Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


sztimi53
-/5

Én ​ezt nem is olvastam, hanem átlapoztam, nem is baj, hogy nem töltöttem vele több időt. A kolléganőm adta ide, hogy műveljem ki magam arra az esetre, ha nem lesz munkám és luxusprostitúcióra kényszerülök. Esélyes. Ez de nagy fosch egy könyv, közhelyes, unalmas. De Still a better love story than twilight.
Megkaptam a másik kötetét is ennek a nőnek, de inkább lemegyek a fogorvoshoz, minthogy elolvassam.


csillagka
2.5/5

Legyünk ​teljesen őszinték ezek a könyvek olyanok mint az öregasszonyoknak a napi pletykálkodás.
Kíváncsik vagyunk egy olyan világra amely egyébként nem lehetne belelátásunk, mert nem vagyunk elég gazdagok, hatalmasok, romlottak vagy híresek, messze vagyunk tőle még is szeretnénk tudni milyen is lehet olyan fent, ahová nem fognak meghívni sohasem.
Ez a könyv olyan mint egy hónapi tömény Blikk elolvasás reprint kiadásban, azzal az apróbb megjegyzéssel, hogy sajnos semmivel nem lettem okosabb és a szaftos pletykákra éhes kisördögöm se tudott meg semmi újat. Már olvastam ez a könyvet, Havas sokkal jobban megírta és Szofinknál ezerszer érdekesebb jelenség Annácska, akiről szerintem az egész koncepció mintázva volt.
Ezzel szemben nagyon naivként szeretnék hinni a mesékben hogy van legalább egy ügyvéd, orvos, zenész… aki boldogan él a családjával és nem megy bele ismeretlen kapcsolatba öt perc alatt az Andrásin.
Továbbiakban ha ez a téma érdekel, inkább Havast veszek a kezembe.


Ács_Milán
4.0/5

“Mindenki ​előtt ott a választás lehetősége, te döntöttél úgy, hogy szajha leszel, mert így akartál élni.”
Érdekes és számomra eléggé ismeretlen világba kalauzolt el az írónő, amire azért valljuk be sokan kíváncsiak vagyunk. Kíváncsiak vagyunk erre a fülledt, rejtélyekkel és perverziókkal teli világra. A mai napig nagy titok övezi az ebben az életvitelben élő emberek életét. Ami valójában nem is csoda, mert egy ilyen életvitelű személyről mindenkinek lenne véleménye… és feltehetően nem csodálattal néznénk fel ezekre az emberekre. Nem tisztem nekem sem ítélkezni senki felett, de véleményem azért van. Mindenki úgy éli az életét, ahogyan akarja.
A valóságban is vannak ilyen emberek, főleg nők, akik Szofihoz hasonlóan gondolkodnak. Viszonylag rövid idő alatt, kevés munkával szeretnének kőgazdagok lenni… csak ez nem mindenkinek sikerül… és az sem mindegy, hogy milyen áron érik el a hőn áhított gazdagságot.
Nem szeretném túlságosan boncolgatni és ragozni sem ezt a még mindig tabu témát, ezért így a végére egy nagyon találó és igaz gondolattal zárnám az értékelésem:
“Az élet nem mese, történnek jó és rossz dolgok is, és csak rajtunk múlik, élünk-e a felkínált lehetőségekkel. Igen, mi döntjük el, hogyan alakítjuk a történetünket.”


Véda
1.0/5

Olyan, ​mintha Fejős Éva fogadott kislánya lenne a hölgy, aki gondolt egy merészet mondhatjuk saját korlátait rosszul felmérve és írt egy viszonylag érdekes témájú, szájbarágós, lebutított, Tiffany-ponyvát nagyon rosszul. (Elnézést F.É. fanok, azért ő ettől jobb, bár attól is kiráz a hideg…)
Az egy dolog, h Szofit bármennyire is szeretné ránk erőltetni, csak az ő képzeletében létezik úgy 70%ban; de könyörgöm miért nem maradt meg az újságírásnál?? Nem kell nekem véleményt, gondolatokat a számba adni minden második sorban, majd leszűröm én azt magamban az olvasottak után…Hát nem is tudom…ezen most eléggé elképedtem…
Megvan! Kurvakézikönyv. Rosszul lejegyezve.


Sansa
4.0/5

Olvastatja ​magát, együltő helyemben lenyomtam :), és kíváncsivá is váltam a folytatására, úgyhogy beszerzés alatt. Lehetett volna kicsit részletesebb. (még kétszáz oldalt elbírt volna sztem) – Elücsörögtem volna még picit mellette.


Niki_
1.0/5

Mit ​is írjak róla? Már az első oldalak után tépi kezdtem a hajamat, enyhén szólva is kiborító Szofi karaktere. Valós történet? Valós szereplő? Én hajlok rá, hogy ez a történet 99%-ban kitalált.
Túl egyszerű a nyelvezete, szájbarágós már idegesítően. Konkrétan le van írva, hogy mit kell tudnod, mit gondolj, mintha az olvasó butácska kislány lenne, akit ki kell oktatni. Egyáltalán nem látom benne, hogy egy újságírónő munkája, akinek azért értenie kell az íráshoz.
Legszívesebben máglyán égettem volna el a cafatokra tépett papírlapokat, viszont magam is megdöbbentem, amikor a végén azt nyugtáztam magamban, hogy “Atyaég! Tudni akarom, hogyan folytatódik ennek a nőnek az élete!” Katasztrófa volt a történet, de mégis valami megmagyarázhatatlan oknál fogva (megmagyarázhatatlan? Ó nem. Az emberi kíváncsiságra épít. És nyert nálam.) érdekel a folytatása. Ki érti ezt? :oS


DAndrea
0.5/5

Isten ​bizony, úgy álltam hozzá, hogy ebből akármi lehet. Nem lett, sajnos. Igencsak megkérdőjelezem Szofi létezését…az biztos, hogy a prototípusa valahol szaladgál az utcán, vagy éppen “dubajozik”, de több helyen is sántít a könyv. Cseppet sem megbotránkoztató, bárki sejtheti, hogy milyen a prostitúció a felsőbb körökben…rengeteg a lelkizés, amiből semmi jellemfejlődés nem alakul ki, ezért céltalan…


Lunemorte
5.0/5

Keserű ​mese egy szegény lányról,aki mindenben csalódott. Aki csupán félre van vezetve az anyja által…Rajta akarja kiélni titokban szerintem azt,amit ő nem kaphatott meg vagy így akar a saját lányán bosszút állni….És akkor kapunk egy naiv,csodaszép de látszólag szívtelen nőt,akit csak a pénz éltet…Igen ám,de milyen áron? Ez a valódi hamis gyönyör,ez a tanulság számomra : a pénz nem boldogít. Ezt akarta elmesélni Szalai Vivien Szofi életén keresztül…Olyan dolgok történhetnek az életben,amikor lenne esélyünk megváltozni…De merünk is? Miért hagyjuk ellaposodni a kapcsolatainkat? Hiszen azért vágyik sok férfi (nő is amúgy) másra,mert unják az egészet. Nem tudnak kielégülni,elkényelmesedik a párunk és csak nézünk,hogy máshogy is lehetne élni? Hmm. Tanulságos mindenesetre. Nem tudom,miért bántják sokan ezt a könyvet is. Csak le kell szűrni a tanulságot és rendesen elgondolkozni rajta. Mert egyáltalán nem lányregény. Ilyen az élet…!


Leoni
4.0/5

Keresem ​a szavakat. Sűrűn feszegetett téma, így már nem lep meg, hogy ilyen egyáltalán létezik. Érdekes olvasmány. Elgondolkodtat, megdöbbent, felráz. Néhol szinte pofonnal egyenértékű, mekkora igazságokat rejt. Mégis lehangol, szinte szégyenkezem női mivoltomban, annyira szomorú és szánalomra méltó Szofi élete. Felfoghatatlan, hogy ezek a lányok tényleg “egyszerűen azért lettek szajhák, mert imádják a pénzt és utálnak dolgozni. Mert lényegében ilyen egyszerű ez.”
Szofi mondta: “Mindegyikünk elmehetne dolgozni, találhatna rendes munkát is, de egyikünk sem teszi. Mert olyannyira rabjai lettünk a luxusnak, hogy képtelenek vagyunk szabadulni tőle.”
Nem tudom, mit akart elérni az írónő ezzel a könyvvel. Mindenesetre egyet sikerült: ha legközelebb feltűnően szép nőt látok feltűnően jó autóban, sajnos ez eszembe fog jutni… és egészen biztosan nem fogok cseppnyi irigységet sem érezni. Nincs miért. Kőkemény meló lehet. (Viszont már sajnálni sem tudom őket…)


Az ​írónőtől még nem olvastam, most ismerkedtem meg vele. Tetszik a stílusa, jól olvasható. Maga a történet jó volt. Valahogy azzal van gondom csak, hogy tényleg lehet így élni egy nőnek. Ilyen sekélyesen, csak és kizárólag a pénz a fontos? Tényleg van ilyen világ? Azt hiszem nagyon naiv vagyok. Tőlem ez eléggé távol áll. Akkor voltak talán normális érzései, amikor félt, hogy halálos beteg lehet. {{De amint kiderült, hogy akkor pont nem, már nem is foglalkozott vele.}}


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
3.0/5

Statisztika

18.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók