Ajax-loader

Franciaország ​déli részén, Taizében Roger testvér ökumenikus szerzetesközösséget hozott létre 1940-ben. Arra törekedett, hogy áthidalja a keresztényeket elválasztó szakadékokat, és segítsen az emberiséget megosztó feszültségek feloldásában.
E könyvecske a Taizéi Közösség alapítójának legfontosabb gondolatait foglalja össze. A szövegek hosszú évek során íródtak, s különböző könyvekben láttak napvilágot.
Roger testvér gyakran költői szépségű nyelven, szimbólumokban fejezi ki gondolatait — amelyek elsősorban a napi közös imádságokból és a testvérekkel való közös életből táplálkoznak. A testvérek élete és munkája összefonódik annak a sokezer fiatalnak tapasztalatával, akik különböző országokból és földrészekről hétről hétre elzarándokolnak Taizébe. Maga Roger testvér pedig időről időre fölkeresi a legszegényebbeket Ázsia, Afrika és Latin-Amerika országaiban - a velük való találkozás erőt és iránymutatást jelent számára.
Roger testvért különösen szoros kapcsolatok fűzik Magyarországhoz. A taizéi testvérek hosszú évek óta rendszeresen meglátogatták a keresztényeket hazánkban, eleinte a legnagyobb titokban. Roger testvér maga 1983-ban járt először Budapesten, és azóta Taizé több találkozót szervezhetett Magyarországon Kelet
és Nyugat-Európa fiataljai között.
Taizé alapítója a benső élethez és az emberi szolidaritáshoz szükséges ihletet Krisztus szeretetéből meríti: abból a tűzből, amely bevilágítja az emberiség sötétjét — Isten emésztő tüzéből, amely nem alszik ki soha.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók