Ajax-loader

Csak ​két szürkét kell eléje fogni, és kész a díszhintó – mondta a W. Wimpff und Sohn császári udvari kocsigyártó cég tulajdonosa Gottlieb Daimler úrnak, amikor 1886-ban átadta neki a négykerekű lovas kocsit. Daimler mester egyik segédjével menten neki esett a távol-keleti fából faragott hintónak, majd az első és a hátsó űlések közé telepítettek egy csillogó, egyhengeres motort…
Ezzel kezdődött.
A száz-egynéhány év története csodálatos volt.
Az akkori, évente néhány darab autómobil-gyártástól jutottunk oda, hogy pl. az európai Opel gyárakban 225 darab Astra készül óránként.
A hintóból mindentudó, komputerizált, a legkényesebb igényeket kielégítő autócsodák lettek.
A korszerűsítések jelentős hányadát már a tömegek által elérhető áron megvásárolható, futószalagon készülő termékek is tartalmazzák.
A történet néhány pillanatát a Merre halad az autó? fejezetben, az eredményeit a Típusok ismertetése részben igyekszik megcsillantani ez a könyv.
Megismerheti az Olvasó az eddigi Év autó-it, bepillantást nyerhet a magyar autók szülőszobáiba, és szárnyaló fantáziával megidézzük a 2011-es Frankfurti Autókiállítást. A szemet, lelket gyönyörködtető fotók láttán bizonyára minden autó iránt érdeklődő olvasó szíve hevesebben fog dobogni.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók

  • Nem szerepel egyetlen kollekcióban sem.