Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Hanon13
4.0/5

Szögezzük ​le, hogy tanulmányaim miatt voltam köteles elolvasni ezt a kötetet. Úgyhogy az értékelést két részre bontanám:

1, Olyanoknak, akiknek szükségük lesz a benne lévő tudásra, akiknek mint tankönyv fog kellenei ez a kötet:

Az egész könyv logikusan van felépítve, és szinte 100%-osan tartalmazza azt az anyagot, amit tudnunk kell, ami más tárgyakhoz viszonyítva elég kevéske. Sajnos azonban 2011-es kiadás, több olyan módszert, adatot tartalmaz amik már nagyon nem frissek. Ellenben a növények botanikai jellemzése, felhasználása, drogjai és azok hatóanyagai részletesen ki vannak fejtve, és szerencsére ezek se változnak olyan gyorsan. Pontosan azért mert logikusan van felépítve, a tanulás és jegyzetelés sokkal egyszerűbb belőle. Ha valaki megtanulja mindazt ami benne van az és a gyakorlatban is haszonsítani tudja akkor az egy általános kertészmérnök számára elegendő, ha nem gyógynövényekkel akar élete végéig foglalkozni :)

2, Olyanoknak akik többet szeretnének tudni a gyógynövényekről, esetleg szeretnék gyűjteni őket, termeszti a kis kertben

Ha valaki úgy gondolja, a könyv segíthet a meghatározásban az téved. Ellenben az adott CD melléklet tartalmaz képeket, de ha valaki semmit nem tud a gyógynövények gyűjtéséről akkor ott helyben nem tudja meghatározni.
Tanulni viszont nagyon sokat lehet belőle, néhol természetesen egy kicsit sok lehet a laikusoknak #hatóanyagok szerintem teljesen értelműket vesztik# Megtalálható azonban a gyűjtésről minden fontos tudnivaló, mikor érdemes gyűjteni, mely része tartalmazza a hatóanyagot, és a legtöbb esetben hogy hogyan kell szárítani. Emellett természetesen minden faj adott szervéhez fel van sorolva a farmakológiai hatása is.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók