Ajax-loader

A ​Berlinben dolgozó Kepes család legkisebb tagja a szomorú Imola. Szokatlan az új lakás, ismeretlenek az utcák, idegenek az osztálytársak, érthetetlen számára a német nyelv. Társra, barátra vágyik, akivel egy nyelvet beszélhet. Így hát megszaporodik a négytagú Kepes család egy ötödik családtaggal, a szép nevű Békevölgyi Cassy Kecsappal. A vöröses szőrű, bumfordi airedale terrier-kölyök szeretetteljes játszótársa lesz a kislánynak, ő szerzi Imola első barátait is. Lassacskán nemcsak a kutyával, de a német gyerekekkel is egy nyelvet beszél a kislány. A ragaszkodó, vidám Kecsap az egész család kedvence lesz, bár hazatelepedéskor sok gondot okoz mindnyájuknak. Rossz szemmel nézik a különös formájú, két nyelven értő ebet a lakótelepiek. A falun élő nagymama meg azt nem érti, hogy miért nem alhat a baromfiudvarban egy ekkora jószág.
A Kepes család naponta tapasztalja, hogy milyen nehéz kutyának lenni. Kecsapot szíve a gyerekekhez, a környékbeli óvodásokhoz húzza. Élete delén mély barátságot köt egy kandúrral. Legigazibb barátja azonban a könyv szerzője, a Gazdi marad, aki kétszer menti meg az életét.
Kalász Márton szeretettel, igaz emberséggel elbeszélt kutyatörténetének szereplői valódiak, s köztünk élnek, kivéve Kecsapot, aki hosszú, boldog kutyaéletéből az örök vadászmezőkre költözött. A lebilincselően érdekes regény alakjait Barczánfalvi Ferenc rajzai keltik életre.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

8.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók