás gyöngyszemei
"Jon ​Bentley programozási fogásokból izgalmas gyűjteményt állított ösze. Nyilván maga is élvezi a programírást, lelkesedése és írói vénája szórakoztató olvasmánnyá teszi ezt az igen tanulságos könyvet. A visszatérő motívumok kiemelésével olyan általános technikákra és ökölszabályokra tanít meg, amelyeknek nagy hasznát látjuk, amikor hibátlan, gyors, tömör, áttekinthető és könnyen karbantartható programokat akarunk készíteni. Ha egy programozó jobb programokat szeretne írni, sokat okulhat "A programozás gyöngyszemei"-ből.

Robert J. Marzano - Debra J. Pickering - Jane E. Pollock - Classroom ​Instruction that Works
What ​works in education? How do we know? How can teachers find out? How can educational research find its way into the classroom? How can we apply it to help our individual students? Questions like these arise in most schools, and busy educators often don’t have time to find the answers. Robert J. Marzano, Debra J. Pickering, and Jane E. Pollock have examined decades of research findings to distill the results into nine broad teaching strategies that have positive effects on student learning: * Identifying similarities and differences. * Summarizing and note taking. * Reinforcing effort and providing recognition. * Homework and practice. * Nonlinguistic representations. * Cooperative learning. * Setting objectives and providing feedback. * Generating and testing hypotheses. * Questions, cues, and advance organizers. This list is not new. But what is surprising is finding out what a big difference it makes, for example, when students learn how to take good notes, work in groups, and use graphic organizers. The authors provide statistical effect sizes and show how these translate into percentile gains for students, for each strategy. And each chapter presents extended classroom examples of teachers and students in action; models of successful instruction; and many “frames,” rubrics, organizers, and charts to help teachers plan and implement the strategies.

Kirner A. Bertalan - Kornya ​Mihály Krónikája
A ​Kornya-Krónika írója: Kirner Adalbert Bertalan 1884-ben született Békésen, a sárospataki református iskolában tanult, s aztán a jénai egyetemen folytatott papi tanulmányokat - félév után azonban abbahagyta. Somogyi Imre igehirdetésére tért meg, majd lelkes kutatójává lett a "baptista-históriának" - ahogy ezt ő emlegette. A második világháború alatt - életét is kockára téve a légitámadásokban - végigjárta Kornya missziós útjait. A Kornya-Krónika 1949-ben látott először napvilágot. A frissen kiadott könyv azonban meg sem melegedhetett új tulajdonosainál, mert az akkor erőre kapó kommunista uralom rendőrsége csaknem az utolsó példányig elkobozta. Sokan beszámoltak róla, hogy éjjel rontottak be hozzájuk a rendőrök, majd diadalmasan távoztak a Kornya-Krónikával. A szerző 1973-ban meghalt - nem érhette meg, hogy könyvét szélesebb körben olvassák. Érdeme, hogy fáradhatatlan kutatásai nyomán rendelkezésünkre állnak az adatok erről a hősi missziós korról, s a történetek, színes élményanyagok egy érdekes olvasmány keretében mutatják be Kornya Mihály követésre méltó alakját.

Angol_%c3%a1llatmes%c3%a9k
Angol ​állatmesék Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Angol ​állatmesék
Három ​történet jól ismert, kedves állatokról: Bori bárányról, Csupafül csacsiról és a két dolgos lóról. Sok színes rajz és nagybetűs szöveg, kisiskolások részére érdekes olvasmány.

Derek Prince - A ​név ereje
Mély ​vágya Istennek, hogy szeretetteljes kapcsolatot ápoljon népével. E könyv lapjain több bestseller szerzője, Derek Prince bibliatanító segít nekünk Isten tulajdonságainak és mindenható erejének föltárásában, Isten számos nevének és címének - köztük az "Ő, Aki gondot visel", "Ő, Aki gyógyít" és a "Békesség Fejedelme" - felfedezése révén. Amint mind mélyebben megismered Isten természetét, - gyógyulást nyerhetsz, - átélheted bűneid bocsánatát, - békére és biztonságra lelhetsz, - legyőzheted a gonosz erőket, - isteni bölcsességre és ismeretre juthatsz, - fölfedezheted életcélodat. És ne feledd, Isten, az Atya épp annyira szeret téged, mint amennyire Fiát, Jézust szereti! (Lásd János 17:23.) Miközben megismerkedsz Isten tulajdonságaival, és bensőségesebb módon megismered Őt, aratni fogod sok-sok ígéretének áldását, és betöltetnek legmélyebb szükségeid.

Michel Baudier - Coaching-ul ​agenţilor de vânzări
O ​echipă tratează ansamblul tehnicilor care trebuie stăpânite când te afli în această funcţie. • Cum să-ţi însoţeşti agenţii de vânzări pe teren? • Cum să conduci întâlnirile individuale? • Cum să recrutezi un bun agent de vânzări? • Cum să integrezi un agent începător? • Cum să animi o şedinţă de informare? • Cum să-ţi formezi agenţii de vânzări? • Cum să-ţi motivezi echipa? Insistând asupra atitudinii ce trebuie adoptată cu fiecare dintre agenţi, autorul, în calitate de profesionist cu experienţă în domeniul vânzării şi al formării, şi-a îmbogăţit sfaturile cu numeroase exemple concrete trăite pe teren şi a făcut din ghidul său un veritabil aliat al dezvoltării profesionale a dumneavoastră. Într-adevăr, această carte le oferă cititorilor „arta de a conduce în mod concret” o echipă.

Helen MacInnes - Agent ​in Place
Chuck ​Kelso is an idealist. When he steals a top-secret NATO memorandum, he only intends to leak it to the press; but it is soon in the hands of a Russian agent, a man who has spent nine years quietly working himself into the fabric of Washington society. Within hours it has reached the KGB, and the CIA’s top man in Moscow has had his cover blown. For British agent Tony Lawton, hunting down the Russian operative – the ‘agent in place’ – is a welcome challenge. But for Chuck’s brother, the journalist Tom Kelso, and his beautiful wife, Thea, the affair has unleashed a very special terror. Now the race is on to find the Russian spy before a top-level NATO conference. But why is the escaped agent behaving so strangely? Is he who he seems?

Carla Cassidy - Special ​Agent's Surrender
The ​town of Black Rock is under a dark cloud. Four single women have disappeared, and there are no leads as to their whereabouts. Until one evening after work, pretty real-estate broker Layla West fends off an attacker, and becomes the newest obsession of a deranged serial killer....Desperate for protection, Layla seeks refuge at the remote cabin of Jacob Grayson, the brother of the local sheriff. A former FBI agent, Jacob still bears the guilt of a similar case gone fatally wrong. Now Jacob's growing desire for Layla could tempt him into letting his guard down...with potentially deadly results.

Rick Remender - Tony Moore - Mike Hawthorne - Fear ​Agent - Out of Step
The ​final tale of the last Fear Agent! Heath Huston is the only remaining human in a universe that has been totally amalgamated by Tetaldian robotic conquerors. As the Tetaldians continue to hunt him, Heath uncovers the history of the robot hordes and their secret coconspirators. The odds are stacked higher than ever, his body is aged and broken. Presented with one final opportunity for redemption, can the last Fear Agent move past his role in it all and give the bastards a little back?

Rick Remender - Tony Moore - Fear ​Agent - I Against I
After ​being shot through the other side of a black hole, Heath Huston finds himself in a shadow universe, marooned on the desolate Planet Westx. A stranger in a strange place, the last Fear Agent enters a world populated by gun-slinging robots, venomous mutants, and buxom cowgirls in this six-part sci-fi Western shot through the heart. Creators Rick Remender and Tony Moore reunite to bring you the good, the bad, and the ugly days of Heath Huston, outlaw . . . it's high noon in dead space.

Rick Remender - Tony Moore - Fear ​Agent - The Last Goodbye
The ​origin of the last Fear Agent revealed! Fan-favorite creators Rick Remender and Tony Moore reunite to tell the most pulse-pounding yarn yet. Tired and broken down, trucker Heath Huston returns home after months on the road to find his troubles have only just begun as Earth is attacked by the three feuding alien races. Within hours nearly every living creature on Earth is obliterated, leaving Heath and his wife Charlotte trapped in the middle of a nightmare with no way out.

Rick Remender - Jerome Opena - Fear ​Agent - My War
Lost, ​beaten, and trapped in the past, Heath Huston must face the demons of his inevitable future when he finds himself face to face with the automaton regime responsible for robbing him of all he loves. With the knowledge that the Feeders are progressing ever closer to Earth, will Heath be able to get payback from the automaton empire in time to save his home planet from the scourge of an alien infestation? Fan favorite and Russ Manning Award-winner Jerome Opeña joins critically acclaimed scribe Rick Remender for this exciting chapter in the life of Heath Huston, Alien Exterminator.

Frank Tibor - From ​Habsburg agent to Victorian scholar
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Faith Bleasdale - Agent ​Provocateur
When ​Grace enters into a bet with happily married Betty, the issue at stake is fidelity. The prize is Betty's husband. Grace and Betty were never going to be the best of friends. Grace is a honey trapper, hired to tempt unfaithful men, while Betty is a magazine journalist with a brief to write a profile of Grace's career. Each has a moral outlook that places them worlds apart and -- inevitably -- fireworks explode when Betty first interviews Grace. But fate plays its hand as the two women are manipulated into betting that Grace can't trap Betty's perfect husband, Johnny. While the roulette wheel of their lives spins ever faster, Grace, Betty and Johnny are caught up in a battle over the nature of love. But can there ever be a winner? And if so, who will it be?

Jillian Stone - A ​Private Duel with Agent Gunn
She ​was everything he remembered, only more so. Cunning, reclusive Yard man Phineas Gunn is as skilled at capturing surly criminals as he is at charming beautiful women. But the dashing agent’s latest assignment is really testing his mettle. Officially, he’s investigating beguiling prima ballerina Catriona de Dovia Willoughby, a suspected anarchist. Unofficially, his attraction to his devilish former flame is hotter than ever. Unsure whether to trust the enigmatic lover who betrayed her once, Cate nevertheless enlists Finn’s help to recover some priceless family jewels. Their pursuit erupts into a cross-continental adventure that begins with a double cross and crackles with secrets, lies, and sexual tension. The crime is clear—breaking and entering each other’s hearts—but as the clock ticks down, who will be the first to surrender?

Martin Mevius - Agents ​of Moscow
After ​1945, state patriotism of the communist regimes in Eastern Europe was characterized by the widespread use of national symbols. In communist Hungary the party (MKP) widely celebrated national holidays, national heroes, erected national statues, and employed national street names. This 'socialist patriotism' had its origin in the 'national line' of the Comintern, established on Soviet instructions following the German invasion of the Soviet Union. At that time Stalin called the parties of the Comintern to oppose the Germans by issuing the call for national liberation. This policy continued after 1945 when, as an aid in the struggle for power, the MKP presented itself as both the 'heir to the traditions of the nations' and the 'only true representative of the interest of the Hungarian people'. Paradoxically however, the Soviet origins of the national line were also one of the main obstacles to its success as the MKP could not put forward national demands if these conflicted with Soviet interests. Martin Mevius' pioneering study reveals that what had started as a tactical measure in 1941 had become the self-image of party and state in 1953 and that the ultimate loyalty to the Soviet Union worked to the detriment of the national party - the MKP never rid itself of the label 'agents of Moscow'.

Anne Rice - Prince ​Lestat
A ​stunning departure, a surprising and compelling return…From Anne Rice, perennial best seller, single-handed reinventor of the vampire cosmology--a new, exhilarating novel, a deepening of her vampire mythology, and a chillingly hypnotic mystery-thriller. "What can we do but reach for the embrace that must now contain both heaven and hell: our doom again and again and again…" --from The Vampire Lestat Rice once again summons up the irresistible spirit-world of the oldest and most powerful forces of the night, invisible beings unleashed on an unsuspecting world able to take blood from humans, in a long-awaited return to the extraordinary world of the Vampire Chronicles and the uniquely seductive Queen of the Damned ("mesmerizing" --San Francisco Chronicle), a long-awaited novel that picks up where The Vampire Lestat ("brilliant…its undead characters are utterly alive" --New York Times) left off more than a quarter of a century ago to create an extraordinary new world of spirits and forces--the characters, legend, and lore of all the Vampire Chronicles. The novel opens with the vampire world in crisis…vampires have been proliferating out of control; burnings have commenced all over the world, huge massacres similar to those carried out by Akasha in The Queen of the Damned…Old vampires, roused from slumber in the earth are doing the bidding of a Voice commanding that they indiscriminately burn vampire-mavericks in cities from Paris and Mumbai to Hong Kong, Kyoto, and San Francisco. As the novel moves from present-day New York and the West Coast to ancient Egypt, fourth century Carthage, 14th-century Rome, the Venice of the Renaissance, the worlds and beings of all the Vampire Chronicles-Louis de Pointe du Lac; the eternally young Armand, whose face is that of a Boticelli angel; Mekare and Maharet, Pandora and Flavius; David Talbot, vampire and ultimate fixer from the secret Talamasca; and Marius, the true Child of the Millennia; along with all the other new seductive, supernatural creatures-come together in this large, luxuriant, fiercely ambitious novel to ultimately rise up and seek out who-or what-the Voice is, and to discover the secret of what it desires and why… And, at the book's center, the seemingly absent, curiously missing hero-wanderer, the dazzling, dangerous rebel-outlaw--the great hope of the Undead, the dazzling Prince Lestat…

Gábor Emese - Rovásírás ​gyermekeknek
Hogyan ​adhatnánk át gyermekeinknek egy olyan értékes tudást, melyet mi sem kaptunk meg? A saját nyelvi jelrendszerünk megtanításával... Az oldalak sorrendjének megtartása megkönnyíti a tanulást, mert az egymás után következő szavakban bizonyos jelek ismétlődnek. A könyv végén található ABC-t csak akkor lapozza fel, ha végképp megakad a tanulásban

Bernátné Vámosi Judit - Nyitrai Tamás - Giro ​d'italiano 1 - Olasz nyelvkönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gábor Imre - Térképpel ​a kezünkben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Maureen Lindley - Keleti ​Ékkő titkos emlékiratai
Peking, ​1914. A nyolcéves mandzsu hercegnő, Keleti Ékkő egy paraván mögül nézi végig, amint apja közösül egy elkötött lábú kínai szolgálólánnyal. A kislány tettére fény derül, és élete örökre megpecsételődik: Japánba küldik egy távoli rokonhoz. Soha többé nem tér vissza a szülőházába. A ,,keleti Mata Hari"-ként is emlegetett Josiko Kavasima élettörténetén alapuló regény egy olyan nő sorsát mutatja be, aki kora szokásaira fittyet hányva a kalandos életet választja. Különleges adottságait, tehetségét és szépségét kihasználva a második kínai-japán háború idején kémnőnek áll. Prostituáltakat megszégyenítő szerelmi kalandjai révén kapcsolatba kerül az alvilággal, a legfelsőbb társadalmi rétegekkel, sőt még a császári családdal is. Azonban az okos, bátor, ugyanakkor érzékeny nő a történelmi események hatására menekülni kényszerül. Miközben bujdosni próbál üldözői és rossz lelkiismerete elől, rádöbben, hogy a sorsát ő sem kerülheti el.

Nick Hornby - About ​a Boy (Penguin Readers)
'How ​cool was Will Freeman?' Too cool! At thirty-six, he's as hip as a teenager. He's single, child-free, goes to the right clubs and knows which trainers to wear. He's also found a great way to score with women: attend single parents' groups full of available (and grateful) mothers, all hoping to meet a Nice Guy.

Kollekciók