Ajax-loader

Rukkola könyvklub - választható könyvek

Az Rukkola Könyvklub tagjai ezekből a könyvekből választhatnak maguknak.


Jean Mattern - Király ​Fürdő
Gabriel ​úgy dönt, hogy elhagyja a feleségét, amikor kiderül, hogy a nő gyermeket vár. Nincs semmi, ami mentségére szolgálhatna; nem csalta meg Laurát, szereti őt, és szeretné szeretni a gyermeket, ez a legfontosabb. De Gabriel tízéves kora óta egy számára idegennek érzett világban él, amelyhez nem talál kapaszkodót; egy olyan családban nőtt fel, amely mindent elhallgatott, és a múltja egy darabja, a nővére értelmetlen halála minden egyebet is megfoszt az értelmétől. Hiába választja a műfordítói hivatást, hiába tud megannyi nyelven úgy, mintha az anyanyelve volna, éppen az az egy hiányzik, amelyen saját magát megfogalmazhatná, amelyen a traumáit feldolgozhatná. Nem tud megnyílni sem a feleségének, sem a barátjának, senkinek. Viszont azt tudja, hogy a hallgatása lényegében egyfajta hazugság. Gabriel elbujdosva az írásba menekül, hogy kínkeserves munkával, szóról szóra pontosítva beszámolót próbáljon írni a fiának saját élete képtelenségéről, a halál túlélhetetlenségéről és megfogalmazhatatlanságáról. Hogy muszáj elhagynia, mert képtelen volna elveszíteni, és hogy lehetetlen együtt élni a tudattal, hogy ami ,,adatik", azt egyszer visszaveszik... hogy maga az élet, ami lehetetlen.

Baranyay Márta - Angol ​kisokos - Nyelvtani összefoglaló
Ajánljuk ​ezt a kiadványt mindazoknak a kezdő vagy haladó szinten tanulóknak, akik az angol nyelvet megfelelő nyelvtani alapokra helyezve kívánják elsajátítani. célunk, hogy segítséget nyújtsunk a gyors eligazodáshoz, az alapvető nyelvtani tudnivalók rendszerezéséhez, rögzítéséhez.

Kárpáti Zoltán - Utóvizsga ​szerelemből
Egy ​gimnazista lány és egy gimnazista fiú összenéz az iskola folyosóján a hetvenes évek végén. A pillantásból hatalmas, mindent elsöprő szerelem kerekedik, gyűrűs jegyességgel, közösen eltöltött szerelmes órákkal, bulgáriai nyaralással, rengeteg közös élménynyel. Aztán a lány hiába jelentkezik főiskolára, nem veszik fel, dolgozni kezd, a fiú pedig a katonaság után a Közgázon tanul. Kettejük világa lassan szétválik, hiába a szerelem, a gyötrődés. A fiú többször megcsalja, míg a kapcsolat tragikus szakítással véget nem ér. Húsz év múlva találkoznak újra, szinte idegenül tekintenek egymásra. Aztán a hajdani lány, immár háromgyerekes családanya tragikus halálhíre a férfiban felszakítja a régi sebeket, felnyitja az emlékezet addig lakatra zárt ládáját, és fájdalmában írni kezd. E szerelem történetét, saját eletet írja meg könyvében Kárpáti Zoltán. A könyv műfaja meghatározhatatlan hiszen egyszerre irodalmi szinten megírt szerelmes regény és a hetvenes, nyolcvanas évek egyetemi diákéletének szinte dokumentumértékű leírása. Szereplői mind a valóságban létező emberek, tényei mind megtörténtek. Egy felnőtt férfi kegyetlen szembenézése fiatalkori önmagával és a csődbejutott első szerelemért érzett felelősségével, azzal a soha el nem múló érzéssel, ahogyan annyi év után még mindig visszatekint hajdani szerelmére, Lázár Gabira. Sodró, eleven nyelven megírt "memoár" ez, letehetetlen, lüktető ritmusú vallomás.

Gaál Péter - A ​csahos fenevad
Ez ​a könyv kimondottan és szándékosan laikusoknak készült. Szájbarágós alapossággal (egyéb ismereteket is bővítendő, remélhetőleg szórakoztatóan), a "kutya"-fajú állat beszerzésének a gondolatától az Avalon ködös partjáig vezető hosszú és viharos út taglalásáig le szeretne írni sok mindent, amit szerző véleménye...

Josef von Ferenczy - Perbeszédtől ​a párbeszédig
"Az ​Európa Dialógus Ferenczy József nagy találmánya" - írja Glatz Ferenc, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke e könyv előszavában. És nehéz volna felsorolni, mi mindent támogatott ennek a munkának a szerzője bátorító szavaival, személyes aktivitásával, olykor anyagi segítségével. Kezdeményezésére jött létre 1985-ben az ELLENTÉTEK PÁRBESZÉDE az európai kulturális örökségről. Részt vett a magyarországi SOS Gyermekfalvak alapításában. Ő szervezte Ceausescu bukásának másnapján az első magyar-román értelmiségi találkozót. Miként az 1992-es bonni EURÓPA DIALÓGUST is, amelynek egyik főszereplője Mihail Gorbacsov volt. Az ötlet megszületésétől kezdve azon fáradozik, hogy megvalósuljon az Alfa-projekt, hogy Budapestről sugározhasson a Kelet-Közép-Európát átfogó Együttműködés Csatornája. A hadsereg és a civil társadalom párbeszédének ösztönzésére hozta létre Magyarországon a HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖRT.

Covers_109689
Mackókaland ​- A strandon Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Mackókaland ​- A strandon
A ​kismackó imád homokvárat építeni és a strandon játszani. Ez a szépen illusztrált könyvecske segít a kisgyerekeknek, hogy új szavakat, kifejezéseket tanuljanak.

162773
Haj- ​és bőrbetegségek Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Haj- ​és bőrbetegségek
A ​széria jelen darabjában elsősorban a különféle fej- és bőrbetegségekre a klasszikus orvostudomány, a kínai gyógyászat, a természetgyógyászat, a homeopátia és a fitoterápia által javasolt gyógymódokat tanulmányozhatjuk. A panaszok ismertetése ábécésorrendben következnek az ajakherpesztől a bőrgombán és hajhulláson át, a pikkelysömörön és talpszemölcsön keresztül a zsíros hajig. Ezeken belül az adott probléma tüneteinek leírásán felül olvashatunk annak megelőzéséről és természetesen ötfajta kezeléséről, kiegészítve megannyi praktikus javaslattal. A kiadvány ábrajegyzékkel, kislexikonnal és tárgymutatóval zárul.

Cesar-aira-kisertetek
elérhető
2

César Aira - Kísértetek
César ​Aira argentin író második magyar nyelven megjelent kisregénye merőben szakít az Epizód egy vándorfestő életéből 19. századi világával, hiszen a történések színtere nem a latin-amerikai pusztaság vagy festői vadon, hanem egy félkész Buenos Aires-i luxusépület hét szintje, ahová a leendő lakók szilveszter napjának délelőttjén háztűznézőbe érkeznek. De a kisregény középpontjába nem az őgyelgő tulajdonosok kerülnek, hanem egy szegény chilei bevándorló család, amelynek feladata az építkezési terület felügyelése a tényleges átadás időpontjáig. A népes Vinas-család élete, érzelmei, örömei, családi viszályai az óév utolső napján szinte nagyító alá kerülnek, nemcsak a szereplők hétköznapjaiba, de a gondolataikba is belelátunk. A félkész házban azonban kísértetek is laknak. Ezek a természetfeletti jelenségek egymás között mulatnak, átnézve a földi teremtményeken, mígnem a kamaszodó mostohalánnyal, Patrival nem találkoznak. Aira regénye a mágikus realizmus eszközeivel tárja fel a chilei bevándorlók és argentin őslakosok - vagyis a munkásosztály és az újgazdag réteg - között húzódó szakadékot, miközben az épület rideg betonfalai egyre légiesebbé és áttetszővé válnak és egyre több kísértettel népesülnek be. Többféle életfilozófiával átszőtt, felkavaró történet, melyben a kísértetek, akár valódinak, akár képzeletbeliek, érzéki jelenlétükkel felforgatják a serdülő lány, Patri álomvilágát, miközben a falakról lógva jelzik az állónak tűnő szellem-időt, míg be nem üt a várva várt éjfél órája...

Covers_280571
Egerek Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Egerek
Tömör ​- Az egere helyes tartásának és gondozásának alapismeretei. Teljes körű - Mindazt tartalmazza, amit a kiválasztásról, a tartásról, az elhelyezésről, az ápolásról, az etetésről, a tenyésztésről és a színváltozatokról az tudnunk kell. Tényszerű - Mérvadó és tapasztalt állatorvosok és a tenyésztők írták egyesületei ellenőrizték

Boguslaw Michalec - A ​kis hableány
A ​"Matricás mesekifestő" sorozatunk a világirodalom klasszikus meséit mutatja be. A közérthető nyelv, a könnyen kezelhető könyvforma, a színes matricák és a bűbájos illusztrációk varázslatos utazásra hívnak a mesék világába. Várunk tehát minden gyereket az olvasáshoz, a színezéshez, a ragasztáshoz és a régi szép mesék átéléséhez. Térjünk vissza az Óperencián és az Üveghegyen túli országba, azok viszont, akik még nem jártak arra, azok nyissák nagyra a füleiket!

Koltay-Kastner Jenő - Juhász Zsuzsana - Magyar-olasz szótár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jutta Langreuter - Cápa ​kapitány és a Börtön-sziget
Cápa ​kapitány nagyon izgatott: Vén Bill, egyike a legrosszabb fajtából való kalózoknak, elrabolta legjobb barátját, Misit. A kapitány elhatározza, hogy megmenti a kisfiút. De amikor végre megtalálja a kalóz háromárbocosát, kiderül: csak Vén Bill van a hajó fedélzetén. Vajon mi történhetett? Hová tűntek a többiek? Cápa kapitány izgalmas kalandba keveredik, ennek során a Börtön-szigeten találja magát, ahol nemcsak Misit, hanem egy egész kalózcsapatot is meg kell szöktetnie...

Kollekciók