Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Lisie87
4.0/5

Sajnos ​ez most nem esett jól. Pedig szeretem Pratchett-et, de valószínűleg rosszkor fogtam neki és inkább szenvedés volt.
Pedig volt benne humor bőven és jó karakterek is. Visszatért Széltoló, bár egy kicsit ügye-fogyottabb változatban, vagy csak nekem nem rémlett, hogy ennyire…anti"varászlo"…na jó, ezen a “varászlo”-n még mindig jót derülök! :D
A történetben születik egy bűbájos, aki fenekestül forgatja fel a mágia és a Korong világát. Egy nyolcadik fú, nyolcadik fiának, nyolcadik fia…ezt csak azért, mert jól hangzik! :D Szóval betoppan az Egyetemre, és enyhén szólva is átrendeződnek a dolgok. Drága Széltolónk elmenekül, követve-menekítve a varázslók főfő mágikus arkrektroi sapkáját. Közben megismerkedik pár érdekes kalandorral, Conina-val (Cohen a barbár lányával :D) és Incével (amolyan hősfélének készülő egyén! :D). Utaznak mágikus szőnyegen, különböző kalandokba keverednek, végül Széltoló helyre állítja a rendet (a régi fejetlenséget) a Korongvilágon.
Szóval maga a történet jó volt, csak hát…most nem igazán vágytam ennyi blődségre! :) Kicsit pihentetem Pratchett-et most egy ideig.


Agatha
4.0/5

Ezt ​a könyvet azért kellett elolvasnom, hogy mondanivalómat a jövőben az innen származó míves fordulatokkal gazdagítsam. Mert most már tudom, hogy nemcsak vadonatúj van, hanem vadonatrégi is, és az ólomöv mentőöv annyira nem biztonságos, továbbá egy jóéjszakát banán jól jöhet lefekvés előtt. :)


revelácifa
4.5/5

A ​Bűbájos bajokban újra Széltoló társaságában járhatjuk a Korongvilágot, ami már megint végzetes veszélyek elé néz, a nyers és zabolátlan mágia hatalomra törésének következtében. Az 5. Korongvilág történet megint, hozta a szokásos Pratchett humort és a lüke figurákat. Egy barbárt aki fodrász akart lenni (érted?:D), egy Kerőzus nevű költőt, és a jobbnál jobb szójátékokkal teletűzdelt agymenéseket. Csak győzze az ember idézni. Maga a történet elég ütősen indult és csak a vége felé éreztem kicsi lendületvesztést, ami végül mint kiderült inkább egy felvezetés a folyatáshoz. A fordítás most is élettel teli és játékos volt, bár egyszer-kétszer ez néhol már az érthetőség kárára ment. De nem panaszkodom, mert azért örülök, hogy ezt a részt is ott tudhatom a polcomon.:)


JamiC
4.0/5

Ez ​volt az első Pratchett könyv, amit elolvastam :-)
Nagyon tetszett! Bár most látom, hogy ez a sorozat 5. része, érthető volt minden előképzettség nélkül is :-)
Kedvenc a soklábú utazóláda :-) meg persze Ince… és Conina… és… :-)
Azt hiszem, még visszatérek Ankh-Morporkba néhány történet erejéig :-)


ursus
4.0/5

Kitűnő ​volt ez is, immár harmadszor emelem kalapom a Mester előtt. És most egy kicsit mást kell olvasnom, hogy utána megint újdonság legyen ez a ki(be, szét és néha agyon)fordított világ.


rlb_32557241
4.5/5

Árnyalatnyit ​kevésbé találtam viccesnek, mint mondjuk a Mortot, ennek ellenére jól szórakoztam rajta. Természetesen. Hiszen újfent régi barátaink, Széltoló és a Poggyász kalandjaiba csöppentünk, megspékelve némi barbárleánnyal és a Könyvtárossal.
Rájöttem, hogy eddig a kedvenc karakterem a Poggyász. (De most komolyan! Melyik másik varázstárgy [jobb híján] esik szerelembe és aztán issza le magát a sárga földig?) Eredeti jelenség, ragaszkodási vággyal és foggal-körömmel harcol azért, hogy kövesse a gazdáját.
Ugyanakkor Széltolót is kedvelem, pedig a gyávus mágusok általában nem a szívem csücskei. Ez a Varászló viszont megéri a pénzét: abszolút gyávának tűnik, aztán mindig jobb belátásra bír. Kétségkívül hatalmas szíve #(esetleg: alacsony intelligenciahányadosa)# van.
Csípem még a Könyvtárost is. Sajátos döntést hozott, de hiszi, hogy neki az a legjobb – váljék egészségére.
Egyik kedvenc momentumok a kötetből: “az Apokapszis Egy Lovasa és Három Gyalogosa”; a pöttyöm mocsári rózsaszín elefántok; a kígyóverem.

Egyébként meg – pár évvel később Arthur abszolút tökéletesen összefoglalja a tanulságot: “…ne bízz meg semmiben, ami gondolkodik, de nem látni, hogy hol tartja az eszét!”


Morelight
5.0/5

Sir ​Terry Practhett…. asszem ennél több nem is kell a garantált szórakozáshoz :D


Kiskópé
4.0/5

A ​bűbáj a varázslás hatványozottsága, nem ám sima varázs..többszörös, határtalan varázs.
Tudhatjuk meg ezt Széltoló, a Poggyász, Cohen lánya, és sok varázsló, A Bűbájos és még sok szereplő által.

Széltoló már megint el akar futni minden elől, és megint belerángatják veszélyekbe, naná :)

Rengeteg idézetet ki lehet írni belőle, mert annyira jó szófordulatok, kifejezések, mondatok vannak a könyvben :)

És az is érdekes, hogy igazából a séma, hogy Széltoló mindig menekül, mindig bajba kerül, és azért lássuk be, vissza-visszatérő szereplők vannak.. ellenére minden rész újra és újra jó :)


Maya
3.0/5

Valamiért ​ez most nem fogott meg. Pedig a humora ugyanolyan jó, ha nem még jobb, mint az eddig olvasott többi kötetenek.
Rosszkor olvastam. Nem volt időm egyszerre sokat olvasni. Mire ráhangolódtam volna félre kellett tegyem. Ez nem tett jót neki. A poén nem ugyanolyan ha a felénél abbahagyjuk. Ráadásul gépen olvastam és tele volt hibákkal.
Volt benne pár jó karakter, néhány érdekes találkozás.
És ha most bármit mondanék a könyvre, elmulasztanék egy tökéletes alkalmat valami más jelző használatára, így inkább megyek és eszem egy viszlát-banánt. Talán egyszer újraolvasom.


legrin
4.5/5

“Olyan ​volt a szaga, mint a teljes holdfogyatkozásé.”

Jó volt, élveztem, de a vége annyira nem tetszett. Conina karaktere a könyv első felében izgalmasabb volt, utána kicsit tétlen lett. Ince sem nyerte el a tetszése, de jópofa volt a kézikönyv.
Széltoló, Poggyász és az Apokalipszis négy lovasa továbbra is nagy kedvenc.
Jó volt a történet, érdekes, élveztem, csak sajnálom, hogy ennyire lebecsülik Széltolót, pláne amikor ilyen ince féle egyének, nem igazán érzem jogosnak.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

118.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók