Ajax-loader

eladó könyvek

Ezeket a könyveket a felhasználóink kínálták eladásra.


Gerald Durrell - Aranydenevérek, ​rózsaszín galambok
Gerald ​Durrell e könyvében két expedícióját írja le az elbűvölő Mauritius szigetére és a környező szigetvilágba, ahol néhány, már csak itt élő veszélyeztetett állatfajt akar begyűjteni. Az általa alapított Jersey Vadvédelmi Társaság ugyanis azt a célt tűzte ki maga elé, hogy segíti a kihalófélben levő fajok fogságban való továbbtenyésztését. A társaság szimbóluma a dodó, az a nagy termetű, repülni nem tudó galamb, amely egykor Mauritiuson élt, de még a XVII-XVIII. században kiirtották. A könyv címében is szereplő aranydenevéreken és rózsaszín galambokon kívül itt még néhány olyan állatfaj él, amely a mauritiusi szigetvilágon kívül sehol sem fordul elő. A szerző vérbeli angol humorral és igaz gyengédséggel ír a mauritiusi állatvilágról: humora ugyanakkor nem kíméli a helyi hivatalok bürokratáit, de saját tévedéseit sem. Zsoldos Vera grafikusművész a szerző vérbő humorát saját jókedvét is visszatükröző rajzaival egészíti ki.

Holly Black - The ​Cruel Prince - A kegyetlen herceg
Persze ​hogy olyan akarok lenni, mint ők. Gyönyörűek, égi tűzben kovácsolt pengék. Örökké élnek. És Cardan közülük a leglenyűgözőbb. Őt gyűlölöm legjobban. Annyira gyűlölöm, hogy néha még levegőt venni is elfelejtek, amikor őt nézem. Egy szörnyű reggelen Jude és a nővérei végignézik, ahogy lemészárolják a szüleiket. A félelmetes gyilkos mindhárom lányt elrabolja, és Tündérföldére, a nagykirály udvarába viszi. Jude-ot csúfolják és kínozzák a halandósága miatt, és hamarosan rádöbben, ahhoz, hogy életben maradjon ebben a kiszámíthatatlan, veszélyes új világban, éppolyan okosnak, agyafúrtnak és hamisnak kell lennie, mint maguknak a tündéreknek. Csakhogy a hatalomhoz vezető lépcsőfokokat sötét árnyak és árulás lengi körbe. Ráadásul szembe kell néznie a dühítő, arrogáns, ám karizmatikus Cardan herceggel. A lehető legóvatosabban kell eljárnia. A bestsellerszerző Holly Black magával ragadó, a szó minden értelmében varázslatos új YA regénye. Hagyd, hogy elbűvöljön!

Felix R. Paturi - Manfred Brocks - A ​technika krónikája
Tárgyszavak ​tömören : mérnöki tudományok, technika általában technika általában, mérnöki tudományok műszaki tudományok egyetemes, nemzetközi nemzetközi, egyetemes történeti tárgyalásmód technikai tudományok műszaki tudományok történet történelmi megközelítés műszaki fejlesztés technikai fejlődés technológiai fejlődés tudományos-technikai forradalom innováció kutatás és fejlesztés történet történelmi megközelítés találmányok felfedezések szabadalmak védjegyek történet történelmi megközelítés ipartörténet technikatörténet

Az_emberiseg_kronikaja
Az ​emberiség krónikája Ismeretlen szerző
elérhető
16

Ismeretlen szerző - Az ​emberiség krónikája
A ​kötet az emberiség történelmének átfogó története Kr.e. 3000-től napjainkig, pontosan 2006. december 31-ig szóban, képben, térképekkel. A nagy horderejű, súlyos következményekkel járó történelmi korszakokról 30 tanulmány ad hírt. Ebben az új kiadásban kétoldalas világ-és régiós térképekkel. Több mint 1000 színes cikkben szemléletesen és ismeretekben gazdagon áll össze a világtörténet a kijelölt mérföldkövek mentén összefüggő egésszé. Több mint ezer, gondosan kiválasztott, többségében színes képpel, ábrával, rajzzal és fotóval illusztrálva. A politika, a tudomány, a gazdaság és a kultúra számos egyedi aspektusát szócikkekben, keretes írásokban megjelenő magyarázatok árnyalják és világosítják meg, a történelem kimagasló személyiségeinek rövid életrajzával kiegészítve. A kötetben olvashatunk a hétköznapi élet kiemelkedő eseményeiről, valamint történelmi esszék, fogalommagyarázatok, részletes tárgy- és névmutató is megtalálható. Az egyes történelmi korszakokat eseménynaptár, jól kezelhető kronológia segíti. Értékes szakkönyv, enciklopédikus igényű összefoglalás és ideális ajándékkönyv egyszerre. Hasznos segédanyag érettségihez és felvételihez egyaránt.

Felix R. Paturi - A ​Föld krónikája
A ​Föld krónikája a Föld történetének gazdagon illusztrált dokumentuma, amely végigvezet bolygónk kialakulásától egészen a mai ember fellépését követő időkig. Mikor és hol keletkezett a földi élet? Miért haltak ki a dinoszauruszok? Hogyan éltek az ősemberek? A Föld krónikája, a legújabb tudományos kutatási eredményekre alapozva, átfogó bepillantást nyújt a természet fejlődéstörténete. A Föld krónikája 576 oldalán a következő ismeretanyagot nyújtja: - 35 naptár, 800 rövid eseményleírással; - 954 önálló cikk a geológia, a paleontológia, a botanika, a zoológia, az ökológia és az antropológia területeiről; - 12 áttekinthető cikk a földtörténet nagyobb időegységeiről; - 374, kifejezetten e kötet számára készült térkép, grafika és rekonstrukciós rajz; - 47 oldalnyi függelék szójegyzékkel, időtáblázatokkal és tárgymutatóval. A Föld krónikája szerzője Felix R. Paturi, akinek a természetről és a történelem előtti időkről már számos munkája megjelent. E kötet szerkesztésében tanácsadóként működtek közre: dr. Friedrich Strauch, a Münsteri Egyetem paleontológus professzora, és dr. Michael Herholz paleontológus. A Föld krónikája a páratlan "Krónika" sorozat újabb kötete. E sorozatról bővebbet a borító hátsó fülszövegében olvashatunk.

Covers_47276
A ​sport krónikája Ismeretlen szerző
elérhető
6

Ismeretlen szerző - A ​sport krónikája
Hol ​és mikor dobta el az első kődarabot az ember játékból, a másikkal vetélkedve, s nem azért, hogy leüssön vele egy menekülő kis állatot - nem tudjuk. De az bizonyos, hogy ez már sportmérkőzés volt, játék, amelyben öröme telt. Az ősember és a természeti népek sportszerű versenyeitől, ünnepségeitől vezetett az út a magaskultúrák sportágain, az egyiptomi fáraók szent futásán, a mezopotámiai uralkodók nagy vadászatain, a kocsiversenyeken induló római caesarokon, a középkori lovagi tornákon és a XIX. század testkultúra mozgalmain át a modern olimpiák újjászületéséig. S mindezt mennyi szívdobogtató győzelem és tragédia kísérte! Az első újkori olimpiát 1896-ban rendezték meg Athénben - nem egy sportoló utcai ruhában, a napszúrás elől fejére kötött zsebkendővel futott, lőtt célba, s amikor a kerékpáros maratonin az egyik versenyző biciklije "nyolcast" kapott, a tömegből odanyújtott kölcsön gépen folytatta útját - és második lett! Se szeri, se száma a kezdeti idők ehhez hasonló, kedves történeteinek. S érdekes azt is megtudnunk, mikor használtak először bokszkesztyűt a szorítóban, ki találta fel a stopperórát, mikor avatták fel Pest-Budán az első uszodát, s minden köszönhető az 1952-es helsinki olimpia magyar éremesője? A Krónika-sorozat új kötete érdekes leírásokkal, izgalmas események felidézésével, színes és fekete-fehér, archív képek ezreivel, több mint 1000 oldalon tárja az olvasó elé a sport és a játék világtörténetét, melyben nekünk, magyaroknak oly tisztes rész jutott. A függelék pedig az olvasó személyes archívuma lesz. A sportot a számok tükrében feldolgozó 163 oldal - hazánkban először - egy évszázad magyar és nemzetközi eredményeit, rekordjait közli csaknem minden sportágban. S most hadd álljon itt egy találó mondás: a sport a legfontosabb mellékes dolog a világon. Könyvünk átlapozása után biztosan egyetért ezzel...

Heinz Schott - A ​medicina krónikája
Egészség ​és betegség, élet és halál - az embert színre lépése óta foglalkoztató kérdések. Ki volt az első, aki valami módon segíteni akart a másikon, a szenvedőn, nem tudjuk. De már a korai kultúrák varázsló papjai megpróbáltak szembeszállni a halállal. A honfoglaló magyarok koponyaműtéteket sikerrel végző táltosai, a középkor újra és újra pusztító járványait gyakran életük feláldozásával megfékezni akaró orvosok, a reneszánsz boncoló anatómusai, vándorsebészek és sarlatánok, fekáliapatikusok és mikroszkópjuk fölé görnyedő "bacilusvadászok", a védőoltások felfedezői és a mai kor "okos" műszereit megalkotókutatók, tudósok, génsebészek a hősei ennek az évezredekre visszanyúló nemes küzdelemnek. "A medicina króniká"-jából megtudhatjuk, milyen betegségektől szenvedett az ember félmillió éves története során, hogyan küzdöttek le néhányat e betegségek közül, és hogyan állítják az orvosokat az új betegségek új feladatok elé. Sok nagy eredmény született, mégsem lehetünk elégedettek. Mert igaz, hogy manapság már képesek vagyunk az ember megtermékenyítését lombikban is elvégezni, mégis számos kérdés maradt megoldatlanul - az AIDS problémája csak egy ezek közül. Ez a 648 oldalas Krónika-kötet - 150 kalendáriumot (több mint 2000 adattal) - 1180 különálló cikket - 11 összefoglaló tanulmányt - 48 oldalnyi függelékben az orvosi Nobel-díjasok felsorolását, a jelentős orvostudósok - köztük magyarok - életrajzát, etikai dokumentumokat, személy- és tárgymutatót, irodalmi utalásokat tartalmaz, valamint - 1450, többségében színes képet és grafikát. Külön fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy neves magyar orvostörténészek a hazai orvostudomány fontosabb állomásairól, a magyar egészségügy fejlődéséről is képet adnak. "A medicina krónikája" az egyik tagja a népszerű és egyedülálló Krónika-sorozatnak, amelynek többi kötetéről a hátsó borítólapon kaphatunk további információt.

Covers_21302
A ​XX. század krónikája Ismeretlen szerző
elérhető
11

Ismeretlen szerző - A ​XX. század krónikája
A ​XX. század krónikája A nálunk is népszerű sorozat kéttucatnyi országban legsikeresebb kötete: a Krónikák közül mindenütt ez fogyott a legnagyobb példányszámban. Sikere érthető - ez az a krónika, amely rólunk szól. Egyrészt nagyszüleink, szüléink korát, másrészt a mi életünk hosszabb-rövidebb eseményeinek történelmi hátterét rajzolja meg. A "boldog békeidők" lendületes fejlődését, amikor elkészült az első repülőgép, gurulni kezdett az első autó, és Budapesten átadták a forgalomnak a világ akkor legnagyobb nyílású közúti lánchídját: a gyönyörű régi Erzsébet hidat... Tárgyilagosan, a tények és képek alapján ismerjük meg a helyi és a világháborúk eseményeit, az át- meg átrajzolt térképekből fakadó feszültségeket, az emberéletek millióinak pusztulását hozó ideológiák, a fasizmus és a kommunizmus kialakulásának és bukásának történetét, a magyar múlt és világtörténet hősi és szomorú napjait. Ám a történelem nemcsak véres eseményekből áll: a XX. század a tudomány és a technika robbanásszerű fejlődésének, a művészetek többszörös megújulásának, az életformák sose látott változásának kora is. Árnyék és fény, jó és rossz egyaránt jellemezte ezt a vége felé járó évszázadot. A történelem azonban nem ér véget. Rajtunk, a múltból tanulókon múlik: milyen lesz a következő század. S most néhány adat arról, mit nyújt a könyv: -1464 oldal -több mint 4500 szócikk -közel 3000, nagyrészt színes fotó, ábra és térkép -csaknem 20 000 időrendbe szedett adat -több mint 10000 személynév a névmutatóban És még egy fontos tudnivaló: a kötetnek csaknem fele magyar vonatkozású adatokat, eseményeket tartalmaz.

Colleen_hoover_verity
elérhető
7

Colleen Hoover - Verity
Magával ​ragadó és megdöbbentő. Egyszerűen nem lehet letenni. Claire Contreras New York Times bestseller szerző. Lowen Ashleigh, az anyagi csőd szélén álló, küszködő író élete állásajánlatát kapja, amikor Jeremy Crawford, a bestseller szerző Verity Crawford férje felkéri, hogy balesetben megsérült felesége helyett megírja az asszony sikersorozatának befejező részeit. Lowen megérkezik a Crawford házba, hogy átnézze Verity többévnyi jegyzeteit és vázlatait, remélve, hogy elegendő anyagot talál a munka elkezdéséhez. Csakhogy az irodában nemcsak kaotikus állapotok fogadják, hanem egy önéletrajz is, amit az asszony a legnagyobb titokban írt. A kézirat minden oldala vérfagyasztó vallomást rejt, köztük annak az éjszakának a történetét, ami örökre megváltoztatta a család életét. Lowen először úgy dönt, hogy nem mutatja meg Jeremynek a kéziratot, mert annak tartalma még több fájdalmat okozna a gyászoló apának. De ahogy a férfi iránti érzelmei egyre erősebbé válnak, rájön, hogy talán mégis fel kéne fedni Verity mocskos titkait. Egy egyedülálló romantikus thriller a New York Times bestseller szerző Colleen Hoover tollából.

Roland Gareis - Projekt? ​Örömmel!
A ​bécsi egyetem professzora, Roland Gareis, sok év tapasztalata alapján állította össze, ezt az elméleti és gyakorlati kézikönyvet. Több alapvető módszert gondol tovább, hogy a projekt sikeresebb legyen, és a projektszervezetek tagjai motiváltan, örömmel dolgozzanak a célért. Mindenkinek ajánljuk, aki projektekben gondolkozik vagy projekteken dolgozik!

Csepei Tibor - Basszusgitár ​iskola / Bassgitarrenschule II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Faldongeto
elérhető
53

Alice Clayton - Faldöngető
Caroline ​Reynolds magáénak tudhat egy fantasztikus, új lakást San Franciscóban, egy irigylésre méltó háztartási robotgépet... O-t viszont nélkülözni kénytelen (és itt most nem Oprah-ról van szó, kedves olvasók). Tervezői karrierje felfelé ível, irodája a kikötőre néz, egy bombasztikus cukkini kenyér receptje is az övé... de O-nak se híre, se hamva. Ott van neki Clive (a világ legaranyosabb cicája), a jó barátok, egy hatalmas ágy, csak O nem. Azóta, hogy beköltözött új lakásába, az O nélküliség állapotát szexuálisan túlfűtött szomszédja tetőzi be, aki éjnek évadján olyan hangos faldöngetésben részesíti, amilyet még sosem hallott. Minden nyögés, náspángolás és... ez csak nem egy nyávogás volt? ...hangsúlyozza a tényt, hogy nem csupán nem hagyják aludni, de még mindig meg van fosztva..., igen, helyes a tipp: O-tól is. Majd belép a képbe Simon Parker (tényleg, Simon, kérlek, lépj be). Amikor a faldöngetés odáig fajul, hogy jóformán szó szerint kilöki a gazdáját az ágyból, Caroline, arcán kielégületlenséggel, rózsaszín bébidoll pizsamájában végre szemtől szembe kerül már sokszor hallott, de sosem látott szomszédjával. A késő éjjeli ütközet, nos, vegyes érzelmekkel zárul. Hmm! Ilyen vékonyka falak mellett, a feszültség bizony hatalmas… Incselkedés, gúnyos megjegyzések, forró fürdőben lubickoló cicalányok a gyönyörű San Franciscó-i ég alatt – és ráadásként a legszexisebb almás pite, amely valaha készült. Mindez ott rejtőzik ebben az érzéki, szellemes, romantikus mesében.

Sam Llewellyn - Rém ​Aranyosok
Kicsik, ​de végzetesek. Már megint egy nagyon jó könyv nagyon rossz gyerekekről

Laurell K. Hamilton - Telihold ​kávézó
ANITA ​BLAKE SZERELMES LESZ. DE EZ A LEGKISEBB PROBLÉMÁJA. Az ember nem szeret bele csak úgy egy vérfarkasba. Rossz hatással lehet a munkájára, főleg ha egy olyan természetfölötti szakértőről van szó, mint Anita Blake. Anita hamar rádöbben, hogy ez a szerelem az életébe kerülhet. Nyolc alakváltó tűnt el nyomtalanul a városban, és a vérfarkasok falkavezére azzal bízza meg a város első számú vámpírvadászát, hogy adottságait kihasználva járjon a végére az ügynek. Az eset önmagában sem látszik egyszerűnek, de Anita életét tovább bonyolítja új szerelme, Richard rivalizálása a falkavezérrel, valamint a színen feltűnő Jean-Claude, aki még mindig nem mondott le Anitáról. Néhány gyilkosság, a vérszomjas fejvadász, Edward, egy titokzatos pornófilm és a Telihold Kávézó egyre türelmetlenebb vérfarkasai gondoskodnak arról, hogy ezt a decembert Anita Blake ne tudja könnyen elfelejteni. Ha egyáltalán túléli.

Laurell K. Hamilton - A ​nevető holttest
Anita ​Blake visszatér! A város legdögösebb vámpírvadászának és halottkeltőjének még mindig nincs pasija, de problémája annál több. Először visszautasítja egy gazdag és befolyásos üzletember felkérését, hogy támasszon fel egy háromszáz éves holttestet. Nagy hiba. Aztán magára haragítja a valaha élt egyik leghatalmasabb vudu papnőt. Ez még nagyobb hibának bizonyul. Ha mindez nem lenne elég, Anita belekeveredik egy véres gyilkosságsorozatba is, melynek titokzatos elkövetője a békés kertvárosokban lakó családokat veszi célba. Lehet, hogy minden mindennel összefügg? Anitának minél előbb meg kell oldania a rejtélyt, ha nem akar újabb ártatlan áldozatokat. És kénytelen ellenállni a város új vámpírura, Jean-Claude csábításának is, különben mindörökre búcsút mondhat a lelkének.

Laurell K. Hamilton - A ​kárhozottak cirkusza
Mindenki ​Anitát akarja. Ő ezt még hízelgőnek is találná. Ha nem az élete forogna kockán. Elég csak rápillantania az első áldozatra, és Anita Blake számára rögtön nyilvánvalóvá válik: vérszomjas vámpírok falkája szabadult rá St. Louisra, akik egy gyilkosságnál nem fognak megállni. De azt ő sem sejti, hogy hamarosan egy hatalmi harc kellős közepén találja magát, melyben a tét a város feletti uralom megszerzése. Az események egyre bonyolódnak, az áldozatok száma pedig rohamosan nő. Vajon elég erős lesz-e Jean-Claude – a város jelenlegi ura – ahhoz, hogy megvédje hatalmát? És kicsoda valójában Richard, Anita titokzatos, új hódolója? Anitának minél gyorsabban cselekednie kell, és nagyon úgy tűnik, csak rossz választásai vannak, ha életben akar maradni. A Kárhozottak Cirkuszában pedig már minden készen áll a végső, nagy összecsapásra.

Smith Wigglesworth - A ​tűzben edzett hit
"Smith ​Wigglesworth rendkívüli diák volt a hit iskolájában. Ez az ember teljesen átadta magát Isten Szellemének, és így „az eredeti pünkösd megtestesítője", Isten természetfölötti erejének legendás eszköze lett, aki démonokat űzött ki, betegeket gyógyított meg, és sok ezer szívben lobbantotta lángra az Isten iránti szenvedélyt. A tűzben edzett hit című kötet Smith Wigglesworthnek a hitről szóló üzeneteit gyűjti egybe, és adja az olvasó kezébe, aki bizonyára egyet fog érteni azzal, hogy ezek a prédikációk nemcsak a maguk korában erősítették a hallgatók hitét, hanem ma is legalább olyan elevenen hatnak. Wigglesworth mondandójának különös hangsúlyt kölcsönöz a szavak mögül élőtűnő rendkívüli személyiség. Ez az egykori vízvezeték-szerelő, aki csak a legalapvetőbb iskolázottsággal rendelkezett, és életében a Biblián kívül nem sok mindent olvasott, s teológiát sem tanult soha, prédikációiban olyan bámulatos mélységekbe és magasságokba kalauzolja hallgatóságát, hogy mindenki kénytelen felismerni rajta Isten érintését: nem egy lángelme zsenialitása, nem egy fennkölt vallási tradíció iránt érzünk áhítatot, hanem a mindenható Isten keze munkáját és bölcsességét csodálhatjuk meg. "

José Fréches - Buddha ​szeme
A ​szerző regénytrilógiája a 7. századi Kínában játszódik, illetve a Selyemút mentén. Buddhisták és keresztények, szerzetesek és útonállók, mind ugyanazon törik a fejüket: hogyan szerezhetnék meg a kínaiaktól a selyem titkát, vagyis a gazdagságot, s vele együtt a hatalmat. Az izgalmas kalandregény a selyem császárnőjének kegyetlenségektől sem mentes, erotikától túlfűtött életútjáról szól, s egyben vallások és kultúrák, Kelet és Nyugat találkozásának története is.

José Fréches - A ​trónbitorló
A ​szerző regénytrilógiája a 7. századi Kínában játszódik, illetve a Selyemút mentén. Buddhisták és keresztények, szerzetesek és útonállók, mind ugyanazon törik a fejüket: hogyan szerezhetnék meg a kínaiaktól a selyem titkát, vagyis a gazdagságot, s vele együtt a hatalmat. Az izgalmas kalandregény a selyem császárnőjének kegyetlenségektől sem mentes, erotikától túlfűtött életútjáról szól, s egyben vallások és kultúrák, Kelet és Nyugat találkozásának története is.

Huzsvai Dóra - Rose Kinga - Harry ​Potter tesztkönyv kezdőknek és haladóknak
Mind ​a hét kötetet olvasta? Úgy érzi, úgy ismeri a varázsvilágot, mint a tenyerét? Akkor lássuk! Tudja például Hagrid keresztnevét? Vagy hogy mivel keresi a kenyerét Mr. Dursley? Azt persze egy gyerek is rávágja, mennyibe került Harry varázspálcája vagy, hogy hány ember van egy kviddicscsapatban... Kötetünk a legavatottabb rajongók számára is tartogat kihívást.

Weöres Sándor - Télország
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

J. K. Rowling - Harry ​Potter és az azkabani fogoly
Harry ​Potter szokásos rémes vakációját tölti Dursley-éknél, ám a helyzet úgy elfajul, hogy Harry elviharzik a Privet Drive-ról. Így köt ki a Kóbor Grimbuszon, ami elviszi őt abba a világba, ahová egész nyáron vágyott. Az Abszol úton ijesztő hírek járják: az Azkabanból, a gonosz varázslókat őrző rettegett börtönből megszökött egy fogoly. A Mágiaügyi Minisztériumban tudják, hogy a veszélyes szökevény a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába tart. Harry pedig egy véletlen folytán tudomást szerez róla, hogy az illető az ő nyomát követi.

Szentesi Éva - Pedig ​olyan szépen éltek
Nyilánszki ​Mari hétéves. Egy Tisza-menti kisvárosban él, fullasztó, szeretet nélküli közegben. Kopogós cipőről, Barbie babáról és arról álmodozik, hogy az anyukája, amikor nagy ritkán hozzá szól egyáltalán, ne úgy szólítsa, hogy "Mari, fiam". Nem csoda hát, hogy amint tud, elmenekül otthonról. Önmagát és a boldogságot keresi, de vajon képes-e a boldogságra az, akit olyan hosszú ideig csak boldogtalanság vett körül? Szentesi Éva író, rákellenes aktivista, a WMN.hu magazin főmunkatársa. Hamvaimból című könyvében őszintén és tabuk nélkül írt rákos megbetegedéséről. Első novelláskötete, a Kardos Margit disszidál 2017-ben jelent meg.

Tihanyi Péter - Csodák ​és gyógyulások
Hétköznapi ​emberek cseppet sem hétköznapi küzdelmeinek történetét veheti kezébe az olvasó. E könyv interjúalanyai életük egy bizonyos szakaszában egyszer csak szembetalálkoztak a lehetetlennel, a megoldhatatlannal, az iszonyúval. A rákkal, a kábítószerrel, a nyomorral, a gyilkossággal, vagyis a halállal. De, ők hittek, küzdöttek, és győztek. Ezek a sikerrel végződő történetek egy másik világ valóságába adnak bepillantást. Emberi sorsok, melyek tanulságaikkal együtt talán másoknak is segítenek élni. Vagy életben maradni.

Joel Osteen - Életigenlők ​könyve
Gyakran ​álmodnak arról, hogy kellemesebb, hasznosabb életet élnek? Jobb állásra, szilárdabb házasságra, boldogabb családi életre vágynak? Szeretnék, ha örömtelibb rokoni és baráti kapcsolataik lennének? Talán egyszerűen csak többre akarják vinni, és maradandó örökséget akarnak hagyni a következő nemzedékekre? Lehet, hogy a legtöbb emberhez hasonlóan, listát készítettek ezekről a célokról és álmokról, aminek ezt a címet adták: Tennivalók a jövőre. Nem foglalkozhatnak az önöknek igazán fontos célokkal, mert elvesznek a napi feladatokban? Mindig előbbre valók a világias kötelességek és mások kívánságai? Hogyan tudnak ebből kitörni, hogyan tudják - Isten szándékának megfelelően - kibontakoztatni képességeik legjavát? Megoldásként egyszerű, ám mélyre ható folyamat kínálkozik, amelyet e könyvből ismerhetnek meg.

Tihanyi Edit - Varázsfelhő
Mesés ​történet, sok-sok színes rajzzal, 12 fejezetben. Azonban mégsem mese. Igaz, a gyermekek nyelvén íródott, hogy ők is értsék, hogyan is épül föl ez a világ. Értsék meg azt, hogy nem csak fizikai és biológiai lények vagyunk. Hogy a testünk csak eszköz, az életünk trónján azonban a lelkünk uralkodik. De mi is az a lélek? Hol van? Mi a szerepe? És mi az az energia? És mi mozgatja ezt az egész világot? Aztán hogyan kellene a lelkünkkel bánni? És egyáltalán, ha mindezt megértem, mire lesz ez jó az én életemben? Valljuk be, ezt nem csak gyerekkorban nem értjük még, de sokunk még felnőttként sem tud eligazodni e kérdések labirintusában. Pedig nem kicsi a tét: a TE boldogságod és a VILÁG boldogsága múlik rajta!

Steven Saylor - Római ​vér
Időszámításunk ​előtt 80-ban járunk, a Sulla-féle polgárháborúk korában. A belső hatalmi viszályok Róma mindennapi hangulatára is rányomják bélyegüket: szakadozik a közbiztonság hálója, minden sarok mögül veszély leselkedik. A helyzetet csak tetézi, mikor egy forró napon a gazdag földbirtokos, Sextus Roscius brutálisan meggyilkolt holttestére bukkannak az egyik bordélyház előtti téren. A gyilkossággal az áldozat fiát gyanúsítják, a borzalmas bűnre pedig csak egyféle büntetés létezik: halál. A vádat leszegett fejjel viselő fiút a törvény színe előtt a kor népszerű államférfija, Marcus Tullius Cicero veszi védelmébe. Missziója gyakorlatilag reménytelen, épp ezért a Rómában feddhetetlen hírnek örvendő Gordianushoz fordul, aki a város szegénynegyedeiben és fényűző palotáiban kutat bizonyítékok után, hogy alátámassza Cicero igazát, és megmentsen egy, a politikus szerint ártatlanul megvádolt férfit. Steven Saylor, a történelmi regények amerikai bestsellerszerzője 1991-ben indította útjára kedvenc ókori nyomozója azóta másfél tucat kötetet számláló fordulatos történetét, melynek első darabját, az idehaza is nagy népszerűségnek örvendő _Római vér_t most újraszerkesztett kiadásban tartja kezében az olvasó.

Marina Gyacsenko - Szergej Gyacsenko - Alekszandra ​és a Teremtés növendékei
Szaska, ​a tizenhét éves iskoláslány anyjával nyaral a Fekete-tengernél, amikor egyszer csak észreveszi, hogy egy titokzatos, fekete ruhás, fekete szemüveges férfi követi. Próbál előle menekülni, de hiába. A férfi megszólítja, és szörnyű felelősséggel ruházza fel: egy látszólag egyszerű feladattal, amit azonban ha elmulaszt, az tragikus következményekkel jár. A szeretteit féltve Szaska hamar megtanulja a leckét, és a következő év őszén, az ismeretlen ösztönzésére, beiratkozik a sosem hallott Torpa nevű városban a Speciális Technológiák Főiskolájára. Itt különleges tantárgyakkal tömik a fejét, és a legapróbb vétségekért is kemény büntetés jár. A katonás fegyelem és a jó tanulás jutalmaként azonban, a felsőbb évfolyamok tanulói azt pletykálják, csodálatos adományok kárpótolják majd a végzősöket. No persze csak ha megérik. A népszerű ukrán szerzőpáros, akiket 2005-ben Európa legjobbjainak kiáltottak ki, mesterien szövik át életünk hétköznapjait varázslattal, kézzelfoghatóbb, realisztikusabb, mégis álmokkal, mesével teli, komoly, felnőtt alternatívát nyújtva a Harry Potter-jelenségből kinőtt, ám a könyvek szeretetét megőrző olvasóknak.

Borbás Marcsi - A ​sűrűje
“ ​Azt hiszem, hogy a boldogság megszerzésének titka nem más, mint gyakorlatszerűen felismerni a mindennapok örömeit, a legkisebbeket is. Csiszolgatni az érzékünket, amellyel észrevesszük a Jót a legapróbb történésekben is. A gyakorlat teszi a mestert. A gasztronómia remek gyakorlat. Ez a könyv betekintés azokba az önfeledt pillanatokba, melyeket családtagjaimmal, barátaimmal töltök a konyhában vagy az asztal körül. Tervezünk, kísérletezünk, kóstolunk, értékelünk. Visszarepülünk az időben vagy új recepteket próbálunk ki. Olyan pillanatok ezek, melyek nélkül elképzelni sem tudom az életem. Az évek során számtalan étel került közel a szívemhez. Az itt bemutatott száz recept a gasztronómiai utazásaim legjava - a sűrűje. “

Catherine Clément - Az ​úrnő
Ki ​is valójában a XVI. században élt, tündöklő szépségű, okos, művelt, dúsgazdag s mégis hányatott életű Gracia Nasi, más néven Beatriz de Luna, harmadik nevén Beatriz Mendes, a korabaeli európai zsidók nagyasszonya, úrnője? Garcia családját, amely valaha a mórokkal együtt telepedett meg Spanyolországan, az inkvizició elüldözte hazájából, s a kalandos természetű, nyugtalan vérű Senora - önmagának, szeretteinek, háza népének, hit- és sorstársainak - menedéket keresve beutazta a fél világot, megfordult Európa és Ázsia legfényesebb udvaraiban és portáin, járt Londonban, Gentben, Velencében, Ferrarában, Palesztiniában, Isztambulban, tárgyalt, ravaszkodott hercegekkel, királyokkal, szultánokkal, hitvitázott rabbikkal. szembeszállt püspökökkel és pápákkal, zsinagógákat építtetett, várost alapított, Bibliát nyomatott, összeesküvéseket szőtt, lázadásokat szított, intrikált, gyűlölt és szeretett. Akárha Robert Merle, a francia történelmi tablót fest a XVI. század fényben-árnyékban vérben-aranyban egyaránt bővelkedő világáról, bemutatva a kor erkölcseit, mentatlitását, gondolkodásmódját. Ám Az Úrnő valódi szerzője az a - ugyancsak francia - Catherine Clément, akinek munumentális történelmi regényei újra és újra ott szerepelnek a francia és nemzetközi irodalmi toplistákon.

Eva_menasse_vienna
elérhető
4

Eva Menasse - Vienna
Azt ​gondolnánk, hogy már mindent megírtak a zsidók második világháború alatt szerzett tapasztalatairól, de akkor kezünkbe kerül egy könyv, amelynek szerzője minden konvenciót felrúg… Ezt teszi Eva Menasse váratlan fordulatokban gazdag, felejthetetlen egyéniségeket ábrázoló, gyengéd humorral, szellemesen megírt családregényében. Megjelenése óta hódít Angliában, Ausztriában, Franciaországban, Hollandiában, Izraelben, Kanadában, Kínában, Olaszországban, Spanyolországban és Szlovéniában.

Sándor Anikó - Zuhanó ​repülés
Azt ​mondják, egy zuhanó gépen nincs ateista. Azt hiszem, körülöttem is mindenki a maga istenét szólongatta. Már a bal szárnyból is sivító hang hallatszott. Lehet, hogy ezek életem utolsó percei? A bosnyák asszony megragadta a karomat. - Nem akarok meghalni - suttogta. - Még én sem - mondtam neki, és mosolyt erőltettem az arcomra. - Úgy terveztem, hogy nyolcvannyolc évig élek. Hátradőltem az ülésen, és nagy levegőt vettem. Az élettel nem voltam valami nagy virtuóz, nézzük, mit tudok kezdeni a halállal! Figyeltem a saját félelmemet, ahogy jött és ment, ha beszívtam és kifújtam a levegőt, úgy, ahogy a guru tanította. Talán abnormálisan hangzik, de kezdtem magam jól érezni. Mindig kíváncsi voltam, milyen lesz, hát tessék. Most megtudom. Pedig eszemben sem volt Indiába menni, eszemben sem volt megint a megfoghatatlannal kergetőzni, nem kerestem misztikus kalandot. Az utóbbi időben folyton úton voltam pihenni akartam kicsit. A városnév csak egy cím volt a naptáramban, nem készültem belőle. A repülőútra tartogattam az útikönyvet, de elaludtam. Halvány fogalmam sem volt, hogy ahová tartok, a világ egyik leghíresebb spirituális helye, ahová a földgolyó minden pontjáról zarándokolnak emberek, és sokan haza sem mennek többé. Fogva tartja őket egy ismeretlen erő, amely szétdúl mindent, mint a rossz gyerek a homokvárat, összetör és porrá morzsol, hogy aztán a masszából gyúrjon valami újat, ami sokkal erősebb lesz, mint amilyen előtte volt.

Kollekciók