Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Trudiz
5.0/5

Huhh, ​ez a könyv! Majdnem a végéig azt gondoltam ez lesz az idei második kedvenc, de a vége felé, nem is tudom… felbosszantott, majd lenyugodtam, mert megadta a megoldást. Hihetetlenül fordulatos események követik egymást. Nagyon kiválóan ötletes, és érzelmes. Finn a kedvencem lett :) A listán szereplő dolgok ennyire könnyed beteljesülését kissé túlzónak találtam.


Teljes ​mértékben félre vezettem magam. Azt hittem,hogy valami cukormázzal bevont romatikus sztorit kapok egy kis drámával.
A borító egészen megtévesztő.
De nem ezt kapjuk.
Ó,Abby annyira sajnálom szegény lányt. Mert hiába az a sok jó dolog ami történik vele a baleset után,nem igazán tudja majd idővel felidézni milyen is volt átélni azt. Elszomorít a helyezete,de végülis Finnel se találkozott volna akkor.
Kicsit emlékeztet az 50 első randi -ra ez a könyv,bár abban kicsit drasztikusabb az állapota Drew-nal (azt hiszem Lucy volt a neve a filmben,de nem vagyok benne biztos.)
Finn egy igazán csodás pasi és erős ahhoz,hogy feldolgozza Abbyvel ezt a betegséget.
Viszont nagyon birizgálja a csőröm egy dolog!!
Mégpedig az,hogy {{mi az,hogy egy teljes évet eltudtak titkolni Abby elott,majdnem egy éven keresztül??Itt valami nagyon hibádzik a könyvben.Talan egy évig nem nézett tv-t?Nem olvasott újságot?Mikor szervezte az esküvőjét Finnel,nem vette észre,hogy nem 2007 van,hanem 2008?Vagy menjünk az elejére,szilveszterkor nem tűnt fel neki,hogy 2007ből-2008-ba léptek át nem, pedig 2006-ból-2007-be?Csekket nem fizetett be egész évben vagy mi??Nekem ez nagyon nem stimmelt.}}
Emiatt vettem el egy csillagot.
A vége pedig olyan aranyosra sikerült. :)))


Csoszi
5.0/5

Ha ​ránézünk a borítóra egy kellemes, romantikus limonádénak gondolnánk a könyvet, pedig egyáltalán nem az. Abby egy súlyos baleset következtében fejsérülést szenved, ami miatt elveszti a hosszú távú emlékezetét. Bele sem merek gondolni, hogy ez mennyire szörnyű lehet, és senkinek sem kívánom, hogy átéljen ilyesmit. Nem tudom, hogy az írónő mennyire hűen írta le a betegséget, nekem laikusként nagyon érdekes és egyben félelmetes volt olvasni az agy működéséről, és hogy egy bizonyos terület károsodása milyen hatással lehet az ember életére.
A történet arról szól, hogyan próbál megküzdeni Abby az új helyzetével. Listát ír azokról a teendőkről, amit szerinte és a családja szerint el kell végeznie, pozitív élményeket gyűjt, naplót vezet, fényképeken örökíti meg az emlékeit, hogy a segítségükkel könnyebben előhívhassa azokat. Ahogy az események haladnak előre, Abby hihetetlen változáson megy keresztül. A könyv elején egy befelé forduló, depressziós, negatív személyiséggel találkozunk. (#Mint kiderül ez részben a volt vőlegényének köszönhető, aki teljesen rátelepedett a lányra, eltávolította a családjától és a barátaitól, majd a szakítás során durván megalázta.#) A végére pedig egy pozitívabb, felszabadultabb lány lesz belőle, aki szembe mer nézni a félelmeivel, képes új dolgokat kipróbálni.
A könyvből nem hiányzik a szerelmi szál sem. Annyira csodálatos ahogy Finn Abby mellé áll, küzd a kapcsolatukért és mindenben támogatja. Az a romantikus utazás Párizsba, amit szervezett, egyszerűen fantasztikus volt és szerintem minden nőnek kijárna egy ilyen élmény.
A könyv vége felé történt egy fordulat, ami nagyon nem tetszett, de legalább segített megérteni, hogy miért viselkedett Abby egész családja annyira furcsán, szinte természetellenesen, amikor a lány elhatározta, hogy naplót vezet. Számomra a legfőbb mondanivalója, ha bajban vagyunk, ne féljünk segítséget kérni, mert egyedül nem biztos, hogy le tudjuk küzdeni a nehézségeket.


A ​borító és a fülszöveg alapján egy egyszerű limonádét vártam, ehhez képest egy elgondolkodtató, néhol vicces, megható történetet kaptam, roppant szimpatikus szereplőkkel.
Egyszer mindenképpen megérte elolvasni. :)


Andilány
4.5/5

Jópár ​olyan könyv után, ami nem nyerte el a tetszésemet, jó volt egy ilyen könyvet olvasni. Egy igazi romantikus, szirupos és egy elgondolkodtató történet keveréke volt. Sok érdekes dolgot felvet az, hogy vajon mi mit csinálnánk, ha elfelejtenénk bizonyos dolgokat, embereket, hogyan próbálnánk meg tenni ez ellen, hogyan próbálnánk meg nem kétségbe esni és tovább élni az életünket. Egy kicsit jobban megrázott most ez a történet, mintha pár hónappal ezelőtt olvastam volna (különösen furcsa és rossz érzés olyan momentumokról olvasni egy könyvben, ami nemrég veled is megtörtént, persze nem olyan összefüggésben, mint a könyvben és természetesen nem a jó dolgokról beszélek), de azért Finn személye feledtette ezeket a dolgokat velem. Kár, hogy ilyen pasik igazából nem léteznek. :) Minden hibája ellenére engem kikapcsolt és szerettem olvasni.


picurka13
4.0/5

Nagyon ​jó kis történet volt, igaz a közepével egy kicsit lassabban haladtam, de a végét nem tudtam letenni. Érdekelt, hogy miért hazudtak Abbynek és mi lesz Finnel. De szerencsére ez is egy olyan történet, ahol minden jó, ha jó a vége. :D


Fairymysz
4.0/5

Aranyos ​történet volt, meglepő fordulatokkal. Volt, hogy csak lestem ki a fejemből, mert ugyan gyanús volt egy-egy dolog, de azért meglepőek voltak a “feltárások”. Finnt nagyon megkedveltem, Abby családja pedig nagyon összetartó és szerető, még ha az elején nem is tűnt így. Abby pedig hol irritáló volt, hol pedig aranyos és kedves. Szerencsére inkább szerethető karakter volt. És persze le a kalappal előtte, nem biztos, hogy én is így állnék a dolgokhoz, ha velem történne ilyen baleset.


Bori82
5.0/5

Tetszett! ​Jó kis történet! Megdöbbentő, hogy egy baleset ennyire megváltoztathatja az ember életét…
A naplós-Finn által emlékeztető cédulás dolgokról nekem az 50 első randi című film jutott róla eszembe.


Roszka
5.0/5

Érdekes,romantikus,meglepő. ​Kezdem megszeretni az írót! Elgondolkodtató,ha valóban egy emléket őrizhetnél meg,mi lenne az????


hársvirág
4.0/5

Óh,micsoda ​szerencse:én írhatok elsőnek értékelést erről a könyvről!
És jót fogok írni,tetszett nekem. Csudás dolgokról szól:arról,hogy a bajban a család összetart,hogy mindenki segíteni szeretne. És arról,hogy létezik igaz szerelem,ami kitart jóban-rosszban. És arról is,hogy sose add fel,mert mindig van remény!
Ami nem lelkesített benne:az emlékezetvesztés,amiről szól,szerintem a leírtnál jóval súlyosabb probléma…És hiányoltam a könyv elején beígért sok-sok váratlan fordulatot.(Szerintem elég kiszámítható volt.)
De aki szereti az értékeket “értékesítő” könyveket,az nyugodtan vegye kézbe,szerintem nem elpazarolt idő!


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.0/5

Statisztika

9.3
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók