Ajax-loader

eladó könyvek

Ezeket a könyveket a felhasználóink kínálták eladásra.


281551_178772912191330_8248374_n
elérhető
53

Lisa Jane Smith - Küzdelem
Damon: ​elhatározta, hogy megszerzi Elenát. Saját testvére életére tör, hogy az övé legyen a lány. Stefan: elkeseredetten vágyik a hatalomra, hogy elpusztítsa Damont és megvédje Elenát. Kénytelen engedni vérszomjának. Elena: a lány, aki bárkit választhatna, egy szerelmi háromszög kellős közepén találja magát... és megtörténhet a tragédia! Kövesd a Vámpírnaplók titkát, ne maradj le az egyre drámaibb fordulatokról. Küzdelem után árad a Harag. Mivé fajul a szerelem? Mivé fajul a gyűlölet?

283241_178772772191344_7330939_n
elérhető
76

Lisa Jane Smith - Ébredés
HALÁLOS ​SZERELMI HÁROMSZÖG Elena: az üdvöske. A királylány, aki minden fiút megkaphat, akit akar. Stefan: komoly és rejtélyes. Szemlátomást az egyedüli, aki ellen tud állni Elenának, még ha próbálja is védelmezni saját múltjának kísértő retteneteitől. Damon: szexi és veszélyes. Hajtja a bosszúvágy Stefan ellen, aki elárulta. Elszántan próbálja megszerezni Elenát, és gyilkolni is hajlandó érte. Két vámpírfivér története a gyönyörű lánnyal, aki nem tud választani közülük. Pillants bele a Vámpírnaplókba és merülj el elborzasztó titkaikban! Ébredés majd Küzdelem! És űz a szenvedély...

Tótfalusi István - Operamesék
Véget ​ér a nyitány, fellebben az Operaház nagy függönye, és a színen megjelenik a daliás Tamino, sarkában a félelmetes kígyó. Megszólalnak a varázsos énekhangok, és a néző egyre jobban fülel: miről is énekelnek? Az egyik énekes érthetően ejti ki a szöveget, a másik kevésbé, néha az egész előadás idegen nyelven hangzik el. Épp ezért, aki a halhatatlan operákat igazán élvezni akarja, annak jól kell ismernie történetüket. Ismerkedni az operákkal - ebben akar segíteni ez a könyv a kezdő operalátogatóknak, a zenével ismerkedő fiataloknak. Egy-egy kis történetben - ha úgy tetszik, mesében, ha úgy tetszik, elbeszélésben - idézi fel az operairodalom huszonkilenc legnépszerűbb remekét, ezek cselekményét. Aki a zeneszerzőről és zenéről is tudni szeretne valamit, azt a kötet végi jegyzetek igazítják el.

Jávor Ottó - Lőjetek ​sort Mayer úrnak
"Az ​angolszász gépek délelőtt tizenegy óra felé húztak el a város fölött Pest felé, menetrendszerű pontossággal, majd mindennap. Elterjedt a hír, hogy egyszer már Csíkvárra is le akarták szórni a bombáikat, de a kötelék vezérgépe előtt megjelent Szűz Mária, nemet intett, maga a néger pilóta mesélte, itt fekszik a Szent Ferenc Kórházban, mert ahogy kiugrott a Liberátorból, a lábát törte. Mások elbeszélésében Szűz Mária helyett a város szentként tisztelt halottja, kinek sírjához messze földről zarándokoltak ide, meszelt karjával az égen a bombázók előtt. Mayer úr mindegyik változatot meghallgatta, bólogatott; lehetséges, kérem, lehetséges. A lelkendezők csalódottan hallgattak el, többet vártak ettől a szent embertől."

Veadandp0319
elérhető
1

André Malraux - Lázár
"Nem ​gyászolnak többé, a gyerekeket sem engedik ki a temetőben, de az a nap, amikor senkit sem ölnek meg a televízióban, olyan, mintha a betevő falattól fosztanának meg bennünket. Az elmúlás elválaszthatatlan a küzdelemtől. Sohasem felejtettem el, mennyire meglepődött Saint-Exupéry, amikor egyszer ezt mondtam neki: - Csak akkor vagyunk igazán bátrak, ha sebezhetetlennek érezzük magunkat. - A légicsatákban sohasem gondoltam rá, hogy én is meghalhatok, hogy a légelhárító ágyúk eltalálhatják a regülőgépemet." Megint csak zavarba hoz, hogy nem szenvedek. Gondolkodásunkban a halál oly erősen kapcsolódik a fájdalomhoz, hogy az ember értetlenül áll egy olyan betegség előtt, amelybe belehalhat anélkül, hogy fájdalmai lennének: valósággal megdöbbent bennünket korunkban a halálnak és a szenvedésnek e furcsa szétválása. A halált ugyanis, amely biológiai alattomossággal ólálkodik a kórházban, nem ismerik a harctéren. Itt, a kórházban, úgy váltják egymást a betegek, mint odakint a nemzedékek. A nemzedékek azonban sohasem gyógyulnak meg."

John Dos Passos - Manhattani ​kalauz
A ​szerző New York világvárossá válását mutatja be, a 30-as években. Szereplői furcsa szerzetek, van, aki most érkezik szerencsét próbálni, van, aki a csőd elől menekül Európából... John Dos Passos regénye, a Manhattani kalauz a város és lakói közti egyensúly hiányának megtervezett modelljét valósítja meg. A város mindent betöltő jelenléte nem a lakók között, hanem a lakókon belül, kívülük és mellettük van; a narratíva őrült buzgalommal fog neki az aprólékosan kimunkált káosz leírásához, bemutatásához és szemléltetéséhez. A kritikusok általában egyetértenek abban, hogy a Manhattani kalauz a városi élet leírása, a modern ipari élet szimbóluma; egy olyan kísérlet, amelynek célja a város képét [the image of a city] úgy narrativizálni, mint ahogyan a vizuális kép [picture] esetében történik. A regény 1925-ben jelent meg, jellemzési technikái, a városról alkotott képe és az időkezelés mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a kritikusok egyértelműen kijelenthessék: a Manhattani kalauz "nem a hagyományos értelemben vett regény"; "Dos Passos a feje tetejére állította a bevett regényformát".

Remus Luca - Ma ​este a gyilkos lebukik
Egy ​bűnügy körül pereg a cselekmény: meggyilkoltak egy kétgyermekes fiatal családanyát. Semmi hátrahagyott nyom, kézenfekvő bizonyíték. Amint felfedeznek egy-egy nyomot, rögtön meginog az ellenérvek súlya alatt. Ki követte el a gyilkosságot? Mi volt a célja? A két régi munkatárs és jóbarát, Sabin Langa rendőrőrnagy és Ceremus törvényszéki orvos - a regény főalakjai - szinte erőt meghaladó nehézségek árán kutatja fel sorra mindazokat a személyeket, akiknek feltehetőleg valami közük lehetett ehhez a rideg számítással végrehajtott gyilkossághoz. Hajmeresztő balesettel vagy előre megfontolt, tökéletes gyilkossággal állunk szemben? A gyanúsítottak sorra lekerülnek a lajstromról, hogy aztán az utolsó pillanatban döbbenetes meglepetésként fény derüljön a gyilkos személyére. A nagy mesélőkészséggel bonyolított cselekmény, a könyvben mindvégig kísértő feszült légkör, a regény fordulatos végkifejlése, a gyilkos meglepetésszerű felfedése - olyan erényei a könyvnek, amelyek végig ébren tartják a kalandra éhes olvasó érdeklődését. A váratlan fordulatokban bővelkedő regény a színes regényalakok hosszú sorát mutatja be az olvasónak. A szerző apró megfigyelésekre támaszkodó jellemábrázoló készsége folytán a könyv nem csupán remek kalandregény, hanem lélekelemző nemesebb próza is egyben.

Kovai Lőrinc - Morajló ​messzeség
Mint ​egy kiterített hímes kendő, úgy vonzza az olvasó érdeklődését Kovai Lőrinc új, a 17. század Európájában játszódó regénye. Spanyolországban kezdődik a történet. Innen indul a nagyvilágnak a kalandorlelkű Diego Montez, hogy híres ember legyen, vagyont és szeretőket szerezzen. Ugyanakkor valahol az Alföldön, Magyarországon, a törökök elrabolnak egy jobbágyfiút, hogy janicsárt neveljenek belőle. S míg Diego Montez megjárja Európa császári, királyi udvarait, eljut a cári palotába is, s nem retten vissza semmifél fondorlattól a karrierje érdekében, a janicsárrá lett Ahmed ben Indras tűzön-vizen keresztül kitart a lebukó félhold urai mellett. Harmadik szereplője a regénynek: maga a történelem. Elvonul az olvasó szemei előtt a 17. század számos olyan eseménye, mint például Fouquet és Colbert harca XIV. Lajos udvarában, a francia-holland háború, Sztyenka Razin felkelése, Nagy Péter küzdelme a hatalomért, a sztrelecek lázadása és végül Buda visszavétele, a törökök kiűzése Magyarországból. A mindvégig izgalmasan bonyolított sorsok teljes írói fegyverzetben mutatják Kovai Lőrincet, a történelmi regény népszerű mesterét.

Csizmadia Ervin - A ​Medgyessy-talány
A ​kormányfő bukásának, illetve megbuktatásának rendkívül széles skálájú okozati összefüggéseit Csizmadia Ervin jól érhető rendszerbe foglalva, magyar és nemzetközi környezetbe ágyazva elemzi. A neves szerző a baloldal előtt álló új és nehéz kihívásokat, valamint a kormányzás tapasztalatait, tanúságait nemcsak átfogóan értelmezi, de külön kötetben egy exkluzív maratoni interjú keretében a volt kormányfő véleményét, interpretációját is közli a magyar demokrácia egyik legizgalmasabb időszakáról. "Elképzeltek maguknak egy miniszterelnököt" Csizmadia Ervin interjúja Medgyessy Péterrel: Medgyessy Péter: A szegény, derék baloldali-liberális magyar értelmiség megrekedt a nyolcvanas évek reformretorikájánál. Nekik ugyan borzasztóan nagy szerepük volt a rendszerváltozás egész hátterének megteremtésében, de ezek az emberek mégis megrekedtek a nyolcvanas években. Kötöttek egy megállapodást... Csizmadia Ervin: Ez súlyos megállapítás megint, tudja? Medgyessy Péter: Természetesen. Megint nem fognak szeretni. Kibírom. Az első néhány hónaptól eltekintve nem különösebben kedveltek, mert mindig egy picit kilógtam a sorból, picikét mindig mást gondoltam vagy mást képviseltem. A Medgyessy-talány. A nemzeti középtől (a) végig: Medgyessy Péter - sok tekintetben kamikaze - kormányzása az MSZP történetében először nem elnyomta, hanem lehetővé tette a személyi alternatívakiérlelődését. Természetesen tudom: nagyon sok minden más is szerepet játszott az események folyásában, többek között az az európai trend, amely szép lassan felőrölte az idősebb politikusgeneráció kormányfőit és helyükre fiatalabbakat állított. Medgyessy nyilván nem akart a lengyel Miller és a cseh Spidla sorsára jutni, de ha figyelembe vesszük az orbáni kihívás mértékét, valamint a szocialista párton belüli végső erjedést, azt kell mondjuk: politikai bukása elkerülhetetlen volt. - És az MSZP 2004-ben éppen ezáltal kap lehetőséget arra, hogy méltó és egyenrangú vetélytársa legyen a Fidesznek. Annak a Fidesznek, amelyről sokáig a szocialisták gondolták azt, hogy nem méltó és nem egyenrangú vetélytársa az MSZP-nek. Ennek a politikai bukásnak a legfőbb hozadéka az lehet, ha a baloldalt nem pusztán csak választások nyerésére alkalmas párttá teszi (hiszen arra eddig is alkalmas volt), hanem egy értékelvű politizálás letéteményesévé is. Egy ilyen megújult baloldal lehet a garancia arra, hogy megkezdődhessen az értékek tisztázó vitája. Mindaz, ami az elmúlt másfél évtizedben elmaradt. Ha Medgyessy Péter bukása ebben a tekintetben új korszakot nyit, akkor működése nem volt hiábavaló; ha minden ott folytatódik tovább, ahol augusztusban abbamaradt, akkor a politikai elitnek érdemes tovább tűnődnie: miért is van ez így?

Pelle Józsefné - Megmérettél...
Az ​országszerte nagy népszerűségnek örvendő Pelle Józsefné, a "nemzet háziasszonya" ezúttal új oldaláról mutatkozik be. A fogyókúrához olyan módszereket, taácsokat és mintaétrendeket ad, amelyek nem önpusztítóak, magyarán nem egyoldalú, egyhangú "csodakúrákat" ismétli, hanem olyan étel- és életmintát nyújt, amelynek követésével a kövér ember biztosan megszabadulhat súlyfölöslegétől anélkül, hogy koplalna vagy egyhangú, unalmas diétát kellene követnie. A másik probléma a soványság. Valószínűleg kevesebben vanak mint az elhízottak, de sokan szeretnének egy gömbölységet "fölszedni" túlságosan vékony, csupa csont alkatukra. Nos Pelléné az ő számukra is tartogat a finom, ennivaló meglepetéseken kívül hasznos tanácsokat, a soványság egészségügyi vonatkozásaira is kitérve. A kötet végén található részletes tápanyagtáblázat eligazítát nyújt mind a hízókúrázóknak, mind a diétázóknak az egyes élelmiszerek energia-, fehérje-, zsír- és szénhidráttartalmáról.

Ascher Oszkár - Minden ​versek titkai
Az ​önéletrajz-irodalom egyre szaporodó termésében Ascher Oszkár könyve azt a rokonszenves típust képviseli, melyben a maga életére visszatekintő író kísérletet tesz arra, hogy az önéletrajzi vonatkozások mellett valami más - nem elsősorban a saját személyére érvényes - ismeretanyaggal gazdagítsa olvasóit. Így szól ez a könyv a pódium művészetéről. És azok a fejezetek, melyekben az író a maga művészi tapasztalatairól adott számot, nem kevésbé érdekesek azoknál a részeknél, amelyekben nagy kortársairól, Babitsról, Karinthyről, Kosztolányiról rajzol írói erejű portrét. Ennek az önéletrajznak a kortársakról szóló legsikerültebb részei sok új ismerettel gazdagíthatják a könyv olvasóit. A kötet dokumentációs anyaga érdekes és helyenként megrendítő.

Kósa László - Megjártam ​a hadak útját
A ​mese és valóság határán járó szóbeli történelem - népünk történeti emlékezete - nem igazodik a történetíráshoz. Nyomtalanul elmúlt belőle számos nagy király, politikus, hadvezér, ám megőrződtek a legjelesebbek: az igazságosztó Mátyás, II. Rákóczi Ferenc, a kuruc harcok vezére és Kossuth Lajos, a jobbágyfelszabadító. Sorsfordító napokról néha semmit sem tud az emlékezet, jelentéktelen mozzanatokat melenget évszázadokon át. Ami mondákban, népdalokban, mesékben, közmondásokban, hiedelmekben, szokásokban megőrződött, mégis sajátos történelem - minél jobban megismerjük, annál közelebb jutunk igazságához.

Bob Price - Men ​of the Year
Men ​of the Year is an irresistible feast of human bravery and high endeavour, drawn from thirty eventful years that have passed since the Royal Association for Disability and Rehabilitation (RADAR), decided to honour men of achievement at an annual awards ceremony. Airmen, lifeboatmen, policemen, soldiers, adventurers, sportsmen - the list is endless - the tales often beyond credibility. Step into the pages of this book and you will enter into a world of danger and exhilaration that will fill you with admiration for the 'Men' as you become privy to many of their previously untold stories. Grip tightly to the guardrails as plunging lifeboats battle their way through mountainous seas; tighten your seat-belts as high flying aircraft fight desperately to stay aloft; sweat through steaming jungles, and freeze on frighteningly dangerous polar expeditions with the men who have made history in our time. Look down the gun barrelsof sawn-off shotguns as many of our policemen have been called up on to do in the line of duty, or march int o the jaws of battle with Britain's soldiers. It's alI here. When the excitement becomes too much, skip a few pages and enjoy a laugh with the many celebrities honoured over the years. Light-hearted moments are shared exclusively by those stars proud to have become Men of the Year. So, Men of the Year, this book, is full of personal accounts, vividly and sometimes painfully told in first-hand narrative. It's a moving, highly entertaining tribute to courage and achievement - and part of the proceeds from every copy soId are being donated to RADAR.

Hantos János - A ​Magyar Vöröskereszt 100 éve
Hantos ​János e hézagpótló kötetben történeti áttekintést nyújt a Magyar Vöröskereszt évszázados fejlődéséről. Ismerteti az egylet megalakulásának körülményeit, a kezdeti nehézségeket; külön fejezetet szentel 1918-19-es szerepének, méltatja az 1945-48 között tevékenykedő Nemzeti Segély jelentőségét. A könyv bemutatja azt a folyamatot, amelynek eredményeként a Vöröskereszt az arisztokrácia szűk körű jótékonysági jellegű egyletéből százezreket összefogó tömegszervezetté vált.

Thiery Árpád - Mentsük ​meg lelkeinket!
Thiery ​Árpád válogatott novelláit és az 1971-ben megjelent, ma már szinte fellelhetetlen Bábel volt Véménd című tényregényét tartalmazza a kötet. "Frank novellák"-nak nevezi az író szeretett figurája, Frank köré szerveződő történeteit, amelyek egymásutánisága szinte regénnyé formálja a ciklust. "Megpróbáltam eleget tenni az elhatározásomnak, de semmit sem tudtam száműzni magamból, amire megvetéssel kell hogy gondoljak. Így a kételyt sem válthatta fel a hit, a hiúságot a szerénység, a rendetlenséget az önfegyelem, a szomorúságot a remény öröme..." - vallja magáról a szemlélődő, magányos ember, miközben különösebbnél különösebb kalandokba keveredik. Vajon merre vezet az útja, kínálkozik-e számára lelki megnyugvás? Megleli önmagát? Véménd - bizonyos fokig jelképe annak a nehéz és bonyolult népvándorlásnak, amely a második világháború előtt, alatt s még utána is bizonytalan mozgásban tartotta Európa népeit. Az egymás mellett élő nemzetiségek "Bábel"-ében próbál eligazodni az író, amikor az egyszerű emberek gyakran drámai sorsán keresztül hűségesen és igazsággal követi a történelem, a társadalom változását egészen napjainkig.

Dr. Joseph Murphy - Tudatalattid ​csodálatos hatalma 8.
A ​Zsoltárok könyvét nevezik "kis Bibliának" is, mivel a költemények e gyűjteményében csodálatos lelki gazdagság rejlik. A zsoltárokban megtalálható a megoldás minden problémára, a válasz valamennyi kérdésre. Mindannyian megtaláljuk a 150 zsoltár között azt, amelyikkel érzelmileg azonosulni tudunk. A legfontosabb zsoltárok megmutatják, miként érhető el bármely cél az életben. A szerző célja, hogy megmutassa, a Biblia megmondja, miként keveredhetünk ki belőle. Nem félek a bajtól, hisz te velem vagy. - A te arcodat akarom keresni. - Emeljétek föl fejeteket! - Ujjonjunk és örüljünk! - Légy erős, légy bátorsággal és bízzál!

Heller Ágnes - Filozófiai ​labdajátékok
"Bár ​a filozófiai labdajátékot komolyan játsszuk, hiszen minden eldobott labda azt az üzenetet hordozza, melyet dobója 'igaznak tart', de a játék mégis csak játék, azaz önkéntes és öncélú, s ezért gyönyörködtető. Minden olvasó csatlakozhat a játékhoz, ha van kedve hozzá. Csak meg kell tanulni a - meghatározatlan, pontatlan és megváltoztatható - játékszabályokat." A kötet a metafizika (Cusanus, Arisztotelész, Descartes stb.), a posztmetafizika (Kierkegaard, Nietzsche, Heidegger stb.), valamint a jelen gondolkodóinak széles panorámáját nyújtja. A Heller-féle filozófiai labdajáték (Cusanustól eredő) metaforája egyszerre jelenti a gondolkodás játékát és e játék kockázatát.

Megintr%c3%a9pa
Megint ​répa Ismeretlen szerző
elérhető
5

Ismeretlen szerző - Megint ​répa
Alcím: ​Diákok válogatott aranyköpései A Vak Béla és a Jónás töke után egy újabb szabadon választott kötelező olvasmány, a Megint répa. A diákhumor legmélyebb rétegei tárulnak föl. Újdonság: a Megint répában nagyobb szerepet kap az iskola, az intézmény, s a tanár, mint humor-forrás. Diákok: "Mózes öregségére ószövetséget kötött." "A humanizmus a humánusok sportja." "A négy ökör között Petőfi is elfér." "Ha az őskorban meghalt valaki, totem lett." "A magyarok a lovaikat a lábuk között hordták." Tanárok: "A gyerek azért nem esik ki a nőből, mert súrlódás van." "Annyira lassan mondom, hogyha nem beszélnék, elaludnék." "A beteg állat, akárcsak ti, nem mindig a levegőbe rúgja az utolsókat." "Neked most a gyomrod korog vagy az agyad?"

Hugh Clevely - Mahony ​bosszuja
Mahony ​kihúzta a tőrt Little hátából, talált valami pálinkát és megpróbálta életre kelteni... Az előszobacsengő ismét megszólalt. - Teringettét! - szólt Mahony, az ablakhoz ment és kinézett. Egy rendőr állt az előszobaajtó küszöbén. A pamlag felől halk sóhaj hallatszott. Elsa megmozdult, karját kinyújtóztatta, mint aki mély álomból ébred... A lány visszarettent: tekintete a holttestre meredt... a véres tőr mellette feküdt a szőnyegen... A lány ajka kiáltásra nyílt. - Maga... maga ölte meg - mondta hangosan. - Nem, nem én öltem meg.

Joyce Cary - Magam ​se hittem
A ​Magam se hittem Cary leghíresebb, lazán összefüggő trilógiájának nyitó kötete, 1941-ben jelent meg először. Főhőse a szigorú vallásosságban fölnevelt, jószívű, jó kedélyű Sara, aki hagyja, hogy az események kényük-kedvük szerint sodorják. Szolgasorból emelkedik fel az úri középosztály életébe, aztán ismét lecsúszik, ezúttal a művészek bohém világába. A kalandos életű Sara Monday ihlető mintája Defoe Moll Flanderse - a szertelen kaland mellett Carynél is mindig ott találjuk a jámbor tanulságot, a keresetlen őszinteség mellett az ájtatos képmutatást, a gyakorlatias józanság mellett az elementáris öntudatlanságot. Sara Monday életét azonban ravaszabb, bonyolultabb mechanizmus irányítja, mint XVIII. századi elődjéét. Az összetettségében is megejtően egységes, nagy hatású atmoszféra: a mulatságos-fájdalmas tragikomikum Joyce Cary művészetének legjellemzőbb vonása, a regény legfőbb írói értéke.

Galla-Kovács Ágnes - Nem ​vadásztam Tanzániában
Könyvünk ​szerzője, Galla-Kovács Ágnes újságíró, a Magyar Távirati Iroda tudósítójaként másfél évet töltött Tanzániában, ebben a távol kelet-afrikai országban, amelynek életéről eddig jobbára csak Afrika-vadászok kalandos visszaemlékezéseiből szerezhettünk tudomást. A mi szerzőnk nem hős vadász, aki bátran szembenéz a szavannák urával, az oroszlánnal, egyáltalán nem az: ő még a természetvédelmi terület szelídnek mondott elefántja elől is megfutamodik... Szembe mer és akar nézni azonban az afrikai valósággal, s arra vállalkozik, hogy megismertessen bennünket egy a mienktől nemcsak földrajzilag távol eső világgal, egy olyan országgal, amely a maga sajátos és ellentmondásos módján keresi a legmélyebb elmaradottságból a felemelkedéshez vezető utat. Amikor a szerző a jelent vizsgálja, újból és újból visszatér a történelmi gyökerekhez, amelyek ismerete mindannyiunk számára könnyebbé teszi a tanzániai élet és a sokszor bonyolult politikai állásfoglalások megértését. A szerző, az újságíró Afrikában is nő és anya maradt, s ez megkönnyítette neki, hogy valóban közelről megismerje a tanzániai embereket. E könyv lapjainak forgatásakor gyakran fakasztanak mosolyt, sőt időnként hangos nevetést öniróniával átszőtt visszaemlékezései arról, hogyan is bukdácsolt a számára oly szokatlan világ mindennapjaiban.

Fehér Miklós - Meglátni ​a szépet
A ​téma sokfélesége, az érdeklődés és kíváncsiság annyi számos iránya mellett valódi költemények, nem álművek, mint amilyent annyit látok. A Múltba vesztél, a Bosznia, A Szerelembe öltöztetlek, a Színek, a Várlak, talán a legkedvesebb nekem." (Faludi György)

Johannes Mario Simmel - Néhanapján ​kaviár…
Emlékeznek ​még a NEM KELL MINDIG KAVIÁR.. . című tévésorozatra? Amelyben egy Thomas Lieven nevű daliás fiatalember - kémkedési kalandjainak rövid szüneteiben - hol nőzött, hol főzött? Persze ha nem főzőcskézik, a tévésorozatot talán már régesrég elfelejtettük volna. A gasztronómia azonban - mint minden művészet - örök. Thomas Lieven alakítója azóta a Magyar Televízió konyhájában is főzőcskézett - szemünk láttára készítette el néhány világhírű receptjét. Csakhogy a kép elrepül, az írás megmarad: ezért most a KAVIÁR... valamennyi receptjét nyújtjuk át a Nyájas Olvasónak - s kívánunk hozzá jó szórakozást, és jó étvágyat

Simor András - A ​négylevelű lóhere
Az ​igazi költő akkor is lírai vallomást tesz. ha prózát ír. Simor András apja életének és halálának megidézésével a két műfajt egyesítette, Hősének leveleire, följegyzéseire, irataira támaszkodva. gyermeki érzéseit mégsem titkolva. rejtve. tagadva írja meg korunk kisemberének hétköznapi történetet. amely éppen ezzel a hétköznapisággal: szépségekkel. tragédiákkal. szürke. eseménytelen napokkal és kalandregénybe illő fordulatokkal kerekedik jellegzetes huszadik századi életsorsa.

Beolvas%c3%a1s0037
Napról ​napra Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Napról ​napra
Ez ​a könyv a te számodra készült. Lelki iránytű, útjelző szeretne lenni a kezedben, mely napról napra segít eligazodni, Isten akarata szerint élni. Isten ígéri: Olyan úton vezetlek, melyen járnod kell. (Ész 48:17) és: Mind boldog, aki az ő útjain jár. (128. Zsolt. 1) Minden nap olvass el egy részt figyelmesen. Kérd Istent, hogy magyarázza meg, amit nem értesz, és segítsen aszerint élni, amit megértettél. Legyen ez a pársoros bibliamagyarázat olyan fontos számodra, mint a mindennapi kenyér! Élj vele hűségesen! Sok örömet kívánok!

Vadász Ferenc - Nyugtalanságok ​nyara
"Mind ​itt vannak – gondolta Szórád –, akik ismerték, s azok is, akik nem ismerték őket, akik szerették, és azok is, akik gyűlölték őket, akiknek volt valami, s akiknek semmi közük sem lehetett hozzájuk. Miért jöttek, miért jönnek? – kereste a választ. Azért talán, mert azt hiszik, hogy e holtaknak, míg éltek, a világról, hazáról, a politikáról és népükről egyben vagy másban eltért a véleménye azokétól, akik a kárhozatba döntötték őket? Lehet, hogy idezarándoklásukkal most ők maguk is valamilyen, a hivatalostól eltérő program, egy másmilyen politika mellett akarnak hitet tenni? Vannak, ez kétségtelen, ezrek és ezrek, akik azt hiszik, hogy Rajk Lászlónak és a többieknek azért kellett meghalniuk, mert akkor, negyvenkilencben, vagy tán már korábban, mást akartak, mint Sztálin és Rákosi, más úton jártak, mint ők, más módszereket követtek, más cél lebegett a szemük előtt. Ezek nagyrészt jóhiszemű, máig is hívő, csak logikusat feltételező emberek, akik a tragikus igazságot még mindig képtelenek tudomásul venni. Mi ez a tragikus igazság? Az, hogy se Rajknak, se a többieknek, a megölteknek és megkínzottaknak, sosem volt a pártétól eltérő programjuk. Nem volt más céljuk, mint társaiknak, a kommunisták tíz- és százezreinek... Ők is a párt voltak..." Ezzel a "tragikus igazsággal" kell szembenéznie 1956 várakozással és nyugtalansággal teli nyarán Szórád Jánosnak és minden kommunistának. A Karolina, negyvenkilenc szeptember töprengő, bizonytalan főhőse előtt most már világossá vált:a tragédiákért az egész párt, minden kommunista felelős. Ezzel szembenézni nehéz kötelesség, de csak így lehet továbblépni, egészséges, tiszta légkört teremteni, csak így lehet megfékezni azokat az erőket, melyek már nemcsak az elkövetett bűnökkel, hanem magával az eszmével fordulnak szembe. Vadász Ferenc a kommunista író és ember felelősségével kíséri tovább Szórád János útját, aki számára nemcsak várakozást és nyugtalanságot, hanem az újra megtalált szerelem biztató reményét is elhozza ez a nyár.

Tornai József - Nap ​jár a homoktetőkön
Tornai ​József írja új könyvéről: "Nincs más, csak az a halálos kopárság, homokpusztaság, a dombok sivár teteje, ahol semmi, semmi nem él meg az ördögszekéren meg a szorongáson kívül. Mostani életem fájdalmas búcsú a gyerekkoromtól. Micsoda elszakadás ez saját gyökereimtől, őskoromtól! Keresem a hangot, ami még közös, ami még ugyanaz. Néha fölcsendül - de egyre gyöngébben. Mit tegyek, magamra hagyatva egy idegen, öregedő lénnyel, mit tegyek, én, a gyerek, a mindenen csodálkozó, a győzhetetlen? Istenem, hogy hozzá voltam nőve a Dunához, a dombokhoz, az Alföld széléhez, vadvizekhez, akácosokhoz! Harminckét évig éltem a halálos, kopár dombok között, és nemcsak azért kívánkozom vissza, mert az volt a gyerek- és kamaszkorom. Azért is, mert az még természeti világ volt: Európa utolsó pillanata az iparosítás acél hulláma előtt. Közös megrázkódtatás tehát, mégse lehet elmondani. Ezek az írások az azelőttről beszélnek! Legalább mondatokban, képekben, emlékdarabokban ott akartam lenni abban a nyárban, heverni a nap alatt lehunyt szemmel? Megint elképzelni egy nőt, valakit, a szerelmet: elképzelni istent, a húsvéti körmenetet, gyerekszívemet. A házunk mögötti domb lejtőjén, hol annyit kószáltam ősszel, hogy megnézzem a magam állította nyúlhurkokat, most házak, udvarok sorakoznak. Álmomban megint kopár volt, halálos kopár a domboldal. Nem virrasztott arra senki, csak a szél meg én."

Vera Kistlerová - Ne ​menj oda, kisfiam, gyilkos van ott
Nem ​mindennapi és bizonyos értelemben mégis tipikus életutat bejárt szerző nem mindennapi könyvét tartja kezében az olvasó. A cseh származású írónő, Vera Kistlerová, született Vera Polenová több mint harminc éve az Amerikai Egyesült Államokban, a dél-karolinai Darlingtonban él. Egyike volt azoknak az európai nőknek, akiket a II. világháborúban kontinensükön harcoló amerikai katonák "kikapartak a romok alól", s mintegy hadizsákmányként, győzelmi trófeaként hazavittek. Önmagáról és sok száz sorstársnőjéről írta Vera Kistlerová ezt a tárgyilagosságában is torokszorító, monotematikusságában is sokszínű, személyes élmények hitelesítette, drámai erejű elbeszéléskötetet. Arról, hogy mit találtak ezek a gyakran naiv, szép elképzelésekkel teli fiatal nők és gyereklányok a szétdúlt, romokban heverő Európához képest "ígéret földjének" számító Amerikában, főleg a déli államok minden hiedelemmel ellentétben nagyon is zárt, merev, idegenektől ódzkodó világába. Az esetek többségében kemény próbatétel, keserű, nemegyszer tragédiába torkolló csalódás várta őket. Hiszen a fess amerikai katonák otthon bizony hamar "kivetkőztek" jól szabott egyenruhájukból, visszavedlettek átlag amerikaivá, és így a "háborús menyasszonyoknak" - ahogy Amerika-szerte nevezték őket - sem volt más választásuk, minthogy "levetkőzzék" Európából hozott romantikus illúzióikat, és megpróbáljanak alkalmazkodni a korántsem rózsás valósághoz.

Dömötör László - Nehezék
Merész ​képi megoldások jellemzik Dömötör László ötven versét, melyhez ötven rangos magyar képzőművész adott illusztrációt. A szó és a kép olyan szürreális kompozíciót alkotnak, amelyek a kötetet izgalmas nóvummá teszik.

Covers_68283
elérhető
0

Sarkadi Imre - Novellák
A ​megrendítő hirtelenséggel lezárult, de szigorú törvényszerűségek jegyében született Sarkadi-életmű egyik legizgalmasabb és legmaradandóbb részét novellái, elbeszélései adják. Már a felszabadulást követő időkből való első írásai is kivételes tehetségű írót sejtetnek. A mitikus és népköltészeti élményekből fakadó írásai középpontjában a történetek mögötti általánosítható emberi problémák, gondolatok állnak. (Kőműves Kelemen, Ödipusz megvakul, A szatír bőre) A későbbiek során egyre inkább magára talál, eszközeiben és kifejezésmódjában felfrissül, megújul. Legnagyobb hatású műve ezekben az években A szökevény - a háború utolsó hónapjaiban átélt szorongató halálfélelem mesterien szerkesztett és tömörített története. Hiteles, jól komponált és hangulatilag kerek, egységes írások születnek következő írói periódusában. (Népítélet, Igazság) Alakjait általában nehéz küzdelmeken, sőt néha tragédiákon át viszi keresztül. Novellái a paraszti életforma megváltozásával, az egyéni illetve közös gazdálkodás gondjaival foglalkoznak. A riporter szemével fedezi fel a valóságot. A gondok, bajok, nehézségek bemutatása ellenére is az új élet, a parasztság megújhodott élete mellett tesz hitet. Legjobban sikerült elbeszéléseiben (Barla Mihály szerencséje, Kútban) a modern, főként a paraszti élet erkölcsi kérdéseivel viaskodik, s a morális jóság utáni nosztalgia szívszorító hangjait megszótagoltatva, kivételesen művészi hitellel teremti meg figurái számára a tragikus vagy tragikomikus szituációkat. A korábban - A szökevény című - kötetben megjelent valamennyi novelláját közöljük itt. Külön ciklusba foglaltuk össze a napilapokban, hetilapokban elszórva megjelent és eddig kötetben még nem szerepelt novellái, elbeszélései. A kötet e zárszó ciklusában találhat az olvasó néhány, a hagyatékból előkerült olyan elbeszélést, amely nyomtatásban itt jelenik meg először. Kötetünk a Sarkadi-életműsorozat negyedik, utolsó darabjaként jelenik meg.

Covers_60560
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Négy ​évszak - versek az örök természetről
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lengyel Balázs - Óperencián ​innen, Óperencián túl
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók