Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Angele
4.5/5

Eleinte ​nem tudtam eldönteni, hogy teszik e annyira, mint a Drága Tess. Van olyan, amikor a könyv vége kell ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön.
Rosamund Lupton úgy ír krimit, hogy az szépirodalom.
És sírsz!


katacita
4.5/5

Érdekes, ​hogy a többségnek a Drága Tess! tetszett jobban, szerintem pedig pont ez sikerült jobbra. Izgalmas volt, és bár végig jelen volt a mindent elsöprő szeretet, mégsem éreztem csöpögősnek a hangvételt. Egész hamar túltettem magam a felálláson, amelyen a Ha maradnék esetében nem sikerült, és kerestem a jeleket, hogy ki lesz majd a főgonosz. Jelentem, eltaláltam, mostanában minden rosszfiút megtalálok a könyvekben, lehet, hogy pályát tévesztettem.


Zoe27
4.5/5

Először ​olvastam Rosamund Lupton – től, így nem is tudtam mire számítsak.
A fülszöveg alapján mindig felkeltette ez a könyv az érdeklődésemet, de, hogy most a könyvtárban kezembe került gondoltam, hogy ez egy jel, hogy el kell olvasnom.
Hihetetlenül magához bilincselte a figyelmemet. Ha buszon ültem, ha csupán csak tíz percem volt, akkor is a kezemben került.
Még magamat is sikerült meglepnem, hogy tetszett, mivel én nem szeretem azokat a könyveket, melyekben nagyon lassan bontakozik ki a cselekmény.
Ez az írónő azonban kezén fogott, és bár lassan, de mindenhová magával, így adva meg az összképet.
Egyetlen egy dolgot sajnáltam, hogy a történet végén nem írt arról, hogy ki hogy bűnhődött meg a bűnéért…


Gabye
4.0/5

Az ​írónő első könyve nagyon bejött, ezért mindenképp olvasni akartam ezt is, hogy lássam egyszeri varázslat volt vagy tényleg tud valamit..Tud.
Ezzel együtt ez a regény nem ragadott annyira magával, mint az. Hasonlóan ahhoz ez is egy belső monológos regény és tetszik ez a megoldás. Viszont itt a főszereplő nő elég sokszor a férjéhez beszél ami viszont a fordításban néha zavaróan hatott, mert nem mindig jött le, hogy ez tényleg így van-e vagy épp valaki mást szólít meg. Illetve ami azt hiszem talán fordítói hiba, a húg és nővér összekeverése, ami miatt szintén megakadtam kicsit és vissza kellett lapoznom, hogy most mi van..
Ha ezektől elvonatkoztatok, akkor tetszett. Jó az ötlet és az írónő igazán szuggesztíven fogalmaz, szinte csüggsz a szavain annyira el tud kapni a történet. Bár néha éreztem kicsi hullámvölgyeket ebben a sodrásban, de nem voltak olyan hosszúak, hogy elkezdjem unni.
Összességében tehát nem ütött akkorát, mint az előző regénye, de nagyon érdekes volt olvasni.


Szindy
2.0/5

Az ​van a könyv hátuljára írva, hogy izgalmas thriller, hát ez nekem nagyon nem volt az.
Szerintem nagyon kiszámítható végig a történet, és eléggé unalmas is. Nekem ez most nem jött be. Nem hiszem, hogy még valaha a kezembe fog kerülni ez a könyv.


R_Kingaa
4.5/5

Bár ​eleinte az volt a tervem, hogy először az írónő első regényét, a Drága Tess!-t olvasom el, de váratlanul szembetalálkoztam ezzel a könyvvel, egy 70%-os akció keretében. Így talán érthető, hogy semmiképpen nem hagyhattam ki.
Utólag szemlélve a dolgokat, az a véleményem, hogy teljesen megérte volna teljes összegért is beszerezni, mert hihetetlenül jó könyvnek bizonyult, a lelkemre gyakorolt hatás pedig már az első oldalaktól kezdve megnyilvánult. A történet mélyen megsebzett és összetörte a belsőmet, a szívembe markolt és a lelkembe gázolt. Fájtak a szavak, megrendítettek a történések, de nagyon mélyen, egyre halványabb fénnyel pislákolt a remény. A fényét volt, hogy teljesen eltakarták az árnyak, a jövő képződményei, az előrevetülő gondolatok, de mindvégig ott volt, és ha gyéren is, de világított. A történet végére viszont erőtlenné vált, és utolsót lobbanva kihunyt. És azt hiszem szívem egy apró darabkáját is elvitte magával. A befejezés teljesen maga alá gyűrt, elkeseredettségem sokáig kitartott és nem tudtam szabadulni tőle. Habár eltelt már néhány nap az elolvasása óta, még egyre kínoznak az érzések.
Elképesztően érzelmes könyvvel köthettem közelebbi ismeretséget, szinte úttörőnek számít a maga műfajában. Krimi besorolása azonban csak másodlagos dolog, az első számomra az erős pszichikai-érzelmi hatás. Viszont nagyon szépen egybefűzte az írónő a tragédia megtörténtét, annak következményeit és a nyomozós, tárgyfeltáró szálat, mindebbe pedig leheletfinoman belevegyült a spirituális vonatkozás. Azt hiszem, minden embert foglalkoztat valamilyen szinten a kérdés, hogy van-e élet a halál után? Vagy hová kerül a lélek a szív utolsó dobbanása után? Létezik-e vajon testen kívüli élmény? Ennek igazolásáról manapság már többet hallani. De mi lehet az igazság? Nem tudni. Mindenesetre érdekes és elgondolkodtató ilyen esetekről olvasni.
Számomra ez a könyv éppen ezért az egyedi megközelítésből és a különleges elbeszélő szemszögből várakozáson felüli élményt nyújtott. Soha nem olvastam még effajta könyvet, ez a történet nem csak egy a sok közül, hanem rendkívül kiemelkedő.
Az elbeszélésmódja levélszerűhöz hasonlít, ugyanis a főszereplő a férjéhez intézi a sorokat, de van, hogy a saját életét, a családjához fűződő viszonyát és az irántuk érzett szeretetét fejezi ki. Teljesen helyénvalónak éreztem az egyre többször felbukkanó emlékeket, a múltba való visszaemlékezéseket.
Az élet valóban csak egy pillanaton múlik, és ha az a pillanat elillan, többé nem hozható már vissza. Sokszor képtelenek vagyunk értékelni az életet, azt, amivel a sors megajándékozott, nem elégszünk meg azzal, hogy egészségesek vagyunk, mindig vágyódunk valami után, mindig többet akarunk, és nem vesszük észre azt a jót, ami előttünk van. Sokszor csak utólag döbbenünk rá, hogy milyen jó is volt, amikor már elveszítettük. De akkor már késő! A történet többek között erre is rávilágít.
Emellett a krimi jelleg sem elhanyagolható, végig izgalomban és kétségek között tartja az olvasót. Mindvégig megvezet, a végén pedig el sem hiszed, amit olvasol. Hol azért izgulsz, hogy javul-e a betegek állapota, hol pedig azért, hogy kiderül-e az igazság a bűnössel kapcsolatban. A vége pedig mindkét esetben megdöbbentő!
A karakterek közül természetesen Grace került hozzám a legközelebb, hiszen az ő gondolataiba kaptunk a legtöbb betekintést, és elképesztett az anyai szeretet mértéke, de Sarah és Jenny is pozitív hatást váltottak ki belőlem.
Ami viszont kissé zavaró volt számomra, az a vulgáris kifejezések jelenléte a szövegben, ezekre igen érzékeny vagyok. Bár itt talán voltak olyan helyzetek, ahol megengedhetőnek bizonyultak.
Most már biztos, hogy az írónő másik könyvét – a Drága Tess!-t – is el fogom olvasni, mégpedig záros határidőn belül.
Nem is kétséges, hogy mindenkinek ajánlom ezt a könyvet és nem csak krimirajongóknak! Nem ragozom tovább, inkább olvassátok el, mert minden bizonnyal páratlan élményben lesz részetek!;)


Trudiz
4.5/5

Lebilincselő, ​érdekfeszítő volt. Különleges így, több “szemszögből” látni, és a vizsgálatot nyomon követni.


wmagda
4.0/5

Elég ​sok mindennek el lehet mondani ezt a könyvet, kriminek, romantikus regénynek és misztikus könyvnek is. Mindegyiknek jó szerintem, bár a misztikus részét kevésbé tudtam komolyan venni.
A könyv alapszituációja az, hogy Grace és Jenny egy kórházban térnek magukhoz és látják magukat, ahogy súlyos sérülésekkel fekszenek az ágyban. Igen, magyarán szellemek. Vagy valami olyasmik. Grace is elismeri, hogy ez mekkora képtelenség. És tényleg az. Különösen, ha azt is veszem, hogy az egész könyv során egyetlen másik „szellemmel” se találkoznak, csak egymással. Ott egy kórház és rajtuk kívül nincs egyetlen kómás beteg se? Lehetne az a magyarázat erre, hogy a többi szellem unta a banánt és otthagyták a kórházat, de kiderül, hogy a szellemek fájdalmat éreznek, ha elhagyják a kórház épületét. Értitek, szellemek fájdalmat… Jaj!
Inkább át is térnék arra, hogy romantikus regénynek mennyire jó. Szerintem nagyon. A könyvet Grace „mondja tollba”, és végig a férjéhez beszél. Ezzel az elbeszélésmóddal, amikor a könyv mesélője végig beszél valakihez, én a Szívritmuszavar c. könyvnél találkoztam először, és nekem annál is nagyon tetszett, ahogy most is. Az a könyv is nagyon érzelmes volt és ez is az, de ez érthető is, hiszen mindkettőben a szeretett férfihez szól a nő.
Az érzelmesség általában nem csapott át érzelgősségbe (néha azért igen), bár az kicsit zavart, hogy tökéletesnek mutatta Grace kapcsolatát a férjével. De fogjuk ezt arra, hogy Grace végig a halál torkában volt, s onnan nézve lehet, hogy mindenből csak a jót látja az ember. Bár Grace a saját jellemhibáira azért rádöbben, például hogy a sógornőjét csak azért nem kedvelte, mert ő meg tudta valósítani azt, amit ő nem, vagyis az anyaságot és a karriert egyszerre.
És végül nézzük meg, hogy kriminek mennyire jó ez a könyv. Én a 124. oldalon rájöttem, hogy ki a gyújtogató (470 oldal a könyv), ami azt hiszem, egy kicsit túl korán történt, egy igazán jó kriminél csak a vége felé jöhet rá az olvasó a megfejtésre – már ha egyáltalán rájön. Viszont később annyi gyanúsítottat dobott be az írónő, hogy el tudott bizonytalanítani, hogy tényleg az-e a tettes, aki, illetve bűntárs(ak)ra is kezdtem gyanakodni, amiben viszont tévedtem. És az elkövető indítéka és pontos módszere csak a könyv vége felé derült ki számomra, szóval végig tudtam izgulni valamin. Így azt mondanám, hogy kriminek sem volt rossz, bár azért olvastam már jobbat (pl. Tíz kicsi néger).
Összességében nagyon tetszett ez a könyv elsősorban az egyedi elbeszélésmódja miatt, ami lehetővé tette, hogy azonosuljak Grace-szel, akinél tényleg a család az első, bármire képes értük.
Bővebben: http://konyvboncolgato.blogspot.hu/2017/09/rosamund-lupton-azutan.html


Doria09
3.5/5

Nem ​igazán tudom hova tenni ezt a könyvet, tetszett is, meg nem is, de inkább nem. Érdekes volt, de különösebben mégsem kötött le. Talán az is közrejátszik, hogy egy nap alatt olvastam egy egy kihívás miatt, és nem volt időm emésztgetni a sztorit, ahogy más könyvekkel szoktam.


buzavirág
4.0/5

Körülbelül ​egy hónapja olvastam az írónő másik könyvét #Drága Tess# , nagyon tetszett, így nem volt kérdéses, hogy ezt a könyvet is elolvasom. Most is sikerült az érzelmekre hatni, átéreztem Grace minden döntését, {{viszont sokkal jobban örültem volna, ha ezeket a lépéseket a valóságban teszi meg. Eleinte nem örültem a misztikus szálnak, de később rájöttem, hogy csak így derülhet ki a gyanúsítottak legbelső gondolatai. }} A végére nekem kicsit sok volt a gyanúsított, szerintem túl lett bonyolítva, lehetetlen volt kitalálni ki az elkövető.
Mindazonáltal nem kétséges, hogy egy jól felépített igényes történet, viszont a borítója lehetett volna ütősebb.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

37.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók