Ajax-loader

legnépszerűbb könyvek

Az elmúlt időszak legnépszerűbb könyvei.


Ismeretlen szerző - "Felettébb ​tiszta a Te beszéded"
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Walt Whitman - Song ​of Myself And Other Poems
"Song ​of Myself," the premier poem in Leaves of Grass, is widely believed to be one of the most important poems in American literature. A large part of the brilliance of "Song of Myself" is the raffish playfulness of its diction--the poem belongs to the mid-nineteenth century's love of wordplay that also characterizes the work of Dickens and Twain. Walt Whitman was deeply interested in the American language as it was emerging in his time. He wrote about American dictionaries and was fascinated by the vocabularies of the sciences and the streets. There is a story that Walt Whitman was a regular visitor to the New York Public Library, where he loved to peer into the provenience of the words he overheard and read. Robert Hass and Paul Ebenkamp's lexicon walks us through his greatest poem and, in their footsteps, much is revealed about the words Whitman chose in 1855--their inflections, meanings, and native usages we wouldn't otherwise know. We are made to understand, perhaps truly for the first time, Whitman's query in "Song of Myself": "Have you felt so proud to get at the meaning of poems?" In the first part of the collection, Hass offers an introduction to the poem and then, with Ebenkamp, a rich annotation of "Song of Myself." The second part of this book includes poems from across the span of Whitman's career, selected by Hass, that give us a fresh look at the beauty, authority, and sweep of Whitman's work.

Csepin Péter - Ettünk ​és aludtunk vérmocskolta nyergen
“Letáboroztunk. ​A két kancát béklyóztuk, mivel nincs mihez kötni őket, Bujánt szabadon hagyjuk. A táborhelyet körbekerítjük skorpiók és karakurtok ellen piros gyapjúkötéllel. Zsé szerint a furulyaszó jobban elüldözné őket, de nehogy rákezdjek, mert ő is beleszalad az éjszakába. Disznók elé szórtam gyöngyöt.”

Deák Csaba - Dr. Heidrich Balázs - Heidrich Éva - Vezetési ​ismeretek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bíró Judit - Démonok
A ​gonosztevő, a beteg és a neurotikus helyzete egy afrikai néger faluban és egy reneszánsz városban vagy ma, nagyobbára teljesen azonos. Probléma itt tulajdonképpen nincs, mert ezekkel a lehetőségekkel az egészségesen működő közösség számol. A probléma ott kezdődik, ahol a társadalomban olyan magányok keletkeznek, amelyek számára nincs megoldás. Nem feltétlenül az ember, éppoly kevéssé a közösség hibájából elszigetelődési tünetek támadnak: egyes emberek anélkül, hogy betegek, gonoszak vagy neurotikusak volnának, magukra maradnak. A társadalomban megvan az a hajlam, hogy a magányokat a már meglévők egyikének kategóriájába ossza be. Ha valaki egyedül marad, vagy gonosz, vagy beteg, vagy őrült. De a téves ítélet a helyzetet még súlyosbítja. A magányos érzi a helytelen ítélet, és tiltakozik; a közösség nem érti, hogy támadhatott olyan helyzet, amelyre nem számított, s már meglévő elintézésmódokat alkalmaz, erőszakol. Ekkor az ember és a közösség már szemben áll egymással. (Hamvas Béla)

Covers_122805
Logikai ​egypercesek Ismeretlen szerző
9

Ismeretlen szerző - Logikai ​egypercesek
A ​Logikai egypercesek sorozatának legújabb kötete új feladványokkal, új témakörökkel és egy angol nyelvű fejezettel szolgálja az elme játékait.

Georges Simenon - Liberty ​bár / Maigret csalódik
Közhelynek ​számít, hogy a legendás Maigret alakjában Simenon magát mintázta meg: elég ránézni a fényképére, hogy felismerjük benne a bölcs, megértő felügyelőt, s az elmaradhatatlan pipa sem hiányzik soha a szájából. A Liberty bár című regényének külön érdekessége, hogy itt az áldozat figurájában is megjelenik; William Brown - akárcsak a nagy nőfaló Simenon - gyakorlatilag bigámiában él két asszonnyal, s közben időről időre kiruccan a környék nyilvánosházaiba, mígnem egy nap... Maigret felügyelő érthető rokonszenvvel viseltetik a megboldogult iránt. A másik regényben is önnön alteregójával kerül szembe, aki ezúttal egy világhírű, szuperintelligens, de hideg, a nőket élvezeti tárgyakként kezelő sebészprofesszor. Ám a felügyelő kezdeti rokonszenve most valami egész másba csap át.

Julie Garwood - Az ​oroszlán asszonya
Julia ​Garwood, a Titok és a Váltságdíj népszerű szerzője ezúttal a napóleoni háborúk utáni Angliába kalauzolja el olvasóit A korona kémei sorozat első kötetében. Az elragadó szépségű Christina egy csapásra meghódítja a londoni társaságot. Senki nem tudja, ki ő, honnan jött. Futótűzként terjed a hír, hogy egy távoli királyság hercegnője, Christina nem cáfolja, de nem is erősíti meg az értesülést. Mélyen hallgat múltjáról. Egy éjszaka Lyonwood márkija, a büszke és szenvedélyes nemesúr csókot lop tőle. A férfit lángra lobbantja a hűvös külső mögött megbúvó, vadul tomboló tűz, és esküvel fogadja, hogy elnyeri Christina szerelmét. Ám a dacos és gyanakvó lány szívét korántsem olyan egyszerű meghódítani. Bár a férfi gyengéd törődése és tüzes ölelései felkorbácsolják szenvedélyét, ellenáll a szerelem hatalmának... mert ha behódolna a büszke harcosnak, fel kellene fednie féltve őrzött titkát és el kellene hagynia a sors által kijelölt utat...

Hannah Moskowitz - Gone, ​Gone, Gone
It's ​a year after 9/11. Sniper shootings throughout the D.C. area have everyone on edge, trying to make sense of the random acts of violence. Meanwhile, Craig and Lio are just trying to make sense of their lives. Craig's crushing on quiet, distant Lio, and preoccupied with what it meant when Lio kissed him...and if he'll do it again...and if kissing Lio will help him finally get over his ex-boyfriend, Cody. Lio feels most alive when he's with Craig. He forgets about his broken family, his dead brother, and the messed up world. But being with Craig means being vulnerable, and Lio will have to decide whether love is worth the risk. “Written with depth and heart and a quirky sweetness that I just adore. These are characters I will never forget. Fans of Will Grayson, Will Grayson will love this book.” –Amy Reed, author of Beautiful and Clean

Covers_56579
A ​fotográfus Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - A ​fotográfus
A ​huszadik század legnagyobb magyar írói közé sorolható kitűnő novellisták írásaiból kínál egy rendkívül izgalmas gyűjteményt. A kötetben fellelhető szerzők nevéből a válogatás rangjára is következtetni lehet. A szerzők többek között: Bálint György, Bródy Sándor, Cholnoky Viktor, Füst Milán, Hunyady Sándor, Karinthy Frigyes, Kellér Andor, Kosztolányi Dezső, Krúdy Gyula, Márai Sándor, Molnár Ferenc, Szini Gyula.

Erőss Zsolt - A ​Békási szorostól a Mount Everestig
"A ​hegymászók a hétköznapokban normális embereknek tűnhetnek..." - írja könyve első oldalain Erőss Zsolt, az egyetlen magyar Hópárduc. Persze nem meglepő, hogy ilyeneket ír, hiszen Ő maga igazából nincs is ott - a hétköznapokban. Emlékszik vagy tervez. Elképzeli, elmeséli a hegyet, és ha már képbekerült, meglát rajta egy járatlan útvonalat... "...Nagyon felgyorsulok, fékeznék, de hiába! Sebességem továbbra is ijesztő, s néhány bukfenc-pörgés-zuhanás után már nem is próbálkozom többet. Jó erősen marokra fogom a jégfejszéimet, hogy belém ne álljanak, és próbálok minél "kényelmesebben" csúszni. Iszonyú kemény sziklát érzek, néhány pörgés a kuloár irányába és puhább a talaj. Mikor hason, fejjel előre kerülök, felfedezem, hogy így a legkényelmesebb csúszni és nagyszerű a kilátás is. Ugratók, bukfencek után mindig visszatérek a "kényelmes" helyzetbe és figyelem a jövőt..." Igen, a hegymászó történetei teljesen normális álmoknak tűnhetnek a hétköznapokból nézve. De Erőss Zsolt az a hegymászó, aki mindig a szépet, az emberfeletti szépet látja meg elsőként. Ezért látta meg közülünk elsőként Ő a világ tetejét. Álmainkat meséli el ebben a könyvben, a csúcsról visszatérve. Ő járt ott, így gyönyörű képei nem csak illusztrációk.

Letenyei László - Kulturális ​antropológia
Ha ​egy társaságban kulturális antropológiáról kezdünk el beszélni, akkor a hallgatóság többnyire távoli helyszíneken élő, egzotikus népek közötti izgalmas kalandokat vár. Bár mára a kezdetek egzotikus varázsa talán végleg elenyészett, ám a sok kalandból kikeveredve egy szakszerű diszciplína bontakozott ki. Ennek a történetnek jellemző alakja Claude Lévi-Strauss, aki Brazíliában a bororók között kezdte pályafutását, hogy onnan eljusson az elméleti alapok kidolgozásához. Ezt a történetet tekinti át közérthető formában Letenyei László. Művében mindvégig szem előtt tartja, hogy leendő olvasója minden akadályon átjutva követhesse őt a természet dzsungeléből az elmélet dzsungelébe vezető úton. A mű kitér az érintett kérdések hazai és/vagy közép-európai vonatkozásaira, s számtalan kalandos történet, valamint Anka Jánosnak (Coco) a kulturális antropológia történetének főbb szereplőiről készített grafikái teszik változatosabbá a szellemi izgalmakat.

Gustave Flaubert - Madame ​Bovary (angol)
Emma ​Bovary is beautiful and bored, trapped in her marriage to a mediocre doctor and stifled by the banality of provincial life. An ardent reader of sentimental novels, she longs for passion and seeks escape in fantasies of high romance, in voracious spending and, eventually, in adultery. But even her affairs bring her disappointment and the consequences are devastating. Flaubert's erotically charged and psychologically acute portrayal of Emma Bovary caused a moral outcry on its publication in 1857. It was deemed so lifelike that many women claimed they were the model for his heroine; but Flaubert insisted: 'Madame Bovary, c'est moi'.

Bernard Gorsky - Az ​utolsó sziget
Dél-tengeri ​szigetvilág. Mouli – a térképen nem látható, apró korallzátony Új-Kaledónia és az Új-Hebridák között. Vihar a nyílt tengeren. A korallszigetek közt kis hajó keres menedéket. Hatalmas hullámok lepik el a partot. Ide-oda himbálják a lehorgonyzott hajót. A legénység várakozik. Ötven óra telik el. A vihar elül. A napfény és a nyugalom visszatér. Egy férfi csónakba ül és partra száll – egyedül. Hamarosan visszatér a hajóra. A kapitányhoz fordul, akitől a hajót bérelte: – Itt maradok. – Itt? Megőrült? Itt nincs semmi. – Nekem épp elég! – Csak nem gondolja komolyan? Hisz’ egyetlen fehér ember sincs itt. – Hát aztán! Itt leszek én! A férfi író. A nyugalmat és derűt, amit hiába keresett Polinéziában és Új-Kaledóniában, megtalálta itt. Így fedezte fel Bernard Gorsky Mouli szigetét. Az Utolsó Sziget kétszáz lakója egytől egyig jóindulatú, nyíltszívű. Szokásaik, életmódjuk csodálatos, társadalmi rendjük emberséges. Az író megtalálta a forrást. Az ember a paradicsomot. Minek írni? Nem elég, ha az ember egyszerűen él – itt? Gorsky sokáig meditál ezen. Azután visszatér benzingőzös hazájába, és megírja Az Utolsó Szigetet.

Bernard Cornwell - Csatadal
Az _Angolszász ​históriák_ főhőse Lord Uhtred, a vikingek közt nevelkedett angolszász harcos, akinek sorsa összefonódik Anglia legendás történelmi egyéniségének, Nagy Alfréd királynak az életével. A _Csatadal_ történetének kezdetén mintha béke honolna az angolszász vidéken. Ám ez csupán a látszat: most is veszedelmes idők járnak, és ha Alfréd biztonságban szeretné tudni Wessexet, az utolsó szász királyságot, kemény kézzel kell gondoskodnia a védelemről. Ez már csak azért sem könnyű, mert az ármány ereje is társul a fegyverek hatalma mellé - Lord Uhtrednek is hamarosan el kell döntenie, mennyit ér a királynak tett esküje. A lebilincselő történelmi sorozatban negyedikként megjelenő kötet rabul ejtő mese szerelemről, árulásról és erőszakról egy végveszélybe sodródott királyságban. Az egyetlen pislákoló reménysugarat Alfréd, Wessex királya jelenti, és az ő legnagyobb harcosa, Uhtred, a jól ismert és okkal rettegett bajnok, a hadak ura, aki egymagában képes egész háborúk sorsát eldönteni.

Szántó Zoltán - Analitikus ​szemléletmódok a modern társadalomtudományban
A ​kötetben olvasható tanulmányok a gazdaságszociológia és a politikai gazdaságtan néhány kortárs elméleti irányzatával foglalkoznak. A könyv célja, hogy betekintést nyújtson a modern társadalomtudomány, azon belül elsősorban a gazdaságszociológia és a politikai gazdaságtan analitikus irányzataiba. A kötet négy ilyen átfogó szemléletmódot különböztet meg egymástól: az ökonómiai, az új politikai-gazdaságtani, az új gazdaságszociológiai és a strukturális szemléletmódot. Ezekhez meg lehet feleltetni néhány konkrét metodológiai és metodikai irányzatot is: a racionális döntések elméletét, a közösségi döntések elméletét és az analitikus marxizmust, a beágyazottság és társadalmi tőke koncepcióját, valamint a társadalmi kapcsolatháló elemzést.

Benedek Pál - Hasznos ​rovarok növényvédőszer-érzékenysége és kímélésük lehetőségei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Zsigmond Móricz - Relations
Zsigmond ​Móricz (1879-1942), one of the leading Hungarian writers of the 20th century, was born into a poor peasant family. He became famous overnight as a writer of distinctive short stories when his autobiographical story 'Seven Pennies' appeared in the periodical Nyugat in 1908. Hailed by the critics as his most important novel, relations (1932) paints a striking portrait of the provincial society that he knew so well. It is a tale of the nepotism and corruption that ensnare István Kopjáss; High office is thrust upon him, but he finds himself dragged into a network of shady deals and is driven, his idealism shattered, to attempt sucide. Like Móricz's other work, Relations is marked by direct language, incisive characterisation, and its author's passionate realism and patriorism.

Horváth Ilona - Halmos Monika - Máté Pálné - Korpádi Péter - Desszertek
Lehet ​róluk lemondani, lehet a csábításuknak ellenállni, de nincs olyan ember, aki ne szeretné a desszerteket. A különböző sütemények, torták, pudingok, fagylaltok, palacsinták, gyümölcskosarak és más különleges finomságok az ebédek, vacsorák, családi és baráti összejövetelek megkoronázói. Rohanó világunkban egyre kevésbé engedjük meg magunknak az ebéd utáni pihenőt, a délutáni sziesztát. Pedig a kávé mellé kapott sütemény vagy az ebéd főfogását követő desszert elfogyasztása egyszerre kikapcsolódás és kényeztetés.

Marziah Karch - Az ​Android munkában
Az ​Android új, az Android nyílt forráskódú, az Android nagyszerű. Az Android az üzleti élet egyre komolyabb szereplője. A könyv bemutatja, hogy az Android hogyan fogható munkára és hogyan használhatjuk fel hatékonyan az üzletmenetben. A könyv az üzleti felhasználó számára megfelelő Android telefon kiválasztásának feladatát is új megvilágításba helyezi. Ha most szereztük be első androidos okosfeletonunkat, vagy most próbáljuk telefonunkat hatékony eszközként használni, e könyv remek kiindulópont lesz. Megtanulhatjuk az e-mailek és a feladatok kezelését, azt, hogyan szabadulhatunk meg a tengernyi játéktól, és hogyan kereshetünk a különvöző szakterületek számára specializált hatékony eszközöket. Azok számára, akiket jobban érdekel az Android vállalati bevezetése, a könyv függeléke az Android telefonok felügyelezével, az egyedi felületek létrehozásával és a vállalatokra szabott alkalmazások készítésével foglalkozik.

Juhász István - Kósa Márk - Pánovics János - C ​példatár
A ​C példatár tankönyv, a C programozási nyelv gyakorlati alkalmazásába nyújt betekintést. A legegyszerűbb példáktól kezdve a nemzetközi programozói versenyeken előforduló feladatokig vezeti végig az olvasót, bemutatva a nyelv kínálta lehetőségeket egy-egy probléma vagy algoritmus hatékony kódolására. A példatár nem magát a nyelvet ismerteti. A feladatok megoldásaiban szereplő programkódok feltételezik a C nyelv ismeretét, nem térünk ki külön a nyelvi elemek tárgyalására, csupán az alkalmazásukra mutatunk példákat. Egyes feladatoknál azonbna – különösen a versenyfeladatoknál, ahol az algoritmusok bonyolultsága indokolja – részletesen tárgyaljuk a választott algoritmus működését. Jelen tankönyv az utasítások használatát bemutató egyszerű feladatokat, a C egyéb nyelvi elemeit részletesen ismertető példákat, illetve a komplex algoritmikus gondolkodást igénylő versenyfeladatokat tartalmaz, s mindezekhez C nyelvű mintamegoldásokat is ad. A könyvben közölt programrészek kódjai letölthetők.

Lance Armstrong - Sally Jenkins - It's ​Not About the Bike
World-class ​hero Lance Armstrong tells his inspiring story, from the dark night of advanced testicular cancer through his dramatic victory in the 1999 Tour de France. This trade paperback edition features new material on Tour de France 2000 and the 2001 Olympics.

Keveiné Bárány Ilona - Farsang Andrea - Terep- ​és laborvizsgálati módszerek a természeti földrajzban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_171841
Arkhé ​I. Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Arkhé ​I.
A ​rendszertelen időközökben megjelenő Arkhé a tradicionális iskola legelső saját folyóirata. A folyóiratnak csupán három száma jelent meg, viszont első számának volt egy új, átdolgozott kiadása is. Noha az eredeti első szám kiadójaként a Hyperion, az átdolgozott első szám kiadójaként a Perennis Kiadó, a második szám kiadójaként pedig az Editio Arkhé van feltüntetve, ezek valójában mind a nyíregyházi Kötet Kiadót takarják, mely ilyen módon mind a négy szám kiadójának tekinthető. A folyóirat szerkesztői László András és Szongott Rudolf, felelős szerkesztője Szongott Rudolf volt. A felelős szerkesztőnek és a felelős kiadónak, Szabó Attilának az érdeme, hogy – a kezdeti gyermekbetegségek után – egy klasszikus szépségű folyóirat született, melynek a belívjeit bordázott, vízjeles chamois papírra nyomták. Az első és a második szám tipográfusa Szosznyák Vince, a harmadik és az első, átdolgozott szám tipográfusa pedig Illés Gábor volt. Mindegyik szám tematikus szám: az első a „Mi a »tradíció«", a második a „Tér, idő, öröklét”, a harmadik pedig a „Játék és művészet” témáját járta körül. A folyóirat a tradíció politikai aspektusát mellőzve annak metafizikai és kultúrtörténeti vonatkozásaira összpontosította figyelmét, és többek között olyan fontos tanulmányokat jelentetett meg, mint Ananda K. Coomaraswamytól „A védánta és a nyugati hagyomány”, René Guénontól „A Középpont ideája az antik tradícióban”, Julius Evolától „A tér civilizációja és az idő civilizációja” vagy László Andrástól a „Tér – Idő – Szubsztancia”.

Józsa Sándor - Kína ​és az Osztrák - Magyar Monarchia
Az ​Osztrák-Magyar Monarchiának a Távol-Keleten ugyan nem volt gyarmata, több kísérletet tett azonban, hogy Kelet-Ázsiában, elsősorban Kínában nagyhatalmi pozíciókat hódítson. E kapcsolatoknak eddig ismeretlen részleteit tárja fel a Kínában több évet töltött sinológus történész szerző gazdag levéltári és sajtóanyag alapján. Századokkal ezelőtt Kínában járt magyar hittérítők nyomdokain indul el, kitér a fontosabb tudományos expedíciókra, Széchenyi Béla és Zichy Jenő kínai utazásaira, majd a Monarchia Kínával kötött szerződéseinek körülményeit tárgyalja. Feleleveníti a Monarchiának az 1900-as kínai boxerfelkelés leverésében való részvételét, a tiencsini osztrák-magyar kolónia létesítésének körülményeit, miközben a korabeli Kína eszmei-politikai arculatával is közelebbről megismerkedhetünk.

Covers_279423
Esti ​mesék gyerekeknek Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Esti ​mesék gyerekeknek
Történetek: - ​Csabi lefekszik - Egy ősi szentjánosbogár-legenda - Az eltűnt takaró - Árnyékok - Altatódal - A meglepetésparti - Jó éjt, Csabi!

Kiss Ákos - Kiss-Ádám Rebeka - Süli András - Szabó Krisztina - A ​bakancstól a baseball sapkáig
"Ez ​a könyv és a kutatás egy álom első lépésének megvalósulása, terveink szerint hátra van még egy a szubos csoportok közötti tolerancia-program, illetve egy szubkultúrás ifjúsági ház létrejötte Debrecenben." A Szóla Rádió Alapítvány az Opera Kulturális Egyesülettel és a Szertelen Egyesülettel karöltve 2004/2005 folyamán Debrecen történetének eddigi legátfogóbb ifjúsági szubkultúra kutatását folytatta le. Az ebből készült kiadvány e kutatás legfontosabb tapasztalatait osztja meg az olvasóval. Ajánljuk tehát mindenkinek e könyvet, aki ifjúsági területen dolgozó szakember, vagy maga is valamilyen közösség tagja, vagy csak érdeklődik e téma iránt.

Schneider Attila - Sakk-kávéház ​- Nyitva 2 lépéstől 10-ig
A ​zseniális szerzőnek, a kétszeres magyar sakkbajnoknak, a brilliáns gondolkodónak, a csodálatosnál csodálatosabb sakk-könyvek szerzőjének sakkpályafutását legjobban Romhányi József "Ebigramma" című versével jellemezhetnénk: "Ebihalból nem lesz más, csak béka, még ha bálnává válni volna is szándéka."

Ruth Kraft - Tipp ​és Topp
A ​kiskacsák seregében, mely hápogva és serényen szemelgeti a magot, a legkisebb Tipp és Topp.

Jack Canfield - Mark Victor Hansen - Az ​Aladdin faktor 2.
MINDEN ​LEHETSÉGES ha merjük kérni! A személyes boldogság. A kreatív önmegvalósítás. A szakmai siker. A félelmek alóli felszabadulás és az öröm új ígérete. Mindez a miénk lehet, ha kérjük. A kisujjunkban van a képesség, hogy elérjük ezeket a dolgokat. Az Aladdin faktor: az önbizalom varázslatos forrása, a vágy és hogy kérjünk ezek kellenek hozzá, hogy teljesüljenek kívánságaink. A motivációs sikerkönyvek írói, Jack Canfield és Mark Victor Hansen, most az Aladdin faktort ismertetik meg az olvasóval és segítenek, hogy a gyakorlatban alkalmazhassuk. Az Aladdin faktor rámutat a kérések útjában álló legfõbb akadályokra és egyszerû technikákat tanít a legyõzésükre. Olyan emberek lelkesítõ történeteit tárja elénk, akik kérték, amire vágytak, és kérésüket siker koronázta. E történeteken keresztül mutatja meg a könyv, hogyan változtathatjuk meg életünket akármilyen akadályok tornyosuljanak is elénk. Ezzel a tudással felvértezve learathatjuk egy igazán jól megélt élet gyümölcseit a kincset, melyet nem egy csodalámpával lelhetünk meg, hanem a szívünk mélyén.

Jack Canfield - Mark Victor Hansen - Az ​Aladdin faktor 1.
MINDEN ​LEHETSÉGES... ha merjük kérni! A személyes boldogság. A kreatív önmegvalósítás. A szakmai siker. A félelmek alóli felszabadulás - és az öröm új ígérete. Mindez a miénk lehet, ha kérjük. A kisujjunkban van a képesség, hogy elérjük ezeket a dolgokat. Az Aladdin faktor: az önbizalom varázslatos forrása, a vágy és hogy kérjünk - ezek kellenek hozzá, hogy teljesüljenek kívánságaink. A motivációs sikerkönyvek írói, Jack Canfield és Mark Victor Hansen, most az Aladdin faktort ismertetik meg az olvasóval - és segítenek, hogy a gyakorlatban alkalmazhassuk. Az Aladdin faktor rámutat a kérések útjában álló legfőbb akadályokra - és egyszerű technikákat tanít a legyőzésükre. Olyan emberek lelkesítő történeteit tárja elénk, akik kérték, amire vágytak, és kérésüket siker koronázta. E történeteken keresztül mutatja meg a könyv, hogyan változtathatjuk meg életünket - akármilyen akadályok tornyosuljanak is elénk. Ezzel a tudással felvértezve learathatjuk egy igazán jól megélt élet gyümölcseit - a kincset, melyet nem egy csodalámpával lelhetünk meg, hanem a szívünk mélyén.

Székelyhidi Ágnes - Számmisztika ​III. - Párkapcsolat a számok tükrében
A ​férfi-nő kapcsolat izgalmas és állandóan aktuális téma az ember életében. Vagy azért, mert van, vagy azért, mert nincs# és ha van, vajon boldoggá tesz-e? Ez a könyv egyfajta "használati útmutató" önmagunkhoz és társunkhoz egyaránt. A számmisztika a születési nap szerint 11 típusú férfit és 11 típusú nőt különböztet meg. Egymáshoz és a másik nemhez fűződő viszonyuk bonyolult, de rendkívül izgalmas téma. Székelyhidi Ágnes számmisztikán alapuló párkapcsolati "kézikönyve" részletes, tanulságos leírásokkal segít eligazodni emberi kapcsolatainkban. Humoros, könnyed nyelvezete pedig lehetővé teszi a könnyebb befogadást. Mindössze arra van szükségünk, hogy megnézzük a születésünk napjára vonatkozó elemzést. Ebből megtudhatjuk, mennyire ismerjük önmagunkat, milyenek vagyunk valójában, hogyan viszonyulunk a másik nemhez. Ugyanígy kielemezhetjük társas kapcsolatainkat is. Ezt a könyvet nem kell az első oldaltól az utolsóig végigolvasni. Érdemes szemezgetni, és azokat a részeket áttanulmányozni, amelyek ránk és a párunkra vonatkoznak. Minden felismerés hozzásegít az önmagunk elfogadásához, a másik tolerálásához és a harmónia megtalálásához.

Kollekciók