Ajax-loader

A ​nagy sikerű Pénzt, de sokat! és a Kurva vagyok című könyvek írójának új hőse, Ignácz Miki 1954-ben született Budapesten. Zsidó, aki úgy nő föl, hogy a zsidók azok mások, nem ők. A zsidóüldözések következtében hithű kommunistává lett apa és anya fontos pozíciókat tölt be az ötvenes években. Az apa 1956. november negyedike után “pufajkás”, a hatvanas években kém az NSZK-ban.
A zsidó az egy vallás, márpedig egy kommunista nem lehet vallásos. Tehát egy kommunista nem lehet zsidó. Ez a szülők logikája, amivel szemben áll a fiúé: “Magyarországon az a zsidó, akit a környezete annak tart.” A család történetén keresztül megismerhetjük a magyarországi zsidóság és a kommunizmus összefüggéseit.
A kommunizmus letűnt, a zsidók azonban, köztük a kommunisták, volt kommunisták, s főleg az utódok itt élnek. Lehet-e valaki az új Magyarországon zavartalanul egyszerre magyar és zsidó? Fenyeget-e a zsidó “világuralom” veszélye? A könyv a zsidók és nem zsidók együttélésének problémáit mindennapi élethelyzeteken át mutatja meg, úgy, ahogy átéljük munkahelyen, szerelemben, barátságban. Csaplár tényregényében nincs patetizmus, a Zsidó vagyok Magyarországon messze túlmegy a védekező és támadó közhelyeken. A hőse kegyetlen és nyílt, mint Csaplár eddigi karriertörténeteinek hősei mind.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók