Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


MissFortune
5.0/5

Évekig ​fel sem fedeztem, hogy létezik ez a bizonyos szocialista krimi, olyannyira nem érdekelt. Nos, aztán jött a Fanatikus krimi rajongók kihívás, aminél ez a címke is egy szempont. Bevallom, húztam, halasztottam az olvasását, kicsit tartottam tőle. Azonban az a legmeglepőbb, hogy felesleges volt az aggodalmam. A szereplők kedvelhetőek, izgalmas a nyomozás, nyilván hűen adta a szocialista légkört, de hát nem is várható más, hisz’ 1967-be jelent meg. :) Hód személyére nekem a könyv végéig nem sikerült rájönnöm, álmomban se gondoltam, hogy pont ez a karakter lesz. Ez is tetszett, hogy megvolt a maga nagy csavara.
Nem merném azt állítani, hogy soha többet egy részt sem olvasok ebből a sorozatból, mert egészen jó kis olvasmányos krimit kaptam.


robinson
5.0/5

Hód ​a szocialista James Bond.


sztinus
4.0/5

Ez ​elég érdekes időutazás abba a korba, amikor annyira kicsi voltam mèg, hogy nem emlékszem, de elèg sokat hallottam róla. A hangulatot tökéletesen leírja, a szereplők tipikusak, az utcanevek és a helyek, meg a kàvézások nagyon mosolyogtatóak.
Rövid történetke, mègis minden volt benne, kémkedès, krimiszál, romantika.
Köszönöm az ajánlást ès a kölcsönzést @Kuntuzangmo molynak!Egyàltalán nem bántam meg.


KBCsilla
5.0/5

De ​jó volt!
Könnyed, élvezhető, mégis izgalmas.
Igaz, érezni lehet a szocializmus szelét, de miután ez nincs távol tőlem, nagyon tetszett. Kicsit idegesített az elején, hogy szinte minden sorban volt egy név, ráadásul teljes név, vezeték-és keresztnévvel, ami szerintem csak a régi magyar krimikben fordul elő. De aztán továbbsiklottam rajta, elsodort – na, az azért túlzás, hogy sodort – a cselekmény, és el is felejtettem mostanáig.
Kicsit ódivatú, kicsit retró, de úgyis ez a divat. Mindent összevetve, örülök, hogy újra a kezembe került.
Jöhet a többi Hód-történet. Igazi hód-olója lettem. :)


Aquarius
5.0/5

Szeretem ​a kémtörténeteket – legyen az háborús, vagy mint esetünkben, tudományos kísérleti eredmények kiszivárogtatása.
Igazán jól sikerült Hód bemutatkozása. Érdekes, logikusan felépített történet, szimpatikus és utálatos karakterekkel. Kedveltem Szokkolay öniróniáját, humorát, amely remekül illeszkedett az adott eseményekhez. Tippeltem, vajon ki lehet Hód? Ki lehet a kém? Ügyesen elrejtette őket a szerző, hogy még véletlenül se lehessen kitalálni.
A szellemi tudás vagy termékek ma már szabadon értékesíthetők, tehát a történet aktualitása megkopott, ennek ellenére nagyon kellemes, élvezetes olvasmány volt.
Nem nevezném irodalmi értéknek, de kategóriájában nagyon jó, így a pontozásnál ez vezérel. Megkapja az öt csillagot.
Hód, Bana, Pintér – még találkozunk!


Egy ​kis időutazás abba a korba még mikor tejfölös szájú voltam :) Igazán nem bántam sőt nagyon is élveztem.
Izgalmas kis történet volt.
Nagyon tetszett ez a kicsit “régi módi” történet. Jól esett már egy kis változatoság.


mmária
4.5/5

Meglepően ​érdekes a könyv. Hód, Bana és Pintér is nagyon szimpatikus figura. A sztori nagyon jól felépített, logikus és érdekes. A könyv és a történet érdekessége, hogy a háttérben a szocialista kémhálózat, az elhárítás munkájába is betekinthetünk. S a égén ott a meglepi. Kipróbálok még pár Hód történetet, hogy teszteljem magam, hogy kitalálom-e a személyét.


mohapapa
2.5/5

Hód ​valahogy mindig felbukkant az életemben, kamaszkorom óta. De soha nem volt dolgunk egymással, a Hód és a ZX-7 képregényváltozatának intermezzojától eltekintve. Ott sem gyakorolt rám nagy hatást, csak tetszettek a rajzok. Most utánanéztem: én Fazekas Attilára emlékeztem, de Korcsmáros Pál követte el őket. Hód ott volt nagypapám könyvei között, ott volt az újságos standokon, az antikváriumokban, a könyvbögrecsárdákban (értsd: utcai könyvárusok). A gyűrött, ütött-kopott, pazarul ízléstelen montázsborítóikkal, mintha szürke eminenciásai lettek voltak a hetvenes-nyolcvanas éveknek. Némi túlzással. De olvasni most olvastam először Hód-történetet. Mert előítéleteim voltak. Amik nem csökkentek. Csak helyretettem őket.

Hód az ungarise Bond. Ez is némi túlzással. Igaza van sokaknak: a Vasfüggyönyről innen egy Bond elvtárs dolgozik, átlát a szitán, okos, ésatöbbi, de meglepő mód ő üthető és nem szabadul i mindenhonnan. A történet alatta marad Kántor és Csupati kalandjainak, de fölé emelkedik Lindának és Ötvös Csöpinek (bár ott a humor és Bujtor és Kern mindent vitt). De mindent egybevetve: ugyanaz a kategória: „kicsi is, savanyú is, de a miénk”, ahogy Bástya elvtárs mondta. S persze kifenének, aki akkor volt valahány éves nincsen nosztalgiája a hetvenes-nyolvanas évek iránt (miközben franc a mindenkori komcsikba, az egész hazug mindenkori rendszerükbe), de azért no, ez a retró kémsztori a coclizmus szellemi értékeinek a hős megvédéséről, azért felidéz, magával hoz egy csomó mindent, hiába a viszonylag kiszámítható történet, a nem túl árnyalt alakok, a csúcsmentes cselekményvezetés, meg ez, meg az.

Hódot is olvasok még. Mindenek ellenére. :-)


legrin
4.0/5

Meglepődtem, ​hogy csak ilyen füzetke, de a célnak abszolút megfelelt.
Szórakoztató volt inkább sem mint egy véresen komoly krimi.


Anna_Sera
5.0/5

Természetesen ​5 csillag, nagyon jók ezek a Hód történetek.Meg volt a kellő mennyiségű kémkedés,meg hulla,pont annyi,amennyi kell.Rövid,tömör történet,semmi felesleges mondat,végig pörög a cselekmény.A végén jól meglepődtem Hód személyén,rá aztán nem gondoltam volna.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók