Ajax-loader

legfrissebb rukkolások

Most érkeztek, lehet őket vinni, mehet a rukk 'n' roll!


Priya Wickramasinghe - Carol Selva Rajah - Egy ​falat... India
A ​különböző országok nemzeti konyháit bemutató szakácskönyv-széria jelen darabjában a méltán világhíres indiai kulináris kultúra legjavából kaphatunk ízelítőt - sajnos csak receptek formájában. A fogások a hagyományos levesek, előételek, főfogások, desszertek csoportosítás helyett - fogalmazzunk így - stílus szerint szerkesztve találhatók a műben: a tiffin (azaz könnyű) és mogul konyha remekeit követően ismerkedhetünk a tháli és tandúr ételekkel, a déli fogásokkal, a karakteres indiai édességekkel. Az utolsó fejezetben az olyan alapfogások leírásai kaptak helyet, mint a rizs, a panír, a gyömbérlé, a csát és garam maszalá vagy a tamarindpüré. A kötetet szójegyzék és tárgymutató zárja.

Nógrádi Gábor - Ide ​nekem a címlapot is!
Nógrádi ​Gábor (1947) huszonöt évig dolgozott újságíróként, szerkesztőként különböző magazinok, napilapok szerkesztőségeiben, és harminc éve foglalkozik a PR különböző szakterületeivel, de elsősorban a médiakapcsolatokkal. Első műve a kapcsolatépítésről 1975-ben jelent meg. Azt, hogy nevét leginkább íróként ismerheti a nagyközönség, az filmjeinek (Sose halunk meg, Meseautó, Csocsó) és nagysikerű gyerekkönyveinek köszönhető. Publicitásról szóló műve nem csak ismeretek és tapasztalatok gazdag és rendszerezett gyűjteménye, hanem humoros, szórakoztató olvasmány is.

Hjalmar Söderberg - Doktor ​Glas
„Képzeljenek ​el egy klasszikus tizenkilencedik századi drámát, a főszerepben egy idősebb, basáskodó férfi, annak gyámoltalan lánya vagy ifjú felesége – adják hozzá Strindberg és Bergman érzékenységét – és akkor fogalmat alkothatnak arról az erőről és őszinteségről, amely az észak-európai irodalom e perzselő mester-művéből árad.” Susan Sontag írta ezeket a lelkes szavakat Hjalmar Söderberg Doktor Glas című naplóregényéről, amely 1905-ben „perzselő” témájával és szókimondásával óriási botrányt váltott ki Svédországban. Mára a svéd irodalom elévülhetetlen klasszikusává, újabb és újabb generációk kedvenc olvasmányává vált. Ez a kis könyv egyszerre izgalmas krimi, erkölcsfilozófiai mű a gyilkosságról, és bizarr szerelmi háromszög-történet, mely olyan, a mai napig izgalmas témákat feszeget, mint a házasság, a szexualitás, a nők jogai, az abortusz vagy az eutanázia.

Covers_96418
Alapszókincs ​11 nyelven Ismeretlen szerző
8

Ismeretlen szerző - Alapszókincs ​11 nyelven
Napjainkban ​egyre fontosabb szerepet kap az idegen nyelveken történő kommunikáció és információcsere. A hétköznapi életben is gyakran szükséges a különböző idegen szavak, kifejezések ismerete, elsősorban a nemzetközi kapcsolatok és az együttműködés fontossága miatt. A Talentum Szótárak e kötete megbízható segítséget nyújt az Ön számára a legfontosabb európai nyelvek alapszókincsének megértésében. A több mint 20 000 szócikket tartalmazó kötet könnyen áttekinthető formában tartalmazza a leggyakrabban használt szavakat Európa 11 legjelentősebb nyelvén: németül, angolul, franciául, olaszul, spanyolul, portugálul, hollandul, svédül, lengyelül, csehül és magyarul. A szótár segítségével hatékonyan kommunikálhat minden külföldi ismerősével Lisszabontól Varsóig, Stockholmtól Rómáig. A szigorúan betűrendes, mátrixrendszerű felépítés lehetővé teszi, hogy az adott szakkifejezést és fordítását a lehető legrövidebb idő alatt megtaláljuk - függetlenül attól, hogy a 11 európai nyelv közül melyikből származik a keresett szó. Ez az első ilyen formában és ekkora terjedelemben összeállított szótár, ezért nélkülözhetetlen minden, idegen nyelveken kommunikáló ember számára.

