Ajax-loader

legnépszerűbb könyvek

Az elmúlt időszak legnépszerűbb könyvei.


Szűcs Édua - Karikatúrák ​5.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_377755
Csillog ​a szép karácsonyfa Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Csillog ​a szép karácsonyfa
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pécsi Lukács - Az ​keresztyén szüzeknek tisztességes koszorója
Az ​keresztyén szüzeknek tisztességes koszorója című műve az első magyar nyelvű gyermekkönyv, egyben az első nőnevelő olvasmány, egyben az első erkölcsbotanikai mű, s egyben az első olyan könyv Magyarországon, amelyben botanikai ábrázolások vannak: húsz metszet jeleníti meg az erényeket jelképező virágokat. Pécsi Lukács forrása Lukas Martini munkája volt, amely először Prágában, 1580-ban jelent meg. A kísérőtanulmányt Kőszeghy Péter és Utasi Csilla írta.

Covers_378519
Cicanapló Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Cicanapló
Van ​valami közös azokban, akik ezt a naplót a kezükben tartják: a cicájuk iránti szeretet, és vélhetően a törekvés, hogy jó gazdái legyenek hűséges társaiknak. Éppen ezért ezt a könyvet úgy alkottuk meg, hogy a gazdik és a kedvencek közös élményeinek, emlékeinek megörökítéséhez teret adjon írásban és fényképeken egyaránt. Mindeközben segíti a gondos gazdikat az állatokkal kapcsolatos legfontosabb dátumok, teendők, információk egy helyen tartásában. A könyv tehát mindennapi útmutató és családi album egyszerre, amelyhez már csak a szép élmények hiányoznak.

Kuti Zsuzsa - Országos ​kompetenciamérés tesztgyűjtemény angol nyelv 8. osztályosoknak
Gyakorlófeladatok a ​8. osztályos angol nyelvi kompetenciamérésre való felkészüléshez 10 teljes tesztsor az olvasott és hallott szövegértés mérésére javítókulccsal és letölthető hanganyaggal Ajánljuk az országos angol nyelvi mérés előtt álló diákok tanórai felkészítéséhez önálló feldolgozásra nyelvvizsgára való felkészüléshez

Halász Krisztina - Lélekszépítés
Egy ​tökéletesen befésült frizura is csupán csak szép, és ennyi. Igazán vonzóvá egy rakoncátlan hajtincs teszi, mely lazán, ,,öntörvényűen" omlik alá... A szépségről alkotott közvéleményt szeretném tágítani, finomítani: nem az az igazán vonzó, aki még fiatal, aki szépnek született, vagy aki a média által sugallt ideálokat másolja. Hanem az, aki tisztában van önmagával, értékeivel, fel meri vállalni és meg tudja jól jeleníttetni a másságát, egyediségét. Az a nő, aki jól érzi magát a bőrében, ragyog. Mágnesként vonzza a többi embert. Ehhez test-lélek-szellemi harmóniában kell, hogy legyen. Könyvemmel e harmónia megteremtéséhez szükséges szemléletmódot kívánok átadni, és segítek megteremteni. Készülj Kedves Olvasó, hamarosan jobban fogod érezni magad a bőrödben, mint valaha!

Covers_357837
Ragassz, ​firkálj, rajzolj! Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Ragassz, ​firkálj, rajzolj!
Alkoss ​egy varázslatos világot tele pompás dolgokkal, amelyeket megrajzolhatsz, dekorálhatsz, összefirkálhatsz, átrajzolhatsz és felmatricázhatsz! A Ragassz, firkálj, rajzolj! több mint 900 matricát tartalmaz, amelyekkel számtalan klassz formát és mintát adhatsz a rajzaidhoz, hogy elképesztő műalkotásokat hozz létre. Amit el tudsz képzelni, azt le is tudod rajzolni!

Könnyü Mária - Niksz Gyula - Ötletek ​Halloweenra
A ​Halloween hazánkban is egyre kedveltebb, népszerűbb ünnep. Ebben a könyvben számos kreatív ötlet, dekoráció és recept található, melyekkel feldobhatod ezt a különleges estét. Minden modellt és receptet lépésről lépésre fotókkal illusztráltunk, hogy azok elkészítése a lehető legkönnyebb legyen. A kellemesen eltöltött kreatív percek után nem marad más, mint egy rémesen jó, fergeteges Halloween-partyt tartani!

Czétány György - A ​transzcendentális illúzió keletkezése és története
A ​jelen könyv egy transzcendentális kritika kifejtésének kísérlete. A kritika alapvető tárgya a valóság valamely szintetikus elvének egyoldalú használata a többi háttérbe szorítása, illetve elfedése által. Egy transzcendentális elv ugyanis annyiban tekinthető látszatnak, amennyiben kizárólagos elvként jelenik meg, mint ami egymagában konstituálja a valóság teljességét. A transzcendentális illúzió keletkezésének alapja tehát valamely szintetikus elv egyoldalú használata, míg a kritika feladata e használat felmutatása. Ám ha a kritika következetes akar lenni, akkor csak úgy képes igazán felmutatni valamely princípium egyoldalúságát, ha amennyire megszerzett tudásából és gondolkodóképességéből telik megpróbálja feltárni a valóság valamennyi legalapvetőbb szintetikus elvét. A transzcendentális kritika további feladata annak felmutatása, hogy a különböző korokban jellemzően mely szintetikus elvek váltak és válnak egyeduralkodóvá az aktuális valóság konstituálásának tekintetében. E kritikai attitűd talapzatán történelemfilozófia abban az esetben lehetséges, ha az egyes szintetikus elvek dominánssá válása a történeti időben jól körülhatárolható társadalmi formáknak feleltethető meg. Az így kapott történet nem több, de nem is kevesebb, mint a valóságot konstituáló szintetikus elvek (egyoldalú) használatának története, vagyis a transzcendentális illúzió története.

Ismeretlen szerző - Magyar ​hímzésminták kifestőkönyve
A ​füzetben 32 hímzésminta színes képe és azok vonalrajzos, kiszínezetlen párja található. A kifestő végén mindegyik hímzésmintáról rövid leírás szerepel. Kiadványok a vizuális kultúra fejlesztéséhez sorozat tagja.

Baktay Zelka - Baktay Miklós - Jövőnk ​könyve
" ​A Baktay házaspár azt az ellentmondást oldja fel könyvével, ami a fiatal párok mindent elsöprő lendülete és a válások felező hatása között feszül: a Minden rendben lesz! és a Szólhattatok volna! között mutat egy élhető teret. A könyv egyik motívuma interjú egy lelkes fiatal jegyespárral, akik a teljes naivitás bájával tekintenek előre életükbe, gondolatban könnyedén megoldva a szülőség, a nagyszülőség és a nyugdíjas lét valamennyi élethelyzetét. A könyv másik vonulata a Baktay házaspár párkapcsolati szakaszok törvényszerűségeit és tipikus életproblémáinak megoldási lehetőségeit feltáró írásaiból áll össze. A harmadik szál a násznépé: a könyvet úgy szerkesztettük, hogy a meghívott vendégek között járjon körbe az esküvő előtt. A pár életének fontos szereplői pontos útmutatás szerint bejegyzéseket tesznek saját élethelyzetükről, tehát arról az életszakaszról, amiben éppen vannak. A bejegyzések egyik része nyilvános, másik része időkapszulába, azaz egy zárt borítékba kerül, melyet a pár akkor bonthat ki, amikor az adott életszakaszba lép. A negyedik motívumot a jegyespár saját készítésű időkapszulái alkotják: üzenhetnek saját maguknak, gyermekeiknek, unokáiknak a távoli jövőbe A könyv célja a két család egységének megteremtése, a közös identitás kialakulásának segítése. Ezen kívül valódi segítséget nyújt majdani új élethelyzetek kezelésében."

Ana Galán - A ​kenyérfa
Miró ​megfejti a titkosírással írt üzenetet, amelyet Mágus kunyhójában talált. A gyógyfüves öreg azt kéri tőle, hogy keresse fel azonnal a tömlöcben! Ez rendkívül veszélyes kaland, és akár csapdát is rejthet, de Miró nem hátrál meg: vállalja a kockázatot. Ám a küldetés mindjárt az elején félresiklik: Mirónak sikerül ugyan bejutnia Vikkenburg kastélyába, de az elöljáró és fia, Furda rajtakapják, és tömlöcbe vetik. Méghozzá ugyanoda, ahol Mágus raboskodik! Hogyan menekülhet ép bőrrel a rabságból? Sikerül-e megszöknie, hogy felkutassa a következő magot?

Bárdos József - Család ​a tündérmesékben
„A ​tündérmesék mindent tudnak az emberről. A családi szerepekről, belső konfliktusokról is többet elmondanak, mint akármilyen korszerű pszichológiakönyv. Igaz, mindenről a maguk képi nyelvén beszélnek. Ha a családon belüli szerepek, konfliktusok közül akarunk megvizsgálni néhányat, nincs könnyű dolgunk. A mesék ugyanis az élet és halál örök és törvényszerű váltakozásáról, az élet mégis megszakíthatatlan folyamáról, szerepek és szereplők bonyolult és elválaszthatatlan viszonyairól beszélnek. Igazuk van a pszichológusoknak, hogy a család középpontja az anya, és persze ebből következik az is, hogy a tündérmesék, amelyeknek bölcsessége a családi élet viszonyaira, konfliktusaira is kiterjed, az anya alakjának kimeríthetetlen változatosságát tárják elénk. De a népmesék sok száz vagy ezer éve gyűlő tapasztalata mutatkozik meg abban is, hogy az apa figurája az anyáéval egyenlő súllyal és mértékben fordul elő bennük. Bármit is gondolunk az előző évszázadok, évezredek családjáról, a tündérmesék arról beszélnek, hogy különböző szerepekben, de egyformán nélkülözhetetlen a család működéséhez, a gyermekek egészséges felnőtté neveléséhez az anya és az apa.” Dr. Bárdos József a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai karának nyugalmazott tanára, gyakorló szülő, kitűnő pedagógus. Könyvét közérthető nyelve, élvezetes stílusa, humora alapján is jó szívvel ajánljuk – akárcsak a PONT Kiadónál nemrég megjelent Piroska és a vegetáriánus farkas (Kalandozások a kortárs gyermekirodalomban) című kötetét – mind a szakembereknek, mind a laikus érdeklődőknek.

Juhász Péter - Életem ​könyve
Ebben ​a formabontó interaktív önismereti könyvben Juhász Péter üzleti edző (business coach és stratégiai tanácsadó) több szakemberrel (pszichológus, HR-vezető, life coach) együttműködve a karosszékébe hoz egy különleges önismereti beszélgetést. Az ön történeteivel. Az ön válaszaival. Az Életem könyve egyedi segítséget nyújt az önismeretünk fejlesztésében, támogató társunk lehet döntési dilemmáinkban, segít rejtett tartalékaink jobb kiaknázásában és ezáltal jövőbeli személyes céljaink sikeres elérésében. Tanulságos visszatekintés ez a múltba, s számtalan új lehetőséget feltáró utazás a jövőbe.

Aytül Akal - Léggömbök ​a magasban
Készen ​álltok egy meglepetésekkel teli égi kalandozásra? Akkor máris repülhetünk az ég felé színes léggömbök kíséretében! Aytül Akal Léggömbök a magasban című kötetében mindennapjainkat érintő témákat dolgozott fel kilenc szórakoztató novellában. Olvashatunk a bevásárlóközpont felé tartó és óriási dugóba keveredett családról, internetfüggő nagyapáról, hiperaktív hercegről és hercegnőjéről, újévi kívánságokról, a titokzatos füzetről és a sértődékeny nagymamáról. A kedves és mulatságos történetekben biztosan találnak majd a saját életükre is ráillő jeleneteket!

Ismeretlen szerző - Az ​Isten harsonája / Božia trúba
A ​huszadik századi magyar költészet bővelkedik istenes versekben. Figyelemre méltó, hogy a század elejétől kezdve a Nyugat köréhez tartozó valamennyi jelentős költő megnyilatkozik ebben a műfajban. Ady Endréhez akinek istenes versei páratlanok a modern költészetben csatlakozik Babits Mihály, Tóth Árpád, Szabó Lőrinc, József Attila, Reményik Sándor, majd a második világháború után Pilinszky János, hogy csak a legjelentősebbeket emeljük ki. A huszadik század kataklizmái nagyon erős hatással voltak a magyar költészetre. Ez a válogatás szeretné bemutatni e hatás vallásos aspektusát, tekintettel az ember, a közösség, a nemzet, az emberiség sorsára, mely vonások által egyetemessé válik ez a költészet. Visszatükrözi a Kárpátok alatt élő, Istenéhez forduló nemzet lelki életét a múltban és a jelenben, a jövőbe vetett reménységgel. Kníchal Oldřich, a kiváló műfordító fordításában veheti kézbe az olvasó ezt a kétnyelvű válogatást. Maďarská poézia dvadsiateho storočia oplýva náboľenskými motívmi. Je pozoruhodné, ľe v tomto ľánri sa prejavujú vąetci významní básnici na počiatku storočia patriaci ku skupine Nyugat. Je to predovąetkým Endre Ady, ktorého básne sú ojedinelé v modernej poézii. K nemu sa pripájajú Mihály Babits, Árpád Tóth, Lőrinc Szabó, Attila József, Sándor Reményik a po druhej svetovej vojne János Pilinszky, ak máme vyzdvihnú>> najvýraznejąích tvorcov. Kataklizmy minulého storočia hlboko ovplyvnili maďarskú poéziu. Táto antológia si ľelá zohuadni>> náboľenský aspekt tohto vplyvu s dôrazom na osud človeka, spoločenstva, národa a uudstva, čím sa táto poézia stáva univerzálnou. Odzrkaduuje duchovný ľivot národa pod Karpatmi obracajúceho sa k Bohu v minulosti i prítomnosti s nádejami vkladanými do budúcnosti. Dvojjazykovú antológiu predkladáme čitateuom vo vynikajúcom pretlmočení Oldřicha Kníchala.

Keller Péter - Az ​élő Gárdonyi-arc
Fontos ​és bátor vállalkozás értékválságban tévelygő korunkban íróink Isten-képét, s a műveikben megnyilvánuló spirituális ihletettséget értő és érző elemzéssel kimutatni. Keller Péter Az élő Gárdonyi-arc című könyvében meggyőző erővel erre vállalkozott. Tudatos koncepcióval, értékkereső és értékfelmutató szemlélettel, szövegazonosító erővel gazdagítja, építi föl dédapja rendkívül összetett írói arculatát. Cs. Varga István, az irodalomtudós utószavával a témát szélesebb összefüggésbe emeli.

3069995_5
GFK ​300 Ismeretlen szerző
13

Ismeretlen szerző - GFK ​300
Repüljünk! ​Repüljünk el a múltba, ami nem egészen a mi múltunk. Repüljünk el a jövőbe, annak sokféle, hol tarkább, hol komorabb színekkel megfestett változatába. És repüljünk el mai világunk legrejtettebb zugaiba, ahol olyan eseményeknek lehetünk tanúi, melyekről azt hittük, nem is létezhetnek. Ohó, pedig dehogynem. Az írói képzelet számára nem lehet határokat szabni, nem ismeri azt a szót, hogy lehetetlen. Ezúttal huszonöten gyűltek össze, hogy kötetünk lapjait megtöltsék a legszórakoztatóbb, legelgondolkodtatóbb, legelképesztőbb történetekkel. Hogy kik ők? Tom Anderson, Antal József, Benedek Szabolcs, Bojtor Iván, Orson Scott Card, Arthur C. Clarke, Valerio Evangelisti, Herbert W. Franke, Sergio Gaut Vel Hartman, Hász Róbert, Robert A. Heinlein, Mihail Jemcev, Diana Wynne Jones, Kasztovszky Béla, Ursula K. Le Guin, Lőrinczy Judit, Nemere István, Jeremej Parnov, Robert J. Sawyer, Sirokai Mátyás, Szélesi Sándor, Toochee, Varga Csaba Béla, John Varley, Ian Watson! És a kötet sem akármilyen kötet: a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozat 300. darabja. Meglepetés olvasóinknak, a fantasztikum rajongóinak. Izgalmas és csodálatos történetek gyűjteménye azoknak, akik szeretnek elrepülni egzotikus, idegen tájakra, és új élményekkel gazdagodni. Repüljenek velünk!

Halper László - Zenészlegendák
A ​könyv legendás roma származású muzsikusok kalandos életútját, pályáját mutataja be a róluk, valamint velük készült interjúkon keresztül. A könyvben szereplő muzsikusok közt megtalálhatóak a különféle zenei műfajok kiemelkedő alakjai (jazz, klasszikus zene, cigány zene).

Alexander Borovsky - Fehér ​László
A ​gazdagon illusztrált kötet magyar, angol és orosz nyelven közli az orosz Művészeti Akadémia elnökségi tagjának tanulmányát Fehér László művészetének különböző korszakairól. Bemutatja a választás és a kételkedés művészét, a határhelyzet művészét, aki fájdalmasan éli meg, hogy elkerülhetetlen a választás a múlt és a jövő között, a tudatállapotok és az annak megfelelő látásmód között. A hiperrealizmus és a derealizáció között.

N. Mandl Erika - Színház ​a magyar sajtóban a két világháború között
A ​korszak színházi sajtóját bemutató tanulmány célja, hogy segítséget nyújtson az összehasonlító igényű színháztörténeti áttekintések elkészítéséhez. Az egyes fejezetekben - kritikusi, szerkesztői hagyatékok dokumentumaira támaszkodva - feltárásra kerülnek a korabeli magyar színjátszás rekonstruálására legalkalmasabb folyóiratok színházi rovatainak írásai. E sajtótörténeti áttekintés összefüggések felvillantására is vállalkozik a színházi sajtó és a művelődéstörténet között. A színház színes világát is idéző visszaemlékezések közlésével e kismonográfia további célja néhány kritikus és színházelméleti szakember (Németh Antal, Rédey Tivadar, Galamb Sándor, Bisztray Gyula, Staud Géza, Egyed Zoltán) sajtóhoz köthető életművének a rehabilitációja. A kiemelten tárgyalt folyóiratok fórumot biztosítottak a fejlett színházi kultúrájú európai országok példáit hazai viszonyainkra adaptáló kezdeményezéseknek. Emellett többek között hozzájárultak a hiányzó színháztörténeti múzeum, a színész-, rendező- és színháztudósképzés kialakításához, a színház művészi fejlődését és a közönség színházesztétikai kultúráját szolgáló színikritikai beszédmód megteremtéséhez. A téma aktualitását jelzik azok a mai színháztudományi, történeti polémiák is, amelyek gyakorta visszakanyarodnak a századforduló és a két világháború közötti korszak termékeny elméleti vitáihoz, elsősorban a gyakorlati színházi életünk és színházelméletünk közötti szakadék kialakulásának gyökereihez. Ez az áttekintés elősegítheti e viták filológiai megalapozását is.

