Ajax-loader

elérhető könyvek

Minden, ami elérhető: rukkolt és eladó példányok.


Varga Lóránt - Széttört ​vázák
A ​kastélyba nyolc ember kapott meghívót. Csak ők nézhetik meg azt a páratlan kiállítást, amit a kastély első gazdája és annak örökösei gyűjtöttek össze. De ők nyolcan nem véletlenül lettek kiválasztva... A kastélyt gróf Herold Hardenstein építette egy asszonynak, aki ismeretlen, távoli vidékről érkezett, hogy megtanítsa a férfit az életre, majd újra eltűnt, hogy feladja szerelmének a legnagyobb feladatot, amit ember megoldhat... A könyv a keresésről szól. Mindenkinek vannak kérdései. Miért élünk? Hová tartunk? A gróf elveszett kedvesét keresi, az olvasó pedig felismeri, hogy saját kérdéseire, is így találja meg a választ. Minden történet tanít. Ez a könyv megtanít minket keresni.

Bagyinszki Zoltán - Aggtelek ​- Wieliczka
Tisztelettel ​várjuk Önt egy rendhagyó utazással kapcsolatos vetítésre és beszélgetésre. A debreceni Tóth Kiadó gondozásában megjelent Aggtelek-Wieliczka című album egy igazi postakocsival történt utazás keretében állít emléket a magyar–lengyel barátságnak. A gyönyörű tájak és a felvidéki történelmi városok mellett, a hucul lovak, a postakocsik világa, az Aggteleki cseppkőbarlang, a Wieliczkai sóbánya is bemutatásra kerül. A Kazincbarcikáról indult nosztalgia postakocsi szerelvény az egykori sóút mentén haladt egészen Krakkó városáig. A szerzővel, Bagyinszki Zoltán fotográfussal és Nagy Imre alpolgármester úrral, a projekt menedzserével Sajó Attila igazgató úr beszélget.Kérjük, tiszteljen meg bennünket jelenlétével, érezze jól magát velünk a könyvek világában. A program keretében a sajtó számára korlátozott számban könyvek kerülnek átadásra, a közönség körében pedig fotókat és könyveket sorsolunk ki.

Felix Salten - Bambi ​gyermekei
Ahogy ​hajdanán Bambi, a népszerű állatregény hőse bársonyos bundájú kis őzgidából erős és okos bakká nőtt, úgy érik felnőtté a szemünk láttára két gyermeke, Genó és Gurri egyetlen év leforgása alatt. Anyjuk, a szelíd Falina oltalmazza őket, miközben fajtájuk életének szabályait tanulják a gyönyörű és könyörtelen természet ölén. Ám életüket vérengző vadak fenyegetik, és náluk is veszélyesebb Ő, az ember, aki néha távolról öl a Dörgőkézzel, máskor viszont a jóságos gondviselés szerepében lép fel. Nehéz volna e rejtelmek közt eligazodni, de Bambi, aki az erdei őzek fejedelme lett, messziről figyelemmel kíséri gyermekei életét, védi, neveli és oktatja őket. Mire letelik az esztendő, a félénk és túl óvatos Genóból bátor bak, a kis család elismert feje lesz, aki így vidám és vállalkozó szellemű kis húgával, Gurrival együtt végre önálló életet kezdhet. A regényt Stark Ferenc fordításában, Szecskó Péter rajzaival ajánljuk új olvasóinknak, és azoknak, akik szívesen izgulták végig Bambi izgalmas kalandjait is.

Jacqueline Wilson - Szerelmi ​leckék
A ​brit író legújabb történetében Prudence 14 éves, de csak most kerül iskolába, eddig ugyanis otthon tanította szigorú apja. A számára új környezetben kilóg a sorból, egyetlen vigaszát a rajzórák jelentik. Tanára kedvessége, figyelme azonban szerelmet ébreszt a lányban, aki azt reméli, hogy érzelmei viszonzásra találnak, s több lehet a kapcsolatból egy egyszerű tanár-diák barátságnál...

E. Lockhart - A ​pasilista
Ruby ​Oliver tizenöt éves és pszichológushoz jár. Bár ez kicsit szokatlan, ne ítéljünk elhamarkodottan: elég nehéz időszakot élt meg az elmúlt tíz napban: - szakított vele a pasija - szakított vele a legjobb barátnője (Kim) - szakított vele a többi barátnője is (Nora, Tücsök) - valami gyanúsat művelt egy pasival - valami felnőtteset művelt egy pasival - összeveszett egy pasival - megitta élete első sörét (valaki a kezébe nyomta) - és az anyja rajtakapta (aú!) - volt egy pánikrohama (nagyon rémisztő) - elvesztett egy meccset (ő a kapus) - elrontott egy matekdogát (bár ki fogja javítani) - megsértette Meghan érzéseit (még ha nem is igazán barátok) - kivetette magából a társadalom (senki nem ül vele ebédnél) - tele van firkálva a nevével a lányvécé (és ki tudja, hogy mi van a fiúkéban?) De aggodalomra semmi ok. Ruby azért él, hogy elmesélje.

Covers_328678
Kedvenc ​varázslatos meséim Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Kedvenc ​varázslatos meséim
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Götz Eckardt - Diego ​Velázquez
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bolgár György - Beszéljük ​meg!
„Lehet, ​hogy a Beszéljük meg! hallgatóinak jelentős része azért figyeli a műsort, mert szeretné tudni, milyen a közhangulat, milyen az emberek véleménye, de az is lehet, hogy elsősorban az emberek érvelése, indulata vagy néha akár kemény odamondogatása érdekli. Tény, hogy a rádióban megszólaló hallgató gyakran nem válogatja meg a szavait, pontosabban nem úgy válogatja meg, ahogy a széles nyilvánosság előtt illene. Sőt talán éppen annak tudatában, hogy őt most sokan hallgatják, jól odapörköl az általa nem szeretett pártnak, politikusnak, hatalomnak, ellenzéknek... Előfordul, hogy a műsorvezető közben kétségbeesetten töpreng azon, mivel is ellensúlyozza a szókimondó, de durva véleményt, a hallgató viszont mindenfajta szerkesztői erőlködéstől függetlenül alapvetően a betelefonáló szavára figyel. És egyébként igaza is van, mert az a lényeg.” - írja Bolgár György az éppen nyolc évet, több mint hatszáz adást megért műsorról, az ország egyik legnépszerűbb rádióműsoráról.Ez a könyv a Beszéljük meg! történetét meséli el, á kulisszatitkok, a bírósági perig vezető viták, de mindenekelőtt a felidézett adásrészletek révén. Fordulatos és tanulságos történet, azoknak is, akik hallgatják a műsort, és azoknak is, akik csak hallottak róla.

Pásztory Attila - Rákos Etelka - Sportjátékok ​I.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mickey Spillane - Halálos ​hajsza
Mike ​Hammer magánnyomozó egyszemélyes kereszteshadjáratot folytat a városát elöntő bűnözési hullám ellen. Véletlenül tanúja lesz egy véres leszámolásnak, amelyet csak az áldozat kisgyermeke él túl. Megfogadja, hogy elkapja a gyilkosokat. Ezzel kezdetét veszi a küzdelem a korrupt rendőrség, a politikailag befolyásolt ügyészi apparátus és a pénz mindenható uralma ellen. Mike Hammer megpróbál igazságot szolgáltatni mindazoknak, akik senki másra nem számíthatnak.

Anita Shreve - A ​víz súlya
A ​regény igaz történeten alapul. 1873-ban valóban meggyilkoltak két nőt egy kis szigeten, nem messze New Hampshire partjaitól. Fel is akasztották a tettest. Vagy inkább azt, akit annak véltek? Jean, a fiatal fotóriporternő lapja megbízásából hajón ered a jó százéves bűntény nyomába férje és kislánya, valamint sógora és annak barátnője társaságában. A férj Thomas, a költő, akit Az utolsó találkozás olvasói már jól ismernek. Öt személy van a hajón, de csak négyen térnek vissza az utazásról, mely után valamennyiük élete gyökerestül megváltozik... Anita Shreve két drámai cselekményszálat fon össze izgalmas olvasmánnyá, melyben féltékenység, bizalom, árulás s az érzelmek szinte követhetelen hullámzása kulcsszerepet játszik.

Marcello Venturi - Sandra Orienti - Manet ​festői életműve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pierre Nessmann - Szobanövények
E ​praktikus könyvecske közel hatvanféle szobanövénnyel ismerteti meg az olvasót. Világos, rövid leírások, színes fotók és magyarázó rajzok mutatják be a növények jellegzetességeit. Szaktanácsok segítik a szobanövények kedvelőit az öntözésről, ápolásról, gondozásról, szaporításról és a növények elhelyezéséről.

Grósz Zoltán - Kvíz-párbaj
600 ​kérdést tartalmaz a könyv, 30 fejezetben, mindegyikben vegyesen az irodalom, a történelem, a földrajz, a zene, a tudománytörténet, a biológia köréből és egyéb alapfokú ismeretekből szemezgetve. A kérdések között vannak rövidek, tömörek és vannak olyanok, amelyeket bővebb magyarázat, szövegidézet kísér. Minden kérdésre 4-4 megoldást kínál a szerző, ezek közül a helyes válasz a tudás kiértékelésével az egyes fejezetek végén található. Intellektuális szórakozásra, vagy ismeretei felelevenítésére vágyó felnőttnek kellemes időtöltést, gyerekeknek pedig játékos tanulást ígér az összeállítás.

Ursula Braun-Bernhart - Virágdíszek
A ​szerző az ismert „mein schöner Garten” kertészeti magazin szerkesztője. Szenvedélyes kertész lévén szívesen készít virágdekorációkat, és intenzíven foglalkozik a virágdíszítés témakörével. A bemutatott kompozíciók közül több az ő ötlete nyomán készült. Minden évszakban a legszebb virágokkal varázsoljuk a lakásba a tavasz vidám színeit, a nyár virágpompáját, valamint az ősz és a tél hangulatát. A könyv lépésről lépésre bemutatja, hogyan készíthetők el egyszerűen e csodálatos virágdíszek. - számos költségkímélő megvalósítási javaslat - rendkívüli csokrok és koszorúk - a csokorkötés alaptechnikái - fantáziadús asztali dekorációk és illatos potpourrik - adventi és karácsonyi virágdíszek

Covers_20247
elérhető
1

Sásdi Sándor - Veronika
Amikor ​Gustave Flaubert-t híres regényhősnőjéről faggatták, így felelt: \"Madame Bovary? C\'est moi!\" Művemben, amelyet az olvasó most a kezében tart, úgyszólván szétapróztam magamat, a kinevettetés kockázatát vállalva mondom: valamiképpen Tundra, a kutya is én vagyok, az \"aki\" alázatosan lépked a kastély fiatal úrnője után. Én vagyok Ernő, a gyámolításra szoruló \"lovag\", a könnyelmű, léha, nőcsábász uraság, de osztozom Veronika, a hősnő bolondériáiban, annyira, hogy visszatérő, kísérteties álmait is elfogadom. Én vagyok a parádés kocsis mezítlábas gyereke, aki csak a kastélyok díszes kapujáig juthat el, de az igásudvar poros félszerében célravezetően hancúroz az uraságlánnyal, felpattan a sutba dobott jármű bakjára, hajtja a láthatatlan fogatot elképzelt hegyen-völgyön át, miközben szorongatja. öleli azt, akit társadalmi törvények tüskés sövénye választ el tőle. Az én \"Bovaryném\", Veronika is lázadóan, merészen próbál menekülni az unalom sűrű szürkeségéből. Néha magasra szárnyal, néha lezuhan, mert tulajdonságaink sokfélesége sokféleképpen érvényesül. Nem vagyok \"embert teremtő\" író, alakjaimat a való életből halásztam ki, de a kegyelet nemcsak az alakok maszkírozására kötelez, hanem arra is, hogy a történet felidézésében a \"Dichtung und Wahrheit\" klasszikus követelményeit kövesse. Ilyenféleképpen csalok a lokal kolorittal: megyéket összevissza cserélgetek, városokat játékosan áthelyezek, utcanevekkel úgy manipulálok, hogy turista legyen a talpán, aki az én térképemen kiismeri magát. Nyolcvanöt éves korában kezdhet-e újabb regénybe az író? Szemérmesen ezt kérdeztem baráttól, ellenségnek tartottól és a legfontosabbtól, a kiadótól. Az első, féltve engem a csalódástól, kevés szóval, több hallgatással reagált, a második beugratásszerű lelkesedéssel biztatott, kiadóm, amelynél a felszabadulás óta - az utánnyomásokkal együtt - több mint félszáz művem jelent meg, szinposzisom kézhezvételét követő héten elküldte a szerződést. Én tehát nekifogtam, hogy elmondjam - kétségkívül az utolsót, - ami még kikívánkozik belőlem, és ami fiatalságom legszebb titka. Így kaptam lehetőséget arra, hogy az igásudvarról nemcsak parkba, hanem fényes parkettű, szőnyeges szobákba is bemerészkedjek. Ha kegyeleti követelmények, technikai megoldások, íratlan törvények kényszerítenek is némi átmázolásra, makulátlanul igaz az útszéli kőkereszt, amelynek megfeszítettje sokkalta jobban hasonlít alkotójára, Inhóf bácsira, mint a tradicionális Krisztusra, igaz a puszta cselédeinek verejtékezése, acsarkodása, igaz hogy Katics Veronika lakodalmán rezesbanda muzsikált, igaz hogy Jezsa Ambrus temetésén tizenkét strófás búcsúztatót kántált a kántor, igaz hogy Géza uraság választási borjúval fizetett az elcsábított Buni Ilkáért, igaz hogy az uraság felesége csigamintás delénruhában surrant be az öntőasszony háza kapuján, igaz, végtére is minden igaz, mert sok mindent annyira visszájára fordítottam, hogy abból a legfurcsább valóság kerekedett. Végül az olvasó elnézését kérem azért, mert mondanivalóm túlságosan szomorúra sikeredett. Tudom, hálás feladat lett volna a tragédiák elkenése, esetleg valamiféle happy end, de írói magatartásom velejárója: ha etikai vagy művészi követelmények következtében engedményekre reászánom is magamat, a hamisítást nem kedvelem.

Ugo Reale - A ​Szentlélek lovagja
A ​szőke és karcsú ifjúról azt suttogják a sikátorokban, hogy VII. Henrik német császár "természetes" fia - hogyan is lehetne másként egy fogadós gyermeke ennyire fejedelmi megjelenésű és művelt? A körkép lehangoló: Róma márványai a sárban hevernek, a Forum oszlopcsonkjai között sertés röfög és juhok legelnek, az Orsinik és Frangipanék zsoldosai egymást és a népet mészárolják. Szinte hihetetlen karrier: Cola a nép fia "Róma tribunusa és a Szentlélek fehér ruhás lovagja" lesz és rituális fürdőt vesz Constantinus császár porfírkádjában, majd bevezeti imádott városában a "jó kormányzatot", a római népét. Aztán földönfutó lesz, hogy az itáliai zavarok közepette találkozzék és szövetségre lépjen Nagy Lajos magyar királlyal, akinek nápolyi hadjáratáról részletesen olvashatunk. Újabb csoda: prágai és avignoni börtöneiből szabadulva Cola di Rinezo másodjára is Róma ura lesz, hogy végül mártírhalált haljon a lovat marcangoló oroszlán klasszikus márványszobra előtt.

William Bayer - A ​gyilkos sólyom
Magasan ​a város fölött köröz a peregrin sólyom, a legfélelmetesebb ragadozómadár. A solymász jelére vár... amikor megkapja támadásba lendül. Óránként 200 mérföldes sebességgel csap le az égből áldozatára, s a kiszemelt lány egy pillanattal később már halott. Így kezdődik. ... így kezdődik a brutális gyilkosságos sorozata, melyeket egy pszichopata őrült irányít, ... így kezdődnek egy nő rémálmai, aki véletlenül kerül ebbe a bizarr és halálos "játékba", ... így kezdődik az őrület, az erotikus téboly lélegzetelállító története, amelyet az "olvasó képtelen letenni, mégha minden ízében remeg is."

Popper Péter - Az ​önmagába térő ösvény
Érdemes-e ​végigmenni az önmagába visszatérő ösvényen? Hiszen ugyanoda érkezünk, ahonnét elindultunk. Mégis, útközben sok minden történhet velünk. És bár világossá válik, hogy nincs Start és Cél, megérkezéskor mégis sokfélét másképp látunk, mint elinduláskor. Nem a világ alakul át, hanem mi változunk meg. Mit élt át a pszichológus szerző többszörös indiai tartózkodása során? Mit őrzött meg magában egyfajta kultúra levegőjéből? Mihez kezd ezzel az élményvilággal Európában, ha nem akar hindut játszani, indiai jelmezt ölteni, mert éppen Indiában jött rá, hogy ő mennyire nyugati ember. S éppen, mert alázattal tekint a Távol-keletre, egyre szilárdabb a meggyőződése, hogy aki nem találja meg a szellemi útját hazájában, az a Himalája hegyei között vagy a Gangesz partján sem fogja megtalálni.

Arthur C. Clarke - Randevú ​a Rámával
A. ​C. Clarke 1973-ban adta közre jelen regényét, mely azonnal óriási világsikert aratott. Címét arról az űrhajóról kapta, melyet a XXII. század közepén fedeznek fel a Jupiteren túl. Az Endeavour napkutató űrhajót küldik a Ráma felderítésére... Clarke mindent tud, amit egy sci-fi írónak tudni kell. Fantáziája valóságos tudományos tényekre alapozva szárnyal, és mint Kuczka Péter a kötet utószavában megállapítja: mindig az emberség, az emberiesség oldalán áll. Kitartó tudásvágy élteti minden regényét, és ezzel fogja meg olvasót is.

Makay Gusztáv - "Édes ​hazám, fogadj szívedbe!…"
Középiskolás ​diáknemzedék hosszú sora vált Makay Gusztáv írói és tanári működése révén a magyar költészet szerelmesévé, a szép versek értő olvasójává. Az ELTE gyakorló gimnáziumának neves vezetőtanára 75 közkedvelt és széles körben ismeret magyar vers részletes elemzését gyűjtöte össze e kötetben, közölve természetesen a versek szövegét is. Az elemzett költők sora Bornemissza Pétertől és Balassi Bálinttól a XVIII., a XIX. és a XX. század klasszikusain keresztül Szabó Lőrincig terjed. Szerzőnk sokoldalúan közelíti meg a költeményeket: tartalmi értelmezésük mellett közli keletkezéstörténetüket, helyüket és szerepüket alkotójuk életművében, majd esztétikai, stilisztikai és verstani szempontból vizsgálja meg azokat. Mivel a középiskolai magyar irodalmi tananyag színe-java szerepel a feldolgozások között, a kötet nélkülözhetetlen segédeszköz a magyartanárok számára is.

Barbara Hannay - Közérdekű ​lánycsere
Elegáns, ​jóképű idegen tér be a sydneyi galériába, ahol Charlie, a fiatal lány dolgozik. Oliviának szólítja, és láthatóan dühös rá. Kiderül, hogy Olivia a menyasszonya, aki megszólalásig hasonlít Charlie-ra, de nyoma veszett. Ő maga pedig egy európai hercegség trónörököse, akinek sürgősen be kellene mutatnia választottját az udvarban, különben a korrupt kancellár kezébe kerül a hatalom, s ez súlyos következményekkel járna az országra nézve…

Isaac Asimov - Az ​Alapítvány trilógia
Isaac ​Asimov világhírű science fiction regénytrilógiája azt kutatja, befolyásolható, irányítható-e a matematikai módszerekkel megjósolt, kiszámított jövő? Összeomlik-e a Galaktikus Birodalom, vagy sikerül megvalósítani azt a gigantikus tervet, amelyet Hari Seldon, a pszichohistória nagy tudósa dolgozott ki két Alapítvány létrehozásával? Az Első Alapítvány tudós tagjai elsősorban technikai eszközök birtokában próbálnak úrrá lenni a Galaxis felett és valóra váltani Seldon tervét. Egy előre nem látott probléma, az Öszvér felbukkanása meghiúsítaná az egész vállalkozást, ha nem létezne a Második Alapítvány, amely tökéletesen elrejtve és csak kevesek által ismert módszerekkel küzd a tervért. Ezer év izgalmas és döntő fordulatait sűríti történelmi regénnyé az Alapítvány-trilógia, a tudományos-fantasztikus irodalom klasszikus alkotása.

Jennifer Egan - Az ​elszúrt idő nyomában
Sodró ​erejű, remek stílusú – igazi amerikai – könyv: csak úgy habzsolja a figyelem, csak úgy fogynak a 100 oldalak! Szórakoztató, de sokkal több annál. Látlelet. Egy nemzedéken belüli csoport látlelete. Szerkezetére nem tudok más jelzőt, mint hogy s z e l l ő s. Mint a frizura, melyet Push-up-pal kezeltek: mutatós, hatalmas, de ettől még nem áthatolhatatlanul sűrű. A rock- és punkzenészek és -stúdiók világának néha hátborzongató, néha jópofa vagy kedves, villanásnyi epizódjaiból kirajzolódik az amerikai álom egyik sajátos területe. A rokonszenves, szeretetreméltó hősök mozgatása, az emberi esendőség és sors finom rajza sehol sem didaktikus és sosem moralizáló, sokkal inkább a regény világához igazodik: l a z a_és_m é l y egyszerre. A neoavantgarde-fíling is megvan benne (mennyire imádtuk ezt anno!): a B/12-es fejezet (Legendás rock and roll csöndek) ábráinak és táblázatainak böngészése igazi déja vu-csemege, igazi retró, és nagyon passzol az egész könyv hangulatvilágához. Szót kell ejteni a fordító: a fiatal költő és slammer, S i m o n_M á r t o n teljesítményéről. Műfordítása abba a kategóriába tartozik, amire csak ennyit szoktunk mondani: konzseniális. Egyenrangú és egyenértékű az eredetivel.

Sophie
elérhető
1

Kazinczy Ferenc - Sophie
Levelek, ​naplók, följegyzések rengetegéből kötetünkben úgy kerültek egymás mellé a különböző részletek, hogy azokból egy családregény körvonalai bontakoznak ki. Kazinczy irodalmi működésének legnagyobb alkotása, levelezése, családjának történetét is magában rejti. A fogságból szabadult írót anyja és testvérei lehetetlen családi és anyagi helyzet elé állítják. Az egyre nehezebbé és kilátástalanabbá váló helyzet elől Kazinczy a házasságban keres menedéket.

Maria Augusta Trapp - A ​Trapp család
Trapp ​báró, az osztrák császári és királyi hadiflotta kapitánya özvegyi sorsra jut. Hét gyermekét Salzburg közeli kastélyában nevelőnők sokasága próbálja rendre szoktatni, ám minden kísérlet kudarcot vall - a virgonc gyerekek jóvoltából. A reménytelennek tűnő helyzetet egy új nevelőnő, az apácanövendék Mária nővér oldja meg, aki varázslatos egyéniségével, humanizmusával és zeneszeretetével hamar belopja magát a gyerekek és Trapp báró szívébe... Valójában ezzel veszi kezdetét a világhírű "éneklő Trapp család" igaz története, amely Ausztriában az Anschluss idején, majd Amerikában a háború utáni években játszódik.

Lorraine Heath - Rangon ​aluli menyasszony
Gillie ​Trewlove-ot újszülöttként otthagyták egy asszony küszöbén, aki úgy döntött, hogy felneveli. Így a lány amikor váratlanul azzal szembesül, hogy az ajtaja előtt - pontosabban a fogadója melletti sikátorban - valakinek a segítségére van szüksége, egy pillanatig sem habozik. Csakhogy az illető nem egy csecsemő, hanem egy súlyos sérüléseket szenvedett, nyugtalanítóan jóképű úriember, akinek semmi keresnivalója Whitechapelben, főleg nem Gillie ágyában lábadozva... Megalázó, amikor az embert faképnél hagyják az oltárnál, gondolja Thornley hercege. Ennél már csak az lehet kínosabb, amikor egy lány siet a megmentésére egy gonosztevőkből álló banda ellen. A keserű pirulát az sem igazán tudja megédesíteni, hogy az illető gyönyörű és bátor. Miután odaadó ápolással visszahozza a herceget a halál torkából, Gillie beleegyezik, hogy segít neki átfésülni London rossz hírű környékeit makrancos menyasszonya után. De minden együtt töltött pillanatukat átitatja a szenvedély, és a férfi kételkedni kezd benne, vajon jól választott-e menyasszonyt. Gillie tökéletesen tisztában van azzal, hogy az arisztokrácia sosem fogadná be a törvénytelen származása miatt. Thorne viszont minden tőle telhetőt elkövet, hogy bizonyítsa neki: egy herceg számára nem létezik legyőzhetetlen akadály, ha a szerelméről van szó...

Száraz György - Egy ​furcsa könyvről
Láncránjan ​tudományos kérdésekben éppoly illetéktelen, mint én. Amit művel: publicisztika és politikum - s ez már énrám is tartozik. Nem lenne bajom némileg túltengő nemzeti büszkeségével, idealizáló hajlamaival, történelmietlen és szubjektív romanticizmusával, elsőbbségei, sőt kizárólagosságai komplexusaival, de még miszticizmusával sem - az ő dolga, addig amíg csakugyan az övé. Csakhogy ő azt teszi, amit se magyar sem más nemzetiségű írónál elviselni nem tudok: mások rovására, másokat sértve érvényesíti hajlamait, méghozzá a tudatformálás igényével. Amit tesz, abban függetlenül a saját nép iránti szubjektív jó szándéktól - ott van nemcsak a mások, de az övéi iránt való felelőtlenség is. Neki megvan a maga véleménye, és szilárd meggyőződése, hogy amennyiben egy magyar történész másképp merészel vélekedni, mint román kollégája, akkor az nem lehet más, mint rossz szomszéd, irredenta, sőt - kedvenc szavával élve: - "söpredék". Ez a magatartás pedig végső soron nem segíti, hanem inkább diszkvalifikálja a román tudományos felfogást is.

William Faulkner - Eredj, ​Mózes
Az ​Eredj, Mózes egyrészt kisregények és elbeszélések füzére. Egyik-másik darabja megjelent már magyarul. Másrészt azonban központi témák, azonos vagy rokon szereplők köré szerveződő regény is ez a könyv - regény az író mitikus déli megyéjéről, az ültetvényesek és rabszolgák Yoknapatawphájáról. Faulkner többféle szemszögből vizsgálja, láttatja benne, hol megrázóan tragikus, hol fergetegesen mulatságos formában, de mindig lenyűgöző művészi erővel, az amerikai Dél évszázadon keresztül változó világát, a fekete és a fehér ember, az ember és a föld, a természet kapcsolatát. A Volt egyszer emberséges, vén bohóc-birtokosai, a Tűz és tűzhely gyilkos konfliktusai, kincskereső mániákusai, az Egy fekete Pantalone tragikus négersorsa, a Régiek természetszeretete, bölcsessége, az Ősz-ben megismétlődő vérfertőzés-motívum, az Eredj, Mózes-ben megismétlődő négersors, és nem utolsó-, hanem elsősorban A medve több mint száz esztendőt átfogó, bonyolult mintázatú, de a befejezett műalkotás élményét nyújtó kiseposza - mind része, mozaikdarabja annak a nagy képnek, amely Faulkner többi művében is folyamatosan készül, kerekedik. "Úgy érzem, hogy Faulkner a legjobbat a hosszú novellákban nyújtja - az Eredj, Mózes írásaiban... és a Yoknapatawpha-saga egészében. Amikor Faulkner önmaga legjavát adja, energikus, élettől duzzadó és erőteljes; e tekintetben korának egyetlen amerikai írója sem ér a nyomába" - írja róla szigorú kritikusa-kortársa, Malcolm Cowley.

Fehér Béláné dr. - A ​háztáji új növénye: a spárga
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ruth Rendell - A ​fátylas özvegy
Wexford ​felügyelő nem sokkal a bevásárlóközpont zárórája előtt ér a parkolóba, hogy hazamenjen. Rendőr lévén, közben szinte ösztönösen figyel mindenre: a kirakatokra, a vevőkre. Mégsem veszi észre a függönnyel letakart hullát, noha már csak három kocsi áll a parkolóházban. A felügyelő gondolatait más foglalkoztatja: színésznő lányának országos feltűnést keltő közszereplése és magánélete. Aztán otthon, a házuk előtt felrobban a lány autója, a felügyelő megsérül, házuk összedől. Van-e összefüggés a parkolóbeli holttest és a robbanás között? Ketten indulnak különböző nyomokon. Mindenhol titkokba, fájdalmakba, rejtett indulatokba ütköznek. Ki talál rá az igazi megoldásra? Wexford felügyelő vagy munkatársa, Burden?

Hugyecz Roland - A ​Generális bosszúja
3814-ben ​megbuktatták a Domíniumot, és a II. Földi Köztár- saság vette át a helyét. Dmitrij Ivanovics Zsukov, az embe- riség eddigi legkegyetlenebb diktátora feleségét megölik, a lánya a nyomtalanul eltűnik. A generálist sztázisba he- lyezik, majd egy marsi atombunker mélyére szállítják. Tizenhét évvel később egy, a Domínium visszaállításáért küzdő szervezet kockázatos akciót indít Zsukov kiszabadí- tására. Miután felébresztik, Dmitrij azzal a tudattal ébred, hogy a családját brutálisan meggyilkolták az akkori rend- szer megdöntésekor, ezért úgy dönt, hogy véres bosszút fog állni a halálukért. Alan Craig kapitány és a tizenhat éves lánya, Lucy, a Patriot nevet viselő csempészhajón élik a megszokott napjaikat. Ők látszólag szerető apa-lánya viszonyban élnek, azonban van egy sötét titkuk. Ez a rejtély őket is belekeveri Zsukov véres megtorlóhadjáratába. Hamar bebizonyosodik, hogy a bosszú nem ismer korlátokat.

Kollekciók