Ajax-loader

legnépszerűbb könyvek

Az elmúlt időszak legnépszerűbb könyvei.


Szemadám György - Zé, ​ó és ó
A ​neves képzőművész-esszéíró most egy szikár szerkezetű regénnyel jelentkezik - "egy emberkert kacagtató tragédiájá"-t írta meg. A mű a hetvenes évek budapesti Állatkertjébe kalauzolja olvasóját, ahol az ápolók és fogvatartottjaik élnek és dolgoznak. A terepet, a metafizikus helyet ("állatkert"), nyilvánvaló önéletrajzi elemekkel átszőve, a főhős szemüvegén keresztül látjuk. Az elmondható történet egy valóságos esemény előzményeit-körülményeit "mondja el": egy állatkerti teve gyalogos szállítás közben, a budapesti utcán agyonharapta egyik ápolóját. Az Állatkert történetileg is hiteles, 1956 utáni, különös strukturájú világában a kint és a bent sokszor abszurd valósága nem csak a lelkekben, de az átlagos mindennapokban is megjelenik. Hogy valójában ki van kint és bent, ki a foglár és ki a fogvatartott - az olvasónak kell eldöntenie. Gyűlölet és szeretet, önmentség és árulás, megbocsátás és bűn - ezek a regény kulcsszavai.

Kovács Géza - Statisztika ​példatár I-II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_140050
A ​finnugorok világa Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - A ​finnugorok világa
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Füzesi Zsuzsa - Vidám ​- szomorú
Ebben ​a kis könyvben szóellentéteket szedtünk csokorba, mint például: kicsi-nagy, sírás-nevetés, óriás-törpe, színes rajzokkal megjelenítve. A felnőttek -szülők, nagyszülők, óvó nénik - és a képek segítségével a kicsik könnyen megjegyzik a szavakat és azok ellentétjét, szókincsük ezzel is gyarapodik.

Alekszej Szemjonovics Csujanov - Sztálingrádi ​napló
...Már ​említettem, hogy elpusztult a házunk, és milyen csodával határos módon menekült meg a nagypapa. Azóta újra egészséges lett, de a makacs öreg semmi pénzért nem hajlandó elmenni a hátországba, sőt mi több, azt követeli, hogy azonnal hozzuk vissza neki a nagymamát. Írtam juhászkutyánkról, Asztráról is. Megszokta parancsnoki harcálláspontunkat, sőt még saját "személyi használatú" fekhelye is van, segít az őrszolgálatban. Mi több, kutyánknak most már barátja is van - Nelli, az elefánt. Neki rendkívül érdekes a története. Az egyik bombázás idején megszökött az állatkertből. Minden kísérlet, hogy átvigyék az elefántot a Volgán, csődöt mondott. Amikor Nellit odakötözték az öttonnás teherautóhoz és megpróbáltak vele felhajtani a kompra, az elefánt megrázta magát, széttépte a köteleket és visszaszaladt a városba. Nellit ezután különböző helyeken látták felbukkanni. Senkit nem engedett közel magához. Így vetődött kóborlás közben a Komszomol parkba. Az ügyeletes izgatottan rohant be hozzám. - Alekszej Szemjonovics, elefánt van a harcállásponton. - Micsoda?! Miféle elefánt? - néztem rá értetlenül. - Igazi... És a maga kutyájával játszik. Felrohantam. Meghökkentő látvány volt. A tűztől megüszkösödött fatörzsek és bombatölcsérek között mint két házicica játszadozott egymással a hatalmas elefánt és Asztra. Ennek a két "városvédőnek" a sorsa szomorúan ért véget. Egy német robbanóbomba végzett később velük.

Jurij Lotman - Kultúra ​és intellektus
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Márkus György - Kultúra ​és modernitás
A ​kultúra fogalmának történeti és szemantikai kalandjai, tudományképünk változásai-fordulatai elevenednek meg Márkus György könyvében. A kultúra és a tudomány "karriertörténete" az elmúlt két évszázadban abból fakadt, hogy magába sűrítette a felvilágosodás korlátlan hitét az emberi értelem mindenhatóságában. E hit megrendült, a történet véget ért. Különös módon éppen az önmagát a „kultúra társadalmaként" értelmező modernitásban. A kultúrafogalom és a tudománykép interpretációi Márkus György esszéiben ennek az új helyzetnek, végsősoron korunknak a megértésére tett kísérletek. Kísérletek a megrendült hit paradoxonainak feloldására. A hermeneutika filozófiai problémája ugyanis „mindig a jelen kulturális élet értelemteli mivoltának kritikai kérdőre vonásához kapcsolódik".

Lanczkor Gábor - Vissza ​Londonba
"Ha ​mi, előtte álló emberek / megérthetnénk minden következménnyel, / ezek a köznapi tárgyak és alakok nála mit is jelentenek, / mi minden az, amit e fény magába elnyel, // durva reakcióktól kéne tartani / itt a tizenhatos kiállítóteremben" – olvashatjuk Lanczkor Gábor új kötete egyik versében Johannes Vermeer képének leírását. Pontosabban: e költészet a kép, a képek hatásáról és hatalmáról beszél. Arról, hogy képeket nézni korántsem ártatlan dolog, hiszen azok a festmények, amelyekkel például a National Galleryben és a Tate Modernben találkozhatunk, valamiképpen életünk alapkérdéseivel szembesítenek.

Vasile Voiculescu - Zahei, ​a vak
Az ​író a regény főhősét, Zaheit, mint egy karneváli, tarka pikareszkregényben, végigvezeti a kórházak, koldusok és prostituáltak világán; falvakon és fegyenctelepeken, a nagyvárosokat és templomokat benépesítő sokaságon. Ez a szelíd óriás, miközben azon fáradozik, hogy elveszett látását visszanyerje, olyan belső megvilágosodást él át, melynek révén a szakrális közelébe jut, amit azonban nem érhet el. Az író prózájából az elemi lét, az atavisztikus különösség rendkívül kifejező poézise árad. Páratlan szuggesztivitással volt képes a pallérozatlan, elmaradott elmék szellemi folyamatait követni.

Fehér György - A ​horvát Adria
A ​horvát tengerpart régi szerelme a magyar utazóknak és hagyományos úti célja számos ország turistáinak. Egy adriai nyaralás felejthetetlen élményt jelent a tengerpart kedvelőinek és a műemlékek csodálóinak egyaránt. Nagysikerű sorozatunk korábbi 4 kötetének (Varázslatos Isztria, Kvarner-öböl és Észak-Dalmácia, Dalmácia középső része és a Dalmácia déli része) összevont kiadványa - A horvát Adria - várhatóan 2004. április végén jelenik meg. A sorozat értékéről tanúskodik a Varázslatos Isztria c. kötet által elnyert, Isztria Idegenforgalmi Minisztériuma által adományozott "Legjobb külföldi útikönyv" díj is. Ezzel az összevont kiadással hasonló célokat tűztünk ki magunk elé, mint a korábban megjelent útikönyveinkkel: kedvező áron, könnyen kezelhető méretben, áttekinthetően és információgazdagon biztosítani azt az ismeretanyagot, amely nemcsak az "eseti Adria-rajongókat", de a hosszú évek óta visszajáró, "professzionális" turistákat is maradéktalanul ki tudja szolgálni.

Bernd Grützmacher - Kandallók ​építése
Téli ​estéken a kandallóban lobogó tűz utánozhatatlanul kellemes hangulatot teremt! A kandalló azonban több mint látványos hangulati elem: olyan hőforrás, amelyet megújuló energiahordozókkal üzemeltethetünk, és a mai korszerű technológiáknak köszönhetően alkalmas akár az egész ház fűtésére is. További előnye a gyors hőleadás. A számos színes képpel illusztrált, az építés folyamatát lépésről lépésre bemutató könyvben az építtetők és a szakemberek egyaránt sok hasznos információt találnak!

C. Jason Smith - Ximena Gallardo C. - Alien ​Woman
Alien ​Woman examines the construction of sex and gender in the four science-fiction films comprising the Alien saga (starring Sigourney Weaver). The Alien saga stands alone in presenting an enduring, self-reliant female protagonist, Ripley, who in the first film ends up as the sole survivor of the beleaguered starship Nostromo. Subsequent writers and directors in the 1980s and 1990s, left to grapple with this strong female protagonist, reenvision Ripley to for different social, political, and cultural imperatives for women. Alien Woman focuses on how these writers and directors have re-written Ripley and how each revision informs our understanding of women in science fiction. And by examining the films' creation and commodification of the female hero, the books illustrates how changing attitudes toward women and the female body help us understand broader societal beliefs and relationships, and provides a useful lens with which to understand woman's place in the late 20th century and early 21st century. Alien Woman will appeal to researchers and teachers in film, mass communication, women's studies, gender studies and genre studies (particularly in science fiction and horror).

Klaus Baumgart - Laura ​csillaga
Egy ​alkalommal, mikor Laura megint az elalvással küszködik és az ablakban nézelődik, látja, hogy egy csillag közvetlenül a házuk előtt lehullik a járdára. Laura magával viszi a csillagot a szobájába. Másnap reggelre azonban a csillag eltűnik. Ebből a megnyerő történetből megtudhatjuk, hogy hogyan sikerül újra rátalálnia, milyen élményekban lesz részük, és azt is, hogy néha bizony olyan dolgoktól is meg kell válnunk, amit nagyon szeretünk.

Ismeretlen szerző - Az ​év természetfotói - Magyarország 2010
A ​naturArt Magyar Természetfotósok Szövetsége 2010-ben tizennyolcadik alkalommal rendezte meg Az Év Természetfotósa pályázatot. A magyar természetfotósok évről évre bizonyítják, hogy világviszonylatban is a szakma legjobbjai közé tartoznak. Képeikkel a természet szépségére és sérülékenységére hívják fel a figyelmet, a vadon mellett az ipari tájról is beszélnek. A 2010-es pályázat remekműveinek, a fotósok kitartásának és természet iránti megszállottságának ez az album állít emléket.

M. Basilea Schlink - A ​szenvedésben elrejtett kincs
Ebben ​a könyvben gazdag személyes tapasztalataiból merítve M. Basilea Schlink arról tesz bizonyságot, hogyan találhatunk olyan szenvedések mélyén, mint: * Aggodalmaskodás * Feszültségek az emberi kapcsolatokban * Félelem * Betegség * Kimerültség, fáradtság * Magányosság * Belső vívódás * Személyiségi problémák * Megválaszolatlan imádságok * A tehetség hiánya * Megöregedés * Szükség, nélkülözés * A haláltól való félelem * Méltánytalan bánásmód * Gyűlölet, rágalom célpontjaként * – igen-igen gazdag, maradandó kincsekre.

Godfried Danneels - Nincs ​vasárnap péntek nélkül
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Edward Albee - The ​American Dream / The Zoo Story
The ​American Dream — The play, a satire on American family life, concerns a married couple and their elderly mother. They are visited by two guests this particular day who turn their world upside down. — The family in this play consist of a dominating Mommy, an emasculated Daddy and a clever and witty Grandma. A neighbor, Mrs. Barker, enters and the dialogue continues with the occasional interjection by Grandma. Mommy and Daddy exit leaving Mrs. Barker and Grandma alone. Grandma apparently knows why Mrs. Barker has been asked to come by and explains to her that Mommy and Daddy had adopted a son from her many years previously. As the parents objected to the child's actions, they mutilated it as punishment, eventually killing it. After Mrs. Barker exits, a Young Man appears at the door looking for work. After hearing his life story, Grandma realizes that this Young Man, whom she dubs "The American Dream," is the twin of Mommy and Daddy's first child. As the first child was mutilated, he too was experiencing the pain and has been left as an empty shell of a man. After seeing this Young Man as a way out, she moves her things and leaves. The Young Man is introduced to the family as a suitable replacement for the original child. Albee explores not only the falsity of the American Dream but also the American family's status quo. As he states in the preface to the play, "[It is] an examination of the American Scene, an attack on the substitution of artificial for real values in our society, a condemnation of complacency, cruelty, emasculation, and vacuity; it is a stand against the fiction that everything in this slipping land of ours is peachy-keen. The Zoo Story This one-act play concerns two characters, Peter and Jerry. Peter is a middle-class publishing executive with a wife, two daughters, two cats and two parakeets who lives in ignorance of the world outside his settled life. Jerry is an isolated and disheartened man who lives in a boarding house and is very troubled. These men meet on a park bench in New York City's Central Park. Jerry is desperate to have a meaningful conversation with another human being. He intrudes on Peter?s peaceful state by interrogating him and forcing him to listen to stories from his life, including "THE STORY OF JERRY AND THE DOG", and the reason behind his visit to the zoo. The action is linear, unfolding in front of the audience in ?real time?. The elements of ironic humor and unrelenting dramatic suspense are brought to a climax when Jerry brings his victim down to his own savage level. The catalyst for the shocking ending transpires when Peter announces, "I really must be going home;..." Jerry, in response, begins to tickle Peter. Peter giggles, laughs and agrees to listen to Jerry finish telling "what happened at the zoo." At the same time Jerry begins pushing Peter off the bench. Peter decides to fight for his territory on the bench and becomes angry. Unexpectedly, Jerry pulls a knife on Peter, and then drops it as initiative for Peter to grab. When Peter holds the knife defensively, Jerry charges him and impales himself on the knife. Bleeding on the park bench, Jerry finishes his zoo story by bringing it into the immediate present, "Could I have planned all this. No... no, I couldn't have. But I think I did." Horrified, Peter runs away from Jerry whose dying words, "Oh... my... God", are a combination of scornful mimicry and supplication.

Kállai Gábor - A ​közjog alapjai
"A ​közjog megismerése érdekében áttekintjük a Magyar Köztársaság Alkotmányának főbb rendelkezéseit, alapjogainak rendszerét, a legfontosabb intézményeket. Vizsgálódásunk elsősorban az alapelvekre és az alkotmányban említett jogintézmények, szervezetek megismerésére irányul. Célunk az, hogy az alapismeretek birtokában az olvasók képesek legyenek a tankönyvi anyagon túlmenő közjogi joganyag értelmezésére."

Bőhm Gergely - Havas Katalin - Pályázatírás ​az Európai Unióban
A ​Zsigmond Király Főiskolán már több éve folyik az Európai Unióval kapcsolatos ismeretek oktatása, többek között a pályázatírásé és a projektciklus-menedzsmenté is. Magyarország 2004. május 1-jei csatlakozásával az Európai Unióhoz az uniós pályázati források felhasználásának jelentősége napról napra növekszik. A támogatások megszerzése, felhasználása azonban alapos ismereteket igényel. Tisztában kell lenni az EU regionális politikájának működési elvével, a támogatások elosztására létrehozott intézményrendszerrel és a pályázati projektek elkészítésének alapvető technikájával is. Könyvünk ehhez kíván segítséget nyújtani. Munkánk során törekedtünk a ma elérhető, legfrissebb források, köztük az elsődleges uniós és hazai dokumentumok és a már meglévő szakirodalom feldolgozására is. Felhasználtunk hazai publikációkat is a tananyag gyakorlatibbá tétele érdekében. A források közül külön meg kell említenünk a Nemzeti Fejlesztési Hivatalt, amely különösen sok információval járult hozzá a tanagyag elkészítéséhez. A könyv két részből áll. Az első részben az Európai Unió regionális politikájáról kap áttekintést az olvasó. Ennek célja, hogy megismertessük a hallgatókat a pályázatokkal kapcsolatos támogatási rendszerekkel és az intézményrendszer szereplőivel, sajátosságaival, illetve a főbb programozási dokumentumokkal. A tankönyv nem a regionális politikával kapcsolatos ismereteket kívánja elmélyíteni, inkább a pályázatok szempontjából is lényeges elemeket emeli ki a témából. A leíró részeket igyekeztünk esettanulmányokkal, illetve a nyomtatott sajtóban megjelent aktuális cikkekkel színesíteni. A második részben a pályázati projektek készítéséhez feltétlenül szükséges projekttervezési technikákat, az uniós projektmenedzsmentet mutatjuk be. Itt találhatók a pályázatírás gyakorlati kérdéseire vonatkozó információk is. Elsősorban a második rész tananyagának elsajátítását segíti a könyvhöz tartozó feladatgyűjtemény.

Schubauerné Dr. Hargitai Vera - Polgári ​jog
A ​második alkalommal megjelenő Polgári jogi fogalomtár célja segíteni a magyar jogrendszerben történő eligazodást a hatályos jogi kifejezések jelentésének bemutatásával, a valós szabályozás összefüggéseinek feltárásával. Ennek érdekében a kötet lexikonszerűen, ábécérendben közölt címszavakban áttekinti a magyar magánjog - ezen belül elsősorban a polgári jog és a nemzetközi magánjog - alapfogalmait, továbbá az egyes jogi szakkifejezések értelmezése mellett az alapvető összehasonlításokat és jogforrásokat is megmutatja. Felhasználja továbbá a kialakult bírói gyakorlat eredményeit is. A kötet hasznos szakkönyve lehet a gyakorló jogászoknak, jogalkalmazóknak, jogalkotással, illetve belső normaalkotással foglalkozóknak ugyanúgy, mint az egyetemeket, főiskolákon, tanfolyamokon jogot tanulóknak.

Covers_214036
Ady ​költészete Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Ady ​költészete
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Irmgard Diemer - Hobbi ​méhészkedés
Saját ​méheink méze ízlik a legjobban. Ezért nem is csoda, hogy egyre többen foglalkoznak szabadidejükben méhészettel. De a sikeres méhészethez alapvető ismeretekre van szükség. Irmgard Diemer méhszakértő és agrármérnök szemléletesen és könnyen érthetően ismerteti meg az olvasókat a méhtartással, mézszerzéssel és az ezekhez szükséges tevékenységekre vonatkozó hasznos tudnivalókkal.

Naszályi Emil - Fogadjátok ​a Szentlelket
E ​könyvet olvasva gondolatait forgassuk elménkben és szívünkben, adjuk át magunkat a Szentlélek Úristennek, a megszentelés nagy munkásának, hogy alakítson bennünket. Tanuljuk meg Tőle, hogyan kell látnunk és élnünk egész életünket. Lehet, hogy belső magatartásunk egészen megváltozik, vagy szebb, teljesebb lesz, mint eddig volt. Isten nem csak parancsot (célt) adott: Legyetek tökéletesek! Legyetek szentek! Megadta az ehhez vezető utat is. Ha ezen járunk, nem fogunk eltévedni! Accipite Spiritum Sanctum! – _Fogadjátok a Szentlelket!_

Anne Pieper - Gaby Wiedemann - Markus Wiedemann - Szalvétaképek
Szalvétákból ​szép faliképeket is készíthetünk. Ha már elsajátítottuk a szalvétatechnikát, fogjunk hozzá bátran, és készítsünk egyedi képeket. Kísérletezzünk bátran a színekkel, díszítőanyagokkal. A modellpaszta használata egyszerű, és ha nem sikerül a formázás, egyszerűen elsimíthatjuk és újrakezdhetjük a díszítést. Az egyedi képek díszei lehetnek lakásunknak vagy kedves ajándékok szeretteinknek.

Albert Tibor - Soproni ​városkalauz
Rendhagyó ​útikönyvet vehet kezébe az olvasó. Már a bevezető sorok, szabadvershez hasonlatos rövid, szuggesztív mondatai is valami mást, az eddigiektől eltérőt sejtetnek. Az író élvezetes stílusban történelmi, művészettörténeti és helytörténeti kutatásokra támaszkodva vezeti végig olvasóját Sopron nevezetességein. Az Utcák, házak, terek, emlékek fejezet egyrészt a történelem lenyomataként szemléli a bemutatandó városrészletek, másrészt az író - mindig az adott helyhez kapcsolódó - gondolatainak is részesévé válik az olvasó. A kötet értéke nemcsak a lírai alaphangú útirajzban rejlik, adatgazdag, naprakész minden fontos információt felsorakoztató fejezete, pontosan eligazítja a városban járó turistákat. A múzeumok, kiállítások, szállodák, cukrászdák, gyógyszertárak stb. nyitvatartási ideje mellett még a vasárnapi miserendet is megadja. A Sopron környéki látnivalók című fejezet Ágfalvától Sopronhorpácsig mutat be 19 települést - köztük részletesebben Fertődöt és Nagycenket. - Az élvezetes stílusú, fekete-fehér és színes fotókkal illusztrált kötet minden Sopront megismerni vágyó olvasónak ajánlható. Győr-Moson-Sopron megyében helyismereti anyag.

Robert Louis Stevenson - The ​Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde
Few ​Victorian mysteries are more haunting, sinister and profound than Dr Jekyll and Mr Hyde. It is when Mr Utterson, a dry London lawyer, peruses the last will of his old friend Henry Jekyll that his suspicions are aroused. What is the relationship between upright, respectable Dr Jekyll and the evil Edward Hyde? Who murdered the distinguished MP, Sir Danvers? So begins Stevenson's spine-tingling horror story, the story of Dr Jekyll's infernal alter ego, and of a hunt throughout the nocturnal streets of London that culminates in some dreadful revelations.

Csordás Eörs - Párbeszéd ​az iszlámmal
A ​2001. szeptember 11-én történt New York-i terrortámadás az egész művelt világot megdöbbentette. A véres tett elkövetését egy fanatikus szervezet vezetője ismerte be, aki magát az iszlám vallás követőjének tartja. Ez, s a világ más mai vallásháborúiról szóló hírek meghatározóan hatnak az iszlámmal kapcsolatos érzéseinkre, gondolkodásunkra, melyet amúgy is beárnyékol a török hódoltság évszázadokon át kísértő emléke. A Katolikus Egyház a II. Vatikáni Zsinat óta különösen nagy hangsúlyt helyez a más meggyőződésű emberekkel való párbeszédre. A kölcsönös megértés feltétele, hogy lemondjunk az általánosításokról, megismerjük a másik felet és tanítását. Ehhez próbál segítséget nyújtani ez a könyv.

Bél Mátyás - Notitia ​Hungariae novae historico geographica I-IV.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - W.I.T.C.H. ​Foglalkoztatókönyv 2.
Ezt ​a foglalkoztatókönyvet lapozgatva kellemes perceket tölthetsz a tini boszik, Will, Irma, Taranee, Cornelia és Hay Lin társaságában. Bátran rájuk bízhatod a titkaidat. A tini boszik számos rejtvényt készítettek a számodra, úgyhogy biztosra veheted: nem fogsz unatkozni.

Vörösmarty Mihály - Vörösmarty ​Mihály válogatott versei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_213954
1

Ismeretlen szerző - A ​varázskucsma és más mesék
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Czondi János - Kassay Ildikó - Szabó Bertalan - Matematika: ​Fogalmak, definíciók, tételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók