Ajax-loader

prerukkolások - hamarosan érkeznek

A felhasználók által prerukkolt példányok, amelyek hamarosan elérhetővé válnak.


Stieg Larsson - A ​tetovált lány
Negyven ​éve történt. Az agg milliárdos elveszítette unokahúgát, akit gyermekeként szeretett. S azóta is, évről évre, valaki – mintha az őrületbe akarná kergetni – minden születésnapján emlékezteti az idős urat arra a tragikus napra… Az évek óta tartó nyomozás új lendületet kap, amikor a férfi felfogad egy vesztes sajtóper után állás nélkül maradt, rámenősnek tűnő újságírót, hogy kísérelje meg az igazság kiderítését. Hisz sokan élnek még a rokonságból, akik akkor ott voltak. A gyilkosnak köztük kell lennie… Ugyanakkor egy jó hírű magánnyomozó iroda munkatársnője rááll az újságíróra, s szinte mindent kiderít róla, ahogyan mások sem bízhatnak abban, hogy titkuk rejtve marad a kivételes tehetségű, tetovált lány előtt.

Stieg Larsson - A ​lány, aki a tűzzel játszik
Tényfeltáró ​riport megjelentetésére készül a kérlelhetetlen szókimondásáról ismert folyóirat, a Millennium. Hogyan kerülnek Svédországba a prostitúcióra kényszerített fiatal külföldi lányok? Kik a futtatók? És mindenekelőtt: kik veszik igénybe - köztük befolyásos emberek - a rabszolgasorban tartott nők szolgáltatásait? Érthető, ha egyesek mindent megtennének, hogy a nevük kimaradjon a cikkből. A tetovált lány című regényből már megismert Lisbeth Salander is tudomást szerez a Millennium tervéről, mégpedig korábbi barátja és bajtársa, az újságíró Mikael Blomkvist számítógépéről. Így keveredik bele ez a furcsa, öntörvényű lány egy az egész országot izgalomban tartó gyilkossági ügybe. Hajtóvadászat indul ellene, de ha valakit, őt nem könnyű elkapni, pedig nem csak a rendőrség keresi...

Poul Arnedal - Ulla Kayano Hoff - 100 ​kép a világból, melyekre érdemes emlékezni
100 ​lenyűgöző kép, 100 csodálatos helyszín Födünkön. Mind a klímaváltozás áldozata, már ma is, és a helyzet egyre csak romlik. A Nobel Békedíjas ENSZ-bizottság klímajelentésére alapozva választottuk ki a világ leginkább veszélyeztetett pontjai, melyek szépsége egyszerre megindító és meglepő. Minden egyes helynek megvan a maga története, melyeket a képek alatt olvashatunk.

Lenkei Gábor - Méltósággal ​megérkezni
Lenkei ​doktor legújabb, színes képekkel is illusztrált könyvében olyan témáról írt, ami mindannyiunkat érint: a születésről. A fontos eseményeknek szeretjük megadni a módját. Ettől vagyunk Emberek. A létezésünk fontos része a tisztelet, az áhítat, a költészet, az esztétika, az átszellemültség és az emelkedettség. Az Ember számára természetes, hogy a távozóknak megadja a végső tisztességet. Miért nem adjuk meg az érkezőknek az első tisztességet? A mai gyakorlat szerint a szülés és a születés a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető méltóságteljes, és az esemény fontosságához mért tisztelettel kezelt történésnek. Segítsen Ön is méltósággal megérkezni...

Covers_100480
elérhető
7

Ismeretlen szerző - A ​Hollókirály és más mesék
A ​Hollókirály egy ködös estén feleségül kéri a Zöld Ember lányát. Az ifjú királynéra nehéz sors vár, meg kell küzdenie a gonosz varázslattal, és megszereznie a Kék Füvet, amelynek énekére újra emberré változik a Hollókirály. A címadó mesén kívül szerepelnek a kötetben varázslatos tündérmesék, valamint Aiszóposz és La Fontaine tanulságos fabulái és a világirodalom jeles szerzőinek, Homérosznak, Ovidiusnak, Boccacciónak történetei kitűnő költőink színvonalas átdolgozásában. A világirodalom kultúrkincséből válogatott mesegyűjteményt Kovács Péter művészi rajzai gazdagítják.

Pilinyi Péter - A ​magyar nyomdászat úttörői a XIX. században
A ​XIX. század kezdetén a nyomdáknak alig volt munkájuk, sőt igen kevés nyomda működött hazánkban. A napóleoni háborúk felforgatták a Habsburg-birodalmat, a nemzet a birodalom védelmére kelt vérrel és pénzzel, nem fordítottak energiát a nyomdaipar fejlesztésére. A század közepén feltűnő tehetséges költők, írók, lapszerkesztők egész sora adott munkát a nyomdáknak. Új nyomdákat alapítottak, képzett külföldi nyomdai szakemberek jöttek hazánkba fellendíteni a nyomdaipart. Az 1848-1849-es év a nemzet hősies küzdelmének a fénypontja, és egyúttal nagy tragédiája idején történelmi szerepet vállaltak magukra a nyomdászok, részesei voltak a sajtószabadság kivívásának, szerepet vállaltak magukra a kiáltványok, bankjegyek és hírlapok nyomtatásával. Ezt követte a hanyatlás korszaka, a nyomdák éppen hogy tengődtek. Új felvillanás az 1860-as években kezdődött. A kiegyezés után sorra indították a lapokat, új vállalkozók alapítottak nyomdákat a korszak legmodernebb gépeivel szerelték fel, egyszóval gyümölcsöző vállalkozás volt nyomdát működtetni. Ezekből a nyomdákból fejlődtek ki a ma is működő nagy nyomdák, sőt a múlt példáján okulva sorra alakulnak át részvénytársaságokká. Ez az életrajzgyűjtemény bemutatja a kor nyomdászainak, íróinak, művészeinek és könyvkiadóinak a hősi küzdelmét, kudarcait, dicsőségét az ipar felemelkedéséért és elismeréséért. Remélhetően a nyomdaművészet múltja iránt érdeklődőknek és a múlt kutatóinak némileg hasznára lesz. A leírt adatok és események egy szép múltnak tükrei, a jövő nemzedékei tanuljanak belőle az élet viszontagságai között a hivatásukban csüggedés nélkül helytállni.

Anna Claybourne - Rebeka Treays - Shakespeare ​világa
Shakespeare ​világa veszéllyel, izgalommal, változással teli hely volt. Az Erzsébet-kori London mocskos utcáin hömpölygött a tömeg, áradt a szó, a jókedv, az élet; de tanyát ütött a bűn is. A nép, akár az előkelő közönség, a legfényesebb mulatságra a város kétes hírű negyedeiben álló színházakban lelt. És minden darabíró közt leginkább Shakespeare-nek tapsolt. Tulajdonképpen mit, miről és hogyan írt Shakespeare? Mi az oka máig töretlen népszerűségének? Milyenek is a halhatatlan meséi szerelemről, féltékenységről, árulásról, bosszúról, családi viszályról, kísértő szellemekről, megannyi véres gyilkosságról? Miféle eszközökkel vonja bűvkörébe nézőit-olvasóit? Hogyan zajlott le egy Shakespeare kori színielőadás? Milyen egy mai? Mi a dolga a halhatatlan remekműveket színpadra állító rendezőnek, színésznek, jelmeztervezőnek vagy akár a díszlettologatónak? Anna Claybourne és Rebecca Treays bőségesen illusztrált könyve sok más mellett ezekre a kérdésekre keresi a választ. A Shakespeare-csoda bámulatosan gazdag elemzése aligha fogja kielégítetlenül hagyni olvasói kíváncsiságát.

Szentgyörgyi Rita - Kiváltságos ​beszélgetések a filmvilágból
Kiváltságos ​találkozások kulisszatitkai helyett inkább benyomásokra, hangulatokra hagyatkozom, úgy ahogy az emlékezet előhívja őket a belső kamera rögzítette képekből. Filmfesztiválok, színházi öltözők, próbatermek, kávéházi asztalok, művész otthonok szolgáltak az alábbi beszélgetések színhelyéül. Nem szátorkról szeretnék szólni, hanem a filmvilág meghatározó egyéniségeiről, akik elfogadva beszélgetőtársuknak, megajándékoztak a bizalmukkal. Hát emlékezem... Marco Ferreri jóságos kék tekintetére, amely köré "télapós" szalálla vont iróniát. Marcello Mastroianni nikotintól sárga ujjaira, kézműves kezére, amivel elromlott riportermagnómag bütykölte. Michel Piccoli megnyugtató hangjára, a szavak közötti csendekbe sűrített melankóliájára. Vittorio Gassman Don Quijote szerű alakjára, nagy levegővételeire. Bernardo Bertolucci magas homlokára, fehér panamakalapjára, enyhe raccsolására. Roman Polanski csibészes mosolyára, lezserségére. A vörösesbarnára festett hajú Alberto Sordi ráérős kíváncsiságára. Pierre Richard szerény bohémtanyájára, szomorú clown arcára. Nino Manfredi élénk gombszemeire, határhalan kommunikációs éhségére. Gérard Depardieu napfénytől hunyorgó tekintetére zaklatott állóbeszélgetésünk alkalmával. Az Omar Sharif szemeiben megbúvó halálfélelemre röviddel szívinfarktusa előtt. Jean-Paul Belmondo százfogú nevetésére barokkosan túldíszített színigazgatói szobájában. Clint Eastwood kimunkált ráncaira, jelentőségteljes szüneteire. A másnapos Christopher Lambert fojtott hangjára. A maratoni futásra a cipőjétől laza mozdulattal megszabadult Monica Vitti után Jean-Louis Trintignant szemérmes bicegésére, amint közeledik felém a párizsi utcán. Raf Vallone filmmúzeumnak beillő lakására, a családi körben zajló kellemes társalgásra. Az Ornella Muti homlokán csillogó szépségtapaszra. Claudia Cardinale "holdfény" sminkje alól felvillanó tüzes szemeire. Isabella Rossellini olaszos gesztikulálására, férfikezeire. Gina Lollobrigida megtévesztő játékára, ahogy a titkárnőjének álcázza magát telefonon. Franco Nero fürkésző tekintetére, szigorú agglegény elveire. A Liv Ullmann meztelen arcán pergő könnyekre, amint halott szüleiről mesél. A topisan öltözött Sophie Marceau durcás, öntudatos válaszaira. És emlékezem egy kedves hangvételű levélre Sophia Loren kézírásával... Hát valahogy így kezdődött az egész, a genfi Ponti villába küldött interjúkérő levéllel. Ha belegondolok, Sophia Loren kék csíkos papírlapokra diktált válaszai indították el bennem ezt az ártalmatlan szenvedélyt. Abban a reményben adom most közre az elmúlt tíz-tizenkét év filmes találkozásainak lenyomatát, hogy hasonló örömüket lelik az olvasásban, mint én az elkészítésükben.

Anna Claybourne - Az ​emberi test rejtélyei és csodái
Tárgyilagos, ​szemet gyönyörködtetően illusztrált, minden részletre kiterjedő kötet az emberi testről és annak működéséről. - Az emberi testet bemutató lenyűgöző fényképek, részletes ábrák, meglepő metszeti képek, röntgenképek és mikroszkópos felvételek - Világos, közérthető magyarázatok - Kísérletek és tevékenységek, melyekkel magad is megmérheted saját pulzusodat, tesztelheted reakcióidődet és becsaphatod agyadat optikai csalódás útján - Elképesztő adatok és világrekordok, például a világ legmagasabb emberéről, a valaha élt legidősebb emberről és a leghosszabb körmökről.

Andrea Wandel - Kaland ​a hegyekben
Jennynek ​nagyon hiányzik a kedvenc lova. A tudta nélkül adták el, ezért úgy érzi, többé már egy lóhoz sem tud kötődni. Ám a Napsugár tanyán minden megváltozik. Találkozik egy lóval, aki nagyon hasonlít szeretett Derbyjére, és a lány akaratlanul is kezdi megkedvelni. Eközben a tábor napjai csöppet sem telnek egyhangúan: a haflingi csibészek újra elszöknek, és több lóval együtt eltűnnek a hegyek között. Jenny összeomlik, mert sejtelme sincs, vajon láthatja-e még valaha új kedvencét. A lovak keresésére indított mentőakció azonban káoszba fullad. April és csapata egy elhagyott tanyára bukkan, ami sötét titkot rejt; April anyukájának döntése következtében pedig egy csapat lova komoly veszélybe kerül...

Bosszu
elérhető
3

Jane Ayres - A ​bosszú
Maz ​már nagyon várja a barátnőjét, Alice-t, aki látogatóba érkezik a lovával, Logannel. Ugyanakkor kicsit nyugtalan is, hiszen Logan korábban az övé volt. Vajon a póni megismeri majd régi otthonát? Hiányzott neki Maz? De Maz legfőképpen a saját kancája, Sharna miatt aggódik. A két ló legutóbbi találkozása katasztrofálisra sikeredett: Sharna, a bizalmatlan megmentett kanca rossz néven vette, hogy meg kellett osztania Logannel a legelőjét. Amikor Alice megérkezik, Maz félelmei beigazolódnak. Csakhamar azonban még súlyosabb dolgok miatt kell aggódniuk. Valaki szemmel tartja a lányokat és a pónikat. Valaki, aki bosszút forgat a fejében...

Pamela Kavanagh - Lódobogás ​a szélben
Paták ​zaját hozta a szél a kihalt mocsár felől: gubancos szőrű vadpónik közeledtek vidám, könnyű vágtában: szilaj, szabad ménes. Egyszeriben elfelejtettem, milyen idegen ez a táj. Megfeledkeztem Hob Torról, a távolban oly kísértetiesen magasodó sötét hegycsúcsról, s egy pillanatra még a lápvidék sivár peremén álló erős kőkunyhót is elfeledtem, amit Anya és én most az otthonunknak hívunk. Egy póni! Van egy istállónk, s hozzá egy soványka legelőnk is, miért nem tartunk hát pónit? Shelley-nek és mamájának nagy lépés volt Amerikából Angliába költözni. Shelley elhatározza, hogy lesz egy saját pónija, akin majd lovagolni tanulhat, s innentől fogva úgy tűnik, kezdenek jobbra fordulni a dolgok. Ekkor azonban Shelley-nek az az érzése támad, mintha valaki vadászna rá. Ki lehet ez a rejtélyes szerzet? Vajon van valami köze Hob Tor baljós legendájához? Shelley elhatározza, hogy utánajár, de ez veszélyesebbnek bizonyul, mint amire számíthatott volna.

Joanna Campbell - A ​ló, akit Csodának hívnak
Ashleigh ​Griffen megfogadta: soha többé nem fog másik lovat szeretni azok után, hogy szülei tenyészfarmján az összes lovat elpusztította egy szörnyű betegség - közöttük a kislány legkedvesebb lovát, Csillagport is. A szülők a Townsend-birtokon kapnak állást, a családnak költöznie kell hát, és Ashleigh már előre utálja az új helyet. De akkor egy kicsi, beteges csikó születik, egy gyönyörű, sárga kis kanca, aki nagyon hasonlít Csillagporra. Senki sem hiszi, hogy a kancacsikó életben marad, vagy hogy megérné fáradozni a megmentésével. Senki, egyes-egyedül Ashleigh. Vajon képes-e csodákat tenni egy kislány szeretete?

2014-10-13_08.26.38
Hímzett ​babaruhák Ismeretlen szerző
elérhető
7

Ismeretlen szerző - Hímzett ​babaruhák
E ​kivételesen szépen illusztrált könyv nyolc egyedi, gyönyörű babaruha elkészítésének módját, illetve szabásmintáját mutatja be. Az egészen egyszerűtől a legkényesebb ízlést kielégítő csipkével és különleges hímzéssel díszített darabokig szebbnél szebb ruhácskák közül válogathatunk. A jól követhető és a munkafázisokat bemutató fotók elvarázsolnak mindenkit, aki szívesen varr, álljon bármely szintjén is e tudománynak.

Diane Karlstrom - Isten ​veled, Ábránd!
Aliz ​rettenetesen boldogtalan. A lovardában elaltatták a kedvenc lovát, és csúnyán összeveszett a legjobb barátnőivel. Ráadásul a nyári szünetben egy hétre el kell utaznia depressziós anyukájával egy eldugott vidéki üdülőházba. Jobb kedvre derül, amikor megtudja, hogy Ábránd, a ló, akit gyerekkorában nagyon szeretett, még mindig életben van - csakhogy aggasztó körülmények között találja! Ábránd gazdája beteg, és nem tud törődni vele, Aliz édesanyja pedig nem érti, miért olyan fontos a lányának, hogy megmentse a lovat. Aliz úgy dönt, kézbe veszi a dolgokat, és belevág egy kalandba, amely mindörökre megváltoztatja az életét...

Patricia Schröder - Mindenki ​egy ellen
Szonja ​és Viki barátnők. Nemrég még Laura is hozzájuk tartozott, de egy ideje összevesztek vele, és azóta Vikinek elég rosszul mennek a dolgai. A három lány ennek ellenére rendszeresen találkozik a Palazban, egy ifjúsági klubban, ami nemcsak szuperül van berendezve, hanem a legjobb fejek is látogatják. Ide jár Alex is, aki végül megmutatja Vikinek, hogy mi is az az igazi barátság.

Gyerekruha_varras
Gyerekruhavarrás Ismeretlen szerző
elérhető
17

Ismeretlen szerző - Gyerekruhavarrás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Daniel Keyes - Virágot ​Algernonnak
Ennek ​a regénynek rendhagyó a története: először novella volt, szépirodalmi és tudományos-fantasztikus antológiáknak egyaránt kedvelt darabja, utána televízió-dráma lett belőle, s csak azután teljes jogú és méretű regény. Nem véletlen, hogy a tudományos-fantasztikus irodalom is magának követeli Keyes művét: a gyengeelméjű Charlie Gordon zsenivé operálása, majd eredeti állapotába való rohamos visszahanyatlása valóban hálás témája lehet a science fiction népszerű műfajának. De ez a regény több merőben fantasztikus témánál: mélységesen hiteles lélektani rajza egy rokonszenves személyiség fejlődésének, s a tragédiába torkolló befejezés mégsem elkeserítő, hanem felemelő: Charlie Gordon a mesébe illő pálya befutása és a végső zuhanás után is megőrzi emberi tartását, élni akarását, optimizmusát.

Cathy Kelly - Szerelmi ​leckék
Három ​nő, három szerelem, három búcsúzás Izzie magas, gyönyörű és független nő, aki a New York-i divatszakmában lett sikeres. Az elveiből eddig sosem engedett, egy nap azonban beleszeret egy nős férfiba, a szenvedélyes kapcsolatból pedig nincs könnyű kiút… Anneliesét negyven év után hagyja el a férje, ráadásul a legjobb barátnőjéért. Miután elveszti a számára két legfontosabb embert, egyedül kell újrakezdenie az életét... A bölcs Lily mindenki támasza. Amikor kórházba kerül, a múltjából régen eltemetett titkok látnak napvilágot, és ez mindhármójuk életére hatással van... A szálak összefutnak, a szerelem éppúgy megtalál mint a csalódás, de vajon tanulhatunk-e a szerelmi leckékből? Az írországi Wicklow-ban élő Cathy Kelly Anglia egyik legnépszerűbb írónője, aki Mindig és Örökké című művével elnyerte az Év Romantikus Regénye díjat. Rajongóinak Cathy sokkal több, mint egy a sikerszerzők közül. Ő maga AZ ÍRÓNŐ – akire barátnőként is lehet gondolni, és aki rohanó világunkban nemcsak szórakoztat, hanem életörömöt, jókedvet is ad. Cathy Kelly harmadik bestsellerre a női olvasók millióit kápráztatja el.

Juhani Peltonen - Salomo ​és Ursula / Vadászat karácsonykor
Minden ​kornak és minden irodalomnak megvan a maga tragikus szerelmespárja: a XX. századi finn irodalom Rómeó és Júliája talán minden más társánál, elődjénél védtelenebb, kiszolgáltatottabb, tragikusabb. Az 1941-ben született, ma már világszerte ismert finn író, Juhani Peltonen ironikusan, ám mély emberi együttérzéssel rajzolja meg szerelmes hősei alakját, akik szembefordulnak a fogyasztói társadalommal, de a könyörtelen embertelenséggel, az őket körülvevő és bennük pusztító elidegenedéssel szemben csak tiszta szerelmüket, jóságukat tudják felmutatni, és az még a szép halálhoz sem elegendő. A kötet második írása fanyar és kiábrándult történet két jó barátról, akik magukra maradtak, és egy rosszul siekrült házasság hajótöröttjeiként sorsukkal, céltalan életükkel a magánélet síkján túl is az emberi élet nagy kérdéseire, az élet, a szerelem és a halál mélységei között vergődő embernek a boldogság utáni vágyára keresik a választ.

Covers_76218
Képes ​gyermeklexikon Ismeretlen szerző
elérhető
3

Ismeretlen szerző - Képes ​gyermeklexikon
A ​Képes gyermeklexikon közel 1000 szócikket és színes képet tartalmaz.

Javier Sierra - A ​kék dáma titka
Jennifer ​Narody álmot látott; egy kék ruhás apáca jelenését, aki 362 évvel ezelőtt Új-Mexikóban térítette az indiánokat. María Jesús de Ágreda az inkvizíció vádirata szerint hatezer mérföldet tett meg, miközben szemtanúk állítják, hogy ki sem tette a lábát a zárdából. Egy fiatal újságíró egy kis spanyol faluba menekül a tomboló hóvihar elől, ahol megleli a „kék dáma” 17. századi zárdáját, és veszélyes nyomozásba kezd. Egy pap váratlanul meghal, és az apáca titkát rejtő kéziratot ellopják. Európán és Amerikán keresztül indul az eszeveszett hajsza, amelyben a CIA, a Vatikán, a kémelhárítás és a média is szerephez jut. Vajon a „kék dáma” volt az első időutazó? Vajon a Vatikán valóban létrehozta a történelem első és legkülönösebb időgépét? Sierra páratlanul izgalmas regénye történelmi tényeken és a szerző nyomozásán alapszik, amelyben egy eddig ismeretlen világot tár a szemünk elé. Félelmetes és felemelő történet egy 400 éves összeesküvés leleplezéséről, a negyven országban kiadott világhírű író tollából.

Sánta Ferenc - Az ​ötödik pecsét
A ​regény cselekménye 1944-ben, a nyilas terror napjaiban játszódik. Négy kisember beszélget estéről estére egy kocsmában az élet nagy kérdéseiről, erkölcsről, lelkiismeretről. A könyv megfordítja a mindennapi históriát: ezek az emberek, amikor komolyan, őszintén végiggondolják a sors kínálta lehetőséget - embertelenség árán menekülni az embertelen pokolból -, elbuknak, de amikor maga az élet állítja eléjük a nagy kérdést, egytől egyig az emberi tisztaság és bátorság hőseivé magasodnak.

Milan Kundera - Nevetséges ​szerelmek
A ​kötet az író 75. születésnapja alkalmából jelenik meg újra."Az első nevetséges szerelem 1958-ban íródott és az "Én, a búbánatos Isten" címet viselte. Akkoriban a Kulcstulajdonosok című drámán dolgoztam-gyötrődtem, és a munka szünetében, pihenésképpen; kikapcsolódás gyanánt írtam meg életem első elbeszélését – könnyedén, élvezettel. Csak később, kellő távlatból visszatekintve eszméltem rá, hogy ez a könnyedség és élvezet nem annak volt a jele, hogy ez a minden verejtékes erőlködés nélkül papírra vetett elbeszélés afféle mellékes, jelentéktelen ujjgyakorlat lett volna, éppen ellenkezőleg, ahogy mondani szokás, ebben a műben leltem meg először önmagamat, találtam rá hangnememre, sajátságos, a világtól és saját életemtől való ironikus távolságtartásra, ekkor lett belőlem regényíró (potenciális regényíró), ettől a pillanattól datálódik egyenes ívű irodalmi fejlődésem, amely ugyan továbbra is bővelkedett meglepetésekben, ám alapvető fordulatot, irányváltást nem hozott.”A Nevetséges szerelmek című elbeszélésciklus további írásai 1958 és 1963 között születnek és jelennek meg – folytatásban, összesen három füzetben. 1970 elején a három füzetet egy kötetben is kiadják Ezt a kiadást dolgozza át, komponálja újra a szerző az ugyancsak 1970-es francia, majd az 1991-es cseh kiadás számára. Most e legutolsó, az író által véglegesnek és hitelesnek tekintett változatot veheti kézbe a magyar olvasó.

Kundera
elérhető
47

Milan Kundera - Tréfa
Az ​ötvenes évek Csehszlovákiájában játszódó történet főszereplője, Ludvik Jahn egyetemista képeslapot küld pártiskolára vezényelt menyasszonyának. A nyitott képeslapra írt, tréfásnak szánt mondataiért barátjának vélt évfolyamtársa feljelenti, s Ludvikot kizárják a pártból, eltávolítják az egyetemről. Ezzel nem csupán az érvényesülés lehetősége szűnik meg számára, hanem különböző megpróbáltatások is kezdetüket veszik. Végül Ludvik elhatározza, hogy bosszúból gonoszul megtréfálja álnok barátját, ám tréfája ismét visszájára fordul. A regény - néhány drámai részlet és esszészerű betét kivételével - a személyi kultuszt a parodizáló eszközök kihasználásával megrajzolt karikatúrája. Regényének újszerűségét és jellegzetességét a minden szóképet kerülő, egyszerű és racionális stílus és a konstruált voltát leplezetlenül feltáró cselekményszövés adja meg. A mű, amely egy atrocitásokkal teli, kegyetlen korszak tükre, elsősorban a modern regény kedvelőinek olvasmánya.

Milan Kundera - A ​regény művészete
"A ​regény állandó, hűséges kísérője az embernek a modern idők kezdete óta. A "megismerés szenvedélye" (amit Husserl az európai szellem leglényegesebb vonásának tekint) ekkor uralkodott el rajta, hogy megvizsgálja az ember konkrét életét, és megóvja >>a lét feledésé<>életvilágra<, a regény regénye, amely sok-sok szellemi izgalmat, felfedezést, kalandot kínál az olvasónak.

Kozma Vera - A ​kézikötés története
Mit ​fejtett fel Pénelopé? - Jézus varratlan köntöse - Uralkodók harisnyái, püspökök kesztyűi Az ősi leletektől a modern térplasztikákig mindent megtudhat ebből az albumból, amit a kézikötésről tudni érdemes. A könyv gazdagon illusztrált, száznál több színes képet és rajzot tartalmaz Huszonöt különleges modell leírása is megtalálható a könyvben: saját kezűleg készítheti el az elegáns kabátokat, poncsókat, kardigánokat

Lassusag
elérhető
65

Milan Kundera - Lassúság
Miért ​tűnt el életünkből a "lassan járj" öröme, és miért nem fogadjuk meg a "tovább érsz" jó tanácsát? Hová lettek a népdalok sehová sem siető vándor-legényei, akik a szabad ég alatt háltak, s egy cseh közmondás szerint "a Jóisten ablakait nézegették"? - teszi fel a kérdést legújabb regénye elején a cseh származású, de immár franciául író Milan Kundera, és két vidéki utazás - egy XX. századi rohanó és egy XVIII. századi ráérős - valamint két szerelmi kaland elbeszélésével adja meg a választ. Az író és felesége egy szállodává alakított Párizs környéki kastélyban tölti a hétvégét. A kastély, ahol a környékbeliek szerint a hajdani lakók kísértenek, a XVIII. században különös, libertinus szerelmi románc színhelye volt. E kaland nem mindennapi tapasztalatokat szerzett hőse találkozik össze a kastély parkjában XX. századi hasonmásával, egy, a kastélyban zajló nemzetközi konferencia résztvevőjével, aki éppoly különös szerelmes éjszakát élt át. A két hős próbálná megosztani egymással érzéseit, élményeit, gondolatait, ám próbálkozásuk kudarcra van ítélve. Mintha nem is egy nyelven beszélnének. A világhírű szerző korunk két nagy egzisztenciális témáját vizsgálja-elemzi ebben a szellemes, vidáman ironikus, remekül megszerkesztett, igazi intellektuális élvezetet nyújtó, szórakoztató regényben: a rohanást (a történelemét és az egyénét), valamint az exhibicionizmust (az intellektuellek és a politikusok erkölcsi exhibiciozizmusát, féktelen vágyát, hogy indiszkrét módon közszemlére tegyék magánéletüket.)

Angelica Ralphstone - A ​legendák és történelmi mítoszok földjén
Az ​emberiség kezdetek óta ragaszkodott mítoszaihoz, legendáihoz. Igen sok ősi történet szinte változatlanul terjeng kultúrkörökben anélkül, hogy lényege bármit is változott volna az idők folyamán. De vajon tudjuk-e, hogy számos, kevésbé ismert történet honnét is származik? S vajon az unalomig jól ismert dolgok is úgy történnek-e, ahogy évszázadokon keresztül híresztelték? Albumunkból megismerhetjük az első legenda születését, kalandozhatunk a kelták nyomában, fény derülhet Wales titkaira, megtudhatjuk, honnan származik a vízözön legendája, felfedezhetjük a maják ősi világát. Ezekre és számos más kérdésekre próbálunk válaszokat adni könyvünk lapjain, sokszor meglepő fordulatokkal kecsegtetve az Olvasót, mindezt gazdagon illusztrálva. Jó szórakozást kívánunk!

Lainey Reese - Asztal ​három főre
Két ​falatot harapott a Nagy Almából. Riley Ramirez tudta, az egész élete megváltozik, amikor New Yorkba költözik. Arra azonban nem számított, hogy már a városban töltött első éjszakáján bekövetkezik. Első látásra őrjítő vonzalmat érez egy éjszakai klub tulajdonosa, Kincade Marshall iránt, ami a másik fél részéről is azonnali viszonzásra talál. Amikor rájön, hogy a férfi, aki ízig-vérig dom, teljes megadást vár el tőle, még akkor is, ha arról van szó, hogy behódoljon a legjobb barátjának, Trevor Weelingtonnak, készségesen, sőt buzgón veti bele magát a szexuális kalandozásba. Cade és Trevor a barátságuk kezdete óta megosztottak mindent, beleértve a nőket is. Most viszont egyetlen Riley-val töltött éjszaka elegendő, és rájönnek, ő álmaik hölgye. Teljes érzéki fegyvertárukat bevetik, hogy meggyőzzék, többről van szó holmi alkalmi kalandnál. Alighogy Cade és Trevor Riley-ra irányítja a figyelmét, valaki a tudtukon kívül támadást intéz a törékeny kapcsolat ellen, és mire rájönnek, már majdnem késő. Az illető célja Riley halála. A barátok, akik az „igazi” megtartásáért harcoltak, hirtelen kénytelenek a nő életéért küzdeni.

Gina L. Maxwell - Elcsábítani ​Hamupipőkét
Az ​MMA harcos Reid Andrews mérkőzése előtt néhány hónappal komolyan megsérül, így annak az esélye, hogy visszaszerezze félnehézsúlyú bajnoki címét, elúszni látszik. Edzője elküldi gyógykezelésre, orvosa pedig nem más, mint Reid gyerekkori barátjának időközben felnőtt kishúga. Lucie Miller, a szétszórt könyvmoly szintén segítségre szorul. Bármire képes lenne, hogy meghódítsa orvos kollégája és titkos szerelme szívét, így kapva kap az alkalmon, amikor Reid csábítási leckéket ajánl cserébe azért, hogy Lucie éjjel-nappal ellenőrizze felkészülését karrierje legfontosabb meccsére. Reid hamarosan élete legnehezebb küzdelmét vívja Lucie szívéért, mielőtt a lány valaki másnak adná..

F. Nagy Angéla - Különleges ​konyha
A ​Különleges konyha új - bővített és korszerűsített - kiadása A család szakácskönyve folytatása. Megtalálható benne a francia hagymaleves, a sólet vagy a Bácher Iván hiányolta makói pecsenye elkészítésének leírása, hogy csupán néhányat említsünk a több száz recept közül. A receptek nehézségi fokát (egyszerűbb vagy bonyolultabb voltát) a receptcímek melletti jelzések mutatják. Az étrendek összeállítását a betűrendes címmutató segíti, az egyes receptleírásokat a részletes tárgymutató alapján találhatjuk meg.

Kollekciók