Ajax-loader

A ​gasztronómiai szakíróként és tanácsadóként ismert Berecz Edgár újabb kötetet készített elő a nagyközönség számára: a Japán konyhatolmács több mint 500 címszót és 70 fotót fog tartalmazni. A kézikönyv olyanoknak szól, akik Japánba készülnek, esetleg japán vendéglőt áll szándékukban felkeresni.

A legnépszerűbb, a világon legjobban ismert japán ételféleségek a következők: a szusi (algába tekert nyers hal és rizs), a tempura (palacsintaszerű tésztába sütött zöldségek, hal), a yakitori (speciális sült szárnyas), a nori (tengeri fekete alga), a miszosumi (erjesztett szójababkrémből készített leves), a szasimi (nyers halszeletek), a tenger gyümölcsei és különböző tésztafélék. Ezekről mind részletesen olvashatunk majd Berecz új könyvében, de természetesen más japán ételek, “konyhacsodák” is bemutatásra kerülnek. A japán konyha tulajdonképpen az évezredes hagyományokkal bíró kínaitól tanult, lényege az ízletes ételféleségek látványossága, tálalása. A szerző több éven keresztül Japánban dolgozott éttermekben, ott szerzett tapasztalatait 1997 óta kezdte papírra vetni.

Nemcsak szavak és azok magyar fordításai szerepelnek a készülő kötetben, hanem kisebb sztorik, történetek, szokások elmesélése is helyet kapott – van még Kis japán asztali illemtan, valamint a Társalgás konyhaszinten című kis fejezet, amelyből a legfontosabb szavak, rövid mondatok japán ejtését lehet megtanulni.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók