A savak okozta megbetegedések listája igen hosszú – az AIDS-től a rákon át egészen a cellulitiszig terjed. A közismert terapeuta, életvezetés-oktató és természetgyógyász, Kurt Tepperwein könyvében megnevezi a túlsavasodás legfőbb okait. Kurt Tepperwein, aki évtizedek óta a különböző betegségek okaival foglalkozik, könyvében elmagyarázza, miért olyan veszélyes a test túlsavasodása, és mit tehetünk annak érdekében, hogy megint harmonikussá váljon testünkben a savak és bázisok aránya. A könyv bőséges mennyiségű információval szolgál az egészséges táplálkozásra és életmódra vonatkozóan is, továbbá tartalmaz egy összeállítást, amelyből megtudhatjuk, milyen bázikus hatású termékek kaphatók kereskedelmi forgalomban.
Értékelések 4.0/5 - 1 értékelés alapján
Kapcsolódó könyvek
Lénárt Gitta - Élő ételek könyve
Az élő – azaz nyers, 43 ºC fölé nem hevített – ételek fogyasztását ajánló új táplálkozási irányzat egyre növekvő népszerűségének oka elsősorban az azzal járó életmódváltozás áldásos hatásában rejlik. A hőkezeletlen, magas energiájú növények és gyümölcsök olyan „energiabombát” jelentenek szervezetünk számára, amely biztosítja egész napi aktivitásunkat. Növekszik koncentrációs képességünk, fizikai teljesítményünk, eltűnnek a gombás megbetegedések, bőrünk élővé, tisztává válik. Természetesen mindezek mellett ha igényünk van rá, ehetünk főtt ételeket is. A fontos az, hogy minél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, s ezt nagy örömmel, megelégedettséggel tegyük! Ebben nyújt segítséget ez a Magyarországon úttörő könyv.
Christine Bailey - Nyers ételekkel az egészségért
A nyers étrend nem csupán egy étkezési forma, hanem művészet, amely magában hordozza az egészséget, életenergiát és karcsúságot. A könyvben található ínycsiklandozó receptek bőséges választéka gazdagítja étrendünket, általuk megfiatalodunk, megtelünk frissességgel és életerővel. A pozitív eredmények megtapasztalásához nem szükséges azonnal teljes mértékben áttérni a nyers táplálkozásra. Együnk minél több nyers zöldséget, gyümölcsöt, kiegészítve friss csírákkal, magvakkal, s a hatás biztosan megmutatkozik. Az itt javasolt diéta:
• Csökkenti a testsúlyt
• Serkenti az emésztést
• Javítja az immunfunkciót – kevesebb megfázás és fertőzés
• Tisztább, ragyogóbb lesz tőle a bőr, egészségesebb haj”
„Akik még csak most ismerkednek a nyers ételek világával, azoknak azért ajánlom, mert a receptek pontosan tartalmazzák az alapanyagok mennyiségét, áztatási, elkészítési időket, így könnyen elkészíthetők. Többféle minta-étrend is segíti azokat, akik szeretnék megtapasztalni egy hétvégére, vagy akár egy egész hétre a nyers étkezés jótékony hatását. A „nyers életmód” programmal pedig bemutatja nekünk a könyv, hogyan térhetünk át erre az életformára, vagy hosszútávon hogyan egészítjük ki az étrendünket tápláló és egészséges, nyers ételekkel.
Akik már jártasak az élő ételek elkészítésében, azoknak azért ajánlom a könyvet, mert különleges étel-összeállításaival még változatosabbá tehető az eddig követett nyers étrend. A receptek között található sok-sok figyelemre méltó új alapanyag, ötlet, amivel jómagam is bővíteni fogom a saját recept-táramat.” Lénárt Gitta
Lénárt Gitta - Élő édességek könyve
A szerző ezúttal a legsikeresebb édességreceptjeit osztja meg lelkes olvasóival.
Az élő ételekre jellemzően ezek a finomságok hőkezelés, sütés és főzés nélkül készülnek, így a bennük található értékes tápanyagok, vitaminok és enzimek továbbra is kifejthetik áldásos hatásukat. Az alapanyagaik között elsősorban rostban gazdag gyümölcsök és olajos magvak szerepelnek, nem tartalmaznak azonban lisztet, tojást, tejtermékeket, fehér cukrot.
Fontos szempont, hogy a legtöbb édesség néhány perc alatt elkészül. Nincs szükség hosszú sütési időre, a tisztítás, a szeletelés vagy a turmixolás után rövidesen tálalhatjuk az ízletes, egészséges falatokat.
Gitta sikere többek között lenyűgöző fantáziájának és kreativitásának köszönhető, amelyet a könyv igényes kiállítása is híven tükröz.
Lénárt Gitta - Lúgosítás élő ételekkel
A legtöbb betegség oka szervezetünk elsavasodása. Lénárt Gitta legújabb könyvében 4 lépésre bontott, részletes programot nyújt olvasóinak, akik testük öngyógyító és önfenntartó erőit aktivizálva szeretnének átállni a lúgosító étrendre. A folyamatot a nyers konyha fotókkal gazdagon illusztrált, legfinomabb receptjeivel támogatja. Szerencsére egyre több ember ismeri fel, hogy az életmód szoros összefüggésben áll az egészségünkkel, és sejtjeink csak akkor boldogok, ha megfelelő üzemanyaggal tápláljuk őket. És mi a legmegfelelőbb üzemanyag? Ami természetes, tápegész, ahogy a természet létrehozta, a nap megérlelte: zöldségek, gyümölcsök, magok, csírák, friss hajtások. "Kedves Olvasó, ha szeretné saját kezébe venni egészsége alakulását, kérem, tartson velem, kövessen a könyvben leírt program végrehajtásában. Ismerje meg a hagyományos - savasító - étrend alternatívájaként kínált természetes, bázikus étrend alapanyagait, ételkészítési eljárásait! Lépésről lépésre bővítse ki étrendjét finomabbnál finomabb új ételekkel, melyek nemcsak az egészségét segítik visszaszerezni, hanem igazi gasztronómiai élményt is nyújtanak." Lénárt Gitta
Victoria Boutenko - A nyers étel csodája
A könyv tartalmáról: a szerző két könyve található egy kötetben: A nyers család (Raw Family) az orosz származású Boutenko családról szól, akik 1990-ben emigráltak az USA-ba. Évekig a szokványos amerikai ételeket ették, aminek az lett a következménye, hogy mindannyian megbetegedtek. A végső rúgást az adta, amikor Viktória megtudta, hogy 9 éves fiának gyógyíthatatlan gyermekkori cukorbetegsége van, és élete végéig inzulin injekciókat kell kapnia. Kétségbeesve kereste az alternatív megoldást. Elkezdte megfigyelni az egészségesen kinéző embereket, és gátlásosságát legyőzve, megszólította őket. Egy nap meglátott egy sugárzó arcú, boldog hölgyet egy bankban, és tőle is megkérdezte, hogy ismeri-e a cukorbetegség alternatív gyógymódját. A hölgy története, hogy sikerült meggyógyulnia egy béldaganatból mégpedig 100%-osan élő, nyers ételek fogyasztásával megdöbbentő volt Viktória számára, de a szíve azt súgta, hogy az ő családja számára is ez lesz a helyes út. A könyvben mind a négy családtag a saját szemszögéből mondja el, hogyan változott meg örökre az élete...
Az Életet adó zöldek-ben (Green for Life), mely néhány évvel később íródott, Viktória a zöld levelekről és a belőlük készült turmixokról közöl meghökkentő információkat. Új nézőpontból közelíti az emberi táplálkozást, összehasonlítva csimpánzok és az emberek étrendjét. A Roseburgi kísérlet, melyet Viktória és Dr. Fieber végeztek el, feltárja a zöldturmix-ivás egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Kurt Tepperwein - Betegségünk tükrei
Testünk külső megjelenési formája belső lelki-szellemi állapotunk eredménye. Az ember élete és megélt tapasztalatai elsősorban az arcán tükröződnek. Itt jut élénken kifejezésre a szellem tisztasága, a gondolkodásmód tisztessége, érzelmi világunk hangulata és ingadozása. Így az arc nem csak lelkünk hű ábrázolása, hanem egészségi állapotunk cégére is. Kurt Tepperwein összegyűjtötte az idevágó pszichofiziognómiai tapasztalatokat, és egy könnyen érthető, gyakorlatias kézikönyvet ad kezünkbe, amely lehetővé teszi számunkra egészségügyi problémák szemmel látható felismerését.
Szendi Gábor - Paleolit táplálkozás kezdőknek
A "Paleolit táplálkozás kezdőknek" azoknak szól, akiknek eddig nem állt módjukban vagy nem volt idejük alaposan elmélyedni a paleolit táplálkozás rejtelmeiben. Szendi Gábor könyve arra vállalkozik, hogy röviden és lényegre törően az ő számukra is bemutassa a legfontosabb, legalapvetőbb paleo ismereteket. Hiszen rendkívül sokan vannak, akik elfoglaltságaik, rohanó életük mellett is szeretnének lehetőséget kapni arra, hogy a természet rendje szerint táplálkozva megőrizhessék vagy visszanyerjék egészségüket.
A "Paleolit táplálkozás kezdőknek" kedvcsináló egy sorsfordító étrend bevezetéséhez és a témában való további elmélyüléshez. Megtudhatjuk, miért és hogyan okoznak a nyugati életmód által átalakított táplálkozási szokások olyan civilizációs betegségeket, amelyek a természeti népeknél ismeretlenek, hogyan okoz a túlzott szénhidrátfogyasztás szív- és érrendszeri megbetegedéseket, hogyan győzhetjük le könnyűszerrel a paleolit étrend segítségével a 2-es típusú cukorbetegséget, valamint hogy miként vezet a paleolit táplálkozás elveinek követése koplalás nélkül is gyors fogyáshoz és az egészséges testsúly folyamatos fenntartásához.
Szendi Gábor legújabb könyvében is a tőle megszokott tudományos alapossággal foglalja össze kutatásainak eredményeit, hogy megértsük ezt a forradalmian új, minden tekintetben tudományosan megalapozott, az ember evolúciójára épülő táplálkozástant.
Victoria Boutenko - A nyerskonyha legjobb receptjei
A legfontosabb élőétel-receptek lépésről lépésre
Fedezzük fel a nyersétel-készítés örömeit Victoria Boutenko, az élő ételek úttörőjének új, egyszerű és ízletes recepteket felvonultató könyve segítségével! A szerzőnő ezúttal családja legféltettebb kincseként őrzött receptjeit adja közre könnyen érthető módon, fotók százainak kíséretében, miközben az ételkészítés minden egyes lépésénél érezhető lelkesedése, a kezdő szakácsokat bátorító hozzáállása. Az ínycsiklandó receptek között találhatunk többek között dzsemeket, pogácsákat, levest, kekszeket, mandulatejet, trüffeleket és csokoládétortát is, melyek elkészítését Victoria minden részletre kiterjedően bemutatja. Nemcsak az ételek elkészítéséhez szükséges eszközöket és hozzávalókat ismerteti, hanem táplálkozási tanácsokat is ad. A kötetben bemutatott receptek olyan alapreceptek, amelyek bármely, nyers ételeket készítő szakács repertoárját gazdagíthatják. A részletes leírásoknak, valamint a színes fotóknak köszönhetően teljesen egyértelműek az egyes munkafolyamatok, ezáltal egy jól használható, minden részletre kiterjedő receptkönyvet tarthat a kezében az olvasó. A receptek ugyan rendkívül precízek, ráadásul a szerzőnő sok helyütt még receptváltozatokkal is szolgál, Viktória arra biztatja olvasóit, hogy az ételeket saját ízlésüknek, illetve életvitelüknek megfelelően alakítsák.
Kurt Tepperwein - Mit árul el a betegséged?
A nyugati orvostudomány sokat tud az emberi test működéséről. S ha az meghibásodik, képes megjavítani. A baj csak az, hogy módszerei sokszor nem az okokat, hanem csupán a tüneteket szüntetik meg.
Az utóbbi évek változásai hozták, hogy a gyógyítással foglalkozó szakemberek figyelme mindinkább az egész emberre - nem csak annak működésére - terelődött. Egyre többen hangoztatják, hogy a lelki tényezőknek döntő szerepe van az egyén sorsának, egészségének alakításában.
A könyv psziché és szóma - lélek és test - kölcsönhatását világítja meg. A szerző felfogása szerint testünk nem csupán azt mondja el nekünk, miben vétettünk az élet ellen, de mindig pontosan megmondja azt is, mit kell tennünk, hogy ismét teljes harmóniában élhessünk.
Kurt Tepperwein - Egészségesen egy életen át
Nagyon sok emberhez jutottak már el Kurt Tepperwein gondolatai. A Egészségesen egy életen át c. könyv egy komplett egészségmegőrző programot tár elénk. Jó néhány egyszerű, de nagyon hatásos módszert mutat be, amitől nemcsak az egészségünk javulhat nagymértékben, hanem az általános közérzetünk is. Olvashatunk a mozgásról, a vízháztartásról, a táplálékkiegészítésről csakúgy, mint a lazító technikákról, és arról, hogy hogyan kell helyesen értelmezni a test jelzéseit annak érdekében, hogy idejében tudjunk reagálni rájuk, és nem csak akkor, amikor testünk valamilyen betegséggel sztrájkba lép.
Harald Hosch - Egészség savtalanítással
A szerző könnyen érthetően tájékoztat a sav-bázis egyensúlyról, és bemutatja, hogy modern élet- és táplálkozásmódunk miként zavarja meg ezt az egyensúlyt, és ez hogyan hat az emberi szervezetre. Azt is felvázolja, hogy a dr. F. X. Mayr regenerációs kúra hogyan állítja vissza ezt a harmóniát. A szerző Dr. Harald Hosch 15 éve természetgyógyász, Hallenbergben (Hochsauerland) egy terápiás centrumot vezet. Több népfőiskolán, valamint egy természetgyógyász iskolában is tanít. A modern táplálkozási és étkezési szokások, valamint a stressz és az egészségtelen életmód tönkreteszik a sav-bázis egyensúlyt, és egyre gyakrabban elsavasítják a szervezetet. És pontosan ez rakja le szinte minden betegség alapkövét! A túlsavasodás egyenes következménye lehet például a szívinfarktus, a reuma, a köszvény, a vesebetegségek, a szélütés, bőrbetegségek, a cukorbetegség, a gyomor- és bélbetegségek, csontritkulás, valamint a legtöbb rákos megbetegedés. A cellulitisznak, vagy közismert nevén narancsbőrnek is az egyik kiváltó tényezője a túlsavasodás. Ennek ellenére csak kevesen vezetik vissza ezeket a bajokat a sav-bázis egyensúly zavarára, mivel az összefüggéseket nem látják ezek között. Az igazi egészség tehát mindig a savak és a bázisok közti harmóniát jelenti. A könyv célja az, hogy az orvosi előismeretekkel nem rendelkező, érdeklődő olvasónak könnyen érthető áttekintést adjunk a sav-bázis egyensúlyról. Emellett megtudhatja azt is, hogy modern élet- és táplálkozásmódunk hogyan bontja meg ezt az értékes egyensúlyt, és hogy ez milyen változásokat okoz az emberi szervezetben.
Kurt Tepperwein - Nagy egészségkönyv testnek és léleknek
Függetlenül attól, hogy mennyi idős és éppen milyen az erőnléte, a könyv segítségével a legjobb formába hozhatja testét és egészségét. Kurt Tepperwein összegyűjtött tudását tartalmazza a kötet, amely tulajdonképpen egy örök érvényű naptár, egy tanácsadó könyv és egy gyakorló munkafüzet inspiráló keveréke. A legjobb módja annak, hogy aktiváljuk saját energiáinkat, megelőzzük a betegségeket, fittek maradjunk és tökéletesen érezzük magunkat, hogy naponta használjuk ezt a kincsestárat.
Victoria Boutenko - 12 lépés a nyers étrendig
A nyers étel csodája és A nyerskonyha legjobb receptjei c. könyvek nagysikerű szerzője, Victoria Boutenko legújabb könyvében felvázolja azt a sokféle előnyt, amellyel a főtt ételekkel szemben a nyers és friss ételek fogyasztása jár. Bemutatva a tudományos kutatások legfrissebb eredményeit, Victoria a nyers ételeken alapuló életmód fizikai, lelki és spirituális fázisain keresztül kivezeti olvasóit a „főtt-ételektől való függőség” állapotából. Gyakorlati szempontokkal is foglalkozik, és hasznos tippeket és sikeres stratégiákat ajánl az egészséges új szokások kialakításához és megőrzéséhez. A könyv végén receptgyűjtemény is található. A szerző szakértelmének és lebilincselő stílusának köszönhetően a könyvet egyaránt haszonnal forgathatják a tapasztalt nyersevők és az egészséges életmód iránt érdeklődők is.
Rüdiger Dahlke - Az alvás mint ősi energiaforrás
Az alvás mindannyiunk számára óriási lehetőséget jelent. Ha helyesen használjuk, egészségesebbek és kiegyensúlyozottabbak lehetünk. A szerző tanácsait betartva, reggelenként szárnyalva ébredünk, ami egész napunkra jó hatással lesz, hiszen amilyen a kezdet, olyan a befejezés. Már a tartalomjegyzékből kiderül, hogy egy különlegesen részletes, mindenre kiterjedő, izgalmas útmutatót kapunk ahhoz, hogy valóban kellemessé, és élvezetessé tegyük az alvást, legfontosabb természetes erőforrásunkat.
Szendi Gábor - Napfényvitamin
A D-vitamin egy olyan speciális hormon, amelyre szervezetünk minden szövetének szüksége van. Megfelelő mennyiségben csak akkor állna rendelkezésünkre, ha az Egyenlítő környékén élnénk, és mindennap félmeztelenül a napon tartózkodnánk. De hála a modern kutatás eredményeinek, mai viszonyaink közt is lehetővé vált, hogy kialakítsuk az evolúciósan optimális D-vitamin-szintünket. A mai kor emberénél ugyanis - hasonlóan a folyamatos C-vitamin-hiányban szenvedő középkori tengerészekhez - a D-vitamin fel nem ismert hiánya a legkülönbözőbb súlyos betegségek kialakulásához vezethet, amelyeket aztán a nyugati orvoslás méregdrága gyógyszerekkel és beavatkozásokkal próbál - meglehetősen sikertelenül - kezelni. Vitaminhiányt azonban csak vitaminbevitellel lehet megszüntetni!
Az egészség - ahogy mondani szokás - bármennyit megér. Ehhez képest a D-vitamin filléres tétel. Ám amíg erre nem ébred rá az egészségügyi kormányzat és az orvoslás, nem tehetünk mást, mint hogy a saját kezünkbe vesszük egészségünk védelmét.
Kathleen Keating - Az ölelésgyógyászat kiskönyve
Az ölelésgyógyászat mesterévé bármelyikünk válhat. Az Ölelések kiskönyve megmutatta, hogy az érintés egy bizonyos formája - a meleg, támogató ölelések adása és elfogadása - hogyan növeli az egészséget és a jó közérzetet. Ez a könyv az ölelésgyógyászat új dimenzióit tárja fel: az öleléseknek ugyanis megvan a maguk sajátos nyelve. Szolgálja e könyv az Olvasót, hogy kialakíthassa végül maga is saját ölelésbeszédét. Az Ölelésgyógyászat kiskönyve Tandori Dezso szellemes, szójátékos fordításában jelenik meg magyarul. Kedves, elgondolkodtató, mégis mulatságos ajándék lehet minden öleléstámogatónak, de morcos önsanyargatók is megszelídülhetnek tole. A szerzorol: Kathleen Keating lelki tanácsadóként dolgozik. Tanfolyamokat és csoportfoglalkozásokat vezet az egészséges életmód, a stressz kezelése, a szüloképzés, a kommunikáció, a problémamegoldó készségek, valamint a csoportdinamika témakörében. Részt vesz a biofeedback kutatásban és tanácsaival segíti a gyógyító közösségeket. Élete központi gondolatát így fogalmazza meg: ?érezni, megismerni és tanítani a szeretet számtalan vonatkozását: a bátorságot a küzdelemre, a feltétel nélküli adást és elfogadást, az együttérzést és a tisztító haragot; a játék örömét és egy forró ölelés mélységes gyönyöruségét.
Nick Vujicic - Élet korlátok nélkül
Nick Vujicic , aki hosszú utat tett meg érzelmileg az öngyilkosság kétségbeesett gondolatától, míg mára odáig jutott, hogy motivációs szónokként iskolákban, kórházakban, árvaházakban, templomokban, gyülekezetek előtt és börtönökben ő maga hirdeti, hogy egy súlyosan fogyatékos ember is képes teljes életet élni… ha akar.