Moriyama Daisuke - Chrno ​Crusade 6.
Mindig ​kényes az egyensúly a történelmi hűség és a dráma, az akció és a karakterfejlődés között. Ha van egy jó ötletem egy jelenethez, de kell hozzá valami, ami a húszas években még (vagy már) nem létezett, állandó dilemmában vagyok. Bevállaljam? Hány ideges rajongó fog tollat ragadni? Nehéz a mangakák élete...

Moriyama Daisuke - Chrno ​Crusade 5.
Rosette ​végre szemtől szemben áll Joshuával, de a találkozás nem úgy alakul, ahogy elképzelte - Pandemonium befolyása alatt a fiú már egyáltalán nem a régi önmaga. Aion nem pedig nem véletlenülhozta össze ezt a találkozót - az utolsó Apostolra fáj a foga, hogy végre elkezdhesse gigászi tervét, amiről csak annyit tudni - átformálja majd a világot...

Covers_46239
Edda Ismeretlen szerző
40

Ismeretlen szerző - Edda
Az _Edda_ ​az európai kultúrtörténet páratlanul érdekes és értékes alkotása. A IX. és XIII. század között, javarészt Izlandon keletkezett és izlandi nyelven írt epikus versfüzér a népvándorlás kori germánok, az északi vikingek és skandinávok egy évezredes történetét öleli át. Nagy változások kora ez: a kora középkori társadalmak forrongásának irodalmi, történeti, vallástörténeti dokumentuma az _Edda._ A mitologikus énekek a világ keletkezésének mítoszait tartalmazzák. Az óészaki istenek emberközelségű lények, még csak nem is halhatatlanok, csupán hosszabb ideig élnek az embereknél. Az ő humoros vetélkedéseiket, szerelmi kalandjaikat és vad harcaikat mutatják be ezek az énekek. A hősi énekek csoportja a népvándorlás korának történeti eseményeit örökíti meg. Az angol Beowulf-eposzból és a germán Nibelung-énekből, a finn Kalevalából ismerősek egyes szereplők és történetek, ám az _Edda_ még korábbi idők szellemét szólaltatja meg. A magyar olvasó számára különösképp érdekes lehet a hun mondakör óészaki változata: a szkáld költők kevésbé előnyös megvilágításba helyezték Attila alakját. Az _Eddá_-t formahűen, az óészaki alliterációs versmértékben Tandori Dezső fordította - sok nyelvi leleménnyel - magyarra.

Karen Marie Moning - Fever ​Moon: The Fear Dorcha
An ​all-new Mac & Barrons story by #1 New York Times bestselling author Karen Marie Moning, marvelously adapted into a full-color graphic novel by writer David Lawrence and illustrator Al Rio In Fever Moon, we meet the most ancient and deadly Unseelie ever created, the Fear Dorcha. For eons, he’s traveled worlds with the Unseelie king, leaving behind him a path of mutilation and destruction. Now he’s hunting Dublin, and no one Mac loves is safe. Dublin is a war zone. The walls between humans and Fae are down. A third of the world’s population is dead and chaos reigns. Imprisoned over half a million years ago, the Unseelie are free and each one Mac meets is worse than the last. Human weapons don’t stand a chance against them. With a blood moon hanging low over the city, something dark and sinister begins to hunt the streets of Temple Bar, choosing its victims by targeting those closest to Mac. Armed only with the Spear of Destiny and Jericho Barrons, she must face her most terrifying enemy yet.(

Cassandra Clare - Draco Dormiens
Amikor bájitaltan órán egy sajnálatos baleset folytán Harry Dracóvá változik, Draco pedig Harryvé, mindketten kénytelek eljátszani a másik szerepét. Románc, személyiségzavarok, roppant ördögi tervek, gonosz praktikák, egy szerelmi háromszög és néhány szenvedélyes csók színesítik ezt a rendkívül fordulatos történetet.

Alexandra Adornetto - Halo
Three ​angels are sent down to bring good to the world: Gabriel, the warrior; Ivy, the healer; and Bethany, a teenage girl who is the least experienced of the trio. But she is the most human, and when she is romantically drawn to a mortal boy, the angels fear she will not be strong enough to save anyone—especially herself—from the Dark Forces. Is love a great enough power against evil?

P. C. Cast - Kristin Cast - Awakened
At ​the start of Awakened, the pulse-pounding eighth installment of the bestselling House of Night series, Zoey has returned, mostly whole, from the Otherworld to her rightful place as High Priestess at the House of Night. Her friends are just glad to have her back, but after losing her human consort, Heath, will Zoey—or her relationship with her super- hot Warrior, Stark—ever be the same? Stevie Rae is drawn even closer to Rephaim, the Raven Mocker with whom she shares a mysterious and powerful Imprint, but he is a dangerous secret that isolates her from her school, her red fledglings, and even her best friends. When the dark threat of Neferet—who is coming closer and closer to achieving her twisted goal of immortality—and Kalona returns, what will it take to keep the House of Night from being lost forever, and what will one desperate girl do to keep her heart from being irreparably broken?

Alyson Noël - Everlasting
Everlasting ​is the sixth and final installment of the epic love story that has enchanted readers across the world. Ever and Damen have spent centuries facing down bitter rivals, jealous friends and their own worst fears-all in the hope of being together forever. Now in Everlasting, their destiny is finally within reach. Will they be united-or torn apart forever? Readers will finally discover the truth in this anxiously awaited conclusion!

Rónay György - A ​regény és az élet
Regény ​az élet... - írta Eötvös József. Ami áll az élet regényére, áll a regényekben élő életre is. E szavakkal kezdi Rónay György könyvét, melyben harminckét író ötvenhárom művén keresztül - Eötvös Józseftől a Nyugat második nemzedékéig - bevezeti az olvasót a magyar regényirodalomba, bemutatja a regény és az élet szerves kapcsolatát, a regény és a társadalom viszonyát, s a magyarság regényirodalomban tükröződő életét. A könyv, bár nem törekszik teljességre, mégis a magyar regénytörténet reprezentatív illusztrációja. Elsősorban azokról a művekről olvashatunk benne, amelyek különösen jellemzők egy korra, s amelyek a magyar regénytörténet egy-egy fontos állomását jelzik. Ezek mindegyike ma is élő, időszerű érték - vagy ha nem, azzá kell tennünk. S mert a magyar regényirodalomról van szó, módszere némileg más, mintha tőlünk időben és térben távolabb álló irodalmakkal foglalkozna. Az irodalom a nemzet életének tükre és vallomása; a magyarság számára a magyar irodalom - divatos szóval, de nem a divatos értelemben - egzisztenciális fontosságú.

Robert Jones - Sminkelés ​mesterfokon
Robert ​Jones a nemzetközileg elismert sminkmester megmutatja, hogyan lehetsz szép - plasztikai sebészet, fájdalmas és drága beavatkozások, veszélyes injekciók nélkül! Ha belelapozol a könyvbe, több tucat lélegzetelállító átalakulásnak lehetsz tanúja - nincs bennük semmi ördöngősség, csak egy kis smink. Robert titkainak ismeretében bárki percek alatt eltüntetheti arca tökéletlenségeit. A könyvben megtalálhatók a legfontosabb sminktrükkök, melyeknek ott kell lapulniuk minden nő fegyvertárában.

Tom Rachman - The ​Imperfectionists
‘Off ​the record, who is it?’ He hesitates. ‘I don’t see why you need to know.’ But he does see, of course. ‘It’s my son.’ Their chuckles are audible over the speakerphone. ‘Are you serious?’ Lloyd Burko is having troubles with his sources, with his technology at the paper, and with his family. Deadline is closing in and he is falling apart. The Imperfectionists is a novel about the quirky, maddening, endearing people who write and read an international newspaper based in Rome: from the obituary reporter who will do anything to avoid work, to the young freelancer who is manipulated by an egocentric war correspondent, to the dog-obsessed publisher who seems less interested in his struggling newspaper than in his magnificent basset hound, Schopenhauer. With war in Afghanistan and Iraq, the climate in meltdown and bin Laden still in hiding, the paper has plenty to fill its columns. But for its staff, the true front-page stories are their own private lives. As this imperfect bunch stumbles along, the era of high terror and high tech bears down, the characters collide, and the novel hurtles toward its climax...

Jeffrey Eugenides - Middlesex
"I ​was born twice: first, as a baby girl, on a remarkably smogless Detroit day of January 1960; and then again, as a teenage boy, in an emergency room near Petoskey, Michigan, in August of 1974. . . My birth certificate lists my name as Calliope Helen Stephanides. My most recent driver’s license...records my first name simply as Cal." So begins the breathtaking story of Calliope Stephanides and three generations of the Greek-American Stephanides family who travel from a tiny village overlooking Mount Olympus in Asia Minor to Prohibition-era Detroit, witnessing its glory days as the Motor City, and the race riots of l967, before they move out to the tree-lined streets of suburban Grosse Pointe, Michigan. To understand why Calliope is not like other girls, she has to uncover a guilty family secret and the astonishing genetic history that turns Callie into Cal, one of the most audacious and wondrous narrators in contemporary fiction. Lyrical and thrilling, Middlesex is an exhilarating reinvention of the American epic.

Lisa Smedman - A ​vipera csókja
Arvin ​pszionikus ereje egyre nő, ezért titkos megbízatással elküldik Sespech báróságába, amely hemzseg a jüan-tiktól, és ahol Karrell, a jüan-ti félvér keresztezi az útját, aki az Extaminos-sarj Dmetrio nyomát követi, hogy visszaszerezze tőle a legendás ereklyét, a Körkígyót, melynek felbukkanása a világ pusztulásával fenyeget.

Ismeretlen szerző - Kis ​házak / Small Houses / Case mici
A ​kis költségvetésű lakóháztervezők szívesen alkalmaznak könynyűszerkezetet, ami által a ház elzárt vagy nehezen megközelíthető helyen is felépíthető; ugyanakkor ötletes belső megoldásokat - összecsukható asztalt, függőágyat, fényáteresztő elemeket, jól kihasználható tárolóhelyeket - alkalmaznak. Könyvünk 25 kortárs példán keresztül mutatja meg, nnilyen nagyszámú építészeti megoldás kínálkozik kis alapterületű lakóházak igényes megvalósítására.

Fábián Janka - A ​zöld macska
Aranymálinkó ​királylány, szüleinek huszonegyedik gyermeke már születésekor ország nélkül marad. Tündér keresztanyja azonban tudni véli, hogy messze-messze, a Huszonegyedik Országban egy gyermektelen uralkodópár szívesen befogadná a száműzött királylányt. Aranymálinkó álruhát ölt, és útnak indul, hogy megkeresse ezt az országot. Útja során sok barátja és segítője akad: egy titokzatos, varázserővel bíró zöld macska, egy kis tarka kutya, egy rigó és két derék halász, Benedek és Elek.

Mautner Zsófia - Így ​főzünk mi
Mautner ​Zsófia (Chili&Vanilia) Magyarországon élő bevándorlókkal beszélgetett és főzött: A beszélgetéseket és a közösen elkészített ételek receptjeit gyűjti össze ez a szakácskönyv. 15 különböző távoli országból érkeztek hazánkba, itt leltek otthonra. Mesélnek múltjukról, magyarországi életükről és arról, hogy konyhájukban hogy keverednek a távolról hozott és az itteni ízek. Mautner Zsófia így ír a könyv beköszöntőjében: „Soha, semmilyen munka nem adott még nekem ilyen sokat. Úgy érzem, a kötetben bemutatott minden egyes beszélgetés gazdagabbá tett: tizenöt interjúalanyomtól (egyben főzőpartneremtől) hihetetlen nyitottságot, kedvességet, meleg szívű vendégszeretetet, tudást, és persze számtalan világraszóló receptet kaptam. Némelyik beszélgetés nagyon felkavart. Néha felkészületlenül értek sorsok. Lakásokba, konyhákba és életekbe léptem be néhány órára, hogy aztán múltak, sorsok, örömök és bánatok, nagymamák és dadák emlékei, rokonok és szerelmek történetei bontakozzanak ki a szemem előtt.

Victoria Hislop - Hazatérés
Az ​Alhambra fenséges tornyai alatt, Granada macskaköves utcáin sok-sok zene és titok visszhangzik. Sonia Cameron semmit sem tud a város döbbenetes múltjából; azért jött, hogy táncoljon és táncolni tanuljon. Egy csendes kávéházban azonban a véletlen beszélgetés és az érdekes fényképgyűjtemény beavatja Spanyolország pusztító polgárháborújának rendkívüli történetébe. Hetven évvel korábban a kávéház, a nagyon összetartó Ramírez-család tulajdona volt. 1936-ban a Franco vezette katonai puccs szétzúzza az ország törékeny békéjét, és a család Granada szívében a polgárháború legkegyetlenebb atrocitásainak kényszerű tanúja lesz. A politika és tragédia megosztotta nemzet minden tagjának oda kell állnia valamelyik oldalra; személyes harcot vívnak, miközben Spanyolország részekre hullik.

Kazuo Ishiguro - The ​Unconsoled
Ryder, ​a renowned pianist, arrives in a Central European city he cannot identify for a concert he cannot remember agreeing to give. But then as he traverses a landscape by turns eerie and comical - and always strangely malleable, as a dream might be - he comes steadily to realise he is facing the most crucial performance of his life. Ishiguro's extraordinary study of a man whose life has accelerated beyond his control was met on publication by consternation, vilification - and the highest praise.

Kazuo Ishiguro - A ​Pale View of Hills
Etsuko, ​a middle-aged Japanese woman now living alone in England, dwells on the recent suicide of her elder daughter, Keiko. Despite the efforts of her surviving daughter to distract her thoughts, Etsuko finds herself recalling a particular summer in Nagasaki after the bomb fell.

Dobó Márton - Molnár Csaba - Peity Attila - Répás Ferenc - Valóság ​- Gondolat - Rajz
A ​könyv egy gondolati utat jár végig az építészet ábrázolására, illetve ábrázolhatóságára vonatkozóan a kockarajztól a számítógéppel épített virtuális térig. Minden problémát konkrét rajzi példákon keresztül érzékeltet, amelyeket a szerzők építés hallgatók munkáiból válogattak. Az egyes fejezeteket írások vezetik be, amelyekhez a könyv nagyobb részét kitevő illusztrációs anyag, mintegy 1.600 grafika kapcsolódik. A szerzőteam tagjai a BME Rajzi és Formaismereti Tanszékén oktatnak és évek óta dolgoznak egy új, komplexebb grafikai szemlélet kialakításán, amelynek célja nem rajztechnikák elsajátítása, hanem a tér megértése, az anyag megtapasztalása és a belső arányérték előhívása.

Ratkó József - Versek
"Tapasztalataimat ​a létről két mondatban összegezhetem. Fontos végül is két dolog: a születés és a halál. S ami közte van: a szerelem. Írásaim többsége emberlétünk eme Szent-Háromságáról szól." Ratkó József

Darvasi László - A ​titokzatos világválogatott
Közel ​negyven írás a fociról, és mindazokról, akik életre-halálra képesek a labdát kergetni.

Katsuhiro Otomo - Akira ​6.
The ​explosive finale to one of graphic fiction's greatest achievements is here! The mad psychic colossus Tetsuo, the world's military, and the remaining psychics of The Project face off -- with the child psychic god, Akira, the wild card -- in what may not only decide the fate of mankind, but may determine the next step in human evolution! This long-awaited volume -- a staggering 440 pages -- features the impossible-to-find final chapters of Akira, never before collected in the U.S., presented as they were intended to be seen in their original, stunning black and white! Featuring a revised translation and top-quality art reproduction, this is the final edition of one of comics' definitive works, a six-volume epic of over two thousand pages.

Katsuhiro Otomo - Akira ​5.
In ​the 21st century, the once-glittering Neo-Tokyo lies in ruins, leveled in minutes by the infinite power of the child psychic giant, Akira. Now a wasteland of rubble and anarchy, the Great Tokyo Empire rises, a ragtag group of zealots and crazies who worship and fear Akira and his mad prime minister, Tetsuo, an angry teen with immense powers of his own -- and equally immense twisted ambitions. The planet at large is not taking the threat lying down, however, and the might of the world is ready to take on the Empire, but will technology's most advanced weaponry be enough to destroy Akira -- and is Tetsuo an ever greater threat? The fifth chapter in a sweeping epic of over 2000 pages, Akira vol. 5 is the penultimate act of a mind-blowing graphic-novel masterpiece of awe-inspiring imagination and gut-wrenching power, and the inspiration for the classic Akira animated film.

Katsuhiro Otomo - Akira ​4.
Set ​off by the bullet of a would-be assassin, Neo-Tokyo has been leveled by Akira's godlike psychic fury. Now cut off from the rest of world, the Great Tokyo Empire rises, with Akira its king, Tetsuo its mad prime minister, and a growing army of fanatic acolytes. Forces on the outside still search for a way to stop Akira, and the answer may lie in the hands of the mysterious Lady Miyako, a powerful member of Akira's psychic brotherhood. But the solution to harnessing Akira may ultimately be more dangerous than Akira himself!

Katsuhiro Otomo - Akira ​3.
In ​the 21st century, the glittering Neo-Tokyo has risen from the rubble of a Tokyo destroyed by an apocalyptic telekinetic blast from a young boy called Akira -- the subject of a covert government experiment gone wrong now imprisoned in frozen stasis. But Tetsuo, an angry young man with immense and rapidly growing psychic abilities, has done the unthinkable: he has released Akira and set into motion a chain of events that could once destroy the city and drag the world to the brink of Armageddon. Resistance agents and an armada of government forces race against the clock to find the child with godlike powers before his unthinkable destructive abilities are unleashed! One of the true international classics of graphic fiction and unavailable for nearly a decade in America, Akira has once again taken America by storm, its first Dark Horse volume selling out almost overnight in comic shops and bookstores across the country!

Katsuhiro Otomo - Akira ​2.
In ​the year 2030, the dazzling Neo-Tokyo has risen from Tokyo's ashes, but the power that once levelled Tokyo and sent the world to the brink of Armageddon -- a being of monstrous telekinetic power known only as Akira -- lives on in absolute-zero frozen stasis far below the city. Those who stand guard will stop at nothing to keep Akira from awakening, but Tetsuo, an angry young man with immense -- and rapidly growing -- psychic abilities becomes obsessed with confronting Akira face-to-face. In time, Akira will surely awaken, and Tetsuo may be the only being potentially capable of controlling him, but Tetsuo is becoming increasingly unstable and violent, and a group including his former friend Kaneda sets out to destroy Tetsuo before he can release Akira -- or before Tetsuo himself becomes so powerful that no force on Earth can stop him!

Katsuhiro Otomo - Akira ​1.
Katsuhiro ​Otomo's stunning science-fiction masterpiece, Akira! Regarded by many as the finest comic series ever produced, Akira is a bold and breathtaking epic of potent narrative strength and astonishing illustrative skill. Akira is set in the post-apocalypse Neo-Tokyo of 2019, a vast metropolis built on the ashes of a Tokyo annihilated by an apocalyptic blast of unknown power that triggered World War III. The lives of two streetwise teenage friends, Tetsuo and Kaneda, change forever when dormant paranormal abilities begin to waken in Tetsuo, who becomes a target for a shadowy government operation, a group who will stop at nothing to prevent another catastrophe like that which leveled Tokyo. And at the core of their motivation is a raw, all-consuming fear: a fear of someone -- or something -- of unthinkably monstrous power known only as...Akira. And Akira is about to rise! Collected in six massive volumes, Akira has been reproduced in its original, black-and-white majesty as never-before-seen in an English-translated edition. If you love science fiction, manga or comics, Akira is the one work that must be represented in your collection!

Kollekciók