Márkus János - Zenei ​anekdoták, aforizmák és viccek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Adam Zamoyski - Napóleon ​bukása
Bár ​a Napóleon 1814-es, Elba szigeti száműzése után kötött párizsi béke véget vetett az Európában negyedszázada tartó forradalmaknak és háborúknak, a kontinens jövőjét illetően semmilyen megállapodást nem hozott. A nagyhatalmak - Nagy-Britannia, Ausztria, Poroszország és Oroszország - részvételével nagyszabású kongresszus, bizottságiülés-sorozat kezdődött Bécsben: nyolc hónapon át tartó forgatag, ahol a politikai tárgyalások mellett bálokat, vacsorákat, koncerteket, színielőadásokat, vadászatokat és tornákat rendeztek az összegyűlt több ezer arisztokratának. A békéért magas árat kellett fizetni. Jó néhány kérdés - többek közt Németország és Poroszország problémái - maradt megoldatlan, a legfontosabb kérdések egy részét újabb csaták közepette kellett eldönteni. Sőt még a bécsi események sem olyan méltóságteljesen zajlottak, ahogyan azt ábrázolni szokták. Adam Zamoyski, a neves amerikai történész (a Park Kiadónál megjelent 1812 - Napóleon oroszországi hadjárata szerzője) eredeti források - hivatalos dokumentumok, magánlevelek, naplók és személyes beszámolók, rendőrségi kémek és besúgók jelentései - segítségével hitelesen mutatja be a történelem néhány leghatalmasabb és legbefolyásosabb alakját, egyebek közt Sándor cárt, Metternichet, Talleyrand-t és Wellingtont, meg azt a fülledt, anyagias, hatalmi viaskodásokkal teli és kéjsóvár világot, amelyben az új Európa kovácsolódott. ,,Az elmélyült kutatásokon alapuló, elegáns stílusban íródott Napóleon bukása kiemelkedő alkotás - igazi ínyencfalat a könyvek között." Simon Sebag Montefiore

Joshua J. Drake - Zach Lanier - Collin Mulliner - Pau Oliva Fora - Stephen A. Ridley - Georg Wicherski - Android ​Hacker's Handbook
The ​first comprehensive guide to discovering and preventing attacks on the Android OS As the Android operating system continues to increase its share of the smartphone market, smartphone hacking remains a growing threat. Written by experts who rank among the world's foremost Android security researchers, this book presents vulnerability discovery, analysis, and exploitation tools for the good guys. Following a detailed explanation of how the Android OS works and its overall security architecture, the authors examine how vulnerabilities can be discovered and exploits developed for various system components, preparing you to defend against them. If you are a mobile device administrator, security researcher, Android app developer, or consultant responsible for evaluating Android security, you will find this guide is essential to your toolbox. - A crack team of leading Android security researchers explain Android security risks, security design and architecture, rooting, fuzz testing, and vulnerability analysis - Covers Android application building blocks and security as well as debugging and auditing Android apps - Prepares mobile device administrators, security researchers, Android app developers, and security consultants to defend Android systems against attack Android Hacker's Handbook is the first comprehensive resource for IT professionals charged with smartphone security.

Nagy Mari - Vidák István - Új, ​magyar nemezsátrak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_316483
Antik ​szónoki gyakorlatok Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Antik ​szónoki gyakorlatok
Miért ​Aphthonios gyakorlatai a legjobbak? Egyszerűen azért, mert érthetőbbek és könnyebben követhetőek... Aphthonios nemcsak világosan tagolva mutatja be a különféle szónoki módszereket, hanem remek példákkal is illusztrálja mondanivalóját, így segítségével a diákok könnyen haladhatnak. Ióannés Doxapatrés, Bizánc, 11. század Aphthonios görögül írt mintabeszédeket, iskolai használatra, hogy a diákok korán rátaláljanak az ékesszólás bőséges és gazdag forrására. Biztosabb módszert azóta sem találtak ki arra, hogyan lehet a bölcsesség és ékesszólás terén a tökéletességig emelkedni. Richard Rainolde, 1563 Ha a tanárok figyelmesen olvassák föl diákjaiknak ezeket a gyakorlatokat és gondosan végeztetik velük, hamarosan rá fognak jönni, hogy ennél a könyvecskénél nincs jobb a maga nemében. Joachim Camerarius, Lipcse, 1570

II. János Pál pápa - Aperite ​Portas Redemptori kezdetű apostoli bullája
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szuszai Antal - Apologetika
Homo ​est animal rationale - Az ember eszes állat, - mondották a régiek. A teljesség és szabatosság kedvéért ezt mondhatjuk: Homo est animal rationale, religiosum, - eszes természetének a kifolyása. Az állatban semmi nyoma sincs a vallásnak, mert nincs neki gondolkodó lelke, ellenben az ember úgyszólván szükségképpen vallásos lény. Valamint a szem és a világosság, éppen úgy az emberi ész és az igazság is együvé tartozik. Az ész ösztönszerűen keresi az igazságot, keresi az igazságot forrását: Istent. Mi a szem világosság nélkül és a fül a hangok birodalma nélkül? Mik egyáltalán az érzékek a külvilág nélkül? Haszontalan eszközök, amelyek cél nélkül szükölködnek. Mi az ember Isten, vallás nélkül? A természet óriási tévedése, rejtély, amelynek nincs magyarázata. S az értelemtől vezérelt akarat hasonlóan Isten után törtet. Ismerni az Istent, és mégsem lépni viszonyba vele, - ez az ember természete ellen van, éppúgy, mint amilyen természetellenes, ha a szem látni, a fül hallani nem akarna. S mivel a vallás az ember eszes természetének a kifolyása, azért csakis az emberi ésszel együtt pusztúlhat el.

Kosztolányi Dezső - Ábécé
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

David McKee - King Rollo's Winter
A reissue of one of four King Rollo texts which are based on the four seasons. This story features Rollo building a snowman.

TARISKA ZOLTÁN - Az erőtlen erejét megsokasítja
„Azt nem tudom, hogy ki hogyan éli meg az elrendezhetetlennel való találkozását. Valószínű, hogy ki-ki másként. El fogom mondani, én hogyan találkoztam azzal: képtelen vagyok megváltozni. Ez a „legszebb” kamaszkorban, 17 évesen történt velem. Én is sokat vívódtam önmagamban, gondolom, ezzel nem vagyok egyedül. Kerestem önmagamat, az igazi önkifejezésemet, remélve, ha ezt megtalálom, akkor helyemre kerülök, és nem feszít tovább annyi belső nyugtalanság, nem küszködöm annyi bizonytalansággal. Ahhoz, hogy ide megérkezzek, Isten örök terve munkálkodott az én életemben is a vele való találkozás előkészítésére. Nem véletlenek – vagy nagy véletlenek (amiket pontosan szervez Valaki) – sorozata vezetett el oda.”

Bernard Ruffin - Ó, ​hála az Úrnak!
"Ó, ​hála az Úrnak", "Jézus ölében bizton", "Tudom és vallom, Krisztus enyém" - ezeket az énekeket generációk óta énekeljük, énekeskönyveink kincsei, de alig valaki emlékszik már arra, aki valaha írta őket. Szerzőjük Fanny Crosby 1820-ban született az Egyesült Államok keleti partvidékén paraszti családban. Csecsemőkorában elvesztette szeme világát. Úgy tűnt, nehézségekkel és nélkülözésekkel teli élet vár rá, azonban erős hite és Isten vezetése mindezt sokak áldására fordította. Fanny Crosby nemcsak világszerte ismert ébredési énekek ezreit írta, hanem hosszú és beteljesedett élete is volt fogyatékossága ellenére is. Ez a rendkívüli élet méltó rá, hogy elmondjuk a történetét.

Kollekciók