Már gyermekként rákényszerült, hogy kellemetlen kérdéseket tegyen fel magának a jövőjéről. Írása vigaszt és inspirációt nyújt mind a hozzá hasonló megpróbáltatásokkal küzdő, mind a látszólag egészséges, ám gyakran kétségek között őrlődő ember számára. Saját példáján keresztül mutat utat a korlátaid ledöntéséhez; üzenetei megérintenek, mert hitelesek. Szenvedélyesen mesél belső küzdelméről, melynek során végül megtanulta elfogadni önmagát és a megváltoztathatatlant, s elmondja, hogyan találta meg az erőt és a bátorságot, hogy változtasson a sorsán. Nick zenél, úszik, szörfözik, és elvégzi az összes olyan hétköznapi cselekvést, ami számodra talán magától értetődő, de neki a lehetetlennel kellett szembeszállnia, hogy képes legyen megtenni azokat. Hagyd, hogy neked is megmutassa, hogyan indulhatsz el egy gyümölcsöző, korlátok nélküli élet felé.
Lenkei Gábor - Egészségre ártalmas!
Egészségre ártalmas! Mi az, ami erről a legtöbb embernek eszébe jut? Feltehetőleg a dohányzás, a zsíros ételek, a koleszterin, a szennyezett levegő, a tartósítószerek és így tovább. Nos, naivak. Semmit sem tudnak arról, hogy az egészségüket leginkább fenyegető tényezőket elrejtették a szemük elől. A könyvből megtudhatja, milyen módszerekkel próbálnak beterelni minket a gyógyszermaffia "koncentrációs táborába". Nem valahol máshol, a világ egy távoli táján. Itt, Magyarországon, a XXI. században. Tudja meg mi az, ami igazán ártalmas az Ön egészségére. A bizonyítékokat a könyvben találja. Jó "szórakozást".
Dr. Lenkei Gábor
Ismeretlen szerző - Gyógyító ételek - Ártalmas ételek
A táplálkozási szokások kismértékű megváltozása is jelentősen befolyásolhatja egészségünket. A Gyógyító ételek, ártalmas ételekből megtudhatjuk, miként. Étrendünk nemcsak a közérzetünkre van hatással, hanem életünk minőségére, sőt az élettartamunkra is. A riogatónak vagy biztatónak szánt, egymásnak ellentmondó "jó tanácsok" zűrzavarában e könyv elfogulatlan információkkal igyekszik segíteni az olvasót. Megvizsgálja a vitás kérdéseket, és tudományos bizonyítékokkal alátámasztott tényeket sorakoztat fel. Szócikkei összesen több mint 300 táplálkozástani szakember, orvos és természetgyógyász tapasztalatait hasznosítják. A Gyógyító ételek, ártalmas ételek a táplálkozás és az egészség összefüggéseinek egyszerű, könnyen követhető, de részletes és megbízható kislexikona, amelyet az egészség javítására és megőrzésére vonatkozó gyakorlati tanácsok tesznek teljessé. Bár a táplálkozástudomány még mindig gyerekcipőben jár, máris nyilvánvaló, hogy kevés olyan betegség van, amelynek létrejöttében, megelőzésében, illetve kezelésében a táplálkozás ne játszana szerepet. A helyes étrend központi tényező a szívbetegségek, a rák és az ízületi bántalmak elleni küzdelemben, de a stresszt, az álmatlanságot, a meddőséget és a gyengeséget is segít leküzdeni. Könyvünk a hagyományos és a természetes gyógymódokat is figyelembe veszi. Megvizsgálja az olyan közkeletű bölcsességeket is, mint hogy "a répa jó a szemnek" vagy "a fokhagyma jó a torokfájásra", és rámutat, melyik alapul tapasztalatokon, és melyik puszta hiedelmeken...
Ilse-Maria Fahrnow - Jürgen Fahrnow - Az öt elemen alapuló táplálkozás
Hogyan találhatjuk meg az optimális táplálkozásmódot a különböző élethelyzetekre: a hétköznapokra és munka mellett, stresszhelyzetekre és fogyáshoz? A kérdésekre a válaszokat a könyvben ellenőrző lista segíti, hogy ki-ki pontosan meghatározhassa saját energetikai állapotát. Találhatók benne receptek és javaslatok a mindennapi táplálkozáshoz, gyerekeknek szóló ízletes ételekre vonatkozó ötletek, komplex test- és relaxációs gyakorlatok az öt elem egyensúlyának megteremtéséhez, közérzetünk javítása érdekében. Ajándék étkezési tanácsadó poszterrel!