Ajax-loader

legnépszerűbb könyvek

Az elmúlt időszak legnépszerűbb könyvei.


Covers_187879
The ​Mahabharata Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - The ​Mahabharata
The ​Mahabharata is one of the two major Sanskrit epics of ancient India. It is of immense importance to the culture of the Indian subcontinent, and is a major text of Hinduism. Its discussion of human goals _artha_ or 'purpose', _kama_ or 'pleasure', _dharma_ or 'duty', and _moksha_ or 'liberation' takes place in a long-standing tradition, attempting to explain the relationship of the individual to society and the world, the nature of the 'Self', and the workings of karma.

Nagy Sándor - Az ​oktatás folyamata és módszerei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Csurka István - A ​ló is ember
Csurka ​István válogatott írásai. _Tartalom:_ Álom Kényszerképzet Egy tenyérjós telefonjai Létezés-technika Az idő vasfoga Memento Ecce Homo A statiszták nevében Beszélgetés az eszpresszó sarkában Valutáink A ló is ember Antropológia Mi újság Pesten? A két reumás Az utolsó cím

Molnár Tamás - Szarháziak ​és giccsmagyarok
A ​magyar értelmiség szarházi, konfliktuskerülõ alakok gyülekezete, akik benyalnak minden hatalomnak, mondja Molnár Tamás, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke. A politikus szerint a parlamenti pártok közösen munkálkodnak azon, hogy eltüntessék a Kádár-rendszer sarát.

V. Tóth László - Dosztojevszkij ​- Hőstípusok
E ​könyv témája Dosztojevszkij regényeinek szereplői rendszere. A könyv tengelyében kétféle hőstípus - a "lelkiismeretes hős" és a "gátlástalan hős" megkülönböztetése áll. E kétféle szereplőtípus köré bonyolódik a cselekmény Dosztojevszkij négy nagyregényében (a Bűn és bűnhődésben, A félkegyelműben, az Ördögökben és A Karamazov-testvérekben). A könyv első része a lelkiismeretes hős és a gátlástalan hős alakját mutatja be; egyrészt A Karamazov-testvérekből vett dialógusok - Ivan Karamazov és Szmergyakov párbeszéde - segítségével, másrészt pedig általánosítva, a különböző regények szereplői rendszerének összehasonlításával. Az első fejezet "in medias res" kezdődik a két hős dialógusának elemzésével; célja annak felderítése, melyek a legfontosabb összetevői a lelkiismeretes hős és a gátlástalan hős jellemének, és hogyan függ össze a két hős szembeállítása a regény szereplői szerkezetével. Az általánosító következtetések csak ezután következnek, összevetve természetesen a Dosztojevszkij-hősök rendszerezésére irányuló eddigi kutatások eredményeivel is

Richard Brautigan - The ​Edna Webster Collection of Undiscovered Writings
On ​the eve of his departure from Eugene, Oregon, to San Francisco and worldly success, a twenty-one-year-old unpublished writer named Richard Brautigan gave these funny, buoyant stories and poems as a gift to Edna Webster, the beloved mother of both his best friend and his first "real" girlfriend. "When I am rich and famous, Edna," he told her, "this will be your social security.' The stories and poems show Brautigan as hopelessly lovestruck, cheerily goofy, and at his most disarmingly innocent. We see not only a young man and young artist about to bloom, but also the whole literary sensibility of the 1960s counterculture about to spread its wings and fly.

Covers_52260
Állatos ​tudakoló Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Állatos ​tudakoló
- ​gyűjteményes kötet (160 oldal, 2004) Hogyan fulladhat meg a cápa? Miért olyan nagy a sas karma? Melyik madár változtatja a színét? Hogyan ciripel a sáska? A lenyűgöző tények, a lendületes szöveg, a színes illusztrációk és a mókás rajzok együttesen teszik a könyvet élvezetes olvasmánnyá. A népszerű TUDAKOLÓ sorozat 7 kötetének anyagát tartalmazza ez a gyűjteményes kötet. Gyakorlatilag 2 kötet áráért juthatunk hozzá!

Ismeretlen szerző - Bocsi, ​Borzi, Nyuszi és Mókuska kirándul
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Franz Kafka - A ​nyolc oktávfüzet
"Nyolcszor ​nyolc az hatvannégy, a sakk tábláján ennyi a végtelen érvényű játék négyzetes tere, felosztva. Kafka nyolc darab "nyolcadrét" füzetének szövegét kapja kézbe az olvasó. Oktávfüzetek. Furcsa, magyarul is teljes hangzásbéli egység jelölője az oktáv. Az alaphangtól a felső hangismétlésig. C-től C-ig vagy D-től D-ig. Teljességet Franz Kafka vázlatai, naplófeljegyzései nem mímelnek. Nem novellák ezek, bár akad 4-5 lekerekített írás is, melyeket a fordító, aki régen is megmunkálójuk volt, átdolgozott, új változatban ad közre. Ám nem ez a lényeg. Az emberi eszmélkedés, gyötrelem töprengés tömör, sosem mesterkélt foglalatai - vagy foglalatokba zárt ritka kövei - ezek az írások. Nem mindjárt adják meg magukat. A legtöbbet kívánják tőlünk: az átélést. Átélést - ma. A legtöbbet adják nekünk, így, végeredményül. Hogy képesek voltunk az önzetlen odaadásra. Odaadjuk magunkat a Kafka-szövegeknek: és valami elveszíthetetlen lesz a miénk. Mint Pilinszky versében a fiú kezében a kavics. Aztán elhajítjuk - és egy egész óceán örökkévalósága zúgja vissza morajlón a dolgok értelmét. Ahol már mi is alkotóelemek vagyunk." "Hogy szörnyűek, értelmetlenek, a legostobábbak azok a szenvedések, melyek még csak nem is halálosak. Ezt mondta Kafka. Döbbenten láttam, csaknem hetven évvel őutána, íme: magam - ezt jegyeztem fel, szinte szó szerint. Nem az, hogy így mertem elvállalni az "Oktávfüzetek" fordítását, de... Jó, csaknem hetven év után, mégis. Így él az irodalom."

Mikszáth Kálmán - Töviskes ​látogatóban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Teréz anya - Az ​egyszerű ösvény
A ​csend gyümölcse az ima Az ima gyümölcse a hit A hit gyümölcse a szeretet A szeretet gyümölcse a szolgálat A szolgálat gyümölcse a béke. Fogadd a csendet, hogy imádkozhass, imádkozz, hogy növekedjék hited, higgy, hogy szerethess, élj szeretetben, hogy szolgálni tudj, szolgálj, hogy megleld békéset. Fogadd az egyszerűt, hogy Istenben élhess, és teremtsd meg az erőt magadban, amely az egyszerű ösvényen való járáshoz oly nélkülözhetetlen. Mindenki számára szól kalkuttai Teréz anya verse: Hozzátok, akik fivérek és nővérek vagytok Istenben, és Hozzátok, akik még nem sejtitek kereszténységetek... Fogadjátok szeretettel misszionáriusainak élő példáját, véget nem érő szolgálatuk himnuszát, amely imádságos szívvel zengi a türelem és gyengédség diadalát olyan korban, amikor a háborúk, a mindennapi ellenségeskedések zaja lassacskán a templomok csendjétől is megfoszt bennünket. Az egyszerű ösvény az igaz útról tudat ... az útról, amelynek mérföldköveit a vers sorai jelzik, az útról, amelyben a szolgálat révén megleled a békét, és ismét eljutsz a csendbe, Istenhez. Erről szól Teréz anya könyve.

Mikszáth Kálmán - Hátrahagyott ​munkák
Gyűjtemény, ​A Franklin-társulat sorozat 20. tagja

Stieg Larsson - Vergebung
Wer ​suchet, der tötet Die Ermittlerin Lisbeth Salander steht unter Mordverdacht. Ihr Partner Mikael Blomkvist schwört, ihre Unschuld zu beweisen. Er weiß, dass es um Salanders Leben geht. Als seine Ermittlungen die schwedischeRegierung in ihren Grundfesten zu erschüttern drohen, setzt er alles auf eine Karte.

Maurice Paléologue - A ​cár országa I-III.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Elizabeth Dalby - Minden, ​amit a sakkról tudni kell
A ​könyv önmagában is teljes kézikönyvként használható. Az internethez egyre növekvő számban hozzáférhető olvosók pedig tovább mélyíthetik tudásukat a könyvben javasolt webhelyek felkeresésével. \(Nincs feltétlenül szükség a számítógépre) Mi mindent tanulhatsz? Sok ötletet és taktikát, amelyek segítségével csiszolhatod sakktudásod... Böngészhetsz a haladó sakktaktikák és technikák magyarázatai között... Részletesen tanulmányozhatod a híres megnyitásokat... Megismerekedhetsz a sakkbajnokságok szabályaival és illemtanával... Hasznos végjáték-stratégiákról olvashatsz... Próbálkozhatsz a híres Huszárkör probléma megoldásával egy interaktív webhelyen... Megtudhatod, mire alapozza a számítógépes sakkprogram a döntéseit...

Allen Carr - Nikotinstop!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dr. Seuss - Mr. ​Brown Can Moo! Can You?
Hears ​an introduction for babies to the wonderful mishmash world of sounds. Listen to the cow's moo, the frying eggs' sizzle, and the thunder's boom boom boom. There are plenty of noises for everyone!

Dr. Seuss - If ​I Ran the Zoo
In ​the book, Gerald McGrew is a kid who, when visiting a zoo, finds that the exotic animals are "not good enough". He says that if he ran the zoo, he would let all of the current animals free and find new, more bizarre and exotic ones. Throughout the book he lists these creatures, starting with a lion with ten feet and escalating to more imaginative (and imaginary) creatures, such as the Fizza-ma-Wizza-ma-Dill, "the world's biggest bird from the island of Gwark, who eats only pine trees, and spits out the bark." The illustrations also grow wilder as McGrew imagines going to increasingly remote and exotic habitats and capturing each fanciful creature, and brings them all back to a zoo now filled with his wild new animals. He also imagines the praise he receives from others, who are amazed at his "new Zoo, McGrew Zoo".

Dr. Seuss - I ​Can Read With My Eyes Shut!
Illus. ​in full color. "In Seuss's familiar rhymed couplets and illustrations, the Cat in the Hat shows Young Cat some wonderful stuff about reading with both eyes open.

Dr. Seuss - Fox ​in Socks
Dr. ​Seuss's Fox in Socks has been troubling tongues—and garnering giggles—since 1965. Written specifically to be read aloud, it features a tricky fox in socks and the progressively more difficult tongue-twisting games he plays on his exasperated friend Mr. Knox. Now available for the first time in an abridged, sturdy, board book edition, this beloved classic will have babies of all ages laughing with—and at—their parents as they struggle, like Knox, to blab such blibber blubber as muddle puddle tweetle poodle beetle noodle bottle paddle battle!

Dr. Seuss - There's ​a Wocket in My Pocket!
In ​this silly Bright and Early Book classic by Dr. Seuss, a young boy goes exploring in his house and finds an array of fun characters! Are you certain there’s a Jertain in the curtain? Or have you ever had a feeling there’s a Geeling on the ceiling? From the pesky Nooth Grush on a tooth brush to a sleepy Zelf up on the shelf, There’s a Wocket in My Pocket will have young readers eager to explore their homes and the wonders of rhyming and wordplay. Combining brief and funny stories, easy words, catchy rhythm, and lively illustrations, Bright and Early Books are an ideal way to introduce the joys of reading to children.

Covers_202039
Középkor Ismeretlen szerző
6

Ismeretlen szerző - Középkor
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dr. Seuss - Thidwick ​the Big-Hearted Moose
Thidwick ​the big-hearted moose is happy his antlers "can be of some use" to a menagerie of animals who move in and make themselves at home. "A host has to put up with all kinds of pests. For a host, above all, must be kind to his guests." With his unique combination of hilarious stories, zany pictures and riotous rhymes, Dr. Suess has been delighting young children and helping them learn to read for over fifty years. Creator of the wonderfully anarchic Cat in the Hat, and ranked among the UK's top ten favourite children's authors, Dr. Seuss is a global best-seller, with nearly half a billion books sold worldwide. As part of a major rebrand programme, HarperCollins is relaunching Dr. Seuss's best-selling books. In response to consumer demand, bright new cover designs incorporate much-needed guidance on reading levels. The standard paperbacks divide into three reading strands -- Blue Back Books for parents to share with young children, Green Back Books for budding readers to tackle on their own, and Yellow Back Books for older, more fluent readers to enjoy. This is a Yellow Back book.

Dr. Seuss - Horton ​Hatches The Egg
Poor ​Horton. Dr. Seuss's kindly elephant is persuaded to sit on an egg while its mother, the good-for-nothing bird lazy Maysie, takes a break. Little does Horton know that Maysie is setting off for a permanent vacation in Palm Springs. He waits, and waits, never leaving his precarious branch, even through a freezing winter and a spring that's punctuated by the insults of his friends. ("They taunted. They teased him. They yelled 'How Absurd! Old Horton the Elephant thinks he's a bird!'") Further indignities await, but Horton has the patience of Job--from whose story this one clearly derives--and he is rewarded in the end by the surprise birth of... an elephant-bird.

Dr. Seuss - The ​Butter Battle Book
"Dr. ​Seuss chronicles the feud between the Yooks and the Zooks from slingshots through sophisticated weaponry, until each side has the capacity to destroy the world. The language amuses, the drawings are zesty and humorous, and the demand for this book will be large."--School Library Journal. "Provocative, packs an allegorical punch. The parade of increasingly elaborate (and ridiculous) armaments makes a telling point."--Booklist.

Dr. Seuss - Hop ​on Pop
Illus. ​in color. "Combines phonics and word recognition, making sounds and letters recognizable. Highly recommended."--(starred) School Library Journal.

Dr. Seuss - Sleep ​Book
Dr. ​Seuss's Sleep Book turns 50 in 2012, and to mark the event we are publishing—for a limited time only—a full-foil covered Anniversary Edition at the regular edition price of $14.99. Written to be "read in bed," the story begins with one small yawn that spreads from bedroom to bedroom across the country until finally ninety-nine zillion, nine trillion and three Seussian creatures are sound asleep. Perfect for reading before nap or bedtime (of course), the book makes an ideal gift for new parents, sleepover-hosting grandparents, collectors, book-loving insomniacs, and happy occasions of all kinds.

M. Rázusková-Martáková - Az ​elveszett kisliba
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bajor Andor - Garázda ​Karcsi rokonsága
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_162439
A ​pszichológia alapjai Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - A ​pszichológia alapjai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gyimesi György - Emlékezetes ​vadászatok
A ​távoli tájak után ismét hazai vadászatok résztvevőivé válunk. Szokatlan, rendhagyó vadászkalandjait eleveníti föl a szerző hangulatosan, érzékletesen, humorosan. Már-már elejthetetlennek látszó "csodaszarvast" üldözünk, rendkívül eredményes fácánvadászaton vagyunk jelen, megtudhatjuk miért jó, ha néha fegyelmezetlen egy vadászkutya, s azt is, hogyan juthatunk - kis ravaszkodással - muflontrófeához. Reméljük a szerző előző könyveihez hasonlóan ez a "rendhagyó kalandgyűjtemény" is megnyeri az olvasók tetszését.

Dullin Strassenburg - Az ​Epson nyomtatók könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók