A koktél az áradó életöröm és a gondtalan szabadidő jelképe, az italok fantáziadús neve pedig világ körüli útra invitál. A több mint 1200 recept, amelyből ezret színes fotó is illusztrál, részletesen bemutatja az italok elkészítését és díszítését. A klasszikusok és a legdivatosabb újdonságok, valamint az egzotikus finomságok, ínyencségek csak arra várnak, hogy elkészítsük őket. A kötetben – melyben alkoholmentes italok is szerepelnek – található magyarázatok és szemléletes képek segítségével már az első mixelési kísérletek is sikerrel járnak!
Kapcsolódó könyvek
Adolf Hitler - Harcom
A Mein Kampf (Harcom) Adolf Hitler nemzetiszocialista vezető egyetlen, még az életében kiadott könyve, melyet landsbergi fogsága idején kezdett el írni, miután 1923-ban az ún. sörpuccsban való részvételéért börtönbe zárták. A könyvben áttekintette addigi pályafutását és megfogalmazta világnézetét, valamint politikai programját. A mű a nácizmus ideológiai alapvetése lett.
Hitler magát a könyvben nem politikusnak, hanem programadónak (Programmatiker) ábrázolta. Eszerint „a programadó feladata nem az, hogy az ügy teljesíthetőségének különböző fokait megállapítsa, hanem, hogy az ügyet mint olyan megvilágítsa: másként szólva: kevésbé kell törődnie az úttal, mint a céllal.” Továbbá: „[a programadó] jelentősége csaknem mindig csupán a jövőben mutatkozik meg, mivel ő nemritkán az, akit „világidegen” szóval illetnek. Mert ha a politikus művészete valóban megfelel a lehetséges művészetének, a programadó azokhoz tartozik, akikre áll, hogy az isteneknek csak úgy tetszenek, ha a lehetetlent követelik és akarják.”
Hitler ezzel az írással egy átfogó elméletet kívánt a nép elé állítani a marxizmus ellenében. Emellett úgy kívánta bemutatni addigi pályáját, mint ami pártja és az egész nép ideális vezetőjévé teszi őt a zsidóság, mint közös ellenség elleni összefogásban. Megerősítette az NSDAP 25 pontos programjának érvényességét. Megállapította, hogy a nemzeti szocializmus egyik elődjének számító Völkisch mozgalom sikertelen maradt és ideje lejárt; ezzel szemben az NSDAP modern, céltudatos gyűjtőmozgalommá vált, amely sikerrel tömörítheti a weimari köztársaság nacionalista és antidemokratikus erőit.
Sue Michalski - Koktélok és puncsok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Ismeretlen szerző - 1001 koktél
Ez az átfogó gyűjtemény a divatos, klasszikus és modern koktélok 1001 felséges és fantáziadús receptjét adja közre. Bármilyen eseményt vagy ünnepet üljünk is, biztosak lehetünk benne, hogy e könyvben megtaláljuk az alkalomhoz és hangulathoz illő koktélt, legyen az akár színpompás vagy meghitt, elegáns vagy egészséges - a választék végtelen. Csodálatos fényképek csábítják majd az ízlelőbimbóinkat egyik mesés recepttől a másikig - a klasszikus rövid koktéloktól kezdve az egészen új martinikon és daiquiriken át a hosszú, divatos, hűsítő Collinsok és slingek, fizzek és julepek, vacsora utáni frappék és kitűnő tejszínkoronás kávélikőrök végtelen soráig. Egy hideg estén pedig miért is ne választanánk egy szívmelengető forró toddyt, forralt bort, forró puncsot vagy egg noggot? Kalandozzunk a legújabb pousse-cafék rétegeinek és a színes röviditalok világában, vagy kényeztessük magunkat valamelyik alkoholmentes vagy gyümölcsalapú koktéllal, smoothie-val vagy más frissítőkkel! Az "1001 koktél"-ban megtaláljuk mindazokat a tanácsokat és trükköket, amelyekre szükségünk lehet a koktélkészítéshez. Sajátítsuk el könnyedén a tökéletes koktél elkészítésének technikáját, és fedezzük fel a lehetőségek kimeríthetetlen tárházát
Anthony Capella - A kávék költője
London, 1896. Robert Wallis pénztelen és gondtalan világfi. Amikor egyéb bevételi lehetőség híján Samuel Pinker londoni kávénagykereskedő szolgálatába áll, nem sejti, hogy élete egyszer és mindenkorra megváltozik. A költői babérokról csak álmodó, de a szavakkal jól bánó fiatalembertől azt várják, hogy Pinker lányával, a szenvedélyes Emilyvel együttműködve fogalmazza meg és kategorizálja a különböző kávék ízeit.
Ez a váratlan feladat átfogó érzéki, érzelmi és - az események alakulása folytán - tényleges utazásra indítja hősünket, melynek során a kávék költője a kávé különböző ízei mellett mindenekelőtt önmagát fedezi fel.
Anthony Capella az afrikai Ugandában született 1962-ben. Első regénye, a "Szerelem étke" 19 nyelven jelent meg, egyebek közt magyarul is. A "Kávék költője" elsöprő, érzéki, két évtizeden és három kontinensen át kanyargó szerelmi történet, egzotikus és feledhetetlen érzékek lakomája. A szerző írásai elválaszthatatlanok a gasztronómiától, regényeit áthatja a kulinária és az azzal összefonódó érzékiség.
E. L. James - A sötét ötven árnyalata
A gyönyörű fiatal milliárdos, Christian Grey egyedi ízlésétől és sötét titkaitól elbátortalanodva Anastasia Steele kilép a kapcsolatból, és beindítja karrierjét a seattle-i könyvkiadónál.
De a Christian iránt táplált vágy még mindig jelen van minden egyes ébredésénél, és amikor a férfi egy új megállapodást ajánl fel, Anastasia képtelen ellenállni.
Újra lángra lobban perzselően érzéki viszonyuk, és Anastasia egyre többet tud meg sérült és megszállott „Ötven árnyalatának” szívszaggató múltjáról.
Míg Christian belső démonaival harcol, Anastasiának szembe kell néznie a férfi korábbi partnerei iránt érzett dühével és féltékenységével, és meg kell hoznia élete legfontosabb döntését.
Gerecz Gergely - Szabadtűzön és kemencében
Tavasszal, amikor az első rügyek kipattannak a fák ágain és a madarak hangos éneklésbe kezdenek, szinte azonnal megfogalmazódik legtöbbünkben a gondolat: gyerünk ki a szabadba. A kiránduláson kívül az egyik legkellemesebb élmény a szabadtűzi sütés-főzés családunk, rokonaink vagy barátaink társaságában. De akár mindkettő egyszerre is teljesülhet. Van, aki ilyenkor a bográcsozást részesíti előnyben, mások viszont esküsznek egy jó kis grillezésre vagy nyárson sütésre. Sőt napjainkban újra divatba jött a kemence használata is. Semmihez sem fogható ezen technológiákkal a szabadban készült ételek jellegzetes, kissé füstös aromájú ízvilága, arról nem is beszélve, mennyire összehozza a résztvevőket, hisz mindenki a finom lakoma készítésének egyes folyamatain serénykedik. Könyvünkben külön fejezetekbe csoportosítottuk a bográcsban, nyárson, grillen, kemencében süthető ételek kiváló receptjeit, melyekhez az ételmodellek lenyűgöző látványa, neves éttermek séfjeinek, illetve a fotósoknak köszönhető. Használjuk ki a jó idő és a természet adta lehetőségeket, süssünk-főzzünk hangulatos környezetben, kint a szabadban.
Berry Verhoef - Sörök enciklopédiája
A gondosan összeállított sörenciklopédia megismerteti az olvasót a világ minden táján méltán híres sörökkel. Ez a kézikönyv nem kizárólag az Európában és az Egyesült Államokban működő sörfőzdékről és azok ízletes termékeiről nyújt kitűnő áttekintést, de bemutatja Dél-Amerika, Japán és egyéb országok kitűnő söreit is. A kiadványban több mint ezerkétszáz különböző sör rövid leírása található, amit a szebbnél szebb címkékről, a sörfőzés folyamatáról, a sörfőzdékről és természetesen a sörökről készített gyönyörű fotók tesznek még élvezetesebbé. Kitűnő kézikönyv mind a sörszakértők, mind pedig az olyan érdeklődők számára, akik e téren bővíteni szeretnék tudásukat.
Miriam Fields-Babineau - A kutyakiképzés alapjai
Társalogjon sikeresen a kutyájával, és meglátja, hamarosan azt fogja tenni, amit kér. Akár szobatisztaságra, követésre, ülésre megtanítja, akár azt szeretné, hogy odajöjjön, játsszon vagy trükköket mutasson be, ebben a könyvben megtalálja majd a megfelelő kiképzési módszereket. A gyors és hosszan tartó eredményesség kulcsa a dicséret, nem pedig a kutya játékokkal vagy jutalom falatkákkal történő elkényeztetése. Tanulja meg hatékonyan alkalmazni beszédét és testbeszédét, és sajátítsa el a kutya testbeszédét is. Lelje örömét abban, hogy feltárja kedvence különleges személyiségét, érvelőkészségét és humorérzékét. Ez a színes útmutató mindemellett számos egyéb tudnivalót tartogat a kutya- és kölyökgondozástól, a ketreces kiképzéstől és ápolástól a testmozgáson át egészen a kutya társas fejlődéséig. Különleges meglepetésként táblázataink segítségével 75 kutyafajta eltérő ápolási és mozgásigényét tárjuk fel önöknek.
Próbálja ki ön is ezt a könnyen használható és teljességre törekvő útmutatót. Kezdje az újszülött kutyusok gondozásáról szóló ötletek olvasásával, majd térjen át a mintegy nyolchetes szabályozott kiképzési programra, ami előkészíti kutyáját az egész életen át tartó tanulásra. S ami a legnagyszerűbb, hogy kutyájának kiképzését gyakorlatilag bármely életkorban elkezdheti, mert - félretéve a régi mondást - nem igaz az, hogy "öreg kutyának nem lehet új trükköt tanítani".
Miriam Fields-Babineau állatkiképző szakember, valamint a Training Unlimited nevű cég tulajdonosa, amely bemutatókra képezi ki az állatokat, tulajdonosaikat pedig arra tanítja, miként kell kedvenceiket megmutatni másoknak. Az írónő számos televíziós és rádiós műsor meghívott vendégeként ismert, írásai pedig országszerte újságok és képes folyóiratok oldalain jelentek meg. Miriam családjával, két kutyájával, két macskájával és lovával Virginiában él.
Szabó György - Lopes-Szabó Zsuzsa - A bükki füvesember gyógynövényei
Gyuri bácsit, a szerzőt sokan ismerik. Gyógyteáit issza a fél parlament, miniszterek és sztárok. Állandó vendége a televízió több csatornájának. Hírnevét annak köszönheti, hogy olyan ősi tudással rendelkezik, mely egyedülálló napjainkban: ismeri és használja a környezetünkben termő gyógynövényeket. Családjában népi gyógyítók voltak több nemzedéken keresztül, tudomása szerint félezer évre visszamenőleg. Újabb könyvének társszerzője lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa, szellemi örököse, a családi hagyományok továbbvivője. A könyv 65 gyógynövényről ad részletes leírást színes rajzokkal illusztrálva. Megtalálható benne, milyen betegségre milyen növényt lehet használni, hogyan lehet megelőzni a komoly bajokat. Semmi nem marad titok: a több száz éves tudást szívesen osztják meg a szerzők az olvasókkal. A könyvben olvashatjuk a gyógynövényes gyógyítás történetét, általános gyűjtési és teakészítési tanácsokat, valamint betegségcsoportokra bontva, a különféle gyógynövények alkalmazásához ad felhasználási javaslatokat. Gyuri bácsi és lánya, Zsuzsa minden titkukat megosztják az olvasóval. Olyan egyszerű nyelven megírt, közérthető és gyakorlatias könyvet adnak az érdeklődő kezébe, melyet még „kezdő” gyógynövényesek is haszonnal forgathatnak.
Joanna Farrow - Főzőiskola - Konyhai technikák lépésről lépésre
Hogyan legyünk mesterszakácsok a saját konyhánkban?
Ha valaha is úgy vélte, hogy a szakácskönyvek vagy a tévés szakácsok receptjei túlságosan bonyolultak, most megváltozhat a véleménye. A Főzőiskola könnyen követhető leírásai lépésről lépésre végigvezetik mindazokon a konyhai eljárásokon, amelyek ismeretében nagyszerű szakács válhat Önből. Megmutatja, hogyan váljon profivá a konyhában minden téren, a besamelmártás készítésétől a halfilézésen vagy a zselatin felhasználásán át a tésztagyúrásig, a tortalapok vagy a kenyér sütéséig. Akár meglévő ismereteit akarja kiegészíteni, akár teljesen új technikákat szeretne elsajátítani, a részletes leírások és az egyes lépéseket illusztráló fényképek biztosítják, hogy a piskóta elkészítését ugyanolyan egyszerűnek fogja találni, mint a paradicsom hámozását. A könyv több mint 250 olyan eljárást mutat be, amelyek segítségével lenyűgözheti barátait és családtagjait gasztronómiai teljesítményével.
Maria Constantino - A koktélok kézikönyve
Kézikönyvünkben több mint kétszáz, kivételes és hétköznapi alkalmakra egyaránt fenséges koktél és kevert ital receptje is szerepel. A válogatásnál külön gondott fordítottunk az arányokra, ezért az alkoholos és alkoholmentes, hosszú és rövid, nyári és téli, hideg és meleg italok egyaránt képviseltetik magukat. A Koktélok kézikönyve tehát minden ízlésnek és alkalomnak megfelel. A kézikönyv amellett, hogy megismertet a házi italkészlet elemeivel és a legfontosabb báreszközökkel, keverési tippekkel, könnyen alkalmazható szakmai fortélyokkal is szolgál, és gondoskodik róla, hogy még a legválasztékosabb ízlésű amatőr mixerek is örömüket leljék a legkülönfélébb kevert italok elkészítésében.
Ismeretlen szerző - Koktélok kiskönyve
Mostantól könnyű az otthoni koktélkészítés. Lepjük meg önmagunkat és nyűgözzük le a barátainkat az otthon készített legújabb italkreációkkal! - Több mint 400 recept - alkoholos és alkoholmentes koktélok - A legismertebb klasszikusok és a legújabb trendet követő italok - A régi és az új kedvenceinket tizenhárom fejezet ismerteti: rum, konyak, borpárlat és brandy, gin, vodka, whisky, likőr és tequila, pezsgő és prosecco, alkoholmentes koktélok, bólé és puncs, fitneszitalok, tejes mixek, flipek, kávé, tea és társaik
Ismeretlen szerző - Párkapcsolat klinika
Vajon rendbe lehet-e még hozni egy párkapcsolatot, ha egyszer már elromlott? Honnan tudhatjuk biztosan, hogy tönkrement, s nem pusztán egy átmeneti válságot élünk át? Mit jelezhet a társas magány, a nemi szerepek felcserélődése, a konfliktuskezelés eredménytelensége, a sok ádáz játszma, szexuális zavar és az intimitás fájó hiánya? Megannyi fontos kérdés, melyekre jó lenne ismerni a válaszokat, hogy a nehéz helyzetekben okos döntéseket hozhassunk. Még ma is viszonylag kevesen készülünk fel arra, hogy egy jó párkapcsolatban is kikerülhetetlenül találkozni fogunk krízishelyzetekkel. Ezek az úgynevezett normatív krízisek nagyon is komoly kérdéseket vetnek fel, mégsem arra szólítanak fel bennünket, hogy szakítsunk, hanem a válságot megélve, azon keresztüljutva még jobban elmélyíthetjük összetartozásunkat. A mi kultúránkban sajnos nehéz feladattá vált tartós, megelégedett társkapcsolatban élni, mert azok a külső összetartó erők, amelyek egy férfi-nő szövetséget anno megerősítettek, szinte mind semmivé foszlottak. Ezért ma személyes életfeladattá vált, ami még néhány évtizeddel ezelőtt sem volt az. Éppen ideje, hogy elkezdjünk dolgozni ezen sokat tehetünk magunkért, a kapcsolatunkért! A Nyitott Akadémia előadássorozatának keretében hazánk legnevesebb szakemberei keresték a válaszokat a sokakban felmerülő kérdésekre.
Joachim Mayer - Fűszernövény mindentudó
Hogyan neveljünk egészséges, aromás fűszernövényeket otthonunkban? - Ehhez gyűjtöttük össze a leggyakrabban előforduló kérdéseket és a gyakorlatban jól hasznosítható tanácsokat. A könyv tartalmazza a különböző fűszernövények kiválasztásának legfontosabb szempontjait, a gondozás, a szükséges tennivalók felsorolását, a kártevők, betegségek pontos leírását, és a teendőket, hogy mihamarabb orvosolni tudjuk a problémát.
Ismeretlen szerző - Fűszerek és gyógynövények nagykönyve
Fedezze fel a növények titkait! Ebből a füveskönyvekhez méltóan gyönyörűen illusztrált könyvből megtudhatjuk, hogyan használhatók a vadon szedett vagy termesztett növények egészség- és szépségápolásra, dekorációs célokra, a háztartásban, például kártevők elűzésére vagy a szoba levegőjének tisztán tartására, és persze nem utolsó sorban olvashatunk arról is, milyen változatosan szerepelhetnek a fűszerek és gyógynövények ételeinkben. A könyvben népi bölcsességek, ősi ismeretek ötvöződnek a korszerű tudományos tanácsokkal. A termesztéstől a változatos felhasználásukig, ebben az olvasmányos és képanyagban gazdag kötetben megismerhetjük a legfontosabb növényeket. Az aloétól a zsurlóig, az ismertebb alkalmazásokon túl felsorakoznak olyan fűszer- és gyógynövények is, mint a méltatlanul elfeledett borágó, kankalin, porcsin vagy a turbolya. Ismerje meg a fűszerek és gyógynövények csodás képességeit és fedezze fel, hogyan teheti könnyebbé saját életét úgy, hogy közben időt és pénzt spórol meg. Szépítse meg mindennapjait, kényeztesse magát és tegye hosszú távon is tartóssá egészségét a növényekben rejlő lehetőségek kihasználásával!
Francois Chartier - Az ízek harmóniája
Milyen kapcsolat van az eper és az ananász között? A menta és a sauvignon blanc vagy a tölgyfa hordó és a grillezett vörös húsok között? A neves szakácsoknak dolgozó szerző 20 esztendeje szenvedélyesen kutatja az élelmiszereket alkotó összetevők és a borok közötti kapcsolatot, és most a könyvében megmutatja a harmóniateremtés kulcsát az olvasóknak is.
Mák Éva - Hétköznapi 30 perces menük lépésről lépésre
Komplett menük mindössze 30 perc alatt? Bizony, Kedves Olvasó, ebben a könyvben ilyen menük szerepelnek. Az ételek elkészítése nem boszorkányság, vérbeli kezdők is bátran fogjanak hozzá, hiszen a szerző az évszakokat követve, pontról-pontra, lépésről-lépésre megmutatja, hogyan lehet ezeket a menüket néhány trükk és fortély segítségével könnyedén, gyorsan elkészíteni. Sok év gasztronómiai tapasztalata, mesterfogások, az ételekhez kapcsolódó személyes történetek színesítik a receptek leírását. Természetesen senki ne gondolja, hogy a leírt menüket muszáj vagy illik 30 perc alatt megfőzni. Akinek több ideje van, dolgozzon csak nyugodtan saját tempójában. Amiben azonban biztosak lehetünk: ha csupán 30 perc áll rendelkezéünkre, ezek az - általában kétfogásos - menük ennyi idő alatt elkészíthetők! Főzzenek hát a szerzővel, aki e könyvvel a legfontosabbat szeretné megosztani az olvasókkal: azt a sikerélményt és örömet, amit egy-egy remek étel megalkotása jelent.
Az pedig már igazán csak ráadás, hogy az e könyvben szereplő ételek nem csupán rendkívül finomak, de egészségesek és kalóriaszegények is...
Ismeretlen szerző - Koktélok
A koktélok elkészítése nagyszerű szórakozást nyújt. A receptgyűjtemény bemutatja, hogyan készíthetjük el kedvenc hűsítőinket változatos formákban a modern kozmopolita koktéloktól az elegáns martiniig, vagy akár az alkoholmentes nedükig.
Audrey Niffenegger - Az időutazó felesége
Amikor először találkoztak, Clare hatéves volt, és Henry harminc. Amikor összeházasodtak, Clare huszonkettő, és Henry még mindig harminc. Henry idő-eltolódási rendellenességgel született. Genetikai órája a legváratlanabb pillanatokban visszaáll, és még abban a másodpercben eltűnik. Ilyenkor elmúlt és eljövendő élete érzelmi csomópontjain találja magát, meztelenül, védtelenül. Sohasem tudja, mikor történik meg újra, sohasem tudja, hol köt ki legközelebb.
Az időutazó felesége a világirodalom egyik legkülönösebb szerelmi története. Clare és Henry felváltva meséli el történetüket. Rajongva szeretik egymást, megpróbálnak normális családi életet élni: biztos állás, barátok, gyerekek. Mindezt olyasmi fenyegeti, amit sem megakadályozni, sem irányítani nem képesek, történetük ettől olyan megrendítő és felejthetetlen.
„Azoknak, akik azt mondják, nincsenek igazán új történetek, szívből ajánlom Az időutazó feleségét, ezt az elragadó regényt, amely irodalmilag kiváló, szédítően fantáziadús, és észbontóan romantikus.”
Scott Turow
Balla Vilmos - A kávéforrás
Balla Vilmos 1927-ben megjelent könyve "A Kávéforrás" a már nem létező pesti kávéházakról, már szerzője idejében is kuriózumnak számított.
Igaz a mostani kiadás nem reprint, de szöveghűen követi az eredetit. A közel 120 darab korabeli fotó és képeslap melléklet igazán különlegessé teszi a könyvet. A szerzőt követve megismerhetjük a 19. század második felének és a 20. század első évtizedeinek Pestjét, ahol megelevenednek dédapáink és ükapáink szivarfüsttel borított kávéházai.