Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


jehuka
4.5/5

Ez ​a regény akkor akadt a kezembe, amikor egy olyan kihíváshoz kerestem olvasmányt, ahova elfelejtett, elhanyagolt, kevéssé ismert történelmi témájú könyveket kell olvasni. Ilyenkor persze mindig elbizonytalanodom kicsit, hiszen a mellőzöttség fakadhat abból is, hogy kevésbé színvonalas a mű. Szerencsére jelen esetben erről szó sincs. Remélem ezzel az értékeléssel többeknek kedvet csinálok az olvasásához, hiszen egy nagyon izgalmas korszakról szól a történet.
Nem tudok igazán grandiózus jelzőket használni a regénnyel kapcsolatosan, ugyanakkor el kell ismernem, hogy nagyon tetszett, élvezettel, érdeklődéssel olvastam minden sorát. Nem egy korszakalkotó mű, ami lefedi és részletesen bemutatja a Nyugat-római Birodalom hanyatlásának minden aspektusát, de remekül érzékelteti a kor kaotikus viszonyait és átfogó képet nyújt a császárság bukásához vezető legfontosabb okokról, eseményekről (…)
A regény cselekménye az ötödik század közepén Attila halálával veszi kezdetét, és leegyszerűsítve egy közel huszonöt évig tartó bosszútörténet a két nagy hadvezér Odoacer és Orestes (Attila testőrségének kapitánya, később a nyugat-római katonai erők főparancsnoka) között (…)
Eseménydús, kalandokkal és csatákkal tűzdelt történelmi regény volt, ami sok mindent a helyére tett a fejemben a korszakkal és a Római Birodalom bukásával kapcsolatosan (mintha azt tanultuk volna az iskolában, hogy Odoacer a germán seregével legyőzte az utolsó római császárt Romulus Augustust, arról valahogy lemaradtam, hogy ez a germán sereg amúgy birodalmi légiók voltak).
Teljes, rendezői változat itt:
https://konyvesmas.blogspot.hu/2018/02/hisztorik-michael-curtis-ford-roma.html


Qedrák
3.5/5

Nem ​rossz, de azért hanyatt nem estem tőle, egyedüli újdonság számomra az volt, hogy Róma és a hunok küzdelmét a germánok szemszögéből figyeli, és főleg az Attila halála utáni korszakra koncentrál.


Akos_Kirsch
4.0/5

Igazán ​nagyszabású, és általam kevésbé ismert időszakról szóló könyv, melyben akadtak üresjáratok, de összességében igazán impozáns történetet tárt elém. Remekül bevezet az akkori kor hangulatába és részletessége miatt elég hiteles képet fest az Attila halála utáni évtizedekről.
Mindenképpen a legjobb történelmi regények közt a helye, bár az írónak akadnak jobb regényei. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a műfajt.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

20.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók

  • Nem szerepel egyetlen kollekcióban sem.