Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Lilla
4.5/5

Anyukám ​régi könyvei közt leltem rá a mamámnál. Úgy gondolom, jól tettem, hogy elhoztam és még aznap elkezdtem olvasni, hogy megtaláltam.
Aranyos kis könyv, bár Szilvia nem kicsit volt idegesítő, ahogy az sem, hogy vagy százszor hangzott el a Becs szó! vagy a Becsület szavamra mondatok. (tudom, ez is annak a kornak a rész, de számomra idegesítő volt :D)
Akik a barátságról, a barátságokat próbára tevő problémák, és egy kedves kis történetről akar olvasni, annak bátran ajánlom! :)


icu79
4.0/5

Hogy ​az egyik szereplőt idézzem: Ennek a Szilviának én szálanként téptem volna ki a haját! :)
A történet nagyon tanulságos, kedves és megmosolyogtató (nyilván 20 éve másképp nyilatkoztam volna erről). A barátságról szól és arról, hogy a felnőtté válás rögös útjain szem előtt kell tartani, hogy mi az igazán fontos, meg arról, hogy ahhoz, hogy különbséget tudjuk tenni jó és rossz között, meg kell ismernünk mindkettőt.


Uzsonna
5.0/5

No ​itt van leírva, hogy lehetsz igazi hercegnő! Dobd el a többi csicsamicsát, és olvasd el ezt! :-)


Anó
5.0/5

Ha ​azt mondod: Varga Katalin – eddig azt mondtam: Gőgös gúnár Gedeon, Mosó Masa Mosodája. E két tüneményes gyermekkönyvén több nemzedék tanulta, gyakorolta az olvasást és helyesírást (jómagam is imádtam őket:).
Ez az ifjúsági regénye más. Mindenképpen elolvasásra érdemes. Sokan azt hiszik, a pöttyös könyvek mind komoly irodalmi és erkölcsi érték nélküli, pusztán szórakoztató “limonádék”. Bár e regény egyik kiadása is a pöttyös sorozatban jelent meg, semmiképp nem igazak rá a fenti gondolatok! Mert komoly, elgondolkodtató és értékes műről van szó.
A három kamasz barátsága iskolás koruk kezdetére nyúlik vissza. Bár mindhárom más és más, eddig szerették és elfogadták egymást. Közösek voltak az álmaik, vágyaik is.
Ők hárman: Péter, a racionális pengeagy, Zoltán, az álmodozó, a való világot csak szűrve ismerő művészlélek és az érzékeny, igazságszerető Zsuzsa – utóbbi éppen az első szerelem hálójába észrevétlenül, finoman belesodródni kezdve Zoltánnal. Ekkor lép be a képbe “az új lány”, Szilvia. Lélegzetelállítóan gyönyörű, külsőleg már érett nő a csepp, vékony, szeplős Zsuzsa mellett. Szilvia elkényeztetett skalpvadász. Az “érdekes” fiúkat “levadássza”, behízelgi magát náluk, majd, ha rájuk un, dobja őket a következőért. A két fiú is sorra kerül nála. Péter egy idő után kiismeri, a rossz emberismerő Zoltán viszont “koppan” – ő nem látja a lány valódi énjét. A fiúk még tapasztalatlanok, azt hiszik, hogy a szép külső belül is szép embert takar. Pedig ez a kamaszlány gonosz. Kihasználja külső adottságait, tudatosan bolondítja a fiúkat “megértő mosolyával”, lebbenő selyemhajával, nagy, csillogó kék szemével. Meghallgatja és észrevétlenül kifaggatja őket, majd mint egy kifacsart citromhéjat teázás után, eldobja. Eszköztára tulajdonképpen szegényes, de eddig még bevált. Vannak, akik átlátnak rajta, de a legtöbb fiút bármikor elbolondítja. A “baráti hármas” véd-és dacszövetsége idegesíti (nem rá figyelnek!) ezért szétrobbantja azt.
A két fiú, különösen Zoltán, alig érti, mi történik. Zsuzsa pontosan érzi és érti, de nem tud mit tenni ellene. Ő veszít a legtöbbet: két barátját, s a szerelem lehetőségét.
A regény végén a probléma nyitva marad: bizakodhatunk, hogy, mivel a két fiú nagyjából felfogta, mi történt, talán mégis képesek lesznek megbékíteni Zsuzsát, s barátságukat vele komolyabb, új alapokra helyezni.
Ha azt mondod: Varga Katalin, már ezt is mondom: A zöld torony. Egy barátság jelképe.
Kérded: újraolvasom-e még? Azt mondom: biztosan:)


Amrita
-/5

A ​maga műfajában szerintem érdekes és egyedi könyv, jó kamaszproblémát választott amit nagyjából hitelesen mutat be. Továbbra is kedvelem Varga Katalint. Kis vigasztalás lehet az okos-jó pajtás lányoknak, akik mint csajok nem az osztály legnépszerűbbjei a fiúk körében és maximum haverok és lelki társak lehetnek. Cselekményében kb Jeripusz csak a fantasy vonal nélkül.

Viszont aki valami derűs, kellemes olvasmányra vágyik annak nem ajánlom. Se nem derűs, se nem romantikus. Kamaszkorom legsötétebb-legmagányosabb időszakába repített vissza amiért egyáltalán nem voltam hálás. Zsuzsának lenni vacak.


Lahara
4.0/5

Egyszer ​olvastam, akkor tetszett.


pankasztikus
4.0/5

Kedves ​történet…ez sajnos a mai világban is megtörténhet, tehát a valóságban is teljesen elképzelhető! Az, hogy verset írnak, veszekszenek, haragszanak, barátok maradnak-e vagy sem. A befejezés azonban nem tetszik, hogy csak így a ,,nagy semmibe" vége lett…nem tudjuk meg, hogy végül kibékülnek-e úgy igazán, és minden a régi kerékvágásban megy tovább vagy sem. Bár abból a szempontból jó, hogy mindenki úgy, folytatja, ahogy elképzeli.


Doresz
4.0/5

Erre ​tényleg az az egyik legtalálóbb szó, hogy “aranyos”. :) Nem gyakran olvasok pöttyös könyveket, ezt is ajándékba kaptam, ezért került elolvasásra… és nem bántam meg. Egy történet a barátságról, ami sebezhető, szétrombolható és nem mindig sikerül ismét olyanná válnia, amilyen volt.
Szilviát nagyon tudtam utálni… :)


memoir
3.5/5

Aranyos ​volt.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

6.7
